Från Nordnorge till Turkiet - Svenskkollen är tillbaka. Vi samlar lejonparten av de svenska utlandsbaserade spelarna och kollar hur det går för dem i sina respektiveklubbar

- HERRAR -

AZERBAIJAN

Samuel Armenteros, Qarabag - 3/2

Startade i 1-1-mötet med Neftci men fick lämna planen mållös efter 60 minuter. Qarabag leder ligan och Armenteros har efter flytten från Holland gjort två mål på en startmatch och två inhopp.

Ricardinho, Qabala FK – 0/0

Den förre MFF-backen fanns inte på planen när Qabala besegrade Revan med 3-0. Ricardinho har inte spelat i någon av de sex ligamatcherna utan bara i Europa League där laget slogs ut av grekiska PAOK.

BELGIEN

Erik Johansson, Gent 5/0

Den svenske mittbacken är skadad och var därför inte med när Gent besegrade Waasland-Beveren med 3-1.

CYPERN

Markus Holgersson, Anorthosis Famagusta – 5/1

Startade och gjorde det viktiga 1-1-målet hemma mot Doxa. Famagusta vann med 2-1 och ligger tvåa i ligan på lika många poäng som ettan APOEL.

Maic Sema, AEL Limassol FC – 3/0

Startade men blev utbytt efter 75 minuter när hans AEL spelade 0-0 borta mot Paphos. AEL ligger åtta i ligan.

DANMARK

Karl-Johan Johnsson, Randers FC – 10/0

Släppte in två mål när Randers förlorade med 0-2 mot serieledaren Midtjylland.

Joel Allansson, Randers FC –2/0

Var inte med i truppen mot Midtjylland. Den här säsongen har det blivit två inhopp på sammanlagt 27 minuter för mittfältaren.

Mikael Ishak, Randers FC – 7/2

Spelade hela matchen mot Midtjylland men lyckades inte hamna i målprotokollet. Två mål på fem matcher från start (utbytt i fyra) och två inhopp har det blivit för Ishak den här säsongen.

Viktor Lundberg, Randers FC – 10/7

Har på tio matcher gjort lika många mål som han gjorde på 32 förra säsongen. Men mot Midtjylland lyckades han inte näta. Spelade hela matchen.

Johan Dahlin, FC Midtjylland – 4/0

Är skadad och var därför inte med i truppen mot Randers.

Petter Andersson,FC Midtjylland – 4/0

Kristoffer Olsson, FC Midtjylland – 8/0

Spelade från start och blev utbytt efter 84 minuter mot Randers. Då stod det 2-0 vilket blev slutresultatet. Olsson har startat i fem matcher (blivit utbytt i samtliga) och hoppat in i tre.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn – 10/1

Tung 0-1-förlust i derbyt mot Bröndby. Augustinsson spelade som vanligt hela matchen som vänsterback.

Per Nilsson, FC Köpenhamn – 3/0

Ärskadad och var därför inte med mot Bröndby.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn – 5/0

Satt på bänken i hela matchen mot Bröndby. Efter tio omgångar har det blivit fyra matcher från start och ett inhopp för landslagets mittback.

Rasmus Jönsson, Ålborg BK – 10/2

Började på bänken och hoppade in efter 58 minuter när Ålborg förlorade mot Viborg med 0-1. Jönsson har startat i åtta matcher och gjort två inhopp. Ålborg ligger femma i ligan.

Andreas Blomqvist, Ålborg BK – 0/0

Var inte med i truppen mot Viborg. Blomqvist fick bara spela i fyra minuter förra året och har det fortsatt tufft. Den här säsongen har det inte blivit något spel och mittfältaren kämpar för att ta en plats i matchtruppen.

Johan Elmander, Bröndby IF – 9/1

Fick inte lämna bänken i derbyt mot FCK. Den här säsongen har det blivit nio inhopp för Elmander.

Johan Larsson, Bröndby IF – 10/1

Spelade som vanligt hela matchen som högerback mot FCK. Bröndby vann med 1-0 men Larsson lyckade inte göra poäng. Den här säsongen har det blivit ett mål och tre assist.

Magnus Eriksson, Bröndby IF - 10/0

Spelade från start men blev utbytt efter 74 minuter. Fyra minuter senare gjorde hans Bröndby matchens enda mål.

David Moberg Karlsson, FC Nordsjälland – 7/0

Är skadad och var därför inte med i truppen mot AGF.

Robin Söder, Esbjerg fB – 5/3

Var inte med i truppen mot Hobro.

Michael Almebäck, Esbjerg fB – 8/0

Spelade hela matchen när bottenlagen Esbjerg och Hobro spelade 2-2.

ENGLAND

Sebastian Larsson, Sunderland – 5/0

Började återigen på bänken men fick hoppa in efter 70 minuter i 0-3-förlusten mot Manchester United. Efter sju omgångar har det blivit två matcher från start och tre inhopp för svensken. Sunderland ligger sist i tabellen.

Ola Toivonen, Sunderland - 4/0

Fick fortsatt förtroende av manager Dick Advocaat när det blev spel från start på det centrala mittfältet mot Manchester United. Lämnade planen poänglös efter 70 minuter. Efter flytten från Frankrike har Toivonen startat i tre matcher och gjort ett inhopp.

Jonas Olsson, West Bromwich - 7/0

Startade mot Everton men tvingades utgå med skada efter 28 minuter. Det var Olssons femte match från start den här säsongen.

Martin Olsson, Norwich - 2/0

Tillbaka efter skada och gjorde säsongens första match från start i 2-2-mötet med West Ham. Spelade hela matchen som vänsterback.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea - 0/0

Är andramålvakt i Swansea och satt på bänken i 1-3-förlusten mot Southampton. Väntar fortfarande på att få spela.

Joel Ekstrand, Watford FC – 0/0

Är skadad och var inte med i Watfords trupp.

Alexander Kacaniklic, Fulham FC – 4/0

Har det tufft i Fulham som ligger på 13:e plats i The Championship. Var inte med i truppen när laget besegrade QPR med 4-0. Efter åtta matcher har Kacaniklic startat en gång och gjort tre inhopp.

Marcus Olsson, Blackburn Rovers – 5/0

Spelade hela matchen som vänsterback i 1-1-matchen mot Hull. Har startat i fyra matcher och gjort ett inhopp.

Isak Ssewankambo, Derby- 0/0

Var inte med i truppen i 3-1-segern över MK Dons.

Daniel Örlund, HJK – 16/0

Satt på bänken när HJK spelade 1-1 mot KTP.

FRANKRIKE

Niklas Hult, SC Nice – 0/0

Är skadad och var inte med i truppen mot Saint-Etienne.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux – 4/0

Fick en plats i matchtruppen när Crivelli var avstängd och svensken fick hoppa in när laget ledde med 3-0 efter 64 minuter. Väntar på sin första poäng. Kiese Thelin har det tufft i Bordeaux och i förra veckan sa lagets tränare Willy Sagnol att svensken kommer få sparsamt med speltid under resten av året. Hittills den här säsongen har det blivit en match från start och tre inhopp.

Zlatan Ibrahimovic, PSG – 4/2

Gjorde 1-1-målet när PSG besegrade Nantes med 4-1. Laget leder ligan och det var Zlatans andra mål för säsongen vilket betyder att han bara är ett mål ifrån Pauletas klubbrekord.

GREKLAND

Robin Olsen, Paok – 5/0

Vaktade målet när hans PAOK besegrade Atromitos med 2-1. Släppte in 0-1 i den 63:e minuten men sedan vände hans lag och avgjorde i den sista minuten. PAOK ligger trea med fem poäng upp till ettan Olympiakos.

Jimmy Durmaz, Olympiakos – 5/3

Efter det tunga beskedet att Durmaz petats från Champions League-truppen har han verkligen vaknat till liv. Gjorde ett mål på straff i 5-1-segern mot PAS Giannina. Det var vänstermittfältarens tredje mål på fem matcher.

Marcus Berg,Panathinaikos – 5/2

Spelade hela matchen men blev mållös när hans Panathinaikos besegrade Platanias med 1-0. Laget är tvåa i ligan, tre poäng efter Olympiakos.

Jakob Johansson, AEK Athen – 5/0

Nykomligen AEK Aten har börjat säsongen bra och tog tre nya poäng när man på måndagen besegrade Veria med 2-1. Johansson spelade hela matchen som sittande mittfältare.

HOLLAND

Sam Larsson, Heerenveen – 7/1

Spelade hela matchen som vänsteranfallare i 0-0-mötet med Vitesse. Larsson har startat i Heerenveens samtliga sju matcher och det har blivit ett mål. Laget har sju poäng och ligger på 13:e plats.

Simon Thern,  Heerenveen – 6/3

Var inte med i truppen mot Vitesse på grund av sjukdom.

Simon Tibbling, FC Groningen 7/0

Spelade hela matchen på det centrala mittfältet i 0-2-förlusten mot Ajax. Tibbling har startat i lagets samtliga sju matcher.

Rasmus Lindgren, FC Groningen - 4/0

Spelade hela matchen som mittback mot sitt gamla lag Ajax.

Dino Islamovic, FC Groningen – 0/0

Var inte med i truppen mot Ajax.

Simon Gustafson, Feyenoord - 1/0

Efter att ha varit utanför truppen i samtliga matcher blev det äntligen spel från start när Zwolle stod för motståndet. Gustafson gjorde en bra mach och hans Feyenoord vann med 2-0 vilket betyder att man ligger tvåa i ligan.

Sam Lundholm, NEC Nijmegen - 3/0

Fick sitta kvar på bänken i hela matchen när NEC förlorade med 1-2 mot PSV.

Muamer Tankovic, AZ – 6/1

Spelade hela matchen som anfallare i 3-1-segern mot Heracles. Gjorde ett mål och en assist.

Mattias Johansson, AZ – 5/0

Startade som högerback och assisterade fram till 1-0-målet mot Heracles. AZ vann med 3-1.

Kristoffer Peterson, FC Utrecht – 1/0

Gjorde sitt första framträdande för säsongen när han hoppade in efter 76 minuter och med 2-3-underläge mot Cambuur. Sju minuter senare fixade han en straff som ledde till kvitteringen och matchen slutade 3-3.

ITALIEN

Robin Quaison, Palermo – 6/0

Spelade från start som anfallare när Palermo förlorade med 1-2 mot Torino. Det var Quaisons femte match från start den här säsongen.

Oscar Hiljemark, Palermo - 6/3

Efter den fina starten i nya klubben Palermo lämnade Hiljemark planen utan poäng. Spelade hela matchen på det centrala mittfältet.

Alexander Farnerud, Torino – 0/0

Är skadad och var inte med mot Palermo.

Pontus Jansson, Torino – 1/0

Fick inte lämna bänken i segermatchen mot Palermo. Laget gjorde tre byten och försvarade ledning men ändå blev det inte spel för Jansson som den här säsongen har gjort ett inhopp på 74 minuter.

Filip Helander, Hellas Verona - 2/1

Gjorde sitt första mål i Verona när han nickade in 1-0 mot Lazio. Men motståndaren vände och vann med 2-1. Helande spelade hela matchen som mittback. Efter sex omgångar ligger Verona trea från slutet.

Emil Krafth, Bologna - 0/0

Är skadad och var inte med i Bolognas trupp.

KINA

Niklas Backman, Dalian Aerbin FC – 26/2

En tung helg för Dalian som spelade 2-2 mot Harbin vilket betyder att man tappade andraplatsen och ligger trea. Tre omgångar återstår och de två första lagen går upp till den högsta ligan.

Mathias Ranégie, Dalian Aerbin FC – 24/9

Inget mål för Ranegie när det blev 2-2 mot Harbin vilket betyder att man tappade andraplatsen och ligger nu trea. Tre omgångar återstår och de två första lagen går upp till den högsta ligan.

Tobias Hysen, Shanghai SIPG FC – 21/11

Spelade till vänster på mittfältet när hans lag vann med 1-0 mot Shadong Luneng. Två omgångar återstår och Shanghai ligger två med två poäng upp till ettan. Hysén har gjort ett mål på de elva senaste omgångarna.

Erton Fejzullahu, Beijing Guoan FC Reserves

Lämnade i juli Beijin Guoan, enligt Transfermarkt, för spel i deras reservlag. Hann med att göra fem mål på sjutton matcher.

MALTA

Billy Berntsson, Qormi FC – 4/0

Spelade högerback i 1-2-förlusten mot Birkirkara.

Alexander Nilsson, Qormi FC – 4/3

Reducerade till 1-2 hemma mot Birkirkara men närmare än så kom inte Qormi. Nilsson har på fyra matcher gjort tre mål.

NORGE

Mikael Dorsin, Rosenborg BK – 17/1

Hoppade in i den 76:e minuten mot Viking. Då stod det 2-0 och det blev slutresultatet. Med fem omgångar kvar leder Rosenborg ligan med åtta poäng.

Benny Lekström, Tromsö IL – 6/0

Satt på bänken i 1-1-matchen mot Ålesund.

Marcus Hansson,Tromsö IL – 23/1

Började på bänken men hoppade in efter 78 minuter då hans Tromsö precis hade gjort 1-1 vilket matchen slutade. Hansson har gjort 17 matcher från start och sex inhopp i Tromsö som med fem omgångar kvar ligger på kvalplats, på lika många poäng som Mjöndalen som har sämre målskillnad.

Rasmus Lindkvist, Vålerenga IF – 19/3

Startade till vänster på mittfältet men blev utbytt direkt i den andra halvleken i 1-1-mötet med Start. Har startat i femton ligamatcher.

Melker Hallberg, Vålerenga IF - 7/0

Började på bänken och kom in i den andra halvleken när det blev 1-1 mot Start. Hallberg har startat i fyra matcher och hoppat in i tre.

Robert Lundström, Vålerenga IF - 6/0

Spelade högerback mot Start. Har gjort sex startmatcher sedan flytten från Gif Sundsvall.

Johan Andersson, Lilleström – 12/2

Är skadad och har inte varit med i lagets 13 senaste matcher.

Mikael Dyrestam, Ålesunds FK – 22/0

Spelade hela matchen som mittback när det blev 1-1 mot Tromsö. Ålesund ligger elva i ligan.

Carl Björk, Ålesunds FK – 13/2

Var inte med i truppen. Tretton inhopp har det blivit den här säsongen.

David Myrestam, FK Haugesund – 19/0

Spelade hela matchen som vänsterback när det blev 1-0 mot jumbon Sandefjord.

Mattias Moström, Molde FK – 16/1

Startade på mittfältet med fick kliva av med skada efter 40 minuter. Molde ligger sjua i ligan.

Andreas Linde, Molde FK – 2/0

Satt på bänken mot Stabaek. Har bara gjort två matcher den här säsongen.

William Kurtovic, Sandefjord - 8/0

Fick inte lämna bänken mot Haugesund.

PORTUGAL

Victor Nilsson Lindelöf, Benfica  - 0/0

Har inte varit med i Beficas trupp den här säsongen och i reservlaget har det blivit en match.

RYSSLAND

Andreas Granqvist, Krasnodar – 10/0

Spelade hela matchen som mittback när Krasnodar spelade 1-1 hemma mot Terek Grozny. Efter tio omgångar ligger Krasnodar nia i ligan.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 9/0

Spelade hela matchen på det centrala mittfältet i derbyt och tidiga seriefinalen mot Lokomotiv som slutade 1-1. CSKA toppar tabellen.

Carlos Strandberg, Ural - 2/0

Är skadad och var därför inte med i truppen mot Rubin Kazan.

SAUDIARABIEN

Nabil Bahoui, Al Ahli - 3/0

Ligan har uppehåll i tre veckor.

SCHWEIZ

Kim Källström, Grasshoppers - 10/0

Källström har lyft Grasshopper som ligger tvåa i ligan, men i helgen blev det bara 1-1 mot St Gallen. Svensken spelade hela matchen på det centrala mittfältet.

Behrang Safari, FC Basel – 3/0

Safari är skadad och var inte med i 3-1-segern mot Lugano.

Alexander Gerndt, Young Boys – 5/2

Har kommit tillbaka starkt efter skada men i 1-0-segern mot Thun blev det inget mål för Gerndt. Startade i anfallet men blev utbytt efter 83 minuter.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic – 4/1

Spelade hela matchen som högerback i 0-0-matchen mot Hearts. Efter nio omgångar ligger Celtic tvåa i ligan och har fyra poäng upp till Aberdeen.

Osman Sow, Hearts – 9/2

Startade som vänstermittfältare men blev utbytt efter 65 minuter i 0-0-mötet med Celtic. Hearts ligger trea i ligan och Sow har gjort två mål på nio matcher.

SPANIEN

John Guidetti, Celta Vigo - 5/1

Efter målet mot Barcelona var det tänkt att Guidetti skulle starta mot Eibar, men svensken tvingades kasta in handduken på uppvärmningen. Matchen slutade 1-1. Celta Vigo har börjat säsongen bra och ligger fyra i ligan. För Guidetti har det blivit fem inhopp och ett mål.

TURKIET

Andreas Isaksson, Kasimpasa – 6/0

Tung match för Iskasson som släppte in 1-1-kvitteringen mot Rizespor i den 97:e minuten. Kasimpasa har ändå börjat säsongen bra och ligger sexa i ligan.

Samuel Holmen, Konyaspor – 4/1

Spelade hela match på det centrala mittfältet och fastställde slutresultatet till 2-0 mot Mersin. Konyaspor ligger på tionde plats.

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 3/0

Efter stormatchen mot Besiktas missade Hopf mötet med Akhisar Belediyespor på grund av matförgiftning. Genclerbirligi förlorade med 0-1.

Panos Dimitriadis, Genclerbirligi - 5/1

Hoppade in efter 72 minuter mot Belediyespor.

Abbe Khalili, Mersin - 6/0

Tung match för Mersin som förlorade med 0-2 mot Konyaspor och som nu är sist i ligan. Khalili startade men blev utbytt efter 83 minuter. Mittfältaren har startat i sex matcher och blivit utbytt i tre.

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor – 2/0

Startade till vänster på mittfältet i 1-0-segern mot Genclerbirligi. Blev utbytt efter 56 minuter.

Erkan Zengin,Trabzonspor – 6/2

Spelade hela matchen som högermittfältare när det blev 1-3 mot Osmanlispor. Det blev inga poäng men väl ett gult kort.

Alexander Milosevic, Besiktas – 0/0

Fick inte lämna bänken mot Fenerbahce. Den svenske landslagsbacken har inte gjort en minut den här säsongen. Två gånger har han varit med i matchtruppen. Besiktas leder ligan.

Ferhad Ayaz,Gaziantepspor – 1/0

Hoppade med fem minuter kvar in mot Galatasaray. Men det blev 1-2. Det var Ayaz första match för säsongen.

Daniel Larsson, Gaziantepspor - 5/0

Startade till vänster på mittfältet när det blev 1-2 mot Galatasaray. Blev utbytt med fem minuter kvar av matchen.

TYSKLAND

Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach – 2/0

Var inte med i truppen i 3-1-segern mot Stuttgart. Efter sju omgångar har det blivit två inhopp på sammanlagt 23 minuter.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach – 7/0

Gjorde som vanligt 90 minuter som vänsterback när Stuttgart besegrades med 3-1.

Albin Ekdal, Hamburg - 5/0

Startade som sittande mittfältare men blev utbutt efter 76 minuter. Hamburg förlorade med 0-1 mot Schalke.

Pierre Bengtsson, Mainz – 6/0

Spelade hela matchen som vänsterback när det blev 0-3 mot Bayern München.

Jiloan Hamad, Hoffenheim – 0/0

Mittfältaren som i mars skadade knäet under en träning är på väg tillbaka. Berättade i en intervju med Fotbollskanalen på måndagen att han hoppas vara tillbaka i november.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 9/4

Satte 1-0-målet i 2-2-mötet med 1860 München och utsågs till matchens bästa spelare. Spelade hela matchen till vänster på mittfältet. Efter nio omgångar är Leipzig sexa i ligan.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 7/0

Spelade hela matchen som mittback när det blev förlust med 0-1 mot Greuther Fürth. Braunschweiger är femma i ligan.

Amin Affane, Arminia Bielefeld - 4/0

Hoppade in i den 70:e minuten i 2-2-matchen mot Nürnberg. Affane har gjort fyra inhopp den här säsongen och väntar på sin första match från start.

USA

Axel Sjöberg, Colorado – 11/0

Var inte med i truppen när det blev 2-3 mot Houston. Colorado ligger sist i den västra divisionen.

Mohammed Saeid, Columbus – 23/0

Hoppade in efter 65 minuter mot Portland. Då stod det 1-2 och det blev också slutresultatet. Tungt för Columbus som ligger trea i den östra divisionen och har lika många poäng som tvåan New England.

Erik Friberg, Seattle – 10/0

Började på bänken och hoppade in efter 73 minuter mot Sporting KC. Sex minuter senare kvitterade motståndaren och matchen slutade 1-1. Seattle är fyra i den västra ligan.

ÖSTERRIKE

Philip Hellquist, Wolfsberger – 4/0

Lämnade Wiener Neustadt som åkte ur den österrikiska högstaligan och håller nu till i Wolfsberger. Och det ser ut att bli en ny kamp i botten då laget efter tio omgångar ligger sist. I helgens match som slutade 0-1 mot Austria Wien spelade Hellquist hela matchen som anfallare.

- DAMER-

ENGLAND

Hedvig Lindahl, Chelsea – 13/0

Höll nollan när Liverpool besegrades med 4-0. Chelsea leder ligan två poäng före Manchester City.

Marija Banusic, Chelsea – 8/0

Var inte med i truppen mot Liverpool.

FRANKRIKE

Kosovare Asllani, PSG – 4/0

Hoppade in efter 61 minuter när PSG förlorade med 0-5 mot serieledaren Lyon. Paris är femma i ligan och Asllani har startat i en match och gjort tre inhopp.

Caroline Seger, PSG – 4/0

Tung match för Seger som spelade hela matchen i 0-5-förlusten mot Lyon.

Lisa Dahlkvist, PSG - 3/0

Spelade hela matchen i förlusten mot Lyon.

Lotta Schelin, Lyon – 4/3

Hoppade in efter 54 minuter mot PSG. Det blev inget mål den här gången men på två starter och lika många inhopp har det blivit tre fullträffar.

Sofia Jacobsson, Montpellier – 4/2

Spelade hela matchen i 1-0-segern mot Saint-Etienne.

Linda Sembrant, Montpellier – 4/1

Avgjorde med matchens enda mål mot Saint-Etienne. Det betyder att Montpellier är tvåa i ligan.