Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVENSKA CUPEN

Vänersborg årets skräll-lag: "De har blivit förvarnade"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Man slog ut J-Södra, kryssade mot Halmstad – och snodde en poäng av Norrköping.
Nu siktar årets skrällgäng i svenska cupen på en ny skalp.
- Det går nog inte beskriva hur mycket det skulle betyda att ta sig vidare, säger Vänersborgs tränare Henrik Fridolvsson till Fotbollskanalen.

Vänersborg är årets stora överraskning så här långt in på svenska cupen. Division 2-klubben tog sig till turneringen genom att slå ut allsvenska Jönköpings Södra i augusti i fjol – och väl inne i gruppspelet har fler klubbar blivit varse om lagets styrka.

Mot Halmstad knep man en poäng och hade samtidigt tre träffar i virket och när man på lördagen ställdes mot 2015 års svenska mästare IFK Norrköping så stod man för en ny skalp. Slutresultatet skrevs till 2-2 och nu har man en reell chans att faktiskt ta sig vidare till slutspelet.

Klubbens tränare Henrik Fridolvsson gör ett försök att förklara hemligheten.

- Dels har vi väldigt skickliga spelare, men framför allt är vi oerhört starka som lag, både offensivt och defensivt. Vi har väldigt tydliga idéer kring hur vi ska försvara oss och vi har väldig tydliga idéer kring hur vi ska spela anfallsfotboll. Har man duktiga spelare som ställer upp på det så ser det bra ut, säger han till Fotbollskanalen.

Vad har ni gått in med för inställning till matcherna?
- Vi slog ut J-Södra och sedan mötte vi Skövde i vårt genrep, de spelar i division 1 och vi i division 2 och dem tvålade vi dit med 4-1. Det kunde lika gärna blivit 6-0. Där och då kände vi att det ser rätt så bra ut.

Han fortsätter:

- Från början hade vi en stor tro på att vi skulle kunna rubba Halmstad, men givetvis är vi inte så passa naiva att vi tror att det ska vara en självklarhet. Men vi borde vunnit den matchen, vi hade två i ribban och en i stolpen utöver de två målen vi gör och det ger oss en ännu starkare tro.

- Sedan hade jag läst in mig på Norrköping rätt så rejält och insåg att det här är en dimension högre än vad HBK är, både individuellt men också som lag. De är långt framme i sin spelidé, vilket gjorde att vi var tvungna att skruva på en hel del detaljer.

Tror det du det funnits ett uns av underskattning i de här lagen vi pratar om?
- Nej, HBK kom med sitt absolut bästa lag och inför den matchen var de förvarnade eftersom vi slog ut J-Södra. Norrköping kom också med sitt bästa lag och var också förvarnade. Alla rapporter och alla intervjuer som varit med motståndarnas tränare har visat att de tar vår match på fullaste allvar. Sedan om spelarna ställt upp på det eller inte, det kan inte jag svara på.

Vad skulle det betyda för Vänersborg att gå vidare till kvartsfinalen?
- Det är ju den genom tiderna största matchen som klubben spelat i så fall. Det går nog inte beskriva hur mycket det skulle betytt att ta sig vidare.

I den sista omgången ställs Vänersborg mot Örgryte. Om Norrköping vinner mot Halmstad med färre mål än vad Vänersborg besegrar Öis med är avancemanget ett faktum.

I klippet ser ni sammandraget från mötet mellan Vänersborg och IFK Norrköping.

FAKTA

Följ svenska cupen 2017


Nu börjar de allsvenska lagen sina förberedelser inför säsongsstarten i Allsvenskan den 1 april. Från januari till april visar C More över 100 försäsongsmatcher inklusive träningsmatcher och turneringar både hemma och utomlands samt alla matcher i Svenska Cupen.

SE LISTAN PÅ ALLA MATCHER HÄR!

Allsvensk abstinens?
Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 med försäsongsmatcher och Svenska cupen ingår i C Mores Sport, Film och Serie-paket. Alla matcher från Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 kommer även att kunna köpas som PPV för 99 kr per match.
TA MIG TILL UPPLADDNINGEN HOS C MORE

Publicerad 2017-02-25 kl 19:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons