SVENSKKOLLEN: Mål från flera landslagsanfallare och ligaguld i USA

Svenskkollen (Dam)

Säsongens första mål för svenskorna i Tyskland och Julia Roddar är nu mästare i USA.
Här är veckans Svenskkollen.

CYPERN

Matilda Abramo, Apollon Ladies – 11/0
Siffrorna fortsätter att vara stora på Cypern. Apollon vann med hela 18-0 i helgen, där Matilda Abramo kunde vilas och bara spela 45 minuter. Märkbart är dock att Apollons svenske tränare Kim Björkengren lämnat sitt uppdrag.

Sofia Hagman, Apollon Ladies - 10/2
Även Sofia Hagman gjorde 45 minuter i den förkrossande segern. Några nya mål blev det dock inte för Hagman, men två assists stod hon för i matchens andra halvlek.

Jonna Andersson, Apollon Ladies - 2/1 nollor
Andersson stod inte i målet i vinsten. Hon har hittills hunnit med två matcher i sin nya klubb.

- Jag hade ingen aning om vad som väntade när jag bestämde mig för att flytta hit, men jag är positivt överraskad. Ligan är väldigt ojämn men Apollon är ligans klart bästa lag, det finns fin potential att spela fin fotboll, skriver Andersson i ett sms till Fotbollskanalen.

DANMARK

Beatrice PerssonBrøndby - 7/2
Persson var  tillbaka i matchtruppen efter en längre skadefrånvaro, men spelade ingenting när hennes lag föll med 4-1 i helgen.

ENGLAND

Magdalena Eriksson, Chelsea - 11/0
Chelsea fick slita betydligt mer för segern mot Servette denna vecka än när lagen möttes veckan dessförinnan. Chelsea avgjorde sent och vann med 1-0. Eriksson spelade där hela matchen och hade en framskjuten roll då hemmalaget hade det mesta av bollinnehavet. Hon spelade sedan 90 minuter igen när Chelsea besegrade Birmingham stort under söndagen.

Jonna Andersson, Chelsea - 11/0
Andersson startade också matchen mot Servette. Chelsea-tränaren Emma Hayes betonade att hela truppen kommer att användas i denna intensiva period, vilket gynnade Andersson i detta fall. Hon byttes ut strax före slutet. Matchen mot Birmingham slutade med ett kortare inhopp.

Zecira Musovic, Chelsea - 5/4 nollor
Det tidigare första valet i mål för Chelsea, Ann-Katrin Berger, fanns på skadelistan mot Servette. Musovic fick därav vakta målet och stod för en bra prestation med en kanonräddning. Hon var dock tillbaka på bänken mot Birmingham när Berger åter var tillgänglig för spel.

Anna Anvegård, Everton - 7/2
Anvegård var fortsatt utanför matchtruppen efter den lindriga skada hon ådrog sig i träning före den förra ligaomgången. Det är ingen optimal uppladdning inför landslagssamlingen. Everton besegrade Leicester med 1-0.

Nathalie Björn, Everton - 5/0
Även Björn var fortsatt borta med skada och kommer även missa landslagssamlingen.

Hanna Bennison, Everton - 9/1
Bennison fick inte chansen från start mot Leicester, men spelade ändå majoriteten av matchen då hon fick hoppa in strax före paus på grund av skada. Hon assisterade sedan till matchens enda mål i slutskedet. Ett styrkebesked ifrån mittfältaren.

Filippa Angeldahl, Manchester City - 9/2
Manchester City lyckades vända sin negativa trend efter förra omgångens storförlust. Under lördagen besegrades Aston Villa med hela 5-0. Filippa Angeldahl startade och kunde bytas ut med 20 minuter kvar av matchen.

FINLAND

Maja GöthbergKuPS - 23/3
Ligaspelet i Finland är slut för säsongen.

Cassandra Korhonen, Åland United - 30/28

FRANKRIKE

Amanda Ilestedt, PSG - 8/0
Ilestedt kritiserades hårt efter 1-6 mot Lyon trots hennes tröstmål i den matchen. Det blev därefter bänken i Champions League mot Real Madrid. I den matchen blev det seger med 2-0, innan Reims blev besegrade med hela 7-0. I ligamatchen var Ilestedt tillbaka på banan och spelade hela matchen.

Emma Holmgren, Lyon - 1/0
Det blev inga minuter för Emma Holmgren i varken Champions League eller i ligaspelet för Lyon. Hon fortsätter att vara reservvalet på målvaktsposten.

Lova LundinSoyaux - 3/0
Lova Lundin var inte med i Soyauxs matchtrupp denna vecka heller.

ITALIEN

Lina Hurtig, Juventus - 16/6

Det var en lyckad vecka för Juventus och Lina Hurtig i synnerhet. Först togs tre blytunga poäng i Champions League mot Wolfsburg efter 2-0 mot tyskorna. Där spelade Hurtig 84 minuter. Hon spelade sedan hela matchen i helgens cupmatch mot Roma CF. Där stod Hurtig för dubbla mål. Hon har nu gjort sex mål totalt, inkluderat alla tävlingar.

Linda Sembrant, Juventus - 0/0
Sembrandt fortsätter sin rehabträning och är ännu inte redo för match.

Amanda Nildén, Juventus - 10/1
Nildén spelade ingenting i matchen mot Wolfsburg, trots hennes fina form. Det blev dock 90 minuter mot Roma CF, men inga nya mål eller assists.

Elin Landström, Inter - 9/0
Inter vann komfortabelt sin cupmatch mot Pro Sesto med 6-0. Elin Landström fanns med i Inters backlinje och spelade hela matchen.

Emelie Helmvall, Sampdoria - 8/1
Emelie Helmvalls Sampdoria gick på en mina i det italienska cupspelet. Det blev bara 1-1 mot Torres, som huserar i en lägre division. Helmvall spelade hela matchen.

Sejde Abrahamsson, Napoli - 10/0
Napoli var spellediga i helgen.

Karin Lundin, Fiorentina - 9/5
Lundins Fiorentina gjorde jobbet mot Brescia och vann med 2-0. Anfallaren fanns dock inte med i truppen, förmodligen på grund av rotation i cupspelet.

Julia Molin, Glasgow City - 14/1
Glasgow City ångar på i ligaspelet även om de fortfarande är två poäng bakom Rangers i tabelltoppen. I helgen blev det vinst med 5-1 där Julia Molin i vanlig ordning startade. Hon byttes ut med 20 minuter kvar av matchen.

SPANIEN

Kosovare Asllani, Real Madrid - 3/0
Asllani är fortsatt skadad - även om hon snart borde närma sig en comeback.

Fridolina Rolfö, Barcelona - 13/5
Rolfö startade till vänster i Barcelonas anfall mot Hoffenheim i onsdags. Det blev en ytterst lyckad kväll för Rolfö som spelade hela matchen och stod för dubbla assists. Barcelona vann matchen med 5-0 och gruppsegern är nu nära. Ännu roligare blev det för Rolfö när hon stod för två mål när Barcelona vann över Sevilla med hela 10-1. Hon byttes ut efter en kvar timme, i samband med hennes andra mål.

Hedvig Lindahl, Atlético Madrid - 4/3 nollor
Lindahl är fortsatt fast på bänken hos Atletico Madrid. Det blev ingen speltid när laget besegrade Eibar med 3-0.

TYSKLAND

Hanna Glas, Bayern München - 14/2
Efter en lysande säsongsinledning, har Glas fått starta på bänken i Champions League vid ett par tillfällen. Mot Lyon fick hon 13 minuters speltid. Bayern vann dock den prestigefyllda matchen med 1-0. I och med segern lever möjligheten att vinna gruppen. Bayern tog sedan tre förväntade poäng under söndagen mot Carl Zeiss Jena. Glas spelade omkring en timme i den matchen.

Sofia Jakobsson, Bayern München - 8/1
Jakobsson har fått gått om chanser när hon varit tillgänglig för spel under de senaste veckorna. Det blev dock ingen speltid alls mot Lyon. Hon fick sedan ett inhopp på 20 minuter i ligaspelet och det tog Jakobsson vara på. Hon fastställde slutresultatet till 3-0 efter 84 minuter. Hennes första mål i Bayern.

Rebecka Blomqvist, Wolfsburg - 9/1

Rebecka Blomqvist har haft en tuff höst och spelat allt mindre på senaste tiden. Mot Juventus blev det inga minuter, men sedan vände det till helgen. Wolfsburg toppar Bundesliga och vann omgångens match mot SGS Essen med 4-0. Blomqvist fick en halvtimme på sig – och svarade med en assist samt säsongens första mål.

USA

Freja Olofsson, Racing Louisville FC - 24/0
Säsongen är slut för Olofssons Racing Louisville även om det amerikanska slutspelet pågår.

Julia Roddar, Washington Spirit - 20/1
Det har varit ytterst dramatiska slutspelsveckor för Julia Roddar. Så blev fallet även i den amerikanska finalen i helgen. Hon startade matchen på bänken, men fick hoppa in redan i paus. 1-1 var resultatet mot Chicago Red Stars efter full tid, innan Washington Spirit kunde avgöra i förlängningen. Titeln är därmed klar och säsongen har varit en succé för Roddar.

Publicerad 2021-11-22 kl 12:18