Svenskkollen (Herr)

Svenska ligamästare i Danmark och Portugal. Cupmästare i Frankrike.
Dessutom nio målskyttar i sju olika länder.
Här är veckans Svenskkollen.

Alexander Gerndt, Nilla Fischer, Mikael Ishak, Johan Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Jakob Johansson, Marcus Berg, Robin Simovic och Mikael Lustig gjorde mål i helgen.

Dessutom kan Victor Nilsson Lindelöf, Robin Olsen, Erik Johansson, Ludwig Augustinsson, Mikael Antonsson och Per Nilsson titulera sig som ligamästare. Se när Victor Nilsson Lindelöf lyfter bucklan i spelaren ovan.

I Frankrike vann Lotta Schelin cupen.

Och det blir dramatik i den sista omgången i Ryssland där Pontus Wernbloom kan ta hem ligan och dramatik Sebastian Holmén kämpar för att inte åka ur.

- HERRAR -

AZERBAJDZJAN

Samuel Armenteros, Qarabag - 23/7
Är klara ligamästare. Armenteros spelade hela matchen när hans lag förlorade med 1-2 mot Revan. 14 starter, nio inhopp på 35 omgångar. Sju mål.

Ricardinho, Qabala FK – 13/0
Spelade hela matchen när det blev 2-0 mot Azal. Laget ligger trea. Åtta starter och fem inhopp har det blivit efter 35 omgångar.

BELGIEN

Erdin Demir, Waasland-Beveren – 32/0
Slut på säsongen. Tolva i ligan och sedan sist i sin slutspelsgrupp.

CYPERN

Markus Holgersson, Anothosis – 31/3
Slutade femma. Spelade hela matchen mot APOEL som slutade 2-2. 31 matcher - alla från start - blev det den här säsongen. Nu väntar spel i danska Ålborg.

DANMARK

Karl-Johan Johnsson, Randers FC – 28/0
Bänkad när Randers besegrade Viborg med 3-2. Enligt Randers Amtavis berodde det inte på någon skada utan att tränaren Colin Todd ville testa den australienske målvakten Jack Duncan.

Joel Allansson, Randers FC – 8/0
Inte med i truppen. Har gjort fem matcher från start och tre inhopp.

Mikael Ishak, Randers FC – 25/9
Målskytt. Gjorde två mål när Randers besegrade åttan Viborg med 3-2. Ishak gjorde viktiga 2-1 och 3-1. Spelade hela matchen. Nu är anfallaren uppe i nio ligamål på 24 matcher. Randers är sexa.

Viktor Lundberg, Randers FC – 25/7
Började på bänken och hoppade in efter 86 minuter mot Viborg. Har gjort sju ligamål på 25 matcher och senaste fullträffen kom den 30 augusti.

Johan Dahlin, FC Midtjylland – 4/0
Med i truppen efter att ha varit borta på grund av skada. Satt på bänken mot Sönderjyske.

Petter Andersson, FC Midtjylland – 4/0
Skadad.

Kristoffer Olsson, FC Midtjylland – 24/1
Spelade från start och lämnade planen efter 94 minuter när tvåan Sönderjyske besegrades med 3-2. Midtjylland är trea.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn – 30/1
Ligamästare. Spelade hela matchen och gjorde en assist när det blev 2-0 mot nian Nordsjälland. Därmed vann FCK ligan. Augustinsson har spelat samtliga minuter i den danska ligan och har gjort ett mål och elva assist på 30 matcher.

Per Nilsson, FC Köpenhamn – 4/0
Ligamästare. Utanför truppen.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn – 13/0
Ligamästare. Skadad och inte med i truppen.

Erik Johansson, FC Köpenhamn – 13/0
Ligamästare. Spelade 90 minuter mot Nordsjälland. 2-0 blev det.

Robin Olsen, FC Köpenhamn– 13/0
Ligamästare. Höll nollan när det blev 2-0 mot Nordsjälland. Har släppt in tio mål på tolv ligamatcher, har hållit nollan sju gånger.

Rasmus Jönsson, Ålborg BK – 29/5
Spelade hela matchen när det blev 0-2 mot FCK i torsdags. Spelar även på tisdagen. Fem mål. Ålborg är femma.

Johan Elmander, Bröndby IF – 27/5
Hoppade in i halvtid när det stod 0-2 mot Esbjerg som är näst sist. Då vände Bröndby och vann med 3-2. Fyra starter och 23 inhopp har det blivit den här säsongen. Fem mål. Bröndby är fyra.

Johan Larsson, Bröndby IF – 30/3
Målskytt och matchhjälte. Gjorde det avgörande 3-2-målet i den 89:e minuten mot Esbjerg. Spelade som vanligt hela matchen. Bröndby är fyra.

Magnus Eriksson, Bröndby IF – 22/1
Fast på bänken mot Esbjerg. 19 starter och tre inhopp har det blivit i Bröndby. Ett mål.

David Moberg Karlsson, FC Nordsjälland – 20/1
Startade och blev utbytt efter 51 minuter i 0-2-förlusten mot FCK. 14 starter och sex inhopp har det blivit. Ett mål.

Simon Kroon, Sönderjyske - 12/1
Spelade hela matchen i 2-3-förlusten mot trean Midtjylland. Sönderjyske är tvåa.

Robin Söder, Esbjerg fB – 12/4
Inte med i truppen.

Niklas Backman, Århus – 10/1
Spelade hela matchen när det blev 5-1 mot Esbjerg. Århus är trea från slutet.

ENGLAND
Sebastian Larsson, Sunderland – 17/0

Gjorde första starten på ett halvår när Sunderland spelade 2-2 mot Watford och säkrade nytt kontrakt. Sex starter och elva inhopp blev det den här säsongen.

Ola Toivonen, Sunderland - 12/0
Utanför truppen. Nio starter och tre inhopp blev det den här säsongen. Hade det tungt när laget bytte tränare. Senaste starten i ligan var den 19 december och efter det blev det två inhopp på sammanlagt 15 minuter, det senaste inhoppet var den 13 februari.

Jonas Olsson, West Bromwich – 28/1
Startade i 1-1-matchen mot Liverpool men blev utbytt i halvtid. WBA slutade på 14:e plats. Olsson gjorde 25 starter och tre inhopp på 38 omgångar.

Martin Olsson, Norwich - 24/1
Åkte ur Premier League. Startade men skadade sig och lämnade planen efter bara tio minuter när det blev 0-3 mot Everton. 20 starter och fyra inhopp blev det för Olsson.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea - 1/0
Fick i den sista omgången göra sin första ligamatch när laget vilade Fabianski. 1-1 blev det mot Manchester City. Swansea slutade tolva.

Joel Ekstrand, Watford FC – 0/0
Inte med i truppen. Har inte spelat i A-laget sedan den 17 mars förra året. Inte en match blev det den här säsongen, var skadad större delen. Watford slutade på 13:e plats.

Alexander Kacaniklic, Fulham FC – 23/3
Utanför truppen i de elva senaste omgångarna. Fulham slutade på 20:e plats. Kacaniklic gjorde tio starter och tretton inhopp. Har varit med i Hamréns trupp men det är ett tag sedan.

Marcus Olsson, Derby – 17/1
Spelade hela matchen när det blev 0-3 mot Hull i den första playoff-matchen.

FINLAND
Bobbie Friberg Da Cruz, IFK Mariehamn – 7/0

Spelade hela matchen när det blev 3-0 mot Lahti. Mariehamn är tvåa i ligan.

Josef Ibrahim, IFK Mariehamn – 4/0
Fast på bänken.

Philip Sparrdal-Mantilla, IFK Mariehamn – 6/0
Hoppade in i 83:e minuten i 3-0-segern mot Lahti.
Gabriel Petrovic, IFK Mariehamn – 8/0
Spelade hela matchen mot Lahti.

Felix Gustavsson, PS Kemi – 0/0
Utanför truppen.

FRANKRIKE
Niklas Hult, SC Nice – 15/1
Fast på bänken mot Guingamp. Nice slutade fyra i ligan. Nio starter och sex inhopp blev det för Hult på 38 omgångar.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux – 7/0
Inte med i truppen. Bordeaux slutade elva. Kiese Thelin gjorde tre starter och fyra inhopp, inget mål.

Zlatan Ibrahimovic, PSG – 30/37
Målskytt. Satte två mål i 4-0-segern mot Nantes. 37 mål på 30 matcher. PSG vann ligan med 31 poäng före Lyon.

GREKLAND
Jimmy Durmaz, Olympiakos – 24/7
Ligan är slut. Olympiakos blev mästare. Durmaz startade i 21 av 30 ligamatcher och gjorde sju mål och sex assist.

Marcus Berg, Panathinaikos – 25/16
Målskytt. Laget spelar i playoff. Först blev det 1-1 mot Panionios och sedan 1-1 mot PAOK då Berg gjorde 1-0-målet. Spelade hela matchen.

Jakob Johansson, AEK Athen – 30/4
Målskytt. Spela i playoff och gjorde 1-0 när det blev 1-2 mot PAOK. Johansson startade och blev utbytt efter 85 minuter.

Sonny Karlsson, Kalloni – 8/0
Kalloni slutade sist.

Alexander Fioretos, Kalloni – 1/0

HOLLAND

Sam Larsson, Heerenveen – 34/6
Heerenveen slutade tolva i ligan. Sex mål och åtta assist blev det på 34 matcher från start.

Simon Thern, Heerenveen – 14/3
Fotskadad och har opererats och är på väg tillbaka.

Arber Zeneli, Heerenveen - 17/4
Det blev fyra mål på 17 matcher (alla från start).

Simon Tibbling, FC Groningen 31/0
Tillbaka efter skada. Började på bänken och hoppade in efter 54 minuter och assisterade till 1-0. Men det blev förlust med 5-1 efter förlängning och därmed slogs man ut av Heracles.

Rasmus Lindgren, FC Groningen – 21/4
Inte med mot Heracles.

Simon Gustafson, Feyenoord - 15/3
Feyenoord slutade trea. Tolv starter och tre inhopp blev det för Gustafson.

Pär Hansson, Feyenoord – 0/0
Fick ingen speltid.

Mikael Dyrestam, NEC Nijmegen – 2/0
Det blev två inhopp på sammanlagt fem minuter i NEC som slutade tia i ligan.

Sam Lundholm, NEC Nijmegen - 9/0
Lundholm gjorde nio inhopp.

Muamer Tankovic, AZ – 19/3
Sex starter och 13 inhopp.

Mattias Johansson, AZ – 26/1
AZ slutade fyra i ligan. Johansson startade i 26 matcher.

Kristoffer Peterson, Roda – 14/1
Roda slutade på 14:e plats. Nio starter och fem inhopp blev det för Peterson. Ett mål och fem assist den här säsongen om man räknar med sju matcherna i Utrecht.

ISRAEL
Joakim Askling, Beitar Jerusalem - 5/0

Hoppade in efter 65 minuter när det blev 0-2 mot Maccabi Tel Aviv. Beitar är trea.

Rade Prica, Maccabi Petah Tikva - 10/3
Hoppade in efter 73 minuter när det blev 0-0.

ITALIEN
Robin Quaison, Palermo – 30/1
Fast på bänken när Palermo säkrade nytt kontrakt i den sista omgången. 14 starter och 16 inhopp blev det för svensken. Ett mål och tre assist.

Oscar Hiljemark, Palermo - 38/4
Spelade hela matchen och assisterade till 1-0 när det blev 3-2 mot Hellas Verona. Säkrade nytt kontrakt. 36 starter och två inhopp, fyra mål blev det.

Alexander Farnerud, Torino – 5/0
Hoppade in efter 71 minuter i  1-2-.förlusten mot Empoli. Gjorde fem inhopp den här säsongen. Torino slutade tolva.

Pontus Jansson, Torino – 7/1
Spelade hela matchen när det blev 1-2-förlust mot elvan Empoli. Sex starter och ett inhopp blev det för Torino slutade tolva i ligan.

Filip Helander, Hellas Verona - 24/2
Spelade hela matchen mot Palermo som slutade 2-3.  Hellas Verona slutade sist och ska nu spela i Serie B. Helander startade i 21 matcher och gjorde tre inhopp.

Emil Krafth, Bologna - 4/0
Spelade hela matchen när det blev 0-0 mot Chievo. Därmed blev det två starter och två inhopp den här säsongen. Bologna slutade på 14:e plats.

JAPAN
Robin Simovic, Nagoya Grampus – 10/7
Målskytt. Reducerade till 1-2 när det blev 2-2 mot Kofu. Spelade hela matchen. Simovic har gjort sju mål på tio matcher. Laget är elva i ligan.

Ludwig Öhman, Nagoya Grampus – 6/0
Spelade hela matchen när det blev 2-2 mot Kofu.

KINA
Gustav Svensson, Guangzhou R&F FC - 9/0
Spelade hela matchen när det blev 1-5 mot Shanghai Shenhua. Laget är åtta i ligan.

Osman Sow, Henan Jianye – 7/1
Spelade hela matchen när det blev 0-0 mot Tianjin Teda. Laget är femma.

LITAUEN
Bahrudin Atajic, Zalgiris Vilnius - 10/4
Kom in efter 62 minuter när hans lag vann med 2-0.

MALTA
Alexander Nilsson, Tarxien Rainbows – 12/4
Slutade sexa i ligan. Nilsson gjorde fyra mål.

NORGE

Rasmus Lindkvist, Vålerenga IF – 10/1
Spelade hela matchen när det blev 0-1 mot Haugesund. Vålerengen är tolva.

Robert Lundström, Vålerenga IF - 3/0
Hoppade in i halvtid mot Haugesund.

Jesper Arvidsson, Vålerenga IF – 6/0
Startade och gick av i halvtid när det blev 0-1.

David Myrestam, FK Haugesund – 10/0
Spelade hela matchen när det blev 1-0 mot Vålerengen. Haugesund är femma.

Jonas Lindberg, Sarpsborg – 3/0
Hoppade in när det stod 0-4 mot Strömsgodset och det blev slutresultatet.

Agon Mehmeti, Stabaek – 9/2
Spelade hela matchen när det blev 0-1 mot Brann. Stabaek är näst sist.

Jakob Orlov, Brann – 6/2

Startade och spelade i 76 minuter i 1-0-segern mot Stabaek.

PORTUGAL
Victor Nilsson Lindelöf, Benfica - 15/1
Ligamästare. Spelade hela matchen när det blev 4-1 mot Nacional. Benfica vann ligan med två poäng före Sporting. Gjorde 14 matcher från start och ett inhopp i ligan.

RYSSLAND
Andreas Granqvist, Krasnodar – 27/1
Spelade hela matchen när det blev 0-2 mot serieledaren CSKA Moskva. Krasnodar är fyra och kan inför den sista omgången sluta trea.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 25/3
Spelade hela matchen när det blev viktiga 2-0 mot Krasnodar. Laget leder ligan med två poäng inför sista omgången.

Emil Bergström, Rubin Kazan – 10/1
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot Krylya Sovetov. Rubin Kazan är tia i ligan.

Sebastian Holmén, Dynamo Moskva – 8/0

Det blir en dramatisk sista omgång för Holméns lag som är trea från slutet vilket betyder kval. Laget har en poäng ner till nedflyttningsplats och en poäng upp till nytt kontrakt. I sista omgången spelar man hemma mot trean Zenit. I helgen satt Holmén på bänken hela matchen.

SCHWEIZ
Kim Källström, Grasshoppers - 28/1
Spelade hela 1-2-förlusten mot Vaduz. Laget är fyra.

Behrang Safari, FC Basel – 17/0
Inte med i truppen. Laget har vunnit ligan.

Alexander Fransson, FC Basel - 13/1
Spelade hela matchen när det blev 0-4 mot Luzern. Basel har vunnit ligan.

Alexander Gerndt, Young Boys – 26/10
Målskytt. Satte två mål när det blev 3.1 mot Lugano. Gerndt hoppade in i halvtid.

SKOTTLAND
Mikael Lustig, Celtic – 30/4
Målskytt. Satte 3-0 när laget vann med 7-0. Celtic vann ligan. Fyra mål och fem assist blev det på 30 matcher.

SPANIEN
John Guidetti, Celta Vigo - 35/7
Startade och spelade hekla matchen när det blev 0-2 mot Atletico Madrid. Vigo slutade sexa. Guidetti gjorde 12 starter och 23 inhopp. Sju mål.

TURKIET
Andreas Isaksson, Kasimpasa – 13/0
Fast på bänken. Har inte spelat på sju veckor. Tre matcher på snart sju månader har det blivit. Har stått i 13 matcher och släppt in 14 mål. Har hållit nollan fyra gånger. Kasimpasa är sjua i ligan.

Samuel Holmén, Konyaspor – 29/4
Hoppade in efter 62 minuter när det blev 1-1 mot elvan Bursaspor. Laget är trea. Holmén har startat i 25 matcher och gjort fyra inhopp.

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 28/0
Fast på bänken. Laget är tia i ligan. Hopf har stått i 28 matcher, släppt in 31 mål, hållit nollan nio gånger.

Panos Dimitriadis, Genclerbirligi - 11/1

Fast på bänken. Har gjort en match sedan den 28 december.

Abbe Khalili, Mersin - 23/1
Inte med i truppen. Mersin har åkt ur ligan. 22 starter och ett inhopp den här säsongen. Ett mål och en assist.

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor – 5/0
Inte med i truppen. Akhisar är sexa i ligan. Celik har gjort två starter, den senaste den 18 oktober, och senaste inhoppet var den 23 januari.

Erkan Zengin,Trabzonspor – 25/3
Utanför truppen. Har hamnat i bråk med klubben men är enligt turkisk media tillbaka och får träna med laget. Tre mål och tre assist på 22 starter och tre inhopp. Trabzonspor är tolva i ligan.

Daniel Larsson, Gaziantepspor - 30/4
Spelade hela matchen när det blev 0-1 mot Rizespor. Gaziantepspor är på 15:e plats i ligan med tre poäng ner under strecket.

TYSKLAND
Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach – 9/0
Inte med i truppen. Det blev nio inhopp på sammanlagt 72 minuter.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach – 30/3
Inte med i truppen i den sista omgången. Laget slutade fyra. 30 starter blev det. Tre mål och två assist.

Albin Ekdal, Hamburg - 14/0
Utanför truppen efter att ha fått skärsår i ryggen. Oklart hur länge han blir borta. Laget slutade tia i ligan.

Nabil Bahoui, Hamburg - 6/0
Startade och spelade i 79 minuter. Var inblandad i två mål. Två starter och fyra inhopp blev det i Hamburg som slutade tia.

Alexander Milosevic, Hannover – 9/0
Har spelat färdigt för säsongen då han är skadad och blir borta i ungefär en månad. Missar EM.

Pierre Bengtsson, Mainz – 16/0
Utanför truppen. Mainz slutade sexa i Bundesliga. 14 starter och två inhopp blev det för Bengtsson.

Jiloan Hamad, Hoffenheim – 7/1
Utanför truppen. Laget slutade på 15:e plats. Fyra starter och tre inhopp.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 31/8
Var inte med i helgen då laget redan är klart för Bundesliga. Åtta mål och sju assist på 30 starter och ett inhopp.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 27/0
Skadad och spelade inte. Baffos lag slutade åtta.

USA
Axel Sjöberg, Colorado – 9/0
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot Columbus. Laget leder sin liga.

Mohammed Saeid, Columbus – 6/0
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot Colorado. Columbus är nia.

Erik Friberg, Seattle – 5/0
Spelade hela matchen när det blev 0-2 mot Dallas. Är åtta i sin grupp.

ÖSTERRIKE
Philip Hellquist, Wolfsberger – 25/1
Spelade hela matchen när det blev 0-1 mot Salzburg. Wolfsberger slutade sexa. 12 starter och 14 inhopp. Ett mål.

- DAMER-

ENGLAND
Hedvig Lindahl, Chelsea – 5/0
Spelade när det blev 0-1 mot Arsenal i FA-cupfinalen.