En svensk såg ut som ett spöke, en annan kan bli årets utländske spelare i Förenade Arabemiraten och en tredje som ännu inte vunnit med sitt lag i Schweiz.
Här är veckans Svenskkollen.

Viktor Claesson gör succé i Ryssland, Marcus Berg är nominerad till, bland annat, årets utländske spelare i Förenade Arabemiraten, Isaac Kiese Thelin hade kaptensbindel i Belgien och Erik Johansson närmar sig sin riktiga comeback i Danmark.

Inte lika kul för Samuel Gustafson som enligt italiensk media såg ut som ett spöke och för VM-aktuella Alexander Fransson som ännu inte har vunnit med Lausanne.

OBS! Siffrorna efter spelarnas namn och klubblag anger tävlingsmatcher(cup/liga) och antalet gjorda mål. För målvakter är det antalet hållna nollor istället för mål. För att vara med i Svenskkollen ska man spela i en högstaliga eller i en andraliga i England, Italien, Spanien eller Tyskland. Spelare som är låsta till ett annat landslag är inte med i listan.

BELGIEN

Isaac Kiese Thelin, Waasland-Beveren (utlånad från Anderlecht) – 30/17
Mållös 90-minutare mot OH Leuven (0-2). Noterbart att Kiese Thelin hade lagkaptensbindeln, trots att han bara är på lån.

Erdin Demir, Waasland-Beveren – 34/0
Blivit en bänkspelare sedan det blev klart att han flyttar till Zulte Waregem efter säsongen. Kvar på bänken mot OH Leuven (0-2). Visserligen sju matcher kvar, men eftersom Waasland-Beveren inlett med tre raka förluster i slutspelsgruppspelet så har de nästan inget att spela för.

Robin Söder, Lokeren – 29/6
Startanfallare mot Eupen (3-0). En försvarare tvingades slänga sig framför Söder och självmålade till 3-0, men den här matchen handlade bara om en spelare: Juan Francisco Cevallos, som gjorde mål med ett hårt skott från över 60 meter.

CYPERN

John AlvbågeAC Omonia – 1/1 nollor
Skadade sig efter drygt en halvtimme i debuten. Axelskadan ska vara så pass allvarlig att han missar resten av säsongen. AC Omonia missar också Europacupspel för nästa säsong.

DANMARK

Joel Allansson, Randers FC – 19/0
Allansson fortfarande skadad. Missade matchen mot Odense (0-3). Laget måste kvala för att stanna kvar i högstaligan.

Mikael Boman, Randers FC – 8/0
Etablerad som startanfallare i Randers, men efter sex starter och två inhopp är han mållös. 80 minuter mot Odense (0-3).

Simon Kroon, Sönderjyske (utlånad från Midtjylland) – 9/0
Inne i en svag svacka efter sjukdom och skada. Vald till ”matchens sämsta” mot Lyngby (1-0) av Tipsbladet, och bara en spelare i matchen fick lika lågt betyg som Kroon (02/12) i BT. Utbytt efter en timme.

Robin Olsen, FC Köpenhamn – 36/11 nollor
Skadad, men ska definitivt vara tillbaka innan VM. Är enligt Ståle Solbakken före planeringen i sin rehabilitering.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn – 33/2
Har varit skadad, men var inte uppskriven som skadad inför Bröndby och var inte med i truppen.

Erik Johansson, FC Köpenhamn – 9/0
Har spelat reservlagsmatcher efter sin korsbandsskada, men A-lagsmatchen mot Bröndby i helgen kom för tidigt. Säger till Bold.dk att han ska vara redo till någon av de kommande matcherna.

Johan Larsson, Bröndby – 33/3
Stark start på en månad där matcherna är mot FCK, Midtjylland, Nordsjälland, Midtjylland (cupsemifinal), Nordsjälland, FCK, och Midtjylland. Det är nu som Bröndbys säsong ska avgöras om det blir guld eller inte i både liga och cup. Första matchen blev 2-1-seger mot FCK. Ett möjligt svagt agerande av Larsson vid FCK:s mål gav honom 4/12 i betyg hos BT.

Simon Tibbling, Bröndby – 28/3
Bäst på plan i derbyt mot FCK (2-1) enligt BT (10/12 i betyg), Tipsbladet, och supportersidan 3points omröstning. Utbytt med ungefär en kvart kvar. Inblandad i nästan allt framåt. Fin ”hockeyassist” till 1-1.

Gustaf Nilsson, Silkeborg (utlånad från Bröndby) – 29/6
Ny start, ny mållös match, denna gång mot Hobro (1-0). Säger i en intervju till Midtjyllands Avis att han har tränat extra avslut för att försöka bryta trenden, men att ankelskadan också har påverkat hans prestationer.

Rasmus Jönsson, Odense – 22/0
Inhopp sista 20 mot Lyngby (2-2). Odense blir kvar i danska högstaligan nästa säsong och kommer kvala för att nå Europa League. Dock fyra matcher kvar i slutspelsgruppspelet innan de går in i nästa kval.

Jacob Rinne, Ålborg BK – 26/9 nollor

Var med i katastrofmatchen i cupen mot FC Fredericia. Mittenlaget från andradivisionen hade ledningen med 3-0 efter första halvlek och gick vidare (3-1). Rinne chanslös på målen. Var sedan bäst på plan i ligamatchen mot Horsens (2-0) enligt både Tipsbladet och Jyllands-Posten. Flera bra räddningar.

Niklas Backman, Århus – 15/0
Efter ett mindre speltidshackande, på grund av en käkfraktur, så är Backman en startande mittback igen. Hel match mot Helsingör (2-1).

Tobias Sana, Århus – 29/8
Succésäsong. Åter målskytt, den här gången 1-0 mot Helsingör (blev 2-1). Segern gjorde att AGF i princip säkrat spela i högstaligan för nästa säsong, och då får de också kvala om en Europa League-plats.

Marko Mitrovic, Sönderjyske – 4/0
Inte nära speltid i A-laget. Ska lämna i sommar.

Melvin Frithzell, Helsingör – 2/0
Inte ens på bänken mot AGF (1-2). Det har gått dåligt för samtliga tre svenskar som flyttade till Danmark i januari: Frithzell och Saeid (Lyngby) får knappt spela, och Simon Strand bröt tidigt kontraktet med ekonomiskt krisande Lyngby för att istället byta till Dalkurd.

Mohammed Saeid, Lyngby – 4/0
För andra matchen i rad inte med. Var utanför 20-mannatruppen, men officiella hemsidan nämnde inte varför. Laget måste kvala för att stanna kvar i högstaligan.

ENGLAND

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United – 27/0
Startspelare mot West Brom (0-1) då Manchester United ville ha in mer passningssäkerhet i backlinjen. Fick växlande betyg i brittiska medier, från 5/10 till 7/10. Det var blott hans andra förlust som startspelare den här säsongen (den andra matchen var i cupen mot Bristol City).

Martin Olsson, Swansea – 38/0
Bra form på Olsson. 7/10-match mot Everton (1-1) enligt Wales Online. Har varit en stabil och bra spelare sedan Swansea vände på formen runt årsskiftet.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea – 10/4 nollor
Tillbaka på bänken mot Everton (1-1) efter en veckas frånvaro.

Erdal Rakip, Crystal Palace (utlånad från Benfica) – 0/0
Med bara fyra omgångar kvar ser det ut som att Rakip inte ens kommer att debutera i Crystal Palace innan lånet tar slut. Inte med mot Brighton (3-2) och därmed utanför matchtruppen för femte gången i rad.

Sebastian Larsson, Hull – 38/2
Hull vilade flera spelare mot Burton, inkluderat Larsson, men vann ändå med 5-0. Följdes upp 90 minuter för Larsson mot Sheffield Wendesday (0-1). Bra arbetsinsats (6/10 enligt Hull Daily Mail).

Pontus Jansson, Leeds – 39/3
Tung säsong inte bara för Leeds, utan också Jansson. Utbytt med en huvudskada mot Preston (1-3) och 5/10 i betyg hos Yorkshire Evening Post. Inte med på grund av skadan mot Aston Villa (0-1). Lär enligt tränaren vara tillbaka mot Barnsley i helgen.

Pawel Cibicki, Leeds – 10/0
Leeds går dåligt, men Cibicki syns inte ens till i matchtrupperna. Har fortfarande inte fått spela under tränaren Paul Heckingbottom, som varit där i 13 matcher och bara tagit två vinster. Kommer Cibicki sammanfatta säsongen om några veckor med att bara ha haft drygt 600 minuters speltid?

Marcus Antonsson, Blackburn (utlånad från Leeds) – 32/8
Blackburn går bra, men skadan Antonsson drog på sig vid årsskiftet har i det närmaste förstört hans vårsäsong. Har inte hittat rytmen än. Användes inte som avbytare mot Gillingham (0-0) och Bristol Rovers (1-1).

Joel Asoro, Sunderland – 26/2
Oväntat bänkad de fyra senaste matcherna, men enligt tränaren Chris Coleman har det berott på skada och att de inte vill stressa 18-åringen. Kort inhopp mot Reading (2-2). Var innan det en av lagets bästa spelare och jagas av Newcastle. Har erbjudits nytt kontrakt av Sunderland., som kan åka ur Championship redan den kommande helgen.

Niclas Eliasson, Bristol City – 16/1
Kvar två matcher på bänken: Birmingham (3-1) och Middlesbrough (1-2). Svårt för Bristol City att ta sig upp på kvalplats till Premier League.

Marcus Olsson, Derby – 13/0
Har haft problem med rygg och knä. Tillbaka i träning, men varken med mot Wolves (0-2) eller fiaskot mot Burton (1-3). Trots Olssons skada har ordinarie vänsterbacken Craig Forsyth bänkats, så god chans för Olsson att ta startplats när han är tillbaka.

FINLAND

Gabriel Petrovic, IFK Mariehamn - 6/0
Mittfältaren missade helgens match mot HJK (förlust med 1-0) på hemmaplan, på grund av en benskada.

Philip Sparrdal-Mantilla, IFK Mariehamn - 1/0
Inte med i truppen mot HJK.

Nicklas Maripuu, IFK Mariehamn - 7/2
Mittfältaren spelade hela matchen i förlusten mot HJK.

Pontus Åsbrink, IFK Mariehamn - 7/0
Mittfältaren startade i förlusten mot HJK, men blev utbytt i den 79:e minuten.

Simon Silverholt, IFK Mariehamn - 3/1
Spelade hela matchen mot HJK. Drog på sig ett gult kort i den första halvleken.

Tatu Varmanen, Inter Åbo - 6/0
Spelade hela matchen när Inter vann borta mot PS Kemi med 4-2 i helgen.

Anders Bååth, SJK - 8/0
Startade när SJK tog första segern i ligan för i år, borta mot TPS (2-0). Blev utbytt i den 62:a minuten.

FRANKRIKE

Karl-Johan Johnsson, Guingamp - 35/12 nollor
Keepern fick se sig överlistad två gånger när Guingamp i helgen spelade 2-2 borta mot bottenlaget Lille.

Ola Toivonen, Toulouse - 22/2
Helgens match mot Caen sköts upp på grund av dåligt väder.

Jimmy Durmaz, Toulouse - 20/3

Alexander Kacaniklic, Nantes - 10/0
Yttermittfältaren var tillbaka i truppen i 1-1-matchen mot Dijon, men fick inte någon speltid.

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Marcus Berg, Al Ain - 31/26
Vilades i 4-2-segern mot Al Fujairah i cupen i torsdags, men mot Al Rayyan i den avgörande gruppspelsmatchen i asiatiska Champions League var anfallaren tillbaka i startelvan. Al Ain vann med 4-1 och Berg satte två mål. Nu är laget vidare till åttondelsfinal i turneringen. Berg har för övrigt blivit nominerad till bästa utländske spelare och fansens val av årets spelare i Arabian Gulf League. Vinnarna presenteras den 10 maj.

GREKLAND

Mattias Johansson, Panathinaikos - 20/1
Högerbacken spelade hela matchen när Pao besegrade Atromitos med 1-0 i helgen. Johansson drog på sig ett gult kort på tilläggstid i den andra halvleken.

Guillermo Molins, Panathinaikos - 23/7
Den tidigare Malmö FF-spelaren hoppade in i den 76:e minuten mot Atromitos.

Philip Hellquist, PAS Giannina - 5/0
Anfallaren hoppade in i den 68:e minuten borta mot Xanthi i helgen (förlust med 3-0).

Niklas Hult, AEK Aten - 22/0
Vänsterbacken hoppade in i den 90:e minuten när AEK i helgen slog Platanias med 1-0.

Jakob Johansson, AEK Aten - 17/1
Skadad.

Astrit Ajdarevic, AEK Aten - 26/1
Hoppade in i den 69:e minuten i 1-0-segern mot Platanias.

HOLLAND

Sam Larsson, Feyenoord - 30/8
Yttermittfältaren startade mot Utrecht (seger med 3-1) och gjorde ett mål, men skadade sig igen och enligt Algemeen Daglad rör det sig återigen om en skada i baksida lår.

Emil Hansson, Feyenoord - 1/0
Norsksvensken satt på bänken under hela matchen mot Utrecht.

Simon Gustafson, Roda (utlånad från Feyenoord) - 33/9
Efter tre raka segrar föll Roda med 2-1 borta mot Groningen i helgen. Gustafson spelade hela matchen.

Kristoffer Peterson, Heracles - 33/8
Yttermittfältaren startade i 3-0-förlusten hemma mot AZ. Blev utbytt i den 64:e minuten.

Erik Israelsson, Zwolle - 13/0
Skadad och inte med i truppen när Zwolle spelade 1-1 hemma mot Excelsior.

Ramon Pascal Lundqvist, PSV Eindhoven - 0/0
Knäskadad. Kunde dock jubla i helgen, då PSV blev holländska mästare.

ISRAEL

Rasmus Sjöstedt, Hapoel Haifa - 27/0
Den defensive mittfältaren startade återigen i helgen, när Haifa tappade en 2-0-ledning till 2-2(kvittering i 94:e minuten) borta mot serieledaren Hapoel Be'er Sheva. Sjöstedt spelade hela matchen och varnades i den 44:e minuten.

ITALIEN

Filip Helander, Bologna – 27/0
Mittbacken spelade i helgen hela matchen, när Bologna slog Hellas Verona med 2-0. Han fick efteråt en sexa i betyg av italienska lokaltidningen Corriere Di Bologna. Klubben är placerad på elfteplats i Serie A.

Emil Krafth, Bologna – 11/0
Högerbacken satt åter på bänken i hela matchen i ligan, när Bologna den här helgen slog Hellas Verona med 2-0. Krafth fick senast speltid genom ett inhopp den 11 mars mot Atalanta. Bologna är placerat på elfteplats i Serie A.

Marcus Rohdén, Crotone – 23/2
Svenske mittfältaren fick, efter två raka matcher med speltid, sitta på bänken under hela matchen i helgen, när laget föll med 0-1 mot Oscar Hiljemarks Genoa. Crotone är placerat på nedflyttningsplats med en poäng upp till SPAL som är över strecket.

Pa Konaté, SPAL – 2/0
Konaté satt i helgen åter på bänken i hela matchen, när Spal spelade 0-0 mot Fiorentina på bortaplan. Det var klubbens femte raka kryss och sjunde raka match utan förlust i ligan. Laget är placerat på 17:e-plats med en poäng ner till Crotone på nedflyttningsplats i serien.

Oscar Hiljemark, Genoa – 12/0
Hiljemark har lyft sedan återkomsten till Italien och fått gott om speltid under vintern i ligan. Han spelade i helgen 90 minuter i 1-0-segern mot Crotone. Genoa är placerat på tolfteplats i Serie A och har lyft i tabellen sedan Hiljemarks återkomst till klubben.

Samuel Gustafson, Perugia(utlånad från Torino) 16/0
Mittfältaren gjorde i helgen sin nionde raka start för Perugia i Serie B. Han spelade hela matchen, när laget spelade 1-1 mot Venezia på hemmaplan. Gustafson fick efteråt 5,5 i betyg av italienska lokaltidningen Perugia Today, men med en lite negativ kommentar, ”Han gjorde många misstag och såg ofta ut som ett spöke”. Laget är placerat på sjätteplats i ligan, vilket innebär playoff-spel till Serie A.

Svante Ingelsson, Udinese – 7/0
Ingelsson fick, efter två raka matcher med speltid, sitta på bänken i hela matchen i helgen, när laget föll med 1-2 mot Cagliari på bortaplan. Udinese är placerat på 13:e-plats i ligan, men har inte vunnit i ligan sedan i slutet av januari. Laget har sex poäng ner till nedflyttningsplats.

MALTA

Alexander Nilsson, Hamrun Spartans - 14/4
Målskytt igen! Anfallaren spelade i helgen från start mot jumbon Lija Athletic och stod för lagets mål, när matchen slutade 1-1. Hamrun Spartans är placerat på åttondeplats i den maltesiska högstaligan.

NORGE

Amor Layouni, Bodö/Glimt - 5/0
Yttermittfältaren spelade i går åter från start i ligan, när laget föll med 0-1 mot Rosenborg på hemmaplan. Han blev utbytt efter 64 minuter. Det var lagets tredje raka förlust och innebär att klubben är placerad på 15:e-plats i ligan.

Liridon Kalludra, Kristiansund – 3/0
Svensken var i helgen tillbaka i startelvan mot Sandefjord, då han missade förra omgångens match med anledning av att han blev pappa. Han spelade i 73 minuter och fick från bänken se laget tappa 3-1-ledning till 3-3. Kristiansund är placerat på tiondeplats i Tippeligan.

Conny Månsson, Kristiansund – 0/0
Målvakten var åter utanför lagets trupp, när Kristiansund i helgen spelade 3-3 mot Sandefjord. Är tredjemålvakt i laget, som är placerat på tiondeplats i Tippeligan.

Andreas Linde, Molde – 5/2 (nollor)
Målvakten gjorde i helgen femte raka starten i ligan, när Molde besegrade Lilleström med 2-1. Molde toppar Tippeligan.

Mattias Moström, Molde – 1/0
Äntligen speltid! 35-åringen fick i helgen föra sin första start för säsongen, när laget vann med 2-1 mot Lilleström. Han blev dock utbytt efter 74 minuter.

Christopher Telo, Molde – 0/0
Ytterbacken har ännu inte fått speltid i ligan i år och var i helgen utanför matchtruppen, när laget slog Lilleström med 2-1 på hemmaplan. Telo har varken varit skadad eller sjuk, enbart petad.

Martin Broberg, Odd – 3/1
Yttermittfältaren satt i helgen på bänken i hela matchen, när Odd föll med 0-3 mot Strömsgodset på bortaplan. Odd ligger på 13:e-plats i ligan.

Jonathan Levi, Rosenborg 1/0
Yttermittfältaren har tufft med att få speltid och var i går utanför truppen, när laget bortaslog Bodö/Glimt med 1-0. Rosenborg är placerat på sjätteplats i Tippeligan.

Pontus Engblom, Sandefjord – 4/3
Målskytt igen! Anfallaren spelade i helgen från start mot Kristiansund och stod för ett av målen, när matchen slutade 3-3. Det var Engbloms första start i år. Sandefjord är placerat på elfteplats i Tippeligan.

William Kurtovic, Sandefjord – 1/0
Kurtovic var i helgen åter utanför matchtruppen, när laget spelade 3-3 mot Kristiansund på hemmaplan. Laget är placerat på elfteplats i Tippeligan.

Kevin Kabran, Start – 4/1
Yttermittfältaren spelade i helgen åter från start i ligan, när Start föll med hela 1-6 mot Vålerenga efter en tidig utvisning i Start. Kabran fick däremot glädja sig åt att han noterades för sin andra assist för säsongen till lagets mål, även om han blev utbytt i den 76:e minuten. Start är placerat på sista plats Tippeligan.

Elliot Käck, Start – 4/1
Vänsterbacken spelade hela matchen i 1-6-förlusten mot Lilleström och hade dessutom ett skott i ribban i andra halvlek. Har startat i de fyra första ligamatcherna i Tippeligan.

Isac Lidberg, Jerv (utlånad från Start) – 2/0

Anfallaren spelade i helgen hela matchen, när Jerv åkte på stryk med 0-2 mot Kongsvinger på bortaplan i norska andraligan. Det var svenskens första ligastart i år.

Marcus Sandberg, Vålerenga – 0/0
Målvakten satt i helgen åter på bänken i hela matchen, när Vålerenga slog Start med 6-1 på bortaplan. Sandberg är andremålvakt i laget.

POLEN

Nicklas Bärkroth, Lech Poznan – 22/0
Bärkroth fick, efter ett inhopp senast, sitta på bänken i hela helgens 0-1-förlust mot Koronoa Kielce på hemmaplan. Laget är dock fortfarande i serieledning med en poäng ner till Jagiellonia Bialystok och Legia Warszawa på andra- och tredjeplats.

PORTUGAL

Robert Åhman-Persson, Belenenses – 12/0
Svensken gjorde i helgen sin fjärde raka start i ligan, när Belenenses föll med 3-4 mot Sporting Lissabon på hemmaplan. Åhman-Persson blev utbytt i den 59:e minuten vid ställningen 1-3. Laget är placerat på elfteplats i ligan.

RUMÄNIEN

Alexander Fioretos, Gaz Metan – 0/0
Svensken var i helgen åter utanför matchtruppen, när laget föll med 1-1 mot Sepsi Osk Sfantu på bortaplan i den rumänska högstaligan. Laget är på nedflyttningsplats.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 36/8
Ingen lyckad vecka för Wernbloom. Svensken spelade från start i båda klubbens matcher, när CSKA först spelade 2-2 mot Arsenal och därmed åkte ur Champions League, samtidigt som laget spelade 1-1 mot Ufa i ligan och därmed tappade poäng till övriga lag i toppen av tabellen. CSKA Moskva är placerat på fjärdeplats i ryska ligan, vilket innebär kval till Champions League-gruppspelet nästa säsong.

Sebastian Holmén, Dynamo Moskva - 20/0
Mittbacken satt i helgen åter på bänken i hela matchen, när klubben föll med hela 0-4 på hemmaplan mot serieledaren Lokomotiv Moskva. Holmén var ordinarie startman innan vinteruppehållet, men har sedan dess suttit på bänken i alla matcher efter uppehållet. Spelade senast en tävlingsmatch den 9 december i ligan.

Viktor Claesson, FC Krasnodar – 30/11
Vilken formtopp! Svensken blev i helgen målskytt för tredje matchen i rad och slog till med ett riktigt konstmål, när laget slog Arsenal Tula med 3-0 i ligan. Krasnodar lyfte därmed till tredjeplats, vilket innebär kval till Champions League nästa säsong.

Andreas Granqvist, FC Krasnodar – 29/2
Svenske landslagskaptenen spelade, i likhet med Claesson, hela helgens match mot Arsenal Tula, som slutade med 3-0-seger. Krasnodar är placerat på tredjeplats i ryska ligan, vilket innebär kval till Champions League nästa säsong

SCHWEIZ

Emil Bergström, Grasshoppers – 31/2
Spelade hela matchen när det blev 1-2-förlust mot St. Gallen. Sex raka matcher utan seger för Grasshoppers som är sexa i ligan som har tio lag, en poäng före jumbon Lausanne.

Nabil Bahoui, Grasshoppers - 14/2
Har lånats ut till AIK. Bahoui gjorde sju starter (senaste 30 september) och fem inhopp (senaste 3 december) i ligan för Grasshoppers.

Alexander Fransson, Lausanne (utlånad från FC Basel) – 23/0
Spelade hela matchen när det blev 1-2-förlust mot Basel som han är utlånad från. På sju försök har Fransson ännu inte vunnit med Lausanne. Laget ligger nu sist och på nedflyttningsplats.

Alexander Gerndt, FC Lugano – 30/7
Inte med i truppen. Sju raka matcher utan seger. Lugano är en poäng över nedflyttningsplats.

SERBIEN

Andrej Simeunovic, FK Vozdovac - 0/0
Svensken lämnade nyligen Lunds BK för Vozdovac och var senast inte med i lagets matchtrupp.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic - 42/4
Spelade hela matchen när Celtic besegrade rivalen Rangers med 4-0 i cupen. Celtic leder ligan med 13 poäng före rivalen Rangers.

SPANIEN

John Guidetti, Alaves (utlånad från Celta Vigo) - 12/2
Målskytt och matchhjälte. Gjorde matchens enda mål i 1-0-segern mot Eibar. Alaves ligger på 15:e plats.

Markus Holgersson, Lorca - 14/0
Spelade äntligen hela matchen när det blev 1-1 mot Alcorcon. Det var Holgerssons första poäng sedan i november. Laget har en seger på de 19 senaste matcherna och ligger näst sist.

TURKIET

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 32/8
Släppte in tre mål i 2-3-förlusten mot Kayserispor. Laget ligger en poäng över nedflyttningsstrecket.

Abbe Khalili, Genclerbirligi - 28/2
Fast på bänken. Genclerbirligi är en poäng över nedflyttningsplats.

Daniel Larsson, Akhisar - 23/2
Spelade hela matchen i 0-3-förlusten mot Besiktas. Fem raka utan seger. Akhisar ligger tolva i ligan. Larsson har startat i 22 ligamatcher.

Patrik Carlgren, Konyaspor - 4/2
Fast på bänken. Laget ligger tredje sist.

Mattias Bjärsmyr, Sivasspor - 28/0
Spelade hela matchen i 1-2-förlusten mot Fenerbahce. Sivasspor ligger åtta i ligan.

Loret Sadiku, Kasimpasa - 26/0
Sadiku spelade hela matchen i 2-0-segern mot Karabükspor. Har startat i 26 av 28 ligamatcher. Laget ligger nia.

Adam Ståhl, Karabükspor - 8/0
Startade och spelade i 61 minuter i 0-2-förlusten mot Kasimpasa. Ståhl och hans lag är sist i ligan.

TYSKLAND

Branimir Hrgota, Frankfurt – 7/0
Utanför truppen igen. Den 13 januari var senast det blev speltid i ligan och det har blivit en start och fyra inhopp totalt i ligan den här säsongen.

Oscar Wendt, Mönchengladbach - 31/1
Spelade hela matchen i 1-5-förlusten mot Bayern München. Mönchengladbach är åtta i ligan.

Ludwig Augustinsson, Werder Bremen - 31/2
Skadad och missade även helgens match.

Albin Ekdal, Hamburg - 15/0
Hoppade in efter 33 minuter när Hamburg förlorade med 0-2 mot Hoffenheim. Laget är på nedflyttningsplats och har fem poäng upp till kvalplats.

Robin Quaison, Mainz - 21/4
Spelade hela matchen och assisterade till sista målet när det blev viktiga 2-0 mot Freiburg. Det var första segern på sju matcher. Mainz klättrade över strecket och puttade ner just Freiburg på kvalplats. Lagen har samma poäng. Fjorton starter och åtta inhopp har det blivit för Quaison i ligan.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 27/5
Spelade hela matchen i 1-1-mötet med Werder Bremen. Fjorton starter och sex inhopp har det blivit för Forsberg i ligan. Leipzig ligger femma.

Alexander Isak, Dortmund - 9/1

Utanför truppen igen. Fick senast speltid i ligan den 27 januari.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 12/3
Tillbaka i träning efter skada. Braunschweig kämpar och ligger elva i 2. Bundesliga. Baffos senaste ligamatch var den 21 oktober.

Christoffer Nyman, Eintracht Braunschweig - 19/6
Skadad och utanför truppen. Braunschweig ligger elva med bara en poäng ner till kval och fem till nedflyttningsplats.

Simon Hedlund, Union Berlin - 29/6
Målskytt och matchhjälte. Hedlund gjorde matchens enda mål mot St. Pauli när Union tog sin första seger på sex matcher. Hedlund startade och spelade i 88 minuter. Union ligger nia.

Mikael Ishak, Nürnberg - 27/13
Startade och spelade i 70 minuter när det blev 1-1 mot Ingolstadt. Har gjort tolv mål på 23 ligamatcher. Nürnberg ligger tvåa.

Sebastian Andersson, Kaiserslautern - 25/8
Startade och spelade i 76 minuter. Gjorde en assist när det blev förlusten med 2-3 mot Bochum. Laget ligger sist med åtta poäng upp till kval.

Richard Magyar, Greuther Fürth - 17/2
Inte med i truppen. Laget är på fjortonde plats med samma poäng som laget på kval och fyra till nedflyttningsplats.

Emir Kujovic, Fortuna Düsseldorf - 21/2
Fast på bänken igen. Düsseldorf leder ligan. Kujovic senaste start var i början av november.

USA

Zlatan Ibrahimovic, LA Galaxy – 3/3
Målskytt och hjälte. Gjorde matchens enda mål mot Chicago Fire.

Axel Sjöberg, Colorado – 3/0
Spelade hela matchen när det blev 2-0 mot Toronto.

Johan Blomberg, Colorado – 5/0

Gustav Svensson, Seattle – 7/0
Lagets första poäng när det blev 2-2 mot Sporting KC. Svensson spelade hela matchen.

Gabriel Somi, New England Revolution - 6/0
Spelade hela matchen i 0-1-förlusten mot Dallas.

Anton Tinnerholm, New York City - 4/2
Spelade hela matchen i 2-2-mötet med Atlanta.

Joel Qwiberg, San José Earthquakes - 1/0
Inte med i truppen.

Magnus Eriksson, San José Earthquakes - 5/2
Målskytt. Satte ett mål när det blev 2-2 mot Houston. San José har bara en seger efter fem omgångar. Eriksson spelade hela matchen.