TV: Självmål sänkte Örgryte i händelserik match mot Jönköpings Södra

Svenska Cupen

På förhand var matchen mellan Jönköpings Södra och Örgryte betydelselös, trots detta var underhållningen stor.
Matchen, som Jönköpings Södra vann med 2-0, bjöd på mål, tuffa tacklingar och ett spännande strömavbrott.

Se Jönköpings Södra 2-0-mål i spelaren ovan.

I den sista gruppspelsmatchen i svenska cupen ställdes Jönköping Södra mot Örgryte. Förutsättningarna var på förhand enkla: Både J-Södra och Örgryte var redan utslagna, trots detta bjöd matchen på stor underhållning.

Hemmalaget Jönköping Södra skulle inleda bäst men ledningsmålet skulle dröja. En kvart innan halvtid kunde Dzenis Kozica placera in 1-0. Bara sex minuter senare var det dags igen. På en hörna från vänster var en Örgryte-spelare först på bollen och olyckligt nog studsade den direkt in i eget mål. Jönköpings Södra i ledning i pausvila.

I den 66:e minuten pausades matchen ett tag då belysningen på Rosenlunds IP plötsligt släcktes.

- Vad händer här nu...? Sabotage... kanske, säger C Mores kommentator skämtsamt.

Sex minuter senare återupptogs spelet där Jönköping Södra hade flera lägen att utöka sin ledning. Men publiken på Rosenlunds IP fick se en mållös andra halvlek. Jönköping Södra besegrade därmed Örgryte med 2-0.

Lottningen av cupens kvartsfinaler sänds exklusivt på Fotbollskanalen, cirka 21.15 under måndagen.

Jönköpings Södra: Pettersson - Pombal Vivar, Svensson, Degerlund, Haliti - Fendrich, Suljevic, Ljung - Zeidan

Örgryte IS: Andersson - Fransson, Stanisic, Lindblad, Andreasson - Adan, Ackermann, Wede, Sahlin, Zanjanchi - Bergmark Wiberg