TV: Värnamo skrällde i cupen - tog poäng av Elfsborg

Svenska Cupen

BORÅS. IFK Värnamo skrällde i Borås.
Med en imponerande insats fixade superettan-laget 2-2 mot Elfsborg.
- Jag är extremt stolt, säger tränaren Christian Järdler.

Elfsborg hade full koll på de första 45 minuterna hemma mot IFK Värnamo i svenska cupens första gruppspelsomgång. De ledde dessutom med 1-0 sedan Daniel Gustafsson tagit vara på en skottretur och enkelt placerat bollen intill den ena stolpen.

Efter paus vände dock IFK Värnamo, i fjol elva i superettan, på matchen.

Fredrik Lundgren inledde med att nicka in en hörna till 1-1 i den 53:e minuten. Alldeles strax därefter, i den 54:e, nådde veteranen Pär Cederqvist högst på ett inlägg och skallade in 2-1 för gästerna.

Elfsborg var skakat, men skulle komma tillbaka.

I den 67:e matchminuten tog sig Simon Lundevall in från vänster och bombade upp bollen i det bortre hörnet. Det var kvitterat.

Elfsborg fortsatte trycka på under matchens slutskedet, och hade en boll i stolpen, men lyckades inte spela hem de tre poängen. Matchen slutade 2-2 och precis som i fjol, 3-3 då, kryssade IFK Värnamo mot Elfsborg i svenska cupen.

- Jag är extremt stolt över den arbetsinsatsen vi gjorde. Att vi orkade hålla ihop laget under hela matchen, säger IFK:s tränare Christian Järdler.

- Jobbar man hårt, sitter ihop och tar vara på sina chanser kan det bli såhär. En stärkande poäng, men framförallt en stärkande insats.

Elfsborgs tränare Magnus Haglund:

- Spelmässigt gjorde vi en bra match. Vi hade mycket boll och skapade mycket chanser. Vi borde ha gjort fler mål, haft en bättre effektivitet.

I och med det oavgjorda resultatet delar lagen på andraplatsen i grupp 4. Falkenberg leder på tre poäng efter att ha besegrat Ytterhogsdals IK med 3-0.

Lagens startelvor

Elfsborg (4-3-3): Stuhr Ellegaard - Manns, Jönsson, Horn, J. Nilsson - Dyer, Olsson, Lundevall - Karlsson, L. Nilsson (Bajrami, 78'), Gustavsson (Prodell, 66').

IFK Värnamo (4-4-2): T. Andersson - Nilsson, Lundgren, Lissette, Winsth - Johansson, Nilsson, Culum (Dani, 75'), Petrovic - Frithzell (J. Andersson, 80'), Cederqvist.