TV: Tungt för HIF - utslaget efter ny förlust

Degerfors fortsätter att imponera i svenska cupen.
Efter segern mot Djurgården senast blev det ny seger borta mot HIF.

Degerfors skrällde mot Djurgården på Tele2 Arena och vann i den första omgången av svenska cupen. Borta mot Helsingborg kom en ny seger efter en fin första halvlek.

Gästerna fick en kanonstart när Sargon Abraham petade in 1-0 i den nionde minuten.

Marcus De Bruin fick sedan bollen mitt framför Matt Pyzdrowski i den 34:e minuten och kunde dunka in 2-0.

HIF raketstartade sedan den andra halvleken. Det dröjde bara 17 sekunder innan Monday Samuel, som hoppade in till andra halvlek rann igenom och satte reduceringen.

Glädjen blev dock kortvarig. Redan två minuter senare gjorde Alexander Andersson 3-1 på egen hand.

I den 70:e minuten gav Monday Samuel matchen liv på nytt. Fint framspelad av Jesper Lange petade anfallaren in bollen i öppet mål.

HIF lyckades inte, Samuels mål till trots, hämta ikapp och det blev en ny förlust. Skåningarna kan nu glömma avancemang till slutspel eftersom det blev förlust även i den första matchen mot Brommapojkarna. Degerfors har däremot ett lysande utgångsläge med sex poäng inför avslutningen mot BP.