Och i Spanien slog svenskduon till dubbelt.
Här är veckans ”Svenskkollen”.

CYPERN

Matilda Abramo, Apollon Ladies F.C - 12/1
Försvararen gjorde säsongens första mål i 20:e minuten mot Champions Ypsona i ligan. Apollon vann återigen med stora siffror och mötet slutade till sist 11-0. Abramo spelade 90 minuter och hennes lag fortsätter toppa serien.

DANMARK

Linnea Svensson, Bröndby - 13/0
Den danska ligan är färdigspelad.

ENGLAND

Amanda Nildén, Brighton & Hove Albion - 8/1
Kom in i 55:e minuten mot Tottenham på söndagen. Två minuter senare gjorde Spurs matchens första och enda mål (1-0).

Magdalena Eriksson, Chelsea - 11/1
Kaptenen spelade hela storviktsmötet mot Manchester City. Londonlaget inledde klart bäst och satte press på City. Men det var gästerna som tog ledningen drygt 20 minuter in i andra halvlek. Chelsea vände då för andra gången den här säsongen mot ett topplag. Laget gjorde två snabba mål och fick fira med sin hemmapublik (2-1).

Jonna Andersson, Chelsea - 12/0
Precis som sin försvarskollega spelade Andersson hela toppmötet på söndagen. Nu ligger Chelsea på andraplats i WSL, två poäng bakom Arsenal med en match mindre spelad.

Lotta Ökvist, Manchester United - 3/0
Satt på bänken när United slog Everton. Matchens alla mål gjordes under de första 45 minuterna och mötet slutade 3-1.

FRANKRIKE

Marija Banusic, Montpellier - 1/0
Fanns med på bänken när Montpellier tog en poäng mot PSG (1-1).

Hanna Glas, PSG - 8/1
Precis som Banusic fick Hanna Glas från bänken se sitt lag kryssa. PSG tog ledningen i slutet av andra halvlek, men i 69:e minuten gjorde Grace Geyoro ett självmål och matchen slutade 1-1. Poängtappet innebär att avståndet till ledande Lyon ökade till fem poäng. Glas är en av de nio svenskor som i veckan som fanns med när The Guardian listade topp 100 bästa fotbollsspelare i världen. Hon gjorde premiär på den årliga listan och knep en 91:a plats.

FINLAND

Emelie Johansson, Åland United - 22/4
Den finska säsongen är slut och Johansson har provtränat med Kif Örbero under uppehållet.

Sara Nordin, Åland United - 18/2
19 januari börjar säsongen för United när man möter Honka i cupens gruppspel.

Maja Göthberg, KuPS - 0/0
Gick tidigare under vintern till KuPS från Sundsvalls DFF.

ISRAEL

Jonna Dahlberg, Ramat HaSharon - 3/0
Spelade hela mötet mot Maccabi Holon på torsdagen. Matchen slutade 1-1 och Ramat HaSharon ligger fortsatt tvåa i serien.

ITALIEN

Linda Sembrant, Juventus - 12/1
Var med från start när Juve körde över bottenlaget Orobica på lördagen. Motståndarna har bara tagit en poäng hittills i Serie A. Juventus gjorde sex mål på 40 minuter och matchen slutade till sist 7-1. Därmed fortsätter storlaget toppa ligan och gå mot en ny titel.

Julia Molin, Sassuolo - 8/0

Spelade hela ligavinsten mot Florentia på fredagen. Efter tre mål i andra halvlek vann Sassuolo för andra matchen i rad och klättrar till en femteplats i tabellen.

Stephanie Öhrström, Fiorentina - 7/2 nollor
Höll sin andra nolla i mötet med Hjohlmans Empoli. Fiorentina vann övertygande med tre mål med klubbens ägare Rocco Commisso på läktaren. Segern innebär att laget för tillfället tar andraplatsen från Milan, eftersom omgångens möte mellan Milan och Bari sköts upp. På grund av dålig väderlek kunde inte Bari ta sig till matchen.

Jenny Hjohlman, Empoli - 9/2
Fanns återigen med i startelvan i veckans seriematch. Empoli föll som bekant med 3-0 mot Fiorentina.

Kosovare Asllani, CD Tacón - 9/3
Var tillbaka i startelvan på söndagen när Tacón tog emot tabelljumbon Espanyol. Med 20 minuter kvar att spela blev Asllani framspelad av Jakobsson och kunde med bredsidan sätta ledningsmålet. Mötet slutade 2-1 till svenskornas lag och innebar viktiga poäng i botten av tabellen. Efter elva spelade matcher har Madrid-klubben 12 poäng på kontot. Kosse blev rankad som världens 35:e bästa spelare av The Guardian i veckan, strax bakom bästa svenska Nilla Fischer på 33:e plats.

Sofia Jakobsson, CD Tacón - 11/4
Tillsammans med sin svenska kollega öppnade hon starkt, men trots det släppte Tacón in ett självmål strax innan paus. Då gjorde Jakobsson som hon gjort i de två senaste matcherna - mål. Landslagsstjärnan spelade även fram till vinstmålet och var högst bidragande till segern. ”Jakobsson är spelaren som gör skillnad”, sa kommentatorn i CD Tacóns sändning. På The Guardians lista klättrade anfallaren 23 placeringar från förra året och ligger nu på plats 51.

TJECKIEN

Mia Persson, Slavia Prag - 15/7
Den tjeckiska ligan har uppehåll. För Slavia Prag drar vårsäsongen igång igen den nionde februari.

TYSKLAND

Amanda Ilestedt, Bayern München - 8/1
Ilestedt har tagit sig tillbaka efter att ha dragits med problem i baksida lår och fanns återigen med i startelvan i helgens seriematch. Med tio minuter kvar av mötet med Freiburg gjorde hon dessutom sitt första mål i Bayern-tröjan. På en fast situation nickade landslagsförsvararen in matchens andra mål i mötet som slutade 2-0. ”Det var egentligen en tillbakanick som jag nickade in. Som mittback är det alltid skönt att vinna matcher och att hålla tätt bakåt – men det är såklart extra roligt att göra mål. Det känns fantastiskt kul.” sa hon till Fotbollskanalen efter vinsten.

Antonia Göransson, Bayer 04 Leverkusen - 2/0

Var inte med i matchtruppen när Leverkusen skrällde och slog SGS Essen med 2-0.

Hedvig Lindahl, Wolfsburg - 16/11 nollor
Spikade igen för åttonde gången i ligan den här säsongen. Wolfsburg tog tre bekväma poäng borta mor SC Sand. Mötet slutade 4-0 efter ett hattrick av danska stjärnan Pernille Harder och laget fortsätter därmed toppa tabellen. Lindahl var en av svenskorna på The Guardians lista över världens bästa spelare. Förra året fanns hon inte med på listan, men i år var hon tillbaka och tog sig in på plats 44.

Fridolina Rolfö, Wolfsburg - 7/4
Fanns inte med i truppen som gästade SC Sand. Rolfö klättrade två placeringar på The Guardians topplista och nådde plats 82 av världen bästa 100 spelare 2019.