SVENSKKOLLEN: Forward uppges aktuell för svensk klubb

Svenskkollen (Herr)

Nikola Vasic lämnade Sverige och Akropolis i oktober.
Nu uppges forwarden aktuell för en återkomst till svensk fotboll.
Här är veckans Svenskkollen.

OBS! Siffrorna efter spelarnas namn och klubblag anger tävlingsmatcher(cup/liga) och antalet gjorda mål. För målvakter är det antalet hållna nollor istället för mål. För att vara med i Svenskkollen ska man spela i en högstaliga, eller i en andraliga i England, Italien, Frankrike, Spanien eller Tyskland. Spelare som är låsta till ett annat landslag är inte med på listan.

BELGIEN

Gustav Engvall, KV Mechelen – 11/0
Anfallaren rehabiliterar knät efter en operation

Kerim Mrabti, KV Mechelen – 28/6
Mechelen var spelledigt den gångna helgen.

Victor Wernersson, KV Mechelen  – 8/0

Erdin DemirZulte-Waregem – 0/0
Demir har inte varit med i truppen på hela säsongen.

BULGARIEN

Pa KonateBotev Plovdiv – 6/1
Botev revanscherade sig efter förlusten mot CSKA Sofia i cupen. När lagen möttes i ligan var det Konate som gav hemmalaget ledningen efter 17 minuter. Vänsterbacken vann en duell mitt på CSKA:s planhalva och höll undan tre motståndare innan han vräkte bollen i mål. Konates lag vann med 3-2 och placerar sig på tionde plats bland 14 lag.

Kevin Höög JanssonBotev Plovdiv – 4/0
20-åringen hoppade in på tilläggstid mot CSKA Sofia.

CYPERN

Junes Barny, EN Paralimniou – 7/0
Mittfältaren spelade 90 minuter när hans lag föll med 0-1 mot Ermis Aradippou i nedflyttningsserien.

DANMARK

Patrik Carlgren, Randers FC – 23/8 nollor
Stod i mål när tabellfemman Randers spelade 1-1 mot trean i serien Aarhus. Han fick betyget 3/6 i Ekstra Bladet. Carlgren var dessförinnan med och förde Randers till en semifinal i cupen efter 3-1 totalt mot Velje.

Karl-Johan Johnsson, FC Köpenhamn – 25/6 nollor
FCK spelade en mållös match mot Midtjylland på hemmaplan där målvakten gavs betyget fyra Ekstra Bladet.

Joel Andersson, FC Midtjylland – 13/0
Högerbacken är skadad och har missat samtliga matcher sedan omstarten.

Jens Cajuste, FC Midtjylland – 28/0
21-åringen var avstängd mot FCK men spelade kvartsfinalreturen i danska cupen som FCM vann med 3-0 mot Odense (5-1 sammanlagt).

Simon HedlundBrøndby – 22/6
Anfallaren spelade 77 minuter när Brøndby återtog serieledningen efter 0-3 mot Odense. 28-åringen fick betyget fyra i Ekstra Bladet.

Oskar Fallenius, Brøndby  2/0
19-åringen bytte av Hedlund och gjorde sitt andra inhopp i Superligaen.

Jacob Rinne, Aalborg BK – 21/6 nollor
Höll nollan när AaB bortabesegrade Velje med 0-2. 27-åringen fick en trea i betyg.

Tim Prica, Aalborg  BK – 18/1
Prica hoppade in i den 84:e minuten när Aalborg hade en tvåmålsledning.

Oscar Hiljemark, Aalborg BK – 6/1
Mittfältaren byttes in samtidigt som Prica och gjorde comeback efter höftskadan som hållit honom borta från spel sedan november.

Niklas Backman, Aarhus GF – 4/0
Mittbacken har genomgått en knäoperation och missar resten av säsongen.

William EskelinenAarhus GF  – 5/0 nollor
Målvakten satt på bänken i 1-1-mötet med Randers samt när AGF gick tog sig till cupsemifinal. Trots 2-1-förlusten mot B.93 är målvaktens lag vidare med 4-3 sammanlagt

Pierre BengtssonVelje BK (utlånad från FC Köpenhamn) – 18/0
Vänsterbacken bänkades under 0-2-förlusten mot Aalborg och byttes ut i halvtid i cupförlusten mot Randers. Bytet har sin förklaring, då Bengtsson frispelade Randers-anfallaren Marvin Egho till hans 2-1 i öppen bur. Ekstra Bladet kallar passningen för "säsongens kanske största gåva".

Diego MontielVelje BK  – 13/2
Mittfältaren satt på bänken mot Randers och fanns inte med i truppen som mötte Aalborg.

Daniel SvenssonFC Nordsjälland – 12/0
Yttern spelade 87 minuter och fick en varning i 0-3-vinsten mot Lyngby. Men tillsammans med en annan medspelare fick han Ekstra Bladets lägsta betyg, en etta.

ENGLAND

Robin Olsen, Everton (utlånad från Roma) – 9/2 nollor
Skadad och fanns inte med i 1-2-förlusten mot Burnley.

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United – 30/1
Mittbacken bänkades i Europa League-åttondelen mot Milan (1-1) och spelade sedan 90 minuter i 1-0-segern mot West Ham. Betyget i tidningen Manchester Evening News blev 7/10.

Emil Krafth, Newcastle United  – 16/0

Högerbacken spelade 83 minuter och fick en varning i 1-1-mötet med Aston Villa. Han fick betyget 6/10 i tidningen Chronicle.

Joel Mumbongo, Burnley – 6/0
Anfallaren har spelat matcher med U23-laget den senaste tiden.

Viktor GyökeresCoventry City (utlånad från Brighton) – 25/3
Coventry var spelledigt den gångna helgen.

Pontus Jansson, Brentford – 14/0
Efter vinterns fotledsoperation var Jansson tillbaka och spelade 70 minuter när B-laget besegrade Ebbsfleet United med 5-1.

Ken Sema, Watford – 32/4
Yttern byttes ut efter 77 minuter i 1-2-segern mot Cardiff. Betyget i Watford Observer blev 6/10.

Viktor Johansson, Rotherham United – 12/2 nollor
Rotherham var spelledigt den gångna helgen.

FINLAND

Calle Svensson, IFK Mariehamn  3/0
Mittbacken spelade 90 minuter i träningsmatchen mot SJK som IFK vann med 0-2.

Jakob Tånnander, HJK Helsingfors  0/0
Målvakten spelade en halvlek i träningsmatchen mot Ilves (2-1) men fick inte chansen mot KTP (0-2).

Gustaf BackalidenSJK  4/0
Anfallaren kom in i halvtid mot IFK Mariehamn.

FÄRÖARNA

Daniel Björkman, KÍ Klaksvík - 0/0
Nyförvärvet satt på bänken under 2-0-vinsten mot NSÍ Runavík.

FRANKRIKE

Niclas Eliasson, Nimes - 22/4
Yttern fick hoppa in i den 73:e minuten när Nimes spelade 1-1 mot Montpellier i söndags. Laget är nu på nedflyttningsplats ner till Ligue 2. Man har två poäng upp till säker mark i högstaligan.

Zeidane Inoussa, Caen - 4/0
Unge talangen var inte med i truppen till veckans A-lagsmatch. Caen föll med 1-0 mot Nancy och ligger tolva i Ligue 2.

Isak Pettersson, Toulouse - 2/2
Målvakten fortsätter att få sitta på bänken i ligaspelet. Den här helgen vann Toulouse med 4-0 mot Chambly och laget ligger trea i Ligue 2.

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Samuel Armenteros, Fujairah FC - 22/9
Missade 1-1-mötet med Al Wasl i torsdags på grund av skada. Men i 4-2-förlusten borta mot Al Jazira under måndagen gjorde Armenteros comeback. Han hoppade in i den 85:e minuten. Fujairah är fortsatt på nedflyttningsplats.

Nahir Besara, Hatta FC - 8/1
Veckan gav två 1-0-förluster för Hatta. Mot Al Jazira spelade Besara 59 minuter och mot Khorfakkan blev det 90 minuter för den offensive stjärnan. Laget är fortsatt jumbo i ligan.

GREKLAND

Daniel Sundgren, Aris – 24/0
Högerbacken spelade 90 minuter när Aris slog Ofi med 1-0 i söndags. Laget slutade tvåa i grundserien. Nu väntar vidare spel i mästerskapsserien (topp sex).

Muamer Tankovic, AEK Aten - 29/6
Missade även den gångna veckans match på grund av skada.

ISLAND

Sebastian Starke Hedlund, Valur – 10/1
Backen spelade hela matchen när Valur slog Afturelding med 3-0 i lördags och därmed säkrade gruppsegern i ligacupen. Nu väntar kvartsfinal för Valur.

Johannes Vall, Valur - 1/0
Var inte med i truppen mot Afturelding.

Emil Berger, Leiknir - 3/2
Fortsätter att göra succé i sin nya klubb. Berger spelade hela matchen mot Throttur i fredags och gjorde då sitt andra mål på tre matcher. Leiknir vann med 5-2 men segern räckte inte för avancemang i ligacupen.

ITALIEN

Zlatan Ibrahimovic, Milan - 20/16
Forwarden är skadad just nu och missade den gångna veckans matcher.

Dejan Kulusevski, Juventus – 35/5
Hoppade först in i den 101:a minuten i avgörande åttondelsfinalen mot Porto när Juventus åkte ut ur Champions League förra tisdagen, och sedan startade Kulusevski borta mot Cagliari i Serie A. Juve vann med 3-1 och ligger trea i ligan.

Riccardo Gagliolo, Parma – 24/1
Backen missade Parmas skrällseger (2-0) mot Roma i söndags på grund av en skada, enligt italienska medier. Laget ligger fortsatt näst sist i Serie A.

Albin Ekdal, Sampdoria – 27/2
Mittfältaren spelade hela matchen när Sampdoria föll med 3-1 borta mot Bologna i helgen. Laget ligger elva i Serie A.

Mattias Svanberg, Bologna – 25/3
Landslagsmittfältaren hade show mot Sampdoria. Han gjorde 2-1 och spelade fram till 3-1 innan han byttes ut i den 84:e minuten. Bologna vann och ligger tolva i Serie A.

Samuel Gustafson, Cremonese – 26/0
Mittfältaren spelade 73 minuter när Cremonese tog en viktig 3-0-seger hemma mot Reggiana i lördags. Laget ligger på plats 15 i Serie B och har fyra poäng ner till just Reggiana på den översta kvalplatsen.

Marcus Rohdén, Frosinone – 22/2

Mittfältaren spelade en dryg timme mot Brescia (förlust med 1-0) i helgen. Frosinone ligger tia i Serie B.

Joseph Colley, Chievo - 0/0
Utanför truppen till den gångna veckans match i Serie B. Mittbacken har nyligen provtränat med Sirius.

John Björkengren, Lecce - 14/1
Mittfältaren spelade hela matchen när Lecce besegrade Chievo med 4-2 i lördags. Segern tar laget upp till en fjärdeplats i Serie B. Man har bara en poäng upp till tvåan Monza, som innehar den sista direktplatsen upp till Serie A.

Nikola Vasic, Reggina - 8/0
Forwarden var inte med i truppen till veckan match. Ryktas vara på väg bort. Enligt seriebnews.com är ett lån hem till en svensk klubb på tapeten, efter att Reggina misslyckats med att sälja honom i januari (då klubbar på Malta och i Serie C ska ha visat intresse). Transferfönstret i Sverige är öppet fram till och med den 31 mars. 29-åringen skrev på för Reggina i höstas, då han lämnade superettan-klubben Akropolis.

JAPAN

Emil Salomonsson, Avispa Fukuoka - 4/2
Högerbacken spelade 71 minuter när Avispa Fukoka föll med 3-1 mot Yokohama Marinos i onsdags. Därefter spelade Salomonsson hela matchen mot Tokushima Vortis i lördags och då gjorde han sitt andra mål för säsongen. Den förre Blåvitt-backen stormade fram längs med högerkanten, blev frispelad och rullade in 1-1 mellan benen på målvakten. Hans lag vann till slut med 2-1.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson, Forge FC, 13/3
Ligan är färdigspelad. Achinioti Jönssons blir kvar i Forge minst ett år till. Optionen om förlängning i hans kontrakt har aktiverats, har han berättat för HD.

Bahrudin Atajic, Gzira United FC - 9/2
Idrottsevenemang är förbjudna på Malta fram till den 11 april. Därför har Gzira inte spelat några matcher under den gångna veckan.

NEDERLÄNDERNA

Simon Gustafson, Utrecht – 14/1
En skada har satt stopp för spel den senaste tiden. Var inte med i truppen mot Vitesse (förlust med 3-1) i helgen. Utrecht ligger sjua i Eredivisie.

Emil Bergström, Utrecht – 4/0
Mittbacken satt på bänken under hela matchen mot Vitesse (förlust med 3-1) i helgen.

Sebastian Holmén, Willem II – 26/1
Mittbacken gjorde mål när Willem II tog en superviktig 3-1-seger hemma mot Heerenveen i lördags. Nu har laget, som innehar kvalplatsen, en poäng upp till säker mark i Eredivisie.

Ramon Pascal Lundqvist, Groningen – 19/2
Mittfältaren startade mot Emmen (1-1) i helgen men blev utbytt redan i 28:e minuten på grund av skada. "Det såg allvarligt ut", rapporterar Dagblad van het Noorden. Laget ligger sexa i Eredivisie.

Gabriel Gudmundsson, Groningen – 17/0
Har varit skadad den senaste tiden och missade helgens möte med Emmen. Enligt Forza Italian Football följs vänsterbacken av klubbar som Manchester City, Borussia Dortmund, Ajax, Napoli och Leipzig.

Paulos Abraham, Groningen - 6/1
Forwarden hoppade in i den 66:e minuten mot Emmen.

Benjamin Nygren, Heerenveen (på lån från Genk) - 25/5
Forwarden fortsätter att agera inhoppare. Byttes in i 79:e minuten i 3-1-förlusten mot Willem II i lördags. Heerenveen ligger elva i Eredivisie.

Rami Kaib, Heerenveen, 9/0
Vänsterbacken spelade hela matchen mot Willem II.

Rami Hajal, Heerenveen - 20/0
Mittfältaren hoppade in i den 60:e minuten mot Willem II.

Tesfaldet Tekie, Fortuna Sittard - 26/0
Mittfältaren spelade 81 minuter i 3-1-segern över VVV i söndags. Fortuna Sittard ligger tia i Eredivisie.

Emil Hansson, Fortuna Sittard - 26/2
Byttes in i den 81:a minuten mot VVV.

Simon Tibbling, Emmen 18/0
Fortsätter att få nöta bänk. I lördags spelade Emmen 1-1 mot Groningen och då fick inte Tibbling hoppa in. Emmen är fortsatt jumbo i Eredivisie.

Jesper Karlsson, AZ 31/9
Ytterforwarden spelade 82 minuter och stod för en assist när AZ slog Twente med 4-1 i lördags. AZ ligger trea i Eredivisie.

Kristopher Da Graca, VVV-Venlo, 13/0
Mittbacken spelade hela matchen när VVV föll med 3-1 hemma mot Fortuna Sittard i söndags. Laget är inne i en tung period och har nu bara en poäng ner till kvalplatsen i Eredivisie.

NORGE

Moonga Simba, Brann - 0/0
Eliteserien är avslutad och säsongen 2021 är tänkt att börja 5 april.

Liridon Kalludra, Kristiansund – 26/4

Andreas Linde, Molde – 27/7 nollor

Marcus Sandberg, Stabæk – 30/7 nollor

William Kurtovic, Sandefjord - 19/0

Guillermo Molins, Sarpsborg - 5/0
Eliteserien är avslutad och säsongen 2021 är tänkt att börja 5 april. Molins avtal med Sarpsborg har löpt ut, där klubbens sportchef Thomas Berntsen dock varit tydlig med att man vill behålla den förre MFF-forwarden.

Filip Trajanovski, Borec Veles ­– 6/0

Trajanovskis avtal med Borec Veles har löpt ut och mittbacken har ännu inte gjort klart med någon ny klubb.

POLEN

Joseph Ceesay, Lechia Gdansk - 6/1
Fanns inte med i truppen när Lechia Gdansk vann ligamatchen mot Wisla Krakow med 2-0 på hemmaplan. Ceesays lag ligger på fjärde plats i ligan.

Jesper Karlström, Lech Poznan - 9/0
Fortsätter att få speltid i sin nya klubb. I helgen blev det 84 minuter mot Piast Gliwice. Matchen slutade 0-0 och när 21 av 30 matcher är spelade av säsongen ligger Lech Poznan på sjätte plats i tabellen.

Mikael Ishak, Lech Poznan - 26/15
Ishak hade inför mötet med Piast Gliwice missat fyra raka ligamatcher, men i söndags fanns svensken åter igen med i Lech Poznans laguppställning. Ishak spelade från start och byttes ut med kvarten kvar i 0-0-matchen.

Pawel Cibicki, Pogoń Szczecin – 4/0
Inte med i truppen i förlusten mot Lech Poznan.

RUMÄNIEN

Valmir Berisha, Chindia Targoviste - 25/3
Inledde på bänken i ligamötet med Astra Giurgiu, men fick hoppa in med fem minuter kvar. Matchen slutade med förlust för Berishas lag då Astra Giurgiu vann med 1-0.

Admir Bajrovic, Sepsi - 11/2
Efter att ha varit utanför truppen i sex raka ligamatcher fanns Bajrovic åter igen med i truppen då Sepsi ställdes mot Botosani i ligaspelet. Bajrovic fick dock sitta på bänken i hela matchen som Sepsi vann med 2-1.

Jonathan Morsay, Dinamo Bukarest (utlånad från Chievo) - 11/0
Spelade från start i ligamötet med Arges Pitesti i Dinamo Bukarest tremannaanfall. Morsay blev dock utbytt redan i halvtid i en match som Dinamo Bukarest förlorade med 2-1. Med bara ett par omgångar ligger Morsays lag tredje sist i den rumänska högstaligan.

RYSSLAND

Kristoffer Olsson, FC Krasnodar – 27/2
Inledde på bänken i ligamötet med Tambov, men med kvarten kvar fick Olsson hoppa in. Och vilken succé det blev för svensken. Två minuter efter att han äntrade planen följde han med fint upp i ett anfall och efter att Tambovs målvakt först räddat Olssons frilägesavslut kunde svensken stöta in returen fram till 3-0 för Krasnodar, som till slut vann matchen med 4-0.

Viktor Claesson, FC Krasnodar – 26/7
Claesson fortsätter att få gott om speltid i Krasnodar. I helgen fanns han med i lagets startelva i mötet med Tambov då han spelade längst fram i lagets 4-2-3-1-uppställning. Claesson noterades varken för mål eller assist och blev utbytt med ungefär 15 minuter kvar att spela.

Marcus Berg, FC Krasnodar – 25/12
Har fortsatta problem med en ryggskada och fanns inte med i truppen i segermatchen mot Tombov. Efter matchen pratade Krasnodars tränare Murad Musaev med rysk media där han var skeptisk till om Berg kan medverka i torsdagens ligamatch mot Dinamo Moskva.

- Berg har rest till Tyskland för att undersökas av specialister där. Han spelar troligen inte mot Dinamo Moskva på torsdag, sa Musaev till rysk media enligt Aftonbladet.

Pontus Almqvist, FK Rostov – 12/0
Spelade åter igen från start för sitt Rostov då han inledde till vänster i lagets tremannaanfall i mötet med FC Khimki. Almqvist varnades i den 66:e minuten och fem minuter senare blev han också utbytt i matchen mot Rostov förlorade med 1-0.

Armin Gigovic, FK Rostov – 11/0
Inledde på bänken mot FC Khimki, men med halvtimmen kvar fick mittfältaren hoppa in. Utmärkte sig inte nämnvärt i Rostovs förlustmatch.

Jordan Larsson, Spartak Moskva – 22/10
Efter storsegern mot Krasnodar förra helgen tog Spartak Moskva ytterligare en meriterande seger då man i lördags vann derbyt mot Dinamo Moskva. Jordan Larsson spelade från start och blev utbytt på tilläggstid i matchen mot Spartak vann med 2-1.

Carl Starfelt, Rubin Kazan – 23/2
Rubin Kazan tog en storseger i söndags då man vann borta mot FC Ufa med 3-0. Starfelt spelade hela matchen.

SAUDIARABIEN

Carlos Strandberg, Abha Club – 23/15
Anfallaren har spelat två matcher den gångna veckan. Först spelade han från start i förlustmatchen mot Al-Taawoun och blev varnad, men under måndagen blev det seger. I matchen mot Al Wehda van Abha Club med hela 4-1 och Strandberg noterades för ett mål och en assist. Strandbergs mål kom till med 25 minuter kvar då han rundade målvakten i friläge och kunde placera in bollen i nät.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt, FC Lugano – 24/4
Inledde på bänken borta mot Vaduz men fick hoppa in med 20 minuter kvar i en match som Lugano vann med 3-0.

Mattias Andersson, Sion – 0/0
Skadad, enligt Transfermarkt

SKOTTLAND

Filip Helander, Rangers – 26/3

Helander kom i förra veckan till spel i 90 minuter i första åttondelsfinalmötet med Slavia Prag (1-1) borta i Europa League. Svensken stod för Rangers mål i den oavgjorda matchen. Efteråt fick han en nia i betyg av Glasgow Live: ”Kvitterade och var Rangers bästa spelare. En briljant insats i försvarsspelet och stoppade alla Slavia Prags hot”. Daily Record gav mittbacken en åtta i betyg: ”Behövde använda all sin erfarenhet och sitt positionsspel för att hålla Slavia Prags farliga anfallsspel i schack. Gjorde även kvitteringen”. Rangers har samtidigt redan säkrat ligatiteln i Skottland.

Melker Hallberg, Hibernian – 27/1
Hallberg satt i helgen på bänken i 90 minuter i 2-1-segern mot Ross County i ligaspelet. Hibernian är på tredje plats i den skotska högstaligan.

SLOVAKIEN

Ardian Berisha, Senica – 6/0

Berisha hoppade i helgen in i den 84:e minuten i 3-0-förlusten mot Pohronie på bortaplan i den slovakiska högstaligan. Senica är jumbo i nedflyttningsserien i högstaligan, som har delats upp i en mästerskapsserie och en nedflyttningsserie under den sista delen av säsongen.

SPANIEN

Alexander Isak, Real Sociedad – 33/12
Isak gjorde i helgen 63 minuter på planen i 1-0-förlusten mot Granada CF i den spanska högstaligan. Det var tredje ligamatchen i följd som svensken lämnade planen mållös och efteråt fick han kritik av spanska tidningen Mundo Deportivo: ”Hans inspiration var redan oroande, nu också hans närvaro. Han försökte ta emot till vänster, men bidrog inte med någonting”. Real Sociedad är på femte plats i La Liga. I förra veckan uppgav även Tuttosport att Juventus är intresserat av svensken.

John Guidetti, Deportivo Alavés – 8/2
Guidetti blev i helgen kvar på bänken mot Cadiz (1-1) i den spanska högstaligan. Det var tredje ligamatchen i följd som anfallaren inte fick speltid. Alavés är på 18:e-plats i La Liga, vilket i dagsläget innebär nedflyttning till den spanska andraligan. Guidetti har kontrakt med Alavés till sommaren 2022.

THAILAND

Niran Hansson, Chonburi FC – 18/0
Hansson spelade i förra veckan från start och gjorde 74 minuter på planen i 1-0-förlusten mot BG Pathum United i den thailändska högstaligan. Chonburi är placerat på tolfte plats i ligaspelet.

TJECKIEN

David Moberg Karlsson, Sparta Prag – 21/8
Moberg Karlsson var i förra veckan utanför Sparta Prags matchtrupp i 4-0-segern mot FK Pribram hemma i den tjeckiska högstaligan. Sparta Prag är på andra plats i ligan med 14 poäng upp till rivalen Slavia Prag i serieledning. Sparta Prag har två matcher färre spelade än toppkonkurrenten.

TURKIET

Jimmy Durmaz, Fatih Karagümrük (utlånad från Galatasaray) – 26/2
Durmaz gjorde i förra veckan 29 minuter på planen i 1-0-förlusten mot Sivasspor i den turkiska högstaligan. Det var lagets tredje raka ligamatch utan seger. Fatih Karagümrük är på åttonde plats i Süper Lig.

Kristoffer Nordfeldt, Genclerbirligi – 26/4 nollor
Nordfeldt gjorde i helgen 90 minuter på planen i skrällsegern mot ligatrean Fenerbahce med 2-1 på bortaplan i Süper Lig. Svensken blev även varnad efter 82 minuters spel. Helgens seger var Genclerbirligis första i ligan sedan i början av januari, men laget är fortsatt placerat som jumbo i den turkiska högstaligan.

Mattias Johansson, Genclerbirligi – 18/0
Johansson gjorde i helgen 90 minuter på planen när Genclerbirligi skrällde och vann mot ligatrean Fenerbahce med 2-1 på bortaplan i Süper Lig. Det var Johanssons lags första seger i ligan sedan i början av januari. Trots det är Genclerbirligi dock fortsatt jumbo i den turkiska högstaligan.

Isaac Kiese Thelin, Kasimpasa (utlånad från Anderlecht) – 12/6
Kiese Thelin gjorde under måndagen 75 minuter på planen mot Konyaspor (1-1) i Süper Lig. Det var Kasimpasas fjärde raka ligamatch utan seger och därmed är laget nu på 15:e-plats i den turkiska högstaligan.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach – 22/2
Wendt gjorde i förra veckan 78 minuter på planen och stod för en assist i 3-1-förlusten mot Augsburg i Bundesliga. Det var lagets fjärde raka förlust och sjunde raka match utan seger i den tyska högstaligan. Borussia Mönchengladbach är nu på tionde plats i ligan. Aftonbladet uppgav nyligen att Wendt har kommit överens med IFK Göteborg om en gemensam framtid. Enligt tidningen ansluter Wendt till Blåvitt i sommar, vid Gladbach-kontraktets slut, för ett avtal med IFK över 2022.

Ludwig Augustinsson, Werder Bremen – 20/0
Augustinsson gjorde i förra veckan 45 minuter i 2-0-segern mot Arminia Bielefeld och 89 minuter i 3-1-förlusten mot Bayern München i Bundesliga. Werder Bremen är placerat på tolfte plats i den tyska högstaligan.

Robin Quaison, Mainz – 23/4
Quaison fick i helgen ett 18 minuter långt inhopp och stod för matchens enda mål i 1-0-segern mot Freiburg i Bundesliga. Det var svenskens första mål sedan i slutet av november i fjol i ligaspelet. Quaison har även nyligen varit skadad och gjorde sitt andra raka inhopp i ligan efter att ha missat fyra raka Bundesliga-matcher. Efteråt sa Mainz tränare Bo Svensson, enligt tyska tidningen Kicker, så här om Quaison: "Robin har inte haft en lätt säsong. Han har kämpat sig tillbaka och har arbetat hårt. Jag är glad över att han fick göra mål". Quaison uttalade sig också efteråt enligt Kicker: "Jag känner mig jättebra. Det var en perfekt dag för oss". Mainz är nästjumbo i ligan.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 31/7
Forsberg kom i förra veckan till spel i två matcher. Svensken gjorde 60 minuter på planen i 2-0-förlusten mot Liverpool i åttondelsfinalen i Champions League och därmed åkte det tyska laget ur turneringen. I helgen gjorde den offensive mittfältaren 85 minuter på planen och ett mål mot Eintracht Frankfurt (1-1) i Bundesliga. Efteråt sa han så här enligt Leipzigs Twitter-konto: ”Vi gjorde en bra match och skapade många målchanser. Vi var också bra i många en mot en-situationer, men lite för ofta var det sista beslutet inte optimalt”. Leipzig är på andra plats i ligan med fyra poäng upp till Bayern München i serieledning i Bundesliga.

Sebastian Andersson, Köln – 10/2
Andersson har knäproblem och missade förra veckans 2-1-förlust mot Union Berlin i Bundesliga. Svensken kom senast till spel den 16 december i fjol. Anfallaren berättade nyligen, för Fotbollskanalen, att han hoppas göra comeback före säsongens slut: "Det är verkligen förhoppningen, samtidigt som allt kan hända. Men mitt mål är att spela en del innan det är slut". Köln är på 14:e-plats i Bundesliga.

Joakim Nilsson, Arminia Bielefeld – 17/0
Nilsson gjorde i förra veckan 90 minuter på planen i 2-0-förlusten mot Werder Bremen och i 2-1-segern mot Bayer Leverkusen i Bundesliga Arminia Bielefeld är placerat på 16:e-plats i den tyska högstaligan.

Oscar Linnér, Arminia Bielefeld – 0/0 nollor
Linnér kom inte till spel i någon match i förra veckan. Han blev kvar på bänken i 90 minuter i 2-0-förlusten mot Werder Bremen och i 2-1-segern mot Bayer Leverkusen i Bundesliga. Bielefeld är placerat på 16:e plats i ligan.

Sebastian Ohlsson, St. Pauli – 23/0
Ohlsson gjorde under måndagen 90 minuter i 2-0-förlusten mot Paderborn i den tyska andraligan. Det var St. Paulis första förlust sedan i slutet av januari. St. Pauli är placerat på elfte plats i andraligan.

Eric Smith, St. Pauli (utlånad från Gent) – 4/0

Smith var i helgen utanför lagets matchtrupp i 2-0-förlusten mot Paderborn i den tyska andraligan på grund av skadeproblem. St. Pauli är på elfte plats i andraligan.

Svante Ingelsson, Paderborn (utlånad från Udinese) – 25/0
Ingelsson hoppade i helgen in och fick åtta minuter på planen i 2-0-segern mot St. Pauli på bortaplan i den tyska andraligan. Mittfältaren inledde säsongen som startman i laget, men har under senaste månaderna fått nöja sig med inhopp. Paderborn är på nionde plats i ligaspelet.

Niklas Hult, Hannover 96 – 23/1
Hults Hannover spelade inte någon match i förra veckan. Hannover är placerat på åttonde plats i 2. Bundesliga.

Kristoffer Peterson, Fortuna Düsseldorf – 20/4
Peterson spelade i helgen från start och gjorde 70 minuter på planen mot Sandhausen (0-0) i den tyska andraligan. Fortuna Düsseldorf är nu placerat på sjätte plats i 2. Bundesliga.

Branimir Hrgota, Greuther Fürth – 24/9
Hrgotas Greuther Fürth spelade inte någon match i förra veckan. Greuther Fürth är placerat på fjärde plats i den tyska andraligan.

Thomas Poppler Isherwood, Darmstadt – 0/0
Isherwood var i förra veckan utanför Darmstadts trupp i 4-1-segern mot Erzgebirge Aue i 2. Bundesliga. Den tidigare Östersunds FK-backen har haft skadebekymmer sedan ankomsten till klubben i januari. I förra veckan sa tränaren Markus Anfang så här om svensken: ”Thomas tränar för närvarande individuellt. Han gör framsteg, men det är ännu inte möjligt med lagträning”. Darmstadt är på tolfte plats i andraligan.

USA

Tom Pettersson, Cincinnati – 0/0
Petterssons Cincinnati blev i fjol jumbo i den östra divisionen och missade därmed MLS-slutspelet. Den nya säsongen är ännu inte igång.

Robin Jansson, Orlando City – 0/0
Janssons Orlando åkte i fjol ut i kvartsfinal mot New England Revolution i MLS-slutspelet. Den nya säsongen är ännu inte igång.

Anton Tinnerholm, New York City – 0/0
Tinnerholms New York City åkte i fjol ut mot Orlando City i åttondelsfinal i MLS. Den nya säsongen är ännu inte igång.

Adam Lundqvist, Houston – 0/0
Lundqvists Houston Dynamo blev i fjol jumbo i den västra divisionen och missade därmed MLS-slutspelet. Den nya säsongen är ännu inte igång.

ÖSTERRIKE

Gustav Henriksson, Wolfsberger – 8/1
Henriksson gjorde i förra veckan 90 minuter i 5-3-förlusten mot WSG Tirol i den österrikiska högstaligan. Wolfsberger är femma i ligaspelet.

Publicerad 2021-03-16 kl 17:22