3-0 och avancemang till kvartsfinal i svenska cupen.
- Det är riktigt skönt och en stor lättnad, säger VSK:s Simon Johansson till C More.

AIK - Västerås SK
AIK
Västerås SK
STREAMA PÅ MÅNDAG

Under lördagen väntade en helt avgörande match mellan Västerås och Gais. Efter knallen mot Malmö FF var det fördel Gais, som stod på två raka segrar. Oavgjort räckte för Gais, samtidigt som Västerås var tvunget att vinna - och det gjorde de också.

Västerås skulle då den bästa starten på matchen. Efter 23 minuter dök Viktor Prodell upp på rätt ställe i straffområdet och kunde nicka in ledningsmålet. Ett mål som gjorde att Västerås just då var vidare.

Flera mål blev det inte i den första halvleken, som således slutade 1-0.

I den andra halvleken när Gais jagade en kvitteringen åkte Emin Grozdanic på sitt andra gula kort efter en stämpling och visades ut - vilket gjorde att Gais fick jaga med en man mindre sista 20 minuterna.

I slutet av matchen kunde Justin Salomon sätta 2-0 för Västerås, och bara någon minut senare gjorde Gustaf Lagerbielke. 3-0 och säkrat avancemang till kvartsfinal i svenska cupen framför lag som Gais, Malmö och Halmstad.

Västerås Simon Johansson till C More:

- Det är riktigt skönt och en stor lättnad. Det är farligt att ha 1-0 på slutet så det var skönt att vi kunde stänga till matchen.

- Vi kör mycket spelvändningar och får dem att flytta på sig. De skapar i princip ingenting i första halvlek förutom något farligt inläggsläge och det känns superstabilt.

Nu väntar kvartsfinal för Västerås i svenska cupen.

- Vi tar med oss massa godbitar. Framför allt försvarsspelet och i dag spelar vi ganska bra offensivt också. Det finns mycket att ta med sig, säger Johansson.

Du ser lottningen av kvartsfinalerna i svenska cupen direkt på Fotbollskanalen med start ungefär 19:10 på söndag.

Västerås: Fagerström - Lagerbielke, Engström, Sabetkar - Skogh, Sporrong, Custovic, Johansson, Almström-Tähti - Tronet, Prodell

Gais: Karlsson - Martinsson, Lumbana, Grozdanic, Andersen - Ladan, Åberg, Maric - Andersson, Sterner, Moenza

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.