Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVENSKA CUPEN

Var ett namn för Barça som elvaåring - har fått börja om i Landskrona

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Adi Nalic var en av Sveriges hetaste talanger som elvaåring. En för snabbt växande kropp gör att han fått börja om i Landskrona Bois.

Redan 2009 skrev Fotbollskanalen om Adi Nalic. Han var då bara elva år, men Juventus, Barcelona, och Manchester United visade konkret intresse, efter bland annat ett par klipp på Youtube. De bägge videoklippen har idag runt 150 000 visningar. 

Nu är Nalic 19 år och skrev i vintras på för Landskrona Bois. Han fick göra 2-1-målet mot Kalmar FF i cupen under söndagen (2-2 vid full tid), och det var just KFF han funderade på i vintras. De erbjöd ett provspel, men Landskronas ledarstab var för lockande, säger Nalic till Fotbollskanalen. 

- Det var lite aktuellt med Kalmar FF, men när jag kom hit till Landskrona förstod jag att det var här jag ville spendera min tid. 

Varför det? 
- Jag märkte att det var väldigt duktiga tränare, väldigt bra lag, och vi hade väldigt bra träningar. 

Nalic, som kom från Mjällby AIF, var en stor talang men fick problem med sin kropp. För bara några få år sedan var han klart kortare än sina jämnåriga. I dag är han närmare 190 centimeter lång. Kroppen växte för snabbt, menar hans pappa.

- Han har haft en otroligt ovanlig fysisk utvecklingskurva. Hans bilder används i princip i utbildningssyfte, så liten var han för några få år sedan. Det var därför det rann ut ur sanden, vi ville inte stressa iväg honom ut i Europa, säger pappan Zlatan Nalic som tidigare varit en del av svenska U21-landslagets ledarstab. 

Zlatan Nalic menar även att Adis snabbt växande kropp gjorde att han fick en del skador och ont på flera olika ställen. Nu har han fått det mesta på plats, han är van vid den nya kroppen. 40 centimeter på drygt två och ett halvt år, är inte helt vanligt. 

Adi Nalic firade också målet med att springa bakom målet och krama sin fader. Trots den sena kvitteringen från Kalmar FF var det mersmak på Landskronas intensiva spel över 90 minuter. 

- Det kändes som vi spelade ganska bra, egentligen över hela matchen. Kalmar är ett väldigt fysiskt storväxt lag och har också väldigt spelskickliga spelare, men vi står upp bra mot dem. Man får tänka att de spelar två divisioner högre än oss, säger Adi Nalic. 

Hur bra är ni då? 
- Vi ska egentligen gå upp till superettan i år. ”Ska” kanske man aldrig ska säga, man ska bevisa det på planen, men som det känns nu ska vi det.

I klippet ser ni sammandraget från mötet mellan Landskrona och Kalmar.

FAKTA

Följ svenska cupen 2017


Nu börjar de allsvenska lagen sina förberedelser inför säsongsstarten i Allsvenskan den 1 april. Från januari till april visar C More över 100 försäsongsmatcher inklusive träningsmatcher och turneringar både hemma och utomlands samt alla matcher i Svenska Cupen.

SE LISTAN PÅ ALLA MATCHER HÄR!

Allsvensk abstinens?
Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 med försäsongsmatcher och Svenska cupen ingår i C Mores Sport, Film och Serie-paket. Alla matcher från Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 kommer även att kunna köpas som PPV för 99 kr per match.
TA MIG TILL UPPLADDNINGEN HOS C MORE

Publicerad 2017-02-27 kl 08:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons