TV: Tvååker nära skrällpoäng - Peking vände sent till seger

Svenska Cupen

Tvååker ledde med 2-0 i halvtid och hade skrälläge i cupen.
Då lyfte Peking och vände till 3-2-seger i andra halvlek.

Se höjdpunkterna i spelaren.

Division 1-nykomlingen Tvååker tog under lördagseftermiddagen emot Norrköping på hemmaplan i svenska cupen. Det såg på förhand ut att vara en enkel resa till seger för Norrköping, men Tvååker visade att det skulle bli svårare än så för det allsvenska laget.

Tvååker rullade i den 34:e minuten upp bortalaget ordentligt, där Alexander Johansson avslutade ett passningsorienterat anfall med att göra 1-0 från nära håll. Och det blev bättre än så för hemmalaget. Strax innan halvtid utökade laget ledningen till 2-0 efter mål av Oliver Nedanovski efter hörna.

Alexander Johansson hade dessutom i mitten av andra halvlek chans att göra 3-0 från nära håll, men brände läget. Det straffade sig. I anfallet efteråt avslutade Alexander Jakobsen ett bortaanfall på bästa sätt genom att reducera till 1-2.

Norrköping fortsatte därefter att jaga fler mål för att komma undan ett fiasko. Simon Thern slog i slutet av matchen till efter hörna till 2-2, medan Jon Gudni Fjoluson fullbordade vändningen i den 90:e minuten genom att trycka in 3-2 till bortalaget.

Det innebär att Peking har fyra poäng efter två matcher och har ännu bra chans att ta sig vidare till kvartsfinal i svenska cupen.