SVENSKKOLLEN: Olsson kritiseras efter Anderlechts finalförlust: "Saktar ofta ner spelet"

Svenskkollen (Herr)

Kristioffer Olsson får kritik efter Anderlechts finalförlust i cupen.
Och Leopold Wahlstedt vill ta en plats i Sveriges landslag.
Här är veckans Svenskkollen.

Kristoffer Olsson.

OBS! Siffrorna efter spelarnas namn och klubblag anger tävlingsmatcher(cup/liga) och antalet gjorda mål. För målvakter är det antalet hållna nollor istället för mål. För att vara med i Svenskkollen ska man spela i en högstaliga, eller i en andraliga i England, Italien, Frankrike, Spanien eller Tyskland. Spelare som är låsta till ett annat landslag är inte med på listan.

BELGIEN

Kristoffer Olsson, RSC Anderlecht - 39/0
Mittfältaren tog inte chansen att ge Anderlecht klubbens första titel sedan 2017. I cupfinalen mot Gent blev 26-åringen utbytt efter en knapp timme och fick syna det gula kortet efter en halvtimme. Matchen blev mållös och fick avgöras på straffar, där Gent vann med 4-3. Olsson var en av spelarna som fick hårdast kritik i belgisk media efteråt.

"Har inte bidragit så mycket, tenderar ofta att sakta ner spelet genom att spela i sidled. Kom i skottposition några gånger utan resultat", skriver tidningen Het Laatste Nieuws.

Gustav Engvall, KV Mechelen - 16/0
Mechelen var spelledigt.

Kerim Mrbati, KV Mechelen - 32/10

BOSNIEN-HERCEGOVINA

Ferhad Ayaz, Borac Banja Luka - 7/1
Yttern byttes ut efter 58 minuter i den mållösa matchen mot Tuzla City. Borac ligger trea i Premijer Liga.

BULGARIEN

Jack Lahne, Botev Plovdiv (utlånad från Amiens SC) - 5/1
Anfallaren hoppade in under slutminuterna i 1-0-segern mot Cherno More Varna. Botev placerar sig som trea i mästerskapsserien.

CYPERN

Franz Brorsson, Aris Limassol - 12/0

Aris åkte på sin första förlust i mästerskapsserien när de föll med 1-2 mot APOEL Nicosia. 26-åringen spelade hela matchen som högerback för tabelltrean.

DANMARK

Patrik Carlgren, Randers FC - 37 matcher/5 nollor
Stod i mål när laget förlorade mot FC Midtjylland med 1-3. 30-åringen fick betyget 3/6 av tidningen Ekstra Bladet.

Simon Tibbling, Randers FC - 36/0
Mittfältaren byttes ut i halvtid och fick bottenbetyget ett.

Mattias Andersson, Randers FC - 3/0
23-åringen har saknats i de senaste matchtrupperna.

Hugo Andersson, Randers FC - 3/0
Mittbacken byttes efter 84 minuter mot FCM och fick även han en etta i betyg. Randers är sist i mästerskapsserien.

Karl-Johan Johnsson, FC Köpenhamn - 4/0 nollor

Målvakten satt på bänken i matcherna mot Silkeborg och Brøndby.

Johan Guadagno, FC Köpenhamn - 0/0 nollor
Målvakten stod i U19-laget.

Roony Bardghji, FC Köpenhamn - 13/2
16-åringen spelade 34 minuter mot Silkeborg och blev utbytt efter 63 mot Brøndby. Han fick betyget två respektive tre i Ekstra Bladet.

Viktor Claesson, FC Köpenhamn - 4/1
Yttermittfältaren spelade 79 minuter mot Silkeborg och fick en etta i betyg. Han följde upp det med en assist och betyget tre efter 72 minuter på planen i derbyt. FCK toppar tabellen sex poäng före Midtjylland.

Joel Andersson, FC Midtjylland - 40/2
25-åringen spelade 90 minuter i segrarna mot Randers och Ålborg (2-0). Wingbacken fick betyget tre efter båda matcherna.

Simon Hedlund, Brøndby - 33/1
Den regerande mästaren sjunker som ett skepp och har inlett mästerskapsserien med fyra förluster. Hedlund spelade 90 minuter mot Ålborg (0-1) innan det blev 79 minuter på planen mot FC Köpenhamn. Betyget blev två respektive ett.

Rasmus Wikström, Brøndby - 1/0
21-åringen fick inte plats i de två senaste trupperna.

Carl Björk, Brøndby - 6/0
Anfallaren bänkades mot Ålborg och fick drygt 20 minuter på planen mot FCK, där betyget blev en tvåa. Brøndby ligger fyra i tabellen.

Jacob Rinne, Ålborg BK - 26/11 nollor
Höll nollan mot Brøndby och stod även i förlusten mot Midtjylland. Betyget efter den förra matchen blev tre och fyra för den senare. Ålborg är på plats fyra.

Eric Kahl, AGF Århus - 24/2
20-åringen spelade 82 respektive 90 minuter mot Viborg (0-2) och i 2-1-förlusten mot SønderjyskE. Vänsterbacken gavs betyget två efter båda matcherna.

Viktor Noring, AGF Århus - 0/0 nollor
31-åringen satt på bänken mot Viborg men hamnade utanför truppen i den senaste matchen. AGF är trea i nedflyttningsserien.

Emil Holm, SønderjyskE (utlånad från Spezia) - 25/3
21-åringen spelade hela matchen mot Nordsjælland och sedan 73 minuter mot Århus. Han fick betyget två efter den senare matchen. Segern till trots har SønderjyskE nio poäng upp till säker mark.

Daniel Svensson, FC Nordsjælland - 22/0
Vänsterbacken gjorde två kortare inhopp mot SønderjyskE och Vejle (0-0).

Benjamin Nygren, FC Nordsjælland - 7/0
20-åringen bänkades mot Vejle och kom i den 85:e minuten mot SønderjyskE. Hans lag är på plats fyra i nedflyttningsserien.

Kevin Custovic, Velje BK - 15/1
22-åringen har opererat armen och blir borta resten av säsongen.

Lucas Hägg Johansson, Vejle BK - 0/0 nollor
Målvakten satt på bänken mot Nordsjælland och i 2-1-förlusten mot Odense. Vejle har sju poäng upp till det förra laget.

Robert Gojani, Silkeborg IF - 15/0
Mittfältaren kom in i den 67:e minuten och spelade fram till lagets 3-1-mål mot FCK. Han fick en trea i betyg. Silkeborg är femma i mästerskapsserien.

Marokhy Ndione, Viborg FF - 2/0
Anfallaren saknades i förra veckans trupper.

ENGLAND

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United - 29/0

Mittbacken spelade hela matchen i 3-2-segern mot Norwich och gavs betyget 5/10 i tidningen Manchester Evening News.

Anthony Elanga, Manchester United - 20/2
19-åringen passade fram till Uniteds första mål och spelade 90 minuter mot Norwich. Betyget blev sex. United är femma i Premier League.

Emil Krafth, Newcastle United - 17/0
Högerbacken spelade 90 minuter och blev varnad mot Leicester (2-1). Tidningen The Chronicle ger honom betyget 9/10 och managern Eddie Howe säger att Krafths insats var "väldigt, väldigt bra".

- Han har varit sjuk och tränade inte mycket förra veckan. Han förtjänar all kredd som tog sig ut på planen, säger Howe enligt The Chronicle.

Pontus Jansson, Brentford - 34/2
Mittbacken gav Brentford segern borta mot Watford med sitt 2-1-mål på tilläggstid. Sajten football.london ger lagkaptenen 8/10 i betyg och BBC-profilen Garth Crooks tog ut Jansson i "veckans elva". Brentford är nu elva i tabellen.

Ken Sema, Watford - 17/0
Saknades i truppen som mötte Brentford.

Robin Olsen, Aston Villa (utlånad från Roma) - 0/0 nollor
Aston Villa var spelledigt förra veckan.

Dejan Kulusevski, Tottenham (utlånad från Juventus) - 13/3
21-åringen spelade 64 minuter och blev varnad när Spurs förlorade mot Brighton (0-1). Kulusevski fick betyget 4/10 av football.london men Tottenham är kvar som tabellfyra trots förlusten.

Viktor Gyökeres, Coventry City - 43/16
Anfallaren spelade 90 minuter i 4-2-segern borta mot Birmingham och när Coventry förlorade mot tabelltvåan Bournemouth (0-3). 23-åringen fick betyget 7/10 respektive sex av tidningen Coventry Telegraph. Laget har fyra poäng upp till playoff-plats i en haltande Championship-tabell.

FINLAND

Jakob Tånnander, HJK Helsingfors - 3/1 nollor
Målvakten satt på bänken mot VPS.

Gustaf Backaliden, VPS - 4/0
24-åringen byttes in i efter 75 minuter i 0-1-förlusten mot HJK.

FRANKRIKE

Gabriel Gudmundsson, Lille - 30/1
Vänsterbacken skadade sig mot Lens (förlust med 2-1) i lördags och klev av redan i den 22:a minuten. Lille ligger nia i Ligue 1.

Jens Cajuste, Reims - 7/2
Mittfältaren startade i 0-0-mötet med Montpellier i helgen. Utbytt i 82:a minuten. Reims ligger på plats 13 i Ligue 1.

Niclas Eliasson, Nimes - 35/6
Yttern spelade 76 minuter när Nimes föll med 3-1 mot Sochaux i lördags. Laget ligger på plats 13 i Ligue 2.

Isak Pettersson, Toulouse - 5/2
Målvakten satt på bänken i 2-0-segern mot Quevilly Rouen i helgen. Toulouse leder Ligue 2 och har elva poäng ner till kval. Därmed ser uppflyttningen till högstaligan ut att vara säkrad snart. Fem omgångar återstår.

GREKLAND

Daniel Sundgren, Aris - 28/1
Högerbacken fick återigen agera inhoppare. Kom in i den 85:e minuten i 1-0-segern mot Paok. Aris ligger trea i ligan och innehar i dagsläget en Europa-plats.

Muamer Tankovic, AEK Aten - 17/1
Forwarden är skadad och missade 3-2-segern mot PAS Giannina under måndagen. AEK ligger femma i ligan och har två poäng upp till tredjeplatsen.

Alexander Fransson, AEK Aten - 0/0
Väntar fortsatt på sin debut. Mittfältaren satt på bänken mot PAS Giannina.

Johan Mårtensson, Panetolikos - 14/0
Mittfältaren hoppade in i den 95:e minuten i 0-0-mötet med Asteras Tripolis i helgen. Panetolikos ligger femma i nedflyttningsserien och har tolv poäng ner till kval.

Jonathan Morsay, Panetolikos - 29/2
Satt på bänken mot Asteras Tripolis.

Jacob Une Larsson, Panetolikos (på lån från Djurgården) - 10/0

Mittbacken är tillbaka efter skada och spelade 90 minuter mot Asteras Tripolis.

Ramon Pascal Lundqvist, Panathinaikos (på lån från Groningen) - 12/1
Mittfältaren missade även helgens 1-0-match mot Olympiakos. Panathinaikos ligger fyra i ligan och har två poäng upp till en Europa-plats (fjärdeplatsen kan ge Europa-spel).

August Erlingmark, Atromitos - 14/2
Mittfältaren spelade hela 1-1-matchen mot Ofi. Atromitos har tio poäng ner till kval.

ISLAND

Sebastian Starke Hedlund, Valur - 5/0
Valur har inte spelat sedan senaste svenskkollen.

Johannes Vall, IA - 2/0
IA har inte spelat sedan senaste svenskkollen.

Emil Berger, Leiknir - 3/0
Leiknir har inte spelat sedan senaste svenskkollen.

Oliver Ekroth, Vikingur - 4/0
Mittbacken spelade hela seriepremiären mot FH. Då vann Vikingur med 1-0.

ITALIEN

Zlatan Ibrahimovic, Milan - 22/8
Forwarden har knäproblem och missade 2-0-segern mot Genoa, men enligt tränaren Stefano Pioli är Ibrahimovic snart tillbaka. Milan leder Serie A men har en match mer spelad än Inter.

Albin Ekdal, Sampdoria - 24/0
Mittfältaren är tillbaka efter skada och hoppade in i den 63:e minuten när Sampdoria föll mot jumbon Salernitana med 2-1 på hemmaplan. Laget ligger på plats 16 i Serie A och har sju poäng ner till nedflyttningsplats.

Mattias Svanberg, Bologna - 31/3
Mittfältaren 74 minuter när Bologna fick med sig en poäng (1-1) borta mot Juventus. Drog på sig ett gult kort i 18:e minuten. Bologna ligger på plats 13 i Serie A.

Aimar Sher, Spezia - 2/0
Mittfältaren var inte med i truppen mot Inter (förlust med 3-1). Spezia ligger på plats 15 i Serie A.

Riccardo Gagliolo, Salernitana - 16/0
Backen byttes in i den 87:e minuten i 2-1-segern mot Sampdoria i helgen. Laget är jumbo i Serie A och har nio poäng upp till säker mark.

Marcus Rohdén, Frosinone - 21/1
Mittfältaren gjorde mål, drog på sig ett gult kort och blev utbytt efter en timmes spel mot Ternana under måndagen. Matchen slutade 4-4. Frosinone ligger åtta i Serie B.

John Björkengren, Lecce - 22/0
Mittfältaren spelade 80 minuter när Lecce föll med 1-0 mot Reggina under måndagen och därför tappade förstaplatsen i Serie B.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson, Forge FC - 4/1
Mittfältaren spelade hela matchen när Forge kryssade (2-2) mot Cavalry. Laget står på en poäng efter två ligaomgångar.

KINA

Sam Larsson, Dalian Professional - 0/0
Ligaspelet har inte startat än. Dalian åkte ur högstadivisionen den gångna säsongen.

Marcus Danielson, Dalian Professional - 0/0

KROATIEN

Alexander Kacaniklic, Hajduk Split - 11/0
Fick speltid för första gången sedan i februari när han hoppade in i den 86:e minuten mot Gorica. Hajduk vann med 1-0 och laget ligger trea i ligan.

NEDERLÄNDERNA

Simon Gustafson, Utrecht - 16/3
Utrecht har inte spelat sedan senaste svenskkollen.

Pontus Almqvist, Utrecht (på lån från Rostov) – 2/0

Emil Bergström, Willem II (på lån från Utrecht) - 14/0
Willem II har inte spelat sedan senaste svenskkollen.

Max Svensson, Willem II - 29/1

Paulos Abraham, Groningen - 25/0
Groningen har inte spelat sedan senaste svenskkollen.

Daleho Irandust, Groningen - 14/2

Yahya Kalley, Groningen - 4/0

Alex Mortensen, Groningen (på lån från Kalmar FF) - 2/0

Isac Lidberg, Go Ahead Eagles - 31/5
Go Ahead Eagles har inte spelat sedan senaste svenskkollen.

Amin Sarr, Heerenveen - 8/2
Heerenveen har inte spelat sedan senaste svenskkollen.

Rami Kaib, Heerenveen, 21/0

Rami Al Hajj, Heerenveen - 13/1

Tesfaldet Tekie, Fortuna Sittard - 20/1
Mittfältaren spelade hela matchen när Fortuna Sittard slog jumbon Sparta Rotterdam med 3-0. Därmed har laget tre poäng ner till kval.

Ryan Johansson, Fortuna Sittard (på lån från Sevilla) - 6/0
Satt på bänken mot Sparta Rotterdam.

Emil Hansson, Heracles - 20/0
Heracles har inte spelat sedan senaste svenskkollen.

Samuel Armenteros, Heracles - 3/1

Jesper Karlsson, AZ - 41/18
AZ har inte spelat sedan senaste svenskkollen.

Patrik Wålemark, Feyenoord - 9/1
Yttern hoppade in i den 55:e minuten mot Slavia Prag i torsdags. Då vann Feyenoord med 3-1 och är därmed vidare till semifinal i Europa Conference League. I Eredivisie ligger man trea.

NORGE

Liridon Kalludra, Kristiansund - 3/0
Byttes ut efter 66 minuter när Kristiansund föll med 0-1 borta mot Jerv.

Tom Pettersson, Lillestrøm - 0/0
Missade måndagens match mot Molde med en skada, men är på väg tillbaka i spel. Lillestrøm lyckades vinna med 2-1 efter stor dramatik, då det avgörande målet kom först i den 98:e minuten på en frispark.

Leopold Wahlstedt, Odd - 3/1 nolla
Wahlstedt fortsätter att imponera och bidrog till lagets 2-1-seger hemma mot Viking (även här ett sent avgörande, då segermålet föll i den 95:e minuten). Efteråt delade Wahlstedt med sig av en framtida målsättning.

- Det är klart att landslaget är ett mål, säger den svenske målvakten till lokaltidningen Telemarksavisa.

Adam Andersson, Rosenborg - 0/0
Fick se på från sidan för tredje matchen i rad när Rosenborg kryssade, 1-1, borta mot Sarpsborg.

Jonathan Augustinsson, Rosenborg - 0/0
I december meddelade Rosenborg att Augustinsson skulle bli borta i sex till åtta månader efter en höftoperation. Det lär därför inte bli något spel under vårsäsongen för vänsterbacken.

Pavle Vagic, Rosenborg - 3/0
Spelade 90 minuter i mittförsvaret mot Sarpsborg.

Stefano Vecchia, Rosenborg - 3/1

Gjorde sin första start för säsongen och räddade en poäng med sitt kvitteringsmål mot Sarpsborg i andra halvlek.

William Kurtovic, Sandefjord - 3/0
Spelade hela matchen i 0-3-förlusten borta mot HamKam.

Aleksander Damnjanovic Nilsson, Sandefjord (lån från Malmö FF) - 3/0
Utbytt i slutminuterna mot HamKam.

Guillermo Molins, Sarpsborg - 3/1
Startade mot sin förra klubb Rosenborg och byttes ut efter 82 minuter i 1-1-matchen.

Anton Salétros, Sarpsborg - 3/1
Spelade 90 minuter på nytt hemma mot Rosenborg, men utan att noteras i poängprotokollet.

Kevin Kabran, Viking - 3/1
Inbytt efter 61 minuter och målskytt efter 88, men Kabrans 1-1-mål var förgäves när Odd avgjorde matchen till 2-1 på stopptid.

Amor Layouni, Vålerenga - 3/0
Byttes ut efter 69 minuter mot sitt förra lag, den regerande mästaren Bodø/Glimt, under måndagen. Då stod det 3-0 till Bodø. Matchen slutade 5-1.

David Fällman, Ålesund - 3/0
Lagkaptenen spelade som vanligt 90 minuter i mittförsvaret när Ålesund spelade 2-2 hemma mot Tromsø.

POLEN

Mikael Ishak, Lech Poznan - 27/14
Missade 1-0-segern borta mot Wisla Plock med en avstängning. Lech toppar tabellen endast tack vare bättre målskillnad än Pogon och Rakow. Alla tre lag står på 59 poäng med fem omgångar kvar.

Jesper Karlström, Lech Poznan - 32/0
Spelade återigen 90 minuter på innermittfältet i viktorian mot Wisla Plock.

Henrik Castegren, Lechia Gdansk - 0/0
Backen har fortfarande inte gjort tävlingsdebut för Lechia efter flytten från IFK Norrköping i februari. För den polska sajten Gol24 förklarar Lechias tränare att han främst ser Castegren som en spelare för nästa säsong, men att det kan bli aktuellt med en eller två matcher för svensken i vår.

Joseph Ceesay, Lechia Gdansk - 18/0
Blev kvar på bänken i 3-1-segern borta mot Gornik Zabrze. Lechia ligger fyra, men har tio poäng upp till topptrion.

Mattias Johansson, Legia Warszawa - 28/1
Högerbacken missade helgens hemmamatch mot Piast Gliwice (förlust med 0-1) på grund av skada. Det är i nuläget oklart hur länge Johansson blir borta.

Joseph Colley, Wisla Krakow - 9/0
Mittbacken, som fyllde 23 år förra veckan, missade andra raka matchen på grund av skada. Då blev det 1-1 mot Slask Wroclaw.

Sebastian Ring, Wisla Krakow - 3/0
Blev kvar på bänken för fjärde matchen i rad när Wisla kryssade mot Slask Wroclaw. Wisla ligger på 16:e plats, vilket innebär nedflyttning, med två poäng upp till säker mark.

PORTUGAL

Tim Söderström, Maritimo - 2/0
Utanför truppen i 4-0-segern hemma mot Boavista. Högerbacken satt på bänken i två februarimatcher, men har annars varit utanför matchtruppen sedan december.

Philip Tear, Tondela - 0/0
Utanför truppen i 0-2-förlusten borta mot Moreirense. Målvakten satt på bänken i en match i november, men har i övrigt varit utanför matchtrupperna.

QATAR

Carlos Strandberg, Al-Sailiya SC - 13/3
Säsongen i Qatar är slut. Al-Sailiya klarade sig kvar i högstaligan efter kval och vann qatariska cupen.

RYSSLAND

Besard Sabovic, Chimki - 21/1
Mittfältaren, som är ensam svensk kvar i den ryska ligan, bröt tystnaden om sin situation för Fotbollskanalen förra veckan. Den intervjun kan du läsa här. I söndags byttes han in i paus i 0-0-matchen mot Niznij Novgorod. Chimki ligger på 13:e plats i den ryska ligan.

SAUDIARABIEN

Robin Quaison, Al-Ettifaq - 16/6
Den saudiarabiska ligan har tagit uppehåll fram till den 5 maj.

SKOTTLAND

Filip Helander, Rangers - 11/2
Helander har åkt på en fotskada och missar resten av säsongen. I förra veckan missade han två matcher, då Rangers slog ut Braga i semifinalen i Europa League och slog ut Celtic i semifinalen i den skotska FA-cupen. Båda matcherna vanns efter förlängning. I ligan är Rangers tvåa med sex poäng upp till Celtic i serieledning.

Melker Hallberg, St. Johnstone - 11/0
Hallbergs lag spelade inte någon match i förra veckan. St. Johnstone är nästjumbo i den skotska högstaligan.

Carl Starfelt, Celtic - 44/0
Starfelt stod i förra veckan för 120 minuter på planen i 2-1-förlusten mot Rangers efter förlängning i semifinalen i den skotska FA-cupen. I den 115:e minuten gjorde mittbacken självmål, då han av misstag stötte in bollen i eget mål, vilket fällde avgörandet. Celtic toppar ligan med sex poäng ner till rivalen Rangers på andra plats.

SLOVENIEN

Max Watson, NK Maribor - 10/0
Watson stod i förra veckan för 90 minuter på planen mot NK Radomlje (0-0) på hemmaplan i ligan. Maribor toppar den slovenska högstaligan.

SPANIEN

Alexander Isak, Real Sociedad - 36/9
Isak lämnade i förra veckan planen mållös efter 80 minuters spel mot Real Betis (0-0) på hemmaplan i La Liga. Real Sociedad är på sjätte plats i ligan.

John Guidetti, Deportivo Alavés - 11/1
Guidetti var på väg att lämna Alavés för AIK under det svenska transferfönstrets sista dag, men övergången gick inte igenom och därmed ser han i stället ut att ansluta till AIK vid Alavés-avtalets slut i sommar. I förra veckan blev han kvar på bänken i 1-0-segern mot Rayo Vallecano hemma i ligan. Senast anfallaren spelade en match var i början av februari i år. Alavés är jumbo och riskerar nedflyttning till andraligan.

Ludwig Augustinsson, Sevilla - 26/0
Augustinsson gjorde i söndags ett 28 minuter långt inhopp i 3-2-förlusten mot Real Madrid på hemmaplan i La Liga. Sevilla är på tredje plats i ligan.

SYDKOREA

Jonathan Ring, Jeju United - 8/2
Ring spelade inte någon match i förra veckan. Jeju United är placerat på femte plats i den sydkoreanska högstaligan.

Kevin Höög Jansson, Gangwon FC - 2/0
Höög Jansson spelade inte någon match i förra veckan. Gangwon är på åttonde plats i ligan.

THAILAND

Niran Hansson, Buriram United - 1/0
Hansson spelade inte någon match i förra veckan. Buriram United toppar den thailändska högstaligan.

Anthonio Sanjairag, Chonburi FC - 3/0
Sanjairag spelade inte någon match i förra veckan. Chonburi är femma i den thailändska högstaligan.

William Weidersjö, Port FC - 7/0
Weidersjö, som anslöt från Hammarby TFF i vintras, spelade inte någon match i förra veckan. Port FC är på nionde plats i den thailändska högstaligan.

TJECKIEN

Aiham Ousou, Slavia Prag - 35/1
Mittbackslöftet stod i förra veckan för 77 minuter på planen i 3-1-förlusten mot Feyenoord hemma i Europa Conference League-kvartsfinalen, en förlust som gjorde att det tjeckiska laget åkte ur turneringen. Därefter var han utanför truppen i 2-1-segern mot FK Jablonec borta i ligan. Slavia Prag toppar den tjeckiska högstaligan.

TURKIET

Jimmy Durmaz, Fatih Karagümrük - 30/0
Durmaz var i helgen avstängd mot Trabzonspor (1-1) borta i Süper Lig. Durmaz lag är på tionde plats i den turkiska högstaligan.

Eric Björkander, Altay SK – 22/1
Den tidigare Mjällby AIF-backen gjorde i förra veckan 90 minuter mot Basaksehir (1-1) på hemmaplan i Süper Lig. Altay är på 17:e-plats och riskerar nedflyttning till den turkiska andraligan.

Sebastian Holmén, Caykur Rizespor - 32/0
Holmén spelade i förra veckan hela matchen mot Kayserispor (1-1) borta i Süper Lig. Caykur Rizespor är på 18:e-plats och riskerar nedflyttning till den turkiska andraligan.

Deniz Hümmet, Caykur Rizespor - 25/1
Anfallaren fick i förra veckan 24 minuter mot Kayserispor (1-1) borta i Süper Lig. Caykur Rizespor är på 18:e-plats och riskerar nedflyttning till den turkiska andraligan.

TYSKLAND

Emil Forsberg, RB Leipzig - 39/9
Forsberg blev i förra veckan kvar på bänken i 2-0-segern mot Atalanta borta, en seger som gjorde att Leipzig blev klart för Europa League-semifinal. I helgen gjorde han 58 minuter i 1-0-segern mot Bayer Leverkusen borta i Bundesliga. Leipzig är placerat på tredje plats i den tyska högstaligan.

Sebastian Andersson, Köln – 29/3
Andersson var i helgen utanför truppen när Köln besegrade Borussia Mönchengladbach med 3-1 på bortaplan i Bundesliga. Anledningen till att han missade matchen var att han tidigare testat positivt för covid-19. Köln är sjua i ligan.

Joakim Nilsson, Arminia Bielefeld - 28/1
Nilsson stod i förra veckan för 90 minuter på planen i 3-0-förlusten mot Bayern München hemma i Bundesliga. Arminia Bielefeld är nästjumbo och riskerar nedflyttning till den tyska andraligan. Bielefeld har i dagsläget tre poäng upp till Hertha Berlin på säker mark i tabellen. Nilsson sitter samtidigt på ett utgående avtal med Bielefeld och är, enligt Aftonbladet, överens med den amerikanska klubben St. Louis City om en gemensam framtid. Nilsson förväntas ansluta till St. Louis City i sommar och nästa år gör klubben sin första säsong i MLS.

Oscar Linnér, Arminia Bielefeld - 0/0
Linnér bröt nyligen sitt låneavtal med Gif Sundsvall och sitter i dagsläget på ett kontrakt med Arminia Bielefeld till sommaren 2023. Ännu är det lite oklart hur målvaktens framtid ser ut i den tyska klubben.

Branimir Hrgota, Greuther Fürth - 31/9
Hrgota stod i helgen för 90 minuter på planen mot Hoffenheim (0-0) på bortaplan i Bundesliga. Fürth är jumbo med tolv poäng upp till Hertha Berlin på säker mark i den tyska högstaligan.

Andreas Linde, Greuther Fürth - 9/3
Den svenske målvakten stod i helgen för 90 minuter på planen mot Hoffenheim (0-0) på bortaplan i Bundesliga. Det var hans tredje hållna nolla sedan flytten till Tyskland i vintras. Fürth är jumbo med tolv poäng upp till Hertha Berlin på säker mark i den tyska högstaligan.

Sebastian Ohlsson, St. Pauli - 8/0
Ohlsson har opererat sig för en knäskada och blir borta en tid framöver. Högerbackens avtal med den tyska klubben sträcker sig över den här säsongen. St. Pauli är på tredje plats i den tyska andraligan.

Eric Smith, St. Pauli - 19/0
Smith var i helgen utanför truppen mot Sandhausen (1-1) borta i 2. Bundesliga. St. Pauli har sedan tidigare bekräftat att mittfältaren dragit på sig en vadskada och blir borta från spel "i ett par veckor". St. Pauli är trea i andraligan.

Svante Ingelsson, Hansa Rostock - 26/1
Ingelsson blev i helgen noterad för 75 minuter på planen mot Jahn Regensburg (1-1) hemma i 2. Bundesliga. Nykomlingen Hansa Rostock är på tolfte plats i andraligan.

Nils Fröling, Hansa Rostock - 8/3
Fröling är skadad och missade därmed helgens ligamatch. Nykomlingen Hansa Rostock är på tolfte plats i andraligan.

Niklas Hult, Hannover 96 - 30/1
32-åringen hade en tung helg, då han fick rött kort redan efter 16 minuters spel mot Fortuna Düsseldorf (0-0) på hemmaplan i 2. Bundesliga. Vänsterbacken förhindrade ett friläge och tvingades lämna planen, men trots det klarade Hannover kryss med en man mindre under större delen av matchen. Hannover är på 14:e-plats i andraligan.

Kristoffer Peterson, Fortuna Düsseldorf - 25/1
Peterson var i helgen utanför truppen mot Hannover (0-0) borta i 2. Bundesliga. Fortuna Düsseldorf är på 13:e-plats i andraligan.

Marko Johansson, Hamburg - 7/2
Nyligen kom besked om att Johansson exkluderas från A-truppen under den resterande delen av säsongen. Tränaren Tim Walter uttalade sig, enligt den tyska tidningen Bild, så här om beslutet: ”Det handlar mer om mentalitet. Marko har fortfarande saker att lära. Han är fortfarande en ung målvakt och saker är annorlunda. Om vi kan pusha honom och han kan lära sig, då kommer han bli ännu bättre än han redan är”. Enligt Bild har Tim Walter anklagat Johansson för att ha tränat dåligt, samt att svensken inte tagit sitt jobb på så stort allvar som tränarstaben kräver i klubben. HSV är på sjätte plats i den tyska andraligan.

Thomas Poppler Isherwood, Darmstadt - 21/0
Isherwood stod i helgen för 41 minuter på planen i 5-2-förlusten mot Schalke 04 på hemmaplan i 2. Bundesliga. Mittbacken inledde på bänken och hoppade in i den 23:e minuten. Darmstadt är på fjärde plats i andraligan.

USA

Robin Jansson, Orlando City - 7/0
Jansson stod i förra veckan för 90 minuter i 2-0-segern mot Columbus borta i MLS. Orlando är tvåa i den östra divisionen.

Anton Tinnerholm, New York City – 0/0
Högerbacken drog i fjol av sin ena hälsena och är ännu inte redo för spel. New York City, som är regerande mästare, är på tionde plats i den östra divisionen i MLS.

Adam Lundqvist, Houston Dynamo - 7/0
Lundqvist stod i förra veckan för 90 minuter mot Portland (0-0) hemma i MLS. Det var hans 100:e match med den amerikanska klubben. Houston är femma i den västra divisionen.

Oskar Ågren, San Jose Earthquakes - 0/0
Ågren blev i förra veckan kvar på bänken mot Nashville (2-2) hemma i MLS. San Jose är jumbo i den västra divisionen i ligan.

Christopher McVey, Inter Miami - 7/0
Försvararen stod i förra veckan för 90 minuter i 1-0-segern mot Seattle borta i MLS. Det var lagets andra raka seger den här säsongen. Inter Miami är nästjumbo i den östra divisionen i MLS.

ÖSTERRIKE

Alex Timossi Andersson, Austria Klagenfurt (utlånad från Bayern München) - 29/5
Timossi Andersson stod i helgen för ett mål och en assist i 2-1-segern mot Wolfsberger borta i ligan. Totalt sett blev det 73 minuter på planen för svensken, som nu är noterad för fem mål och sju assist på 29 matcher den här säsongen. Klagenfurt är på femte plats i mästerskapsserien i Österrike.

Tim Prica, WSG Tirol (utlånad från Ålborg) - 9/0
Prica gjorde i förra veckan 61 minuter på planen i 3-2-segern mot SV Ried på bortaplan i ligan. Tirol är fyra i nedflyttningsserien i Österrike.

Publicerad 2022-04-19 kl 15:51