Berg fem-målsskytt & Zlatan poängbäst i toppligorna

Svenskkollen (Herr)

Svenska målskyttar i Danmark, Holland, Frankrike, Grekland, Norge och Ryssland. Och ett självmål i Kina.
Här är veckans Svenskkollen.

Rasmus Jönsson, Sam Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg, Rasmus Lindkvist, Agon Mehmeti, Emil Bergström, Emma Lundh, Caroline Seger, Linda Sembrant och Lotta Schelin gjorde mål i veckan.

Berg var värst med hela fem fullträffar i Grekland och Bergström blev stor hjälte i Ryssland när han gjorde sitt första mål. Sembrant hade också en huvudroll när hon sköt vidare sitt lag till cupfinal.

I Kina var Gustav Svensson olycklig med ett självmål i slutet av matchen som gjorde att hans lag förlorade.

- HERRAR -

AZERBAJDZJAN

Samuel Armenteros, Qarabag - 20/7

Inte med i truppen den här omgången. Laget leder ligan med tio poäng.

Ricardinho, Qabala FK – 11/0
Spelade hela matchen när det blev 2-0 mot jumbon Revan. Laget ligger femma. Sex starter och fem inhopp har det blivit efter 30 omgångar.

BELGIEN

Erdin Demir, Waasland-Beveren – 31/0
Inte med i truppen den här gången.

CYPERN

Markus Holgersson, Anothosis – 26/3
Startade och spelade i 59 minuter när det blev 0-3 mot Nicosia. Gjorde i veckan klart med Ålborg.

DANMARK

Karl-Johan Johnsson, Randers FC – 25/0
Höll nollan när ligatian Århus besegrades med 2-0. Randers är sjua.

Joel Allansson, Randers FC – 7/0
90 nya minuter för Allansson. Den här gången blev det 2-0 mot Århus. Har gjort fyra matcher från start och tre inhopp.

Mikael Ishak, Randers FC – 20/5
Inte med i truppen. Har gjort ett ligamål på sedan den 6 november och sammanlagt har det blivit fem mål på 20 matcher. Randers är sjua.

Viktor Lundberg, Randers FC – 21/7
Startade och spelade i 87 minuter. Har gjort sju ligamål på 20 matcher och senaste fullträffen kom den 30 augusti.

Johan Dahlin, FC Midtjylland – 4/0
Inte med i truppen. Har varit skadad.

Petter Andersson, FC Midtjylland – 4/0
Skadad.

Kristoffer Olsson, FC Midtjylland – 19/1
Startade och spelade hela matchen när det blev 2-0 mot Esbjerg som är näst sist. Midtjylland är trea.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn – 25/1
Spelade hela matchen när det blev 2-0 mot Bröndby. Fixade en straff. Har spelat samtliga minuter i ligan som FCK leder med nio poäng.

Per Nilsson, FC Köpenhamn – 4/0
Utanför truppen. Är skadad.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn – 13/0
På bänken hela matchen mot Bröndby. Tio starter och tre inhopp i lagets 25 ligamatcher.

Erik Johansson, FC Köpenhamn – 8/0
Spelade 90 minuter mot Bröndby. 2-0 blev det. Laget leder ligan med nio poäng.

Robin Olsen, FC Köpenhamn– 8/0
Höll nollan i 2-0-segern mot rivalen Bröndby.

Rasmus Jönsson, Ålborg BK – 24/5
Målskytt. Satte 1-0 när hans Ålborg förlorade med 1-2 mot tvåan Sönderjyske. Jönsson startade och spelade i 83 minuter.17 starter och åtta inhopp har Jönsson gjort. Fem mål. Ålborg är fyra.

Johan Elmander, Bröndby IF – 22/5
Hoppade in i den 57:e minuten mot FCK. Då stod det 0-1 och matchen slutade 0-2. Bröndby ligger femma.

Johan Larsson, Bröndby IF – 24/2
Spelade som vanligt hela matchen, Orsakade en straff mot FCK . Bröndby är femma med fyra poäng upp till tvåan.

Magnus Eriksson, Bröndby IF – 21/1
Fast på bänken mot FCK. 18 starter och tre inhopp har det blivit i Bröndby. Ett mål.

David Moberg Karlsson, FC Nordsjälland – 15/1
Började på bänken och fick spela i sex minuter när det blev 2-1 mot jumbon Hobro. Nordsjälland är åtta. Tio starter och fem inhopp har det blivit. Ett mål.

Simon Kroon, Sönderjyske - 7/0
Startade och spelade i 55 minuter när det blev 2-1 mot fyran Ålborg. Gjorde en assist. Sönderjyske är tvåa.

Robin Söder, Esbjerg fB – 12/4
Gjorde comeback efter skada och hoppade in efter 41 minuter. Esbjerg ligger näst sist och förlorade med 0-2 mot Midtjylland.

Niklas Backman, Århus – 6/1
Fast på bänken i 0-2-förlusten mot Randers. Århus är tia.

ENGLAND
Sebastian Larsson, Sunderland – 13/0

Oj vilken viktig 3-0-seger mot Norwich. Larsson hoppade in i den 67:e miunten och fick en assist till det sista målet.Det var svenskens andra match sedan den 28 november. Sunderland är på nedflyttningsplats men med en poäng upp till Norwich.

Ola Toivonen, Sunderland - 12/0
Fast på bänken. Senaste starten i ligan var den 19 december och efter det har det blivit två inhopp på sammanlagt 15 minuter.

Jonas Olsson, West Bromwich – 23/1
Bänkad för tredje matchen i rad. Fick inte hoppa in den här gången heller. 0-1 blev det mot Watford. WBA ligger på 14:e plats. 33-åringen förlängde i veckan kontraktet med ett år.

Martin Olsson, Norwich - 20/1
Spelade hela matchen när det blev 0-3 mot Sunderland. Tung förlust för Norwich som är på 17:e plats, en poäng över nedflyttningsstrecket.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea - 0/0
Har ännu inte, efter 33 omgångar, fått spela i ligan. Swansea ligger på 15:e plats.

Joel Ekstrand, Watford FC – 0/0
Har inte spelat i A-laget sedan den 17 mars förra året på grund av en knäskada.

Alexander Kacaniklic, Fulham FC – 23/3

Utanför truppen i de sju senaste omgångarna. Fulham är på 20:e plats. Kacaniklic har efter 42 omgångar gjort tio starter och tretton inhopp.

Marcus Olsson, Derby – 11/1
Inte med i truppen. Laget ligger femma.

FINLAND

Bobbie Friberg Da Cruz, IFK Mariehamn – 3/0
Två segrar i veckan. Bobbie har spelat 90 minuter i båda.

Josef Ibrahim, IFK Mariehamn – 1/0
Fast på bänken i två matcher.

Philip Sparrdal-Mantilla, IFK Mariehamn – 3/0
Två matcher i veckan och två segrar. Sparrdal spelade i första men inte i den andra.

Felix Gustavsson, PS Kemi – 0/0
Utanför truppen.

FRANKRIKE
Niklas Hult, SC Nice – 15/1
Hoppade in efter 77 minuter när det blev 1-1 mot trean Lyon. Nio starter och sex inhopp har det blivit i League 1. Nice är fyra i ligan.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux – 7/0
Första starten på sex och en halv månad. Thelin startade och gick ut efter 65 minuter. Då stod det 0-2 mot åttan Angers. Matchen slutade 1-3. Bordeaux är på 13:e plats.

Zlatan Ibrahimovic, PSG – 27/32
Två mål och två assist när PSG besegrade nian med 6-0. 32 mål på 27 matcher. PSG har redan vunnit ligan.

GREKLAND
Jimmy Durmaz, Olympiakos – 24/7
Började på bänken och hoppade in efter 62 minuter. Då stod det 3-0 mot jumbon Kalloni. Matchen slutade 5-0. Olympiakos har vunnit ligan. Durmaz har startat i 21 av 30 ligamatcher och gjort sju mål.

Marcus Berg, Panathinaikos – 23/15
Fem mål av Berg mot Panthrakikos som är näst sist. Matchen slutade 6-1. Lämnade planen efter 77 minuter. Berg har gjort 15 ligamål. 20 starter och tre inhopp. Laget är trea.

Jakob Johansson, AEK Athen – 28/3
Spelade hela matchennär det blev tunga 0-3 mot nian Levadiakos. Aten är tvåa i ligan, nu med två poäng före Panathinakios. Johansson har startat i 27 ligamatcher.

Sonny Karlsson, Kalloni – 8/0

Utanför truppen. Kalloni är sist.

Alexander Fioretos, Kalloni – 1/0
Gjorde första matchen när han hoppade in med sju minuter kvar mot Olympiakos. Hopplöst läge då det stod 0-4 i matchen som slutade 0-5. Kalloni är sist.

HOLLAND
Sam Larsson, Heerenveen – 31/5
Målskytt. Fastställde slutresultatet till 1-1 mot Excelsior som är fyra från slutet. Det var Larsson spelade hela matchen och det var hans första mål sedan den 23 januari. Heerenveen är tolva i ligan. Sam Larsson har startat i samtliga 31 matcher.

Simon Thern, Heerenveen – 14/3
Fotskadad och har opererats vilket gör att han missar resten av säsongen.

Arber Zeneli, Heerenveen - 14/4
Startade och spelade i 72 minuter. Inget mål den här gången.

Simon Tibbling, FC Groningen 30/0
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot Feyenoord. Groningen är elva.

Rasmus Lindgren, FC Groningen - 18/2
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot trean Feyenoord. Utsågs till matchens bäste spelare. Innan det gjorde mittbacken två mål på lika många matcher.

Simon Gustafson, Feyenoord - 13/3
Fast på bänken mot Groningen. Feyenoord är trea.

Pär Hansson, Feyenoord – 0/0
Har ännu inte fått någon speltid. På bänken i helgen.

Mikael Dyrestam, NEC Nijmegen – 2/0
Hoppade in med fyra minuter kvar när det blev 2-1 mot Cambuur som är näst sist. Har gjort två inhopp på sammanlagt fem minuter i NEC som är sjua i ligan.

Sam Lundholm, NEC Nijmegen - 9/0
Inte med i truppen. Lundholm har gjort nio inhopp.

Muamer Tankovic, AZ – 15/3
Hoppade in med tio minuter kvar när det stod 4-1 mot Zwolle. Matchen slutade 5-1 Senaste starten för Tankovic var den 17:e oktober. AZ är fyra.

Mattias Johansson, AZ – 23/1
Tillbaka i laget efter skada. Spelade i 75 minuter när det blev 5-1 mot nian Zwolle. AZ är fyra i ligan.

Kristoffer Peterson, Roda – 13/1
Startade och spelade i 63 minuter när det blev 0-3 mot tvåan PSV. Roda är på 14:e plats. Åtta starter och fem inhopp har det blivit för Peterson.

ISRAEL
Joakim Askling, Beitar Jerusalem - 4/0

Inte med i truppen.

Rade Prica, Maccabi Petah Tikva - 8/3

ITALIEN
Robin Quaison, Palermo – 26/1
Avstängd i helgen. 13 starter och 13 inhopp har det blivit för svensken.

Oscar Hiljemark, Palermo - 33/4
Spelade hela matchen när det blev 0-4 mot ettan Juventus. Hiljemark har gjort 31 starter och två inhopp. Palermo ligger näst sist.

Alexander Farnerud, Torino – 3/0
Hoppade in efter 80 minuter och var på planen när Torino gjorde matchens enda mål på övertid. Har gjort tre inhopp den här säsongen. Torino är tia.

Pontus Jansson, Torino – 4/0
Utanför truppen. Tre starter och ett inhopp har det blivit i år.

Filip Helander, Hellas Verona - 21/2
Tung 1-2-förlust mot Frosinone som är trea från slutet. Helander startade men fick hjärnskakning efter 21 minuter. Nio poäng upp över strecket.

Emil Krafth, Bologna - 2/0
Fast på bänken mot Torino. Har gjort två inhopp den här säsongen. Har haft problem med skador.

JAPAN
Robin Simovic, Nagoya Grampus – 6/4
Har inte spelat i veckan. Laget har sju poäng efter sex omgångar.

Ludwig Öhman, Nagoya Grampus – 4/0
Spellediga.

KINA
Gustav Svensson, Guangzhou R&F FC - 5/0
Tung match för Svensson som gjorde självmål efter 85 minuter. Spelade hela matchen när det blev 0-1 mot Shanghai SIPG. Svenssons lag har det tungt och är näst sist med fyra poäng efter fem omgångar.

Osman Sow, Henan Jianye – 5/1
Började på bänken och hoppade in efter 69 minuter när det blev 1-2 mot Evergrade.

LITAUEN
Bahrudin Atajic, Zalgiris Vilnius - 7/4
Började på bänken och hoppade in efter 55 minuter när hans lag vann med 3-0. Är tvåa i ligan.

MALTA
Alexander Nilsson, Tarxien Rainbows – 10/3
Startade och spelade i 70 minuter när det blev 0-1 mot åttan Mosta. Var inte inne vid baklängesmålet. Tarxien är sexa.

NORGE
Mikael Dorsin, Rosenborg BK – 0/0

Rasmus Lindkvist, Vålerenga IF – 5/1
Så kom den då, den första segern för säsongen. 4-0 mot Tromsö och Lindkvist gjorde det sista målet. Spelade hela matchen.

Robert Lundström, Vålerenga IF - 2/0
Fast på bänken.

Jesper Arvidsson, Vålerenga IF – 2/0

David Myrestam, FK Haugesund – 5/0
Spelade hela matchen när det blev 2-2 mot Lilleström.

Jonas Lindberg, Sarpsborg – 2/0

Mattias Moström, Molde FK – 5/1
Startade och spelade i 77 minuter när det blev 2-1 mot Bodö/Glimt. Assisterade till det första målet.

Agon Mehmeti, Staebek – 4/1
Första målet i nya klubben. Fastställde slutresultatet till 1-1 mot Sarpsborg. Startade och lämnade planen på övertid.

Jakob Orlov, Brann – 3/2
Startade och spelade i 80 minuter när det blev 0-3 mot Rosenborg. Orlov har gjort två mål på tre matcher.

PORTUGAL
Victor Nilsson Lindelöf, Benfica - 11/1
Spelade hela matchen när det blev 2-1 mot Vitoria Setubal. Benfica leder ligan, två poäng före Sporting. Åkte ut i kvartsfinal i CL mot Bayern München. Lindelöf spelade 90 minuter då också.

RYSSLAND
Andreas Granqvist, Krasnodar – 23/1
Spelade hela matchen när det blev 1-0 mot sexan Terek Grozny. Krasnodar är fyra. Granqvist är given som mittback.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 21/2
Spelade hela matchen när det blev 1-1 i derbyt mot Lokomotiv. CSKA är tvåa i ligan.

Emil Bergström, Rubin Kazan – 6/1
Målskytt och hjälte. Gjorde matchens enda mål mot åttan Ural. Spelade hela matchen. Rubin Kazan är nia i ligan.

Sebastian Holmén, Dynamo Moskva – 5/0
Tung 0-1-förlust när elvan Krylya Sovetov avgjorde i den 94:e minuten. Holmén spelade hela matchen. Dynamo är tolva, en poäng från nedflyttningskval.

SCHWEIZ
Kim Källström, Grasshoppers - 27/1
Spelade hela matchen när det blev 1-2 mot Sion. Fyra raka matcher utan seger nu. Är trea i ligan, 27 poäng efter Basel.

Behrang Safari, FC Basel – 17/0
Startade och spelade första halvlek när det blev 7-0 mot St Gallen.

Alexander Fransson, FC Basel - 7/1
Spelade hela matchen när det blev 7-0 mot St Gallen. Laget leder ligan med 18 poäng.

Alexander Gerndt, Young Boys – 21/7
Hoppade in efter 80 minuter när det blev 5-4 mot Vaduz. Laget är tvåa.

SKOTTLAND
Mikael Lustig, Celtic – 24/2
Tung förlust på straffar i cupen mot rivalen Rangers. Spelade inte i ligan i helgen. Laget leder den skotska ligan, åtta poäng före Aberdeen.

SPANIEN
John Guidetti, Celta Vigo - 30/7
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot Betis. Vigo är sexa. Tio starter och 20 inhopp har det blivit för Guidetti i ligan.

TURKIET
Andreas Isaksson, Kasimpasa – 13/0
Utanför truppen. Kasimpasa ligger sjua i den turkiska ligan och svensken har gjort tre matcher på fem och en halv månad.

Samuel Holmén, Konyaspor – 25/4
Hoppade in efter 76 minuter när det blev 2-1 mot Eskiheirspor som är näst sist. Laget är trea. Holmén har startat i 23 matcher och gjort två inhopp.

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 25/0
Inte med i truppen. Genclerbirligi är nia. Hopf har stått i 25 matcher.

Panos Dimitriadis, Genclerbirligi - 11/1
Hoppade in efter 83 minuter när det blev 3-1 mot elvan Trabzonspor. Det var hans första inhopp sedan den 28 december.

Abbe Khalili, Mersin - 21/1
Mersin är på väg ur ligan och förlorade i helgen med 1-4 mot Fenerbahce. Khalili spelade hela matchen. Laget är sist i ligan.

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor – 5/0
Inte med i truppen. Akhisar är sexa i ligan. Celik har gjort två starter, den senaste den 18 oktober, och senaste inhoppet var den 23 januari.

Erkan Zengin,Trabzonspor – 24/3

Startade och spelade i 45 minuter när det blev 1-3 mot Genclerbirligi. Trabzonspor är elva.

Daniel Larsson, Gaziantepspor - 26/4
Spelade hela matchen när det blev 1-4 mot Istanbul BB. Gaziantepspor är på 13:e plats i ligan och Larsson har gjort 26 starter och fyra mål.

TYSKLAND
Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach – 9/0
Inte med i truppen. Efter 30 omgångar har det blivit nio inhopp på sammanlagt 72 minuter.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach – 26/3
Spelade hela matchen när det blev 0-2 mot jumbon Hannover. Wendts lag är femma.

Albin Ekdal, Hamburg - 14/0
Spelade hela matchen när det blev 0-3 mot tvåan Dortmund. Hamburg är tolva i ligan.

Nabil Bahoui, Hamburg - 3/0
Fast på bänken mot Dortmund.

Alexander Milosevic, Hannover – 9/0
Spelade hela matchen när laget tog sin första seger på de sju senaste matcherna. 2-0 mot Mönchengladbach och Hannover har ryckt upp sig med fyra poäng på två matcher. Hannover är sist i ligan med tio poäng upp till kval.

Pierre Bengtsson, Mainz – 15/0
Fast på bänken. Mainz är sexa i Bundesliga.

Jiloan Hamad, Hoffenheim – 7/1
Utanför truppen. Hamad har fyra starter och tre inhopp.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 28/6
Spelade hela matchen när det blev 0-1 mot tolvan Sadhausen. Leipzig är tvåa i ligan, en poäng efter ettan.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 27/0
Inte med i truppen. Baffos lag är tia.

USA
Axel Sjöberg, Colorado – 5/0

Mohammed Saeid, Columbus – 4/0
Startade och gick av efter 95 minuter när det blev 3-2 mot New York där David Villa gjorde båda målen.

Erik Friberg, Seattle – 1/0
Skadad och utanför truppen.

ÖSTERRIKE
Philip Hellquist, Wolfsberger – 21/1
Hoppade in efter 77 minuter när det blev 0-1 mot Sturm Graz.  Wolfsberger är åtta. Hellquist har tio starter och elva inhopp.

- DAMER-

ENGLAND
Hedvig Lindahl, Chelsea – 1/0
Vaktade målet när laget tog sig till cupfinal efter 2-1 mot Manchester City.

Emma Lundh, Liverpool - 2/0
Målskytt i träningsmatchen mot Sheffield FC som slutade 4-1 till Liverpool.

Kosovare Asslani, Manchester City – 0/0
Spelade hela matchen när laget åkte ur cupen i semi mot Chelsea. Matchen slutade 1-2.

Maja Krantz, Notts County – 0/0
Spelade inte i helgen.

FRANKRIKE

Caroline Seger, PSG – 14/1
Utslagna av Montpellier i cupen efter straffar. Seger spelade hela matchen och satte sin straff.

Lisa Dahlkvist, PSG - 14/2
Startade och spelade i 64 minuter när laget åkte ur cupen.

Lotta Schelin, Lyon – 16/14
Besegrade Rodez med 9-0 i cupsemin. Schelin gjorde två mål.

Sofia Jakobsson, Montpellier – 13/6
Startade och spelade i 87 minuter när det blev avancemang i cupen.

Linda Sembrant, Montpellier – 15/3
Målskytt när hon gav sitt lag ledningen med 1-0 mot PSG. Matchen gick till straffar. Även där gjorde Sembrant mål och Montpellier gick vidare till final. Spelade hela matchen.

Maria Karlsson, Saint-Étienne - 18/0
Spellediga.

ITALIEN
Stephanie Öhrström, AGSM Verona - 10/0
På bänken i helgen.

Lisa Ek, Fiorentina - 16/0
Startade och spelade i 74 minuter när det blev 4-1 mot tian Vittorio Veneto. Fiorentina är fyra.

TYSKLAND
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg – 18/0
Spelade hela matchen när det blev 2-0 mot tian Bayer Leverkusen. Wolfsburg är tvåa, nio poäng efter Bayern München.

USA
Louise Schillgard, Boston – 1/0
Startade och spelade i 73 minuter när det blev förlust i premiären med 0-1 mot Washington Spirit.

Publicerad 2016-04-19 kl 13:37