SVENSKKOLLEN: Zigiotti Olme har hittat målformen

Svenskkollen (Dam)

Juventus och Roma tog sig enkelt vidare till finalen i Coppa Italia.
Och i England har Julia Zigiotti Olme hittat målformen, när hon nätade för andra matchen i rad.
Här är veckans Svenskkollen.

OBS! Siffrorna efter spelarnas namn och klubblag anger tävlingsmatcher(cup/liga) och antalet gjorda mål. För målvakter är det antalet hållna nollor istället för mål. För att vara med i Svenskkollen ska man spela i en högstaliga, eller i en andraliga i England, Italien, Frankrike, Spanien eller Tyskland. Spelare som är låsta till ett annat landslag är inte med på listan.

BELGIEN

Amanda Johnsson Haahr, OH Leuven 8/4
Leuven förlorade mot Anderlecht som i och med segern kunde säkra ligatiteln i Belgien. Johnsson Haahr spelade hela matchen.

Beatrice Persson, Brøndby 9/2
Fortuna Hjörring besegrade Brøndby med 2-0. Persson byttes ut i den 65:e minuten.

Anna Welin, Brøndby 4/0
Welin startade för Brøndby men byttes ut i den 90:e minuten.

Matilda Kristell, Brøndby 4/0
Bröndby fick se sig besegrat av Fortuna Hjörring med 2-0. Kristell spelade hela matchen.

ENGLAND

Magdalena Eriksson, Chelsea 13/1
Chelsea tog en extremt viktig vinst mot Tottenham i jakten på ligatiteln. Och man befäster nu sin ledning. Magdalena Eriksson spelade hela matchen.

Jonna Andersson, Chelsea 17/0

Andersson spelade hela matchen mot Tottenham och spelade fram till 1-0 målet.

Zecira Musovic, Chelsea 9/7 nollor
Ann-Katrin Berger var avstängd och Zecira Musovic fick kliva fram mellan stolparna när man vann med 2-1.

Anna Anvegård, Everton 17/7
Efter en lång skadeperiod var Anna Anvegård tillbaka i Evertons startelva och hon fick 62 minuter innan hon byttes ut.

Nathalie Björn, Everton 14/0
Everton kryssade mot Tottenham och Björn spelade hela matchen.

Hanna Bennison, Everton 20/1
Bennison spelade hela matchen när Everton kryssade mot Tottenham.

Filippa Angeldahl, Manchester City 20/2
Manchester City krossade Brighton & Hove Albion med 7-2. Angeldal byttes in I den 78:e minute och då hade man redan fastställt resultatet.

Julia Zigiotti Olme, Brighton & Hove Albion 9/2
Julia Zigiotti Olme har hittat formen i Brighton. När Manchester CITY GICK PÅ knock fick lyckades hon trycka in ett av Brightons mål.

Emma Kullberg, Brighton & Hove Albion 11/0
Kullberg spelade hela matchen mot City.

Stina Blackstenius, Arsenal 10/5
Arsenal krossade Aston Villa med hela 7-0. Stina Blackstenius byttes in i den 62:a minuten och 20 minuter senare hade hon hittat in bakom Villa-keepern.

FINLAND

Maja Göthberg, KuPS 4/0
KuPS besegrade 35 Helsinki med 4-0. Göthberg spelade hela matchen och spelade också fram till 3-0.

FRANKRIKE

Amanda Ilestedt, PSG 19/2
Det var nästintill fullsatt på Parc de Princes när Paris tog emot Lyon i den andra semifinalen av Champions League. Man började i uppförsbacke och det blev inte bättre – Amanda Ilestedt spelade hela matchen när man missade en finalplats.

Emma Holmgren, Lyon 4/0 nollor
Holmgren satt på bänken i det andra mötet med PSG när man tog sig till Champions League-final.

ITALIEN

Linda Sembrant, Juventus 7/0
Över två möten vann Juventus med solklara 11-4 mot Milan och tog sig vidare till final i Coppa Italia. Linda Sembrant startade för Juventus och byttes sedan ut i den 87:e minuten.

Lina Hurtig, Juventus 26/10
Lina Hurtig fanns inte med i matchtruppen mot Milan.

Amanda Nildén, Juventus 21/3
Nildén startade mot Milan och byttes sedan ut i den 67:e minuten då stod det 3-1 till Milan. Juventus vände sedan och vann med 5-3.

Elin Landström, Inter 18/0
Inter har varit spelledigt då man är utslagna ur Coppa Italia.

Marija Banusic, Pomigliano 19/6

Pomigliano har varit spelledigt då man är utslagna ur Coppa Italia.

Stephanie Öhrström, Lazio 15/2 nollor
Lazio har varit spelledigt då man är utslagna ur Coppa Italia.

Emelie Helmvall, Sampdoria 15/2
Sampdoria har varit spelledigt då man är utslagna ur Coppa Italia.

Sejde Abrahamsson, Napoli 15/0
Napoli har varit spelledigt då man är utslagna ur Coppa Italia.

Karin Lundin, Fiorentina 19/8
Fiorentina har varit spelledigt då man är utslagna ur Coppa Italia.

Ronja Aronsson, Fiorentina 6/0

Emma Lind, Roma 5/3 nollor
Lind startade för Roma när man ställdes mot Empoli i Coppa Italia, och höll nollan när man tog sig vidare till final.

Beata Kollmats, Roma 5/0
Kollmats satt på bänken hela matchen mot Empoli.

NORGE

Moa Edrud, Arna-Bjørnar 0/0 nollor
Moa Edrud satt på bänken hela matchen.

Mimmi Löfwenius Veum, Lillestrøm 0/0
Löfwenius Veum är skadad och väntas vara borta under en längre period.

Cathrine Dahlström, Lillestrøm 0/0
Dahlström är skadad och kommer att vara borta under en längre period.

Nina Jakobsson, Lillestrøm 5/0
LSK tappade viktiga poäng mot Vålerenga. Jakobsson spelad hela matchen.

Zara Jönsson, Stabæk 3/0
Zara startade när man besegrade Arna-Björnar med 2-1. Hon byttes ut i den 87:e minuten.

Kim Sundlöv, Stabæk 3/0
Sundlöv byttes in i den 87:e minuten och då stod det redan 2-1 till Stabaek.

Fanny Lång, Kolbotn 3/0
Kolbotn åkte på sin andra raka förlust när man förlorade mot Brann. Lång spelade hela matchen.

PORTUGAL

Cassandra Korhonen, Benfica 6/3
Benfica krossade Maritimo med 6-1. Korhonen var utanför matchtruppen.

SCHWEIZ

Sara Nilsson, FC Aarau 9/3
FC Aarau är spelledigt.

SKOTTLAND

Julia Molin, Glasgow 22/1
Glasgow City besegrade Partick Thistle och tog sig enkelt till final i den skottska cupen. Molin spelade hela matchen.

SPANIEN

Kosovare Asllani, Real Madrid 15/5
Real Madrid besegrade Madrid CFF med udda målet. 1-0 gjordes på straff i den 94:e minuten. Kosovare Asllani startade men byttes sedan ut i den 66:e minuten.

Hedvig Lindahl, Atletico Madrid 10/4 nollor

Lindahl var utanför truppen mot Levante.

Hanna Lundkvist, Atletico Madrid 3/0
Lundkvist satt på bänken hela matchen mot Levante. Atletico Madrid vann med 5-0.

Fridolina Rolfö, Barcelona 26/9
Barcelona tog sig till Wolfsburg med fyra mål till godo. Men i den returmötet av Champions League-semin åkte man på en förlust. Den första på 45 matcher. Rolfö spelade hela matchen när man tog sig vidare till finalen i Turin.

Michelle De Jongh, Madrid CFF 5/0
Michelle De Jongh satt på bänken i matchen mot Real Madrid.

Ebba Hed, Madrid CFF 4/0
Ebba Hed satt på bänken mot Real Madrid.

Amanda Edgren, Sporting de Huelva 5/1
Edgren satt på bänken hela matchen mot Alaves.

TYSKLAND

Hanna Glas, Bayern München 24/4
Bayern har varit spelledigt under veckan.

Rebecka Blomqvist, Wolfsburg 18/6
Rebecka Blomqvist är skadad och var utanför truppen mot Barcelona i returmötet.

USA

Freja Olofsson, Racing Louisville FC – 5/0
Racing Louisville åkte på en förlust i premiären mot Chicago Red Stars. Olofsson spelade hela matchen.

Julia Roddar, Washington Spirit – 7/0
Den amerikanska ligan har dragit i gång och Spirit tog en premiärvinst mot OL Reign. Roddar byttes ut i den 59:e minuten.

Sofia Jakobsson, San Diego Wave – 4/0
San Diego vann även de i sin absoluta NWSL-premiär. Matchens enda mål kom i den 86:e minuten och Jakobsson startade för San Diego innan hon byttes ut i den 66:e.

Publicerad 2022-05-02 kl 13:16