Sundgren pekas ut som bästa högerbacken i grekiska ligan: "Miljoner av motståndare försvinner"

Svenskkollen (Herr)

Blytungt för svenskarna i Ryssland, Eric Smith får beröm - och Daniel Sundgren hyllas rejält på en supportersajt.
Här är veckans Svenskkollen.

OBS! Siffrorna efter spelarnas namn och klubblag anger tävlingsmatcher(cup/liga) och antalet gjorda mål. För målvakter är det antalet hållna nollor istället för mål. För att vara med i Svenskkollen ska man spela i en högstaliga, eller i en andraliga i England, Italien, Frankrike, Spanien eller Tyskland. Spelare som är låsta till ett annat landslag är inte med på listan.

BELGIEN

Gustav Engvall, KV Mechelen – 11/0
24-åringen har haft återkommande knäbekymmer och kommer bli borta en längre period efter ha opererat sig.

Kerim Mrabti, KV Mechelen – 25/5

Spelade i en nummer tio-roll och byttes ut med fyra minuter kvar i 1-1-matchen mot Gent. Mrabtis arbete på planen blir mer och mer erkänt i belgisk fotboll. Mechelens fystränare Glenn Vanryckeghem säger till Het Laatste Nieuws att 26-åringen placerar sig högt upp bland Jupiler Pro Leagues mest löpstarka spelare.

Victor Wernersson, KV Mechelen  – 8/0
25-åringen satt på bänken igen mot Gent.

Erdin DemirZulte-Waregem – 0/0
Demir har inte varit med i truppen på hela säsongen.

BOSNIEN-HERCEGOVINA

Mirza HalvadzicSloboda Tuzla – 2/0
25-åringen har brutit kontraktet med FK Sloboda efter en halv säsong.

BULGARIEN

Pa KonateBotev Plovdiv – 2/0
Vänsteryttern spelade 90 minuter mot Tsarsko Selo.

Kevin Höög JanssonBotev Plovdiv – 2/0
Botevs andra svenskförvärv spelade även han hela matchen mot Tsarsko Selo som slutade 2-2.

CYPERN

Junes Barny, EN Paralimniou – 4/0
Mittfältaren har startat fyra matcher i rad sedan flytten från Varbergs Bois. Senast blev det en 2-1-förlust mot Apollon Limassol för EN Paralimniou, som ligger på elfte plats bland 14 lag i den cypriotiska ligan.

DANMARK

Patrik Carlgren, Randers FC – 18/7 nollor
Stod i mål när Randers spelade 1-1 mot Nordsjælland. 29-åringen förlängde det utgående kontraktet förra veckan till år 2024.

Karl-Johan Johnsson, FC Köpenhamn – 21/5 nollor
FCK spelade 2-2 mot bottenlaget Lyngby och återfinns först på fjärde plats. Målvakten fick betyget 3/6 i tidningen Ekstra Bladet.

Joel Andersson, FC Midtjylland – 13/0
24-åringen är fortsatt skadad och missade den senaste matchen mot Aalborg.

Jens Cajuste, FC Midtjylland – 24/0
Mittfältaren var tillbaka i startelvan och spelade 86 minuter i 0-2-segern mot Aalborg. Dock fick han bara en tvåa i betyg av Ekstra Bladet.

Simon HedlundBrøndby – 18/6
Anfallaren spelade en timme i 2-1-segern mot Velje och gavs betyget tre. 27-åringen är igång efter en tung höst som innehöll en incident på träningsplanen, och har gjort två mål för serieledaren sedan omstarten.

- Jag har jobbat mycket med mig själv också. Det var ett problem under hösten men det var bara att se inåt och visa att man ville spela helt enkelt. Att visa på träningen att man ville vara med. Vi la det bakom oss, det såg man med detsamma att vi gjorde, säger Hedlund till Tipsbladet.

Oskar Fallenius, Brøndby – 0/0
Nyförvärvet satt på bänken för andra matchen i rad.

Jacob Rinne, Aalborg BK – 17/4 nollor
Fick betyget fyra trots två insläppta mål mot Midtjylland.

Tim Prica, Aalborg  BK – 14/0
Anfallaren hoppade in under slutkvarten i 0-2-förlusten mot Midtjylland.

Oscar Hiljemark, Aalborg BK – 5/1
Hiljemark rehabiliterar en skada och missade matchen mot FCM.

Niklas Backman, Aarhus GF – 4/0

Mittbacken har nyligen genomgått en knäoperation.

William EskelinenAarhus GF  – 5/0 nollor
Målvakten satt på bänken under 2-0-vinsten mot SønderjyskE.

Pierre BengtssonVelje BK (utlånad från FC Köpenhamn) – 16/0
32-åringens självmål mot Brøndby gav serieledaren en 2-0-ledning,  och betyget i Ekstra Bladet blev 2/6 efter 2-1-förlusten. Vänsterbacken förklarar att det var ett svårt beslut att gå till Velje efter bristande speltid på slutet i FCK.

- Jag ser det inte som att min tid i FCK är över. Förhoppningsvis får jag en bättre avslutning i klubben än på det här sättet. Jag ser framåt emot det sista året som jag har på avtalet med FCK, säger Bengtsson till bold.dk.

Diego MontielVelje BK  – 13/2

Montiel hoppade in till slutkvarten mot Brøndby.

Daniel Svensson, FC Nordsjälland – 8/0
Vänsterbacken byttes ut efter 56 minuter i 1-1-mötet med Randers.

ENGLAND

Robin Olsen, Everton (utlånad från Roma) – 9/2 nollor
Med Jordan Pickford tillbaka från skada fick Olsen åter sätta sig på bänken när laget föll mot Manchester City (1-3) och 0-2-besegrade Liverpool.

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United – 26/1
Spelade hela matchen när United slog Newcastle med 3-1. Betyget i tidningen Manchester Evening News blev 6/10. Dessförinnan vilades VNL när laget vann med 0-4 i den första Europa League-sextondelen mot Real Sociedad.

Emil Krafth, Newcastle United  – 12/0

Högerbacken fick 90 minuter för andra matchen i rad. Betyget efter förlusten mot Man United blev dock inte högre än 4/10 i tidningen Chronicle.

Joel Mumbongo, Burnley – 6/0
Anfallaren hoppade in i den 81:a minuten i det mållösa mötet med West Bromwich Albion. Hans lag ligger på 15:e plats i Premier League. Managern Sean Dyche kommenterar lagets skadesituation:

- Man kan säga att laget är uttänjt och Joel Mumbongo, missförstå mig rätt, gör det jättebra och har varit en del av gruppen. Men han är en ung kille och det är hans första skymt av fotboll på denna nivå. Dessa spelare har knappt spelat någon fotboll och vi kastar in dem i Premier League-matcher. En del av utvecklingen är att inte kastas in för tidigt, säger Dyche till Lancashire Telegraph.

Viktor GyökeresCoventry City (utlånad från Brighton) – 23/3
Anfallaren fick inhopp på en knapp halvtimme både mot Norwich och Brentford. Coventry förlorade mot det förra laget med 0-2 men vann med samma siffror mot Brentford. Betyget i tidningen Coventry Telegraph blev 5,5 respektive 6,5/10 för Gyökeres.

Pontus Jansson, Brentford – 14/0
Mittbacken har opererat fotleden och beräknas vara tillbaka till säsongsavslutningen.

Ken Sema, Watford – 28/3
Yttern spelade 76 minuter i 1-2-segern mot Preston och 81 min mot Derby (2-1). Sema fick betyget 5,5/10 i Watford Observer efter den senare matchen och en sjua för insatsen mot Preston.

Viktor Johansson, Rotherham United – 9/2 nollor

Spelade när hans lag bortaföll med 1-0 mot topplagen Bournemouth och Norwich. Johansson behåller därmed sin plats i målet trots att Chelsea-lånet Jamal Blackman är tillbaka från skada. Rotherham ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket i The Championship.

FINLAND

Calle Svensson, IFK Mariehamn – 3/0
Spelade 90 minuter och drog på sig en varning i slutet av 2-2-matchen mot FC Honka i finska cupens gruppspel.

Jakob Tånnander, HJK Helsingfors – 0/0
20-årings lag var spelledigt.

Gustaf Backaliden, SJK – 3/0
Anfallaren spelade fram till ett mål, blev varnad, och sedan utbytt när SJK besegrade Ilves med 3-0 i cupen.

FÄRÖARNA

Daniel Björkman, KÍ Klaksvík - 0/0
28-åringen lämnade Örebro SK i slutet av 2020 och är klar för förra säsongens trea i Färöarna. Ligasäsongen börjar den 6 mars.

FRANKRIKE

Niclas Eliasson, Nimes - 18/4
Yttern fick hoppa in redan i den 36:e minuten hemma mot Bordeaux i söndags och han fortsätter att leverera poäng. Eliasson stod för assisten till 2-0-målet, som blev matchens sista. I och med segern har laget två poäng upp till säker mark i Ligue 1, med en match mindre spelad än Nantes som ligger ovanför kvalplatsen.

Jack Lahne, Amiens - 4/0
Får ingen speltid alls. Sägs vara på väg bort från Ligue 2-klubben.

Zeidane Inoussa, Caen - 4/0
Unge talangen var inte med i truppen till veckans A-lagsmatch. Caen spelade 2-2 mot Guingamp och ligger åtta i Ligue 2.

Isak Pettersson, Toulouse - 1/1
Målvakten satt på bänken när Toulouse föll mot Rodez med 1-0 i lördags. Laget har därför åkt ner till en tredjeplats i Ligue 2.

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Samuel Armenteros, Fujairah FC - 21/9
Forwarden gjorde två mål senast och i fredags blev det en nätkänning borta mot Al Ain. Armenteros reducerade till 3-1 i den 89:e minuten. Han spelade hela matchen. Fujairah har en poäng ner till nedflyttningsplats.

Nahir Besara, Hatta FC - 4/1
Den offensive stjärnan har gjort sitt första mål för Hatta. Mot Shabab Al Ahli föll laget med 2-1 men Besara stänkte in ett mål från 25 meter. Hatta ligger fortsatt sist i serien.

GREKLAND

Daniel Sundgren, Aris – 20/0
Högerbacken spelade hela matchen mot serieledaren Olympiakos i söndags, som vänsterback. Aris fick med sig ett 1-1-resultat på bortaplan. Och trots den ovana positionen gjorde svensken bra ifrån sig, enligt grekiska rapporter. Supportersajten yellowradio.gr beskriver nu Sundgren som Aris viktigaste spelare den här säsongen, efter att han var i frysboxen i fjol. "Han gör skillnad i varje match. Svensken får miljoner av motståndare att försvinna från planen, ingen kan vinna en enda duell mot honom. Han visar att han är den bästa högerbacken i ligan", skriver sajten efter matchen mot Olympiakos. Aris ligger trea i ligan just nu.

Muamer Tankovic, AEK Aten - 28/6
Tankovic startade hemma mot Asteras Tripolis i lördags och gjorde en assist innan han blev utbytt i 65:e minuten. AEK kryssade (2-2) och ligger fyra i ligan.

ISLAND

Sebastian Starke Hedlund, Valur – 7/1
Backen har gjort sitt första mål för säsongen! När Valur slog Grindavik med 8-1 i ligacupen i fredags spelade Starke Hedlund hela matchen och gjorde 7-1-målet i den 86:e minuten.

Johannes Vall, Valur - 0/0
Spelade för Ljungskile i superettan i fjol och skrev i dagarna på för Valur.

Emil Berger, Leiknir - 0/0
Den tidigare Dalkurd-spelaren skrev i dagarna på för Leiknir.

ITALIEN

Zlatan Ibrahimovic, Milan - 18/16
Forwarden vilades helt mot Röda Stjärnan i Europa League-slutspelet (2-2) i torsdags och sedan spelade han 75 minuter när Milan föll med 3-0 i derbyt mot Inter i söndags. Laget är tvåa i Serie A, fyra poäng efter Inter.

Dejan Kulusevski, Juventus – 30/5
Startade men blev utbytt i 77:e minuten när Juventus föll mot Porto med 2-1 i Champions League-åttondelsfinalen i onsdags. Returen väntar 9 mars. Mot Crotone (seger med 3-0) i Serie A under måndagen startade Kulusevski igen. Då blev han utbytt i den 76:e minuten.

Riccardo Gagliolo, Parma – 21/1
Backen spelade 90 minuter i 2-2-matchen mot Udinese i söndags. Parma ligger näst sist i Serie A.

Albin Ekdal, Sampdoria – 23/2
Mittfältaren spelade hela matchen när Sampdoria föll med 1-0 borta mot Lazio i lördags. Laget ligger tia i Serie A.

Mattias Svanberg, Bologna – 21/2
Mittfältaren startade mot Sassuolo i lördags men blev utbytt redan i den 34:e minuten. Anledningen? Bolognas Aaron Hickey blev utvisad kort innan och därför valde tränaren Sinisa Mihajlovic att göra om i laget. Matchen slutade 1-1. Bologna ligger tolva i Serie A.

Samuel Gustafson, Cremonese – 22/0
Mittfältaren hoppade in i den 30:e minuten när Cremonese besegrade Brescia med 2-1 i ett bottenmöte i Serie B i lördags. Segern innebär att lagen står på samma poäng, men Cremonese är kvar på negativ kvalplats.

Marcus Rohdén, Frosinone – 19/2
Mittfältaren startade mot bottenlaget Pescara (0-0) i fredags. Utbytt i 64:e minuten. Frosinone ligger nia i Serie B.

Joseph Colley, Chievo - 0/0
Utanför truppen till den gångna veckans match mot Monza.

John Björkengren, Lecce - 10/1
Mittfältaren spelade hela matchen när Lecce slog Cosenza med 3-1 i söndags. Laget ligger sjua i Serie B, på kvalplats upp till Serie A.

Nikola Vasic, Reggina - 8/0
Forwarden var inte med i truppen till veckans match. Ryktas vara på väg bort.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson, Forge FC, 13/3

Ligan är färdigspelad. Achinioti Jönssons blir kvar i Forge minst ett år till. Optionen om förlängning i hans kontrakt har aktiverats, berättar han för HD.

Simon Gustafson, Utrecht – 14/1
En skada har satt stopp för spel den senaste tiden. Var inte med i truppen mot Willem II i fredags.

Emil Bergström, Utrecht – 3/0
Mittbacken har missat stora delar av säsongen på grund av en skada.

Sebastian Holmén, Willem II – 22/0
Mittbacken spelade hela matchen när Willem II föll med hela 6-0 mot Utrecht i fredags. På de senaste två matcherna har laget målskillnaden 0-11, och man ligger på kvalplats ner till andraligan.

Ramon Pascal Lundqvist, Groningen – 16/2
Mittfältaren var ett frågetecken inför helgens möte med Heerenveen, enligt RTV Noord, och missade sedan matchen.

Gabriel Gudmundsson, Groningen – 17/0
Har skolats om till vänsterback och spelade hela matchen mot Heerenveen (1-1).

Paulos Abraham, Groningen - 2/0
Tidigare AIK-spelaren hoppade in i den 55:e minuten mot Heerenveen.

Benjamin Nygren, Heerenveen (på lån från Genk) - 21/5
Forwarden hoppade in i den 85:e minuten när Heerenveen kryssade (1-1) mot Groningen i söndags.

Rami Kaib, Heerenveen, 6/0
Vänsterbacken spelade hela matchen mot Groningen.

Rami Hajal, Heerenveen - 17/0
Mittfältaren satt på bänken mot Groningen. Fick inte hoppa in.

Tesfaldet Tekie, Fortuna Sittard - 23/0
Mittfältaren startade när Fortuna Sittard slog bottenlaget Ado Den Haag med 2-0 i lördags. Tekie blev utbytt i slutskedet av matchen. Fortuna ligger nia i Eredivisie.

Emil Hansson, Fortuna Sittard - 24/2
Hoppade in i den 74:e minuten mot Ado Den Haag.

Simon Tibbling, Emmen 17/0
Äntligen för Emmen! I 23:e omgången kom säsongens första ligaseger. Hemma mot Zwolle vann jumbon med 3-2. Men Tibbling satt på bänken under hela matchen.

Jesper Karlsson, AZ 28/8
Ytterforwarden gjorde ett drömmål när AZ slog VVV med 4-1 i lördags. Efter en läcker nertagning dundrade Karlsson in 1-0 i bortre delen av målet från långt håll. "Jag har kollat för mycket på Neymar", kommenterade han målet för Fotbollskanalen efter matchen.

Kristopher Da Graca, VVV-Venlo, 9/0
Mittbacken skadade sig senast i ligan och stod över cupsegern mot NEC i onsdags men fick ett inhopp i den 60:e minuten mot AZ i ligan (förlust med 4-1) i helgen.

NORGE

Moonga Simba, Brann - 0/0
Yttern som för ett år sedan tillhörde division ett-klubben Sandviken blev den gångna veckan klar för Brann.

Eliteserien är avslutad och säsongen 2021 är tänkt att börja 5 april.

Liridon Kalludra, Kristiansund – 26/4

Andreas Linde, Molde – 27/7 nollor

Marcus Sandberg, Stabæk – 30/7 nollor

William Kurtovic, Sandefjord - 19/0

Guillermo Molins, Sarpsborg - 5/0
Eliteserien är avslutad och säsongen 2021 är tänkt att börja 5 april. Molins avtal med Sarpsborg har löpt ut, där klubbens sportchef Thomas Berntsen dock varit tydlig med att man vill behålla den förre MFF-forwarden.

Filip Trajanovski, Borec Veles ­– 6/0
Ligaspelet startade om i helgen där Trajanovskis lag ställdes mot Shkupi. Det innebar förlust med 0-1 och Trajanovski står inte noterad för något framträdande i matchen.

POLEN

Jesper Karlström, Lech Poznan - 5/0
Fortsätter att få speltid i Lech Poznan. I helgen spelade mittfältaren hela matchen mot Slask som Lech Poznan vann med 1-0. Vem som avgjorde? Den förre Hammarby-anfallaren Aron Johannsson.

Mikael Ishak, Lech Poznan - 14/7
Fanns inte med i truppen till Lech Poznans ligamatch mot Slask.  Ishak har nu missat fyra av Lech Poznans fem senaste ligamatcher och enligt polsk media går svensken skadad. Enligt sajten interia.sport.pl ska dock Lech Poznans plan vara att spela med två renodlade anfallare, Ishak och Johannsson, när svensken återvänder i spel.

Pawel Cibicki, Pogoń Szczecin – 4/0
Inte med i truppen till matchen mot Wisla Krakow som Cibickis lag förlorade med 2-1.

RUMÄNIEN

Valmir Berisha, Chindia Targoviste - 21/3
Fick hoppa in med knappt tio minuter kvar i mötet med FCSB i ligan som Berishas lag förlorade med 1-0.

Admir Bajrovic, Sepsi - 11/2
Fanns inte med i truppen när Sepsi spelade oavgjort, 0-0, mot Academica Clinceni i ligan. Bajrovic har nu missat Sepsis fyra senaste ligamatcher.

Jonathan Morsay, Dinamo Bukarest (utlånad från Chievo) - 6/0
Fortsätter att få speltid i sin nya klubb. I helgen spelade han hela matchen mot Astra Giurgiu som Morsays lag dock förlorade med 2-0.

RYSSLAND

Kristoffer Olsson, FC Krasnodar – 23/1
Spelade från start både mot Dinamo Zagreb i Europa League och mot Sochi i den ryska cupen. Utbytt tidigt i andra halvlek i båda matcherna och Krasnodar förlorade dessutom både mötet med Dinamo Zagreb och mötet med Sotji. Förlusten mot Sotji gör också att Krasnodar är utslaget ur ryska cupen.

Viktor Claesson, FC Krasnodar – 22/7
Spelade den gångna veckan både från start mot Dinamo Zagreb i Europa League och mot Sotji i cupen. Blev målskytt mot det kroatiska laget i Europa League, men fick lämna planen mållös när Krasnodar förlorade mot Sotji.

Marcus Berg, FC Krasnodar – 25/12
Anfallaren har visat på fin form den gångna veckan då Krasnodar åter igen dragit i gång tävlingsspelet efter en tids vila. I Europa League-matchen mot Dinamo Zagrab, som Krasnodar förlorade med 3-2, blev Berg målskytt och i cupmatchen mot Sotji veckan spelade Berg från start. Då blev han dock utbytt och Krasnodar förlorade matchen vilket gör att man är utslaget.

Pontus Almqvist, FK Rostov – 8/0
Spelade hela åttondelsfinalen mot Akhmat Grozny i den ryska cupen. Rostov förlorade dock matchen med 1-0 och är därmed utslaget.

Armin Gigovic, FK Rostov – 8/0
Satt på bänken hela matchen när Rostov åkte ur cupen mot Akhmat Grozny.

Jordan Larsson, Spartak Moskva – 20/8
Spelade hela helgens åttondelsfinal i ryska cupen mot Dynamo Moskva som Spartak förlorade med 2-0. Larsson drog på sig en varning i mitten av första halvlek.

Carl Starfelt, Rubin Kazan – 18/2
Rubin Kazan kvalificerade sig inte för slutspel i ryska cupen och spelade därmed inte någon åttondelsfinal i helgen.

SAUDIARABIEN

Carlos Strandberg, Abha Club – 18/11
Har spelat två ligamatcher den gångna veckan och i onsdags blev Strandberg målskytt mot Al-Batin. Strandbergs lag förlorade dock matchen och i helgen föll man på nytt. Denna gång med 3-0 mot Al-Raed. Strandberg spelade 90 minuter i båda matcherna.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt, FC Lugano – 20/4
Hoppade in i onsdagens möte med Servette som slutade 1-1. Ett dystert inhopp för Gerndt som fick vara på plan när bortalaget kvitterade sent. I helgen spelade Gerndt från start mot Luzern och svarade för en assist då han skickade in en hörna som Miroslav Covilo nickade in. Lugano förlorade till slut matchen med 3-2.

Mattias Andersson, Sion – 0/0
Skadad, enligt Transfermarkt.

SKOTTLAND

Filip Helander, Rangers – 22/2
Helander kom i förra veckan till spel i två matcher. Svensken gjorde 90 minuter på planen i 4-3-segern mot Royal Antwerp i första sextondelsfinalmötet i Europa League och gjorde sedan i helgen 67 minuter på planen i 4-1-segern mot Dundee United i ligan. Helander blev utbytt efter 67 minuters spel. Rangers toppar den skotska ligan i överlägsen stil. Efter matchen mot Royal Antwerp, så fick Helander en sjua i betyg av Glasgow Live: ”Kunde ha gjort det bättre vid det tredje målet, då han inte kom ut tillräckligt snabbt. Annars gjorde han det bra och avslutade på topp”. Glasgow Live gav även svensken en sjua i betyg efter segern mot Dundee United: ”För det mesta hade han en bra match”.

Melker Hallberg, Hibernian – 26/1

Hallberg satt i helgen på bänken i 90 minuter när Hibernian besegrade Hamilton Academical med 2-0 i den skotska högstaligan. Hibernian är trea i ligan.

SLOVAKIEN

Ardian Berisha, Senica – 5/0
Berisha var i helgen utanför Senicas matchtrupp när det blev förlust med 3-2 mot Trencin på hemmaplan i den slovakiska högstaligan. Senica är jumbo i ligan.

SPANIEN

Alexander Isak, Real Sociedad – 29/12
Isak lämnade i förra veckan planen mållös i 4-0-förlusten mot Manchester United i första sextondelsfinalmötet i Europa League, men gjorde sedan under söndagen succé med sitt första hattrick i ligan i 4-0-segern mot Alavés i La Liga. Efteråt sa anfallaren bland annat så här: ”Jag är jättenöjd. Vi visste att det skulle bli en tuff match mot ett lag som försvarar sig väl, men både laget och jag var effektiva. Jag fick tre-fyra chanser och gjorde tre mål, så jag är nöjd. Även tränaren Imanol Alguacil hyllade Isak efteråt, enligt Marca: ”Jag har sagt till ’Alex’ att jag är väldigt nöjd med honom och det har jag varit under hela säsongen, även när han inte gjorde mål. Då sa jag till honom att han skulle fortsätta jobba på, då det kommer en tid när det släpper. Nu har han gjort mål i sex matcher i följd”. ”La Real” är femma i La Liga.

John Guidetti, Deportivo Alavés – 8/2
Guidetti gjorde i helgen comeback på planen med ett tio minuter långt inhopp när Alavés föll med 4-0 mot Real Sociedad efter ett hattrick av Alexander Isak i La Liga. Det var anfallarens första ligamatch sedan den 20 december i fjol. Guidetti har dock även kommit till spel i två cupmatcher i januari i år. Alavés är placerat på 16:e-plats i den spanska högstaligan.

THAILAND

Niran Hansson,
 Chonburi FC – 16/0
Hansson kom i förra veckan till spel i en ligamatch. Han gjorde 84 minuter i 1-0-förlusten mot Prachuap och blev sedan kvar på bänken i 1-0-segern mot Police Tero i den thailändska högstaligan. Chonburi är på tionde plats i ligaspelet.

TJECKIEN

David Moberg Karlsson, Sparta Prag – 21/8
Moberg Karlsson var i helgen utanför matchtruppen i 3-0-segern mot Zlin på bortaplan i den tjeckiska högstaligan. Anledningen är att han i förra veckan testade positivt för covid-19. Sparta Prag är på andraplats i ligan med åtta poäng upp till rivalen Slavia Prag i serieledning i ligaspelet.

TURKIET

Jimmy Durmaz, Fatih Karagümrük (utlånad från Galatasaray) – 22/2
Durmaz gjorde i helgen ett 28 minuter långt inhopp i 3-2-förlusten mot Kasimpasa i den turkiska högstaligan. Fatih Karagümrük är på åttonde plats i Süper Lig.

Kristoffer Nordfeldt, Genclerbirligi – 22/4 nollor
Nordfeldt gjorde i helgen 90 minuter på planen i 1-0-förlusten mot Denizlispor i den turkiska högstaligan. Genclerbirligi är nu nästjumbo i Süper Lig efter åtta raka ligamatcher utan seger. Senast laget vann var den 6 januari.

Mattias Johansson, Genclerbirligi – 13/0
Johansson var i helgen utanför lagets matchtrupp i 1-0-förlusten mot Denizlispor i den turkiska högstaligan. Genclerbirligi är nu nästjumbo i Süper Lig efter åtta raka ligamatcher utan seger. Senast laget vann var den 6 januari.

Isaac Kiese Thelin, Kasimpasa (utlånad från Anderlecht) – 10/5

Kiese Thelin gjorde i helgen, för fjärde ligamatchen i följd, mål i Süper Lig. Anfallaren stod för ett mål när Kasimpasa besegrade Fatih Karagümrük med 3-2 i den turkiska högstaligan. Kasimpasa är placerat på 14:e-plats i Süper Lig.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach – 20/2
Wendt var i helgen bänkad i 90 minuter i 2-1-förlusten mot Mainz i Bundesliga. Borussia Mönchengladbach är placerat på åttonde plats i den tyska högstaligan.

Ludwig Augustinsson, Werder Bremen – 17/0
Augustinsson var i helgen utanför Bremens matchtrupp när det blev förlust med 4-0 mot Hoffenheim i den tyska högstaligan. Augustinsson har skadeproblem och är även, enligt Weser-Kurier, osäker till fredagens möte med Eintracht Frankfurt hemma i ligan. Tränaren Florian Kohfeldt till Weser-Kurier: ”Vi är väldigt försiktiga med tanke på hans bakgrund (med skadebekymmer). Han har en blockering i ryggen som strålar ut i hans lån. Jag hoppas att det fungerar (med spel på fredag). Werder Bremen är placerat på tolfte plats i ligan.

Robin Quaison, Mainz – 21/3
Quaison är knäskadad och missade därmed helgens 2-1-seger mot Borussia Mönchengladbach i Bundesliga. Det var anfallarens tredje raka match utanför lagets matchtrupp. Den tyska klubben lade dock i förra veckan ut en bild på Quaison från en träningsplan och skrev att landslagsanfallaren jobbar på att göra comeback. Mainz är nästjumbo i den tyska högstaligan.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 26/5
Forsberg är knäskadad och missade förra veckans 2-0-förlust mot Liverpool i första åttondelsfinalmötet i Champions League, samt 3-0-segern mot Hertha Berlin i Bundesliga. RB Leipzig är placerat på andra plats i ligan med två poäng upp till Bayern München i serieledning i Bundesliga.

Sebastian Andersson, Köln – 10/2
Andersson har knäproblem och missade därmed förra veckans 1-0-förlust mot Stuttgart på hemmaplan i Bundesliga. Köln är på 14:e-plats i ligaspelet.

Joakim Nilsson, Arminia Bielefeld – 13/0
Nilsson gjorde i helgen 90 minuter på planen i 3-0-förlusten mot Wolfsburg i Bundesliga. Bielefeld är placerat på 16:e-plats i ligaspelet.

Oscar Linnér, Arminia Bielefeld – 0/0 nollor
Linnér kom inte till spel i någon match i förra veckan. Han satt på bänken när Bielefeld föll mot Wolfsburg med 3-0 i den tyska högstaligan. Bielefeld är placerat på 16:e-plats i Bundesliga.

Sebastian Ohlsson, St. Pauli – 20/0
Ohlsson stod i helgen för 90 minuter och en assist när St. Pauli bärgade fjärde raka segern genom att besegra Darmstadt med 3-2 i den tyska andraligan. St. Pauli är placerat på elfte plats i 2. Bundesliga.

Eric Smith, St. Pauli (utlånad från Gent) – 4/0
Smith gjorde i förra veckan 90 minuter på planen och en assist i 3-2-segern mot Darmstadt i den tyska andraligan. Efter matchen fick mittfältaren beröm av tränaren Timo Schultz i den tyska tidningen Hamburger Morgenpost: ”Eric gör det utmärkt som bollvinnare. Han gjorde en riktigt, riktigt bra match igen under långa perioder och kvävde många av motståndarens attacker i början”.  Enligt tyska tidningen Bild har St. Pauli en köpoption på 600 000 euro, drygt sex miljoner kronor i sommar. Smith är utlånad till St. Pauli från Gent till i sommar och har kontrakt med den belgiska klubben till sommaren 2022. Smith har hittills varit med vunnit alla matcher som han kommit till spel i under sin tid i Tyskland. St. Pauli är elva i 2. Bundesliga.

Svante Ingelsson, Paderborn (utlånad från Udinese) – 22/0
Ingelsson spelade i helgen från start och fick 45 minuter på planen i 2-1-segern mot Sandhausen i den tyska andraligan. Den tidigare Kalmar-spelaren blev utbytt i halvtid. Paderborn är placerat på tionde plats i 2. Bundesliga.

Niklas Hult, Hannover 96 – 21/1
Hult gjorde i helgen 90 minuter på planen i 3-2-förlusten mot Fortuna Düsseldorf i den tyska andraligan. Hannover är på sjunde plats i ligaspelet.

Kristoffer Peterson, Fortuna Düsseldorf – 17/3
Peterson blev i helgen kvar på bänken i 90 minuter i 3-2-segern mot Hannover i 2. Bundesliga. Fortuna Düsseldorf är på sjätte plats i andraligan.

Branimir Hrgota, Greuther Fürth – 22/9
Hrgota gjorde under måndagen 88 minuter på planen i 2-1-segern mot Holstein Kiel i den tyska andraligan. Greuther Fürth är på andra plats i 2. Bundesliga.

Thomas Poppler Isherwood, Darmstadt – 0/0
Isherwood var i helgen utanför Darmstadts matchtrupp i 3-2-förlusten mot St. Pauli i den tyska andraligan. Den tidigare Östersunds FK-backen har haft skadebekymmer sedan ankomsten till klubben i vinter. Darmstadt är på 14:e-plats i andraligan.

USA

Tom Pettersson, Cincinnati – 0/0
Petterssons Cincinnati blev i fjol jumbo i den östra divisionen och missade därmed MLS-slutspelet. Den nya säsongen är ännu inte igång.

Robin Jansson, Orlando City – 00
Janssons Orlando åkte i fjol ut i kvartsfinal mot New England Revolution i MLS-slutspelet. Den nya säsongen är ännu inte igång.

Anton Tinnerholm, New York City – 0/0
Tinnerholms New York City åkte i fjol ut mot Orlando City i åttondelsfinal i MLS. Den nya säsongen är ännu inte igång.

Adam Lundqvist, Houston – 0/0

Lundqvists Houston Dynamo blev i fjol jumbo i den västra divisionen och missade därmed MLS-slutspelet. Den nya säsongen är ännu inte igång.

ÖSTERRIKE

Gustav Henriksson, Wolfsberger – 3/1
Henriksson kom i förra veckan till spel i två matcher. Försvararen hoppade in i halvtid i 4-1-förlusten mot Tottenham i första sextondelsfinalmötet i Europa League och gjorde sedan 90 minuter i helgen i 2-1-segern mot Sturm Graz i den österrikiska högstaligan. Wolfsberger är på femte plats i ligaspelet.

Publicerad 2021-02-23 kl 11:55