Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVENSKA CUPEN

Westerberg: "Får inte finnas någon underskattning"

Foto: Bildbyrån.

GÖTEBORG. Division 3-klubben Landvetter IS - en munsbit för IFK Göteborg?
- Vi måste ta 100 procentigt seriöst på den här uppgiften, säger tränaren Alf Westerberg.

IFK Göteborgs väg till svenska cupens gruppspel går via onsdagens bortamöte med Landvetter IS. En klubb som är nästjumbo i division 3.

- Det är en match vi måste vinna först och främst, konstaterar Alf Westerberg.

- Tar man sig inte vidare innebär det att man har en lite tom period till våren. Den går naturligtvis att fylla på olika sätt, men det kanske är lite besvärligt. Sedan kan ju cupen vara ett sätt att ta sig ut i Europa.

Exakt vilken trupp Blåvitt åker med till mötet bestäms vid 13:30-tiden då laget samlas för träning/matchvärmning. Klart är dock att David Boo Wiklander och Vajebah Sakor inte kommer till spel.

- De har lite skavanker från helgen, men det är inget som ska stoppa dem mot Malmö FF på söndag, säger Alf Westerberg som lär vila ännu fler av de ordinarie A-lagsspelarna.

- Vi kommer låta de som har varit vår bänk i de senaste matcherna spela. De fräscha, bra och behöver tävlingsmatcher.

Mot Häcken (1-1) i söndags satt Erik Dahlin, Billy Nordström, Elias Omarsson, August Erlingmark, Sebastian Ohlsson, Patrik Karlsson Lagemyr och Andreas Öhman vid sidan.

Hur bra koll har du på Landvetter, Alf?
- Jag vet att det finns lite spelare som har figurerat i Blåvitts akademi. Laget i stort, och inte minst de spelarna, kommer säkert vara väldigt tända och sugna på den här uppgiften.

Finns det risk för underskattning från er sida?
- Det får det inte göra. Man kan få felaktiga förväntningar i skallen inför sådana här matcher, att det ska gå lätt och så vidare, men det tror jag inte att det kommer göra. Jag tror att vi möter ett motståndarlag som vill kriga och störa oss så långt som möjligt. Det får inte finnas någon underskattning.

Publicerad 2017-08-23 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons