Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Foto: Bildbyrån

"Real Madrid kan göra lidandet än värre för Liverpool"

6d

Det vore synd att klaga på någon kupong, men det vore verkligen synd att klaga på onsdagens Europatips. Långfilmen löper över två dagar och innehåller avgörande åttondelsfinaler från både Champions League och småsyskonen där bland andra Djurgården är i farten. Däremellan ska vi även hinna med heta matcher i Premier League samt The Championship. Vi ska givetvis spela tillsammans även denna gång och vägen till mitt andelslag går via länken nedan!

Höjdaren! - 1. Real Madrid - Liverpool

Mission Impossible för Liverpool? (till Europatipset)

Det har verkligen varit en känslomässig berg- och dalbana för alla med sympatier för Liverpool denna säsong. 1-0 mot Manchester City och 7-0 mot Manchester United har varvats med riktiga bottennapp mot lag som Brighton och Bournemouth. I det vändande mötet med Real Madrid stod dock Klopps gäng för en mental kollaps av högre makters nåde. 2-0-ledningen förvandlades till 2-2 innan den första halvleken var till ända och när matchuret slog fulltid visade resultattavlan 2-5. 

Hela Anfield stod lamslaget efter slutsignalen där Real Madrid gång efter annan blottade svagheterna som finns i Klopps lagbygge. Spanjorerna sköljde fram i omställningar efter omställningar och på naivt vis fortsatte Liverpool att trampa i samma fälla. Det stora underläget blir extremt svårt att vända i Madrid men jag vill trots allt inte skriva av engelsmännen helt och hållet från denna enskilda tillställning. 

Motivation borde finnas för att rädda hedern och uppenbar risk finns dessutom för att Real Madrid tar någorlunda lätt på returen med tanke på förutsättningarna. Även om Marängerna visade upp mördande effektivitet i hamnstaden ska det sägas att resultatet inte var en total avspegling av matchbilden. Liverpool hade flera lägen för att dryga ut sin ledning och lyckas Klopp skruva på ett par detaljer kan de rödklädda absolut vinna i den spanska huvudstaden. 

Salah, Núnez och Gakpo trivs alla när motståndarna erbjuder ytor att spela på och klarar trion av att slita sig loss i Real Madrids bakre led kan det bli åka av för de hemmahörande. Med det sagt vankas fortkörning även åt andra hållet. Vinícius Júnior och Benzema hade lekstuga med Van Dijk och company på Anfield och duon med kamrater bör få en passande resa framför sig även denna afton. Det ska dock påpekas att fransmannen saknades senast mot Espanyol och är ett frågetecken även här. 

Trots den branta uppförsbacken har jag svårt att se Liverpool bara lägga sig ner och dö. Klopps mannar bör gå för det redan från start och när den motiverade tvåan erbjuder spelvärde är det tufft att blunda för högertecknet. Real Madrid har samtidigt kapacitet för att göra lidandet än värre för Pool och i en förmodat böljande historia väljer jag att ta med även ettan på denna analys. Ett-tvåa blir valet. 

Missar matchen

David Alaba, Real Madrid (muskelskada)
Luis Díaz, Liverpool (knäskada)
Joe Gomez, Liverpool (muskelskada)
Thiago, Liverpool (muskelskada)

Osäker till spel

Ferland Mendy, Real Madrid (lårskada)
Karim Benzema, Real Madrid (ankelskada)
Naby Keïta, Liverpool (smäll)

 

TILL EUROPATIPSET


Favoriten! - 2. Napoli - Eintracht Frankfurt

Napoli tar sig vidare (till Europatipset)

Eintracht Frankfurt fick en tuff lottning när Napoli lästes upp som motståndare i åttondelsfinalen. På sin hemmabana hoppas Oliver Glasner och company ge napolitanarna en match, men med handen på hjärtat var det ren och skär klasskillnad redan i flygplatsstaden. Italienarna gick till halvtidsvila med 1-0 trots att Kvaratskhelia brände en straff och när Di Lorenzo sedan pangade in 2-0 i mitten på andra halvlek drogs rullgardinen ned för tyskarna. 

Spel- och chansmässigt var det bara ett lag på banan och jag har förtvivlat svårt att finna ett enda vettigt argument som talar för att Eintracht Frankfurt hämtar upp underläget i Neapel. Lindström och Knauff saknas båda på grund av skador och det ska dessutom nämnas att Kolo Muani, gästernas bästa offensiva spelare, drog på sig en utvisning i det vändande mötet som gör att även han saknas i returen. 

Gästerna har bara två inspelade poäng på de tre senaste i Bundesliga och noterbart är att xG förlorats i samtliga av dessa duster. Trendbrottet ligger således inte nära förestående mot ett av Europas absolut bästa lag just nu. Napoli gick i början av mars på en mina mot Lazio (0-1) men 2-0-segern senast mot Atalanta gör att det nu skiljer hela 18 poäng ner till tabelltvåan Inter i Serie A.

Spallettis gäng var klart bättre än Gasperinis dito och superlativen börjar faktiskt ta slut vad gäller värdföreningen. Kvaratskhelia och Osimhen kan på egen hand lirka upp vilket försvar som helst och det går egentligen att nämna varenda ljusblå spelare som en slags faktor till att värdarna fortsätter att stapla trepoängare på hög. Lyckas de hemmahörande få in ett tidigt ledningsmål i returen blir läget nattsvart för de tyska besökarna. 

Risken för brist på motivation ska kanske övervägas men jag känner mig ändå bekväm med att påstå att Napoli står för en gedigen insats framför de egna supportrarna. En sådan bör räcka långt och jag klandrar ingen som spikar ettan trots att den streckas hårt. Med hänsyn till värdet väljer jag att plocka med ett kryss i analysen. På andelssystemet kommer den procentuella fördelningen att följas med lupp. 

Missar matchen

Giacomo Raspadori, Napoli (lårskada)
Randal Kolo Muani, Eintracht Frankfurt (avstängd)
Jesper Lindström, Eintracht Frankfurt (ankelskada)
Junior Dina Ebimbe, Eintracht Frankfurt (ankelskada)
Ansgar Knauff, Eintracht Frankfurt (höftskada)

Osäker till spel

Mário Rui, Napoli (smäll)

 

Rivalmötet! - 4. Brighton - Crystal Palace

Brighton är numret större på sydkusten (till Europatipset)

Det blåser upp till rivalmöte på sydkusten där Brighton och Crystal Palace ska mäta svärd i A23 Derby. Rent geografiskt är det fel att kalla denna fight för ett derby och den mediala rubriken på mötet har heller ingenting att göra med grunden för rivaliteten mellan klubbarna. Crystal Palace har faktiskt inte förlorat denna batalj någon gång sedan 2019, men sett till respektive matchbilder ska det sägas att Örnarna kommit undan med blotta förskräckelsen. 

Brighton har i princip spelat ut sina rivaler efter noter i fyra år utan att få med sig en trepoängare och denna onsdag är det dags för Fiskmåsarna att få mångårig retroaktiv revansch. Roberto De Zerbi har förädlat Graham Potters arbete med de ljusblå där inte minst offensiven fått sig ett ordentligt lyft. På de tio matcher som avverkats sedan uppehållet har värdarna presterat nästan 22,0 xG. Toppduon, Arsenal och Man City, står noterade för 26,5 respektive 30,0 under samma period. Då ska det också påpekas att de sistnämnda spelat tre matcher fler. 

Siffrorna talar sitt tydliga språk och jag vill inte skriva av Brighton i kampen om Champions League-platserna. March, Mitoma, Ferguson och Mac Allister är en sylvass kvartett längst fram och när dessa backas upp av spelskickliga herrar som Gross och Caicedo är det inte svårt att förstå varför de hemmahörande skapar högoktaniga målchanser i parti och minut. 

De Zerbi är en taktiker så till den grad att han med en fingerknäppning kan förändra Brightons uppställning till en utslagsgivande sådan och jag tror att Crystal Palace får väldigt svårt att hänga med i svängarna på AMEX Stadium. Patrick Vieira och dennes adepter har förtvivlat svårt att hitta rätt på det gröna schackbrädet och faktum är att gästerna bara vunnit en av sina 13(!) tävlingsmatcher sedan uppehållet. 

Prestationsnivån är inte alls densamma som i höstas och lyckas de rödblå inte få ordning på torpet riskerar de i allra högsta grad att bli inblandade i bottenstriden. Förlusten senast mot Manchester City var tung då 0-1 föll i slutskedet av matchen och jag ställer mig frågande till att gästerna orkar resa sig i onsdagens rivalmöte. Ettan tornar upp som en väldigt trolig spik. 

Missar matchen

Adam Lallana, Brighton (muskelskada)
Jakub Moder, Brighton (knäskada)
Sam Johnstone, Crystal Palace (vadskada)

Osäker till spel

Tariq Lamptey, Brighton (smäll)
Adam Webster, Brighton (lårskada)
Will Hughes, Crystal Palace (sjukdom)

 

TILL EUROPATIPSET

Fakta

Europatipsinfo

Att tänka på

 • Kupongen löper över två dagar med målgång under torsdagsaftonen.
 • Jag spår först och främst en målsnål historia mellan Southampton och Brentford. Andelssystemet kan dock innehålla fler tecken än bara krysset.  
 • Blackburn var på vippen att hämta upp 0-3 till delad pott mot Stoke. 2-3 slutade dock matchen och jag håller inte Rovers i handen trots att ett svagt Reading står på andra sidan. Gardera rikligt. 
 • Norwich blandar och ger och har knappast gjort sig förtjänta av det stora förtroendet mot ett desperat Huddersfield. 1X går först. 
 • Luton har inte sällan problem i matcher där de iklär sig tydligt favoritskap. Ett varningens finger höjs för ett undervärderat Bristol City. 
 • Juventus vann det första mötet mot Freiburg med 1-0 och behöver således inte vinna i Tyskland. Då kan den överstreckade tvåan gott lämnas därhän. 

Övriga spikförslag 

 • Burnley - Burnley gavs en väldigt behaglig väg till tre poäng när Wigan fick Rekik utvisad efter en halvtimme i helgen. The Clarets kunde lätt och ledigt klä av nykomlingarna med 3-0 och det är bara en tidsfråga innan Kompanys mannar säkrat uppflyttningen till Premier League. Mot ett Hull som i sin tur fick slita hårt mot Coventry tror jag att nästa triumf skördas. Tigrarna trivs förvisso som bäst på hemmaplan men mot ett lag av Burnleys kaliber räcker de orangesvarta inte till. Merparten av fighten mot Coventry spenderades i spelmässigt underläge och samma visa tror jag utspelar sig på MKM Stadium. Tvåan lämnas på egna ben. 
 • Fenerbahce - Fenerbahce ska verkligen känna sig missnöjda som inte fick med sig något från det vändande mötet med Sevilla. Turkarna förlorade matchen med 0-1 men vann xG och är det någonstans de ska vända på steken är det på en kokande het Sükrü Saracoglu Stadium. Jorge Jesus manskap har varit väldigt starka på sin hemmabana i Süper Lig där spelare som Valencia, King och Güler sticker ut från mängden. En annan fördel som gynnar turkarna gentemot Sevilla är att de haft spelledigt fram till denna fight. Gästerna fick i sin tur ta i med hårdhandskarna för att vända 0-1 till 2-1 mot Almería i söndags. Här tar det ut sin rätt. Fin spiketta! 

Avstängningar på tipset

Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt)
Jak Alnwick (Cardiff)
Victor Edvardsen (Djurgården)

Publicerad 2023-03-15 kl 16:33
Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se
Hundringen (96 kr)
Liss stora spel (432 kr)
 • Real Madrid-Liverpool
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Napoli-Eintracht Frankfurt
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Southampton-Brentford
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Brighton-Crystal Palace
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Cardiff-West Bromwich
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Blackburn Rovers-Reading
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Hull-Burnley
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Huddersfield-Norwich
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Luton-Bristol City
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Sunderland-Sheffield U
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Djurgården-Lech Poznan
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Freiburg-Juventus
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Fenerbahçe-Sevilla
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Rensa
 • Hel
 • Halv
 • Real Madrid-Liverpool
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Napoli-Eintracht Frankfurt
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Southampton-Brentford
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Brighton-Crystal Palace
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Cardiff-West Bromwich
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Blackburn Rovers-Reading
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Hull-Burnley
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Huddersfield-Norwich
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Luton-Bristol City
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Sunderland-Sheffield U
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Djurgården-Lech Poznan
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Freiburg-Juventus
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Fenerbahçe-Sevilla
  Odds
  Svenska folket
  Tio tidningar
 • Rensa
 • Hel
 • Halv
Sponsrat innehåll
 
 • Visa kupong
 • 0.00:00:00
  LÄMNA IN
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto