Håll koll på de svenska utlandsproffsen - från Norge till Kina. Så gick det för dem efter landslagsuppehållets slut.

- HERRAR -

AZERBAIJAN

Samuel Armenteros, Qarabag - 4/4

Tvåmålsskytt när Qarabag besegrade Zira. Mål i femte och 16:e minuten, och varnad i elfte. Utbytt med en kvart kvar. Qarabag leder ligan en poäng före Qabala

Ricardinho, Qabala FK – 0/0

Den förre MFF-backen var inte med i truppen när hans Qabala besegrade Neftci med 1-0 på bortaplan. Det har alltså fortfarande inte blivit någon ligamatch den här säsongen.

BELGIEN

Erik Johansson, Gent 6/0

Den svenske mittbacken var tillbaka efter skada och startade mot Mouscron-Peruwelz - en match som Gent vann med 2-1. Johansson klev dock av i halvtid efter vad belgiska Nieuwsblad beskrev som “försvarsproblem”. Gent leder ligan strax före KV Oostende, tack vare bättre målskillnad.

CYPERN

Markus Holgersson, Anorthosis Famagusta – 6/1

Matchen mot Apollon sköts upp efter oroligheter på läktaren.

Maic Sema, AEL Limassol FC – 5/0

Spelade hela matchen när AEL föll tungt med 0-6 mot ligaledarna Apoel. AEL ligger tia i ligan.

DANMARK

Karl-Johan Johnsson, Randers FC – 12/0

Släppte in tv mål när Randers föll mot ligaledarna Midtjylland med 2-1. Randers är fyra i den danska ligan, åtta poäng efter ettan Midtjylland.

Joel Allansson, Randers FC –2/0

Var inte med i truppen den här gången heller. Den här säsongen har det blivit två inhopp på sammanlagt 27 minuter för mittfältaren.

Mikael Ishak, Randers FC – 9/2

Ishak startade mot Mitdjylland men gick mållös av planen. Två mål på sex matcher från start (utbytt i fyra) och tre inhopp har det blivit för anfallaren den här säsongen.

Viktor Lundberg, Randers FC – 12/7

90 minuter mot Midtjylland, precis som anfallskollegan Ishak, men mållös när det blev förlust mot Midtjylland.

Johan Dahlin, FC Midtjylland – 4/0

Är skadad och var därför inte med i truppen mot Randers.

Petter Andersson,FC Midtjylland – 4/0

Är skadad och var därför inte med i truppen mot Randers

Kristoffer Olsson, FC Midtjylland – 9/0

Utanför elvan mot Randers efter att ha klivit av i U21-landskampen mot Spanien. Laget leder fortsatt ligan efter 2-1-vinst mot Randers..

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn – 12/1

Spelade som vanligt hela matchen som vänsterback när FCK besegrade jumbon Hobromed 3-1. Laget har tre poäng upp till ettan Midtjylland.

Per Nilsson, FC Köpenhamn – 3/0

Är skadad och var inte med i truppen.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn – 5/0

Två gånger 90 minuter för Sverige övertygade inte tränare Solbakken om att Antonsson skulle starta för FCK utan mittbacken satt kvar på bänken mot Hobro. Efter elva omgångar har det blivit fyra matcher från start och ett inhopp för landslagets mittback.

Rasmus Jönsson, Ålborg BK – 12/2

Startade när Ålborg besegrade Esbjerg med 2-1, men byttes ut med kvarten kvar att spela.

Andreas Blomqvist, Ålborg BK – 0/0

Utanför truppen igen.

Johan Elmander, Bröndby IF – 11/2

Inbytt i 73:e minuten mot Viborg - sju minuter senare fastställde han slutresultatet 2-0.

Johan Larsson, Bröndby IF – 12/1

Spelade som vanligt hela matchen som högerback. Den före detta Elfsborgsbacken har spelat samtliga minuter för bröndby som ligger femma ii ligan.

Magnus Eriksson, Bröndby IF - 12/1

Spelade från start och byttes ut efter en dryg timme efter att ha gjort 1-0-målet i 2-0-vinsten mot Viborg. Erikssons första mål sedan flytten från Kina.

David Moberg Karlsson, FC Nordsjälland – 7/0

Var inte med i truppen i 0-3-förlusten mot AGF.

Robin Söder, Esbjerg fB – 6/3

Hoppade in i den 75:e minuten i Esbjergs 2-1-förlust mot Ålborg.

Michael Almebäck, Esbjerg fB – 10/0

Startade i Esbjergs 2-1-förlust hemma mot Ålborg, men tvingades gå ut skadad i den 50:e minuten.

ENGLAND

Sebastian Larsson, Sunderland – 7/0

Fick göra sin tredje start för säsongen, första under nye tränaren Allardyce. Byttes ut efter en dryg timme i 1-0-förlusten mot West Bromwich

Ola Toivonen, Sunderland - 5/0

Utanför truppen mot West Brom på grund av en ljumskskada.

Jonas Olsson, West Bromwich - 7/0

Tillbaka i truppen efter skada när West Brom slog Sunderland med 1-0. Olsson emellertid kvar på bänken hela matchen.

Martin Olsson, Norwich - 3/0

Två assist mot Newcastle - klen tröst dock då Norwich föll med hela 6-2 på bortaplan..

Kristoffer Nordfeldt, Swansea - 0/0

Satt som vanligt på bänken när Swansea förlorade hemma mot Stoke med 1-0.

Joel Ekstrand, Watford FC – 0/0

Fortfarande knäskadad och var inte med i Watfords trupp.

Alexander Kacaniklic, Fulham FC – 4/0

Har det tufft i Fulham som ligger på 13:e plats i The Championship. Satt på bänken i hela matchen när det blev 0-0 mot Charlton. Efter elva matcher i ligan har Kacaniklic startat en gång och gjort tre inhopp.

Marcus Olsson, Blackburn Rovers – 7/0

Spelade 86 minuter när Blackburn bortaföll med 0-3 mot MK Dons. Blackburn ligger på 15:e plats i engelska andraligan

David Carlsson, Jaro – 2/0

Satt hela matchen på bänken i 0-1-förlusten mot Inter Åbo.

Alibek Aliev, Jaro - 8/0

Hoppade in med en dryg kvart kvar av matchen i förlusten mot Åbo

Daniel Örlund, HJK – 19/0

Höll nollan mot Mariehamn när huvudstadslaget vann med 4-0. HJK ligger trea, två poäng efter ledande SJK.

FRANKRIKE

Niklas Hult, SC Nice – 0/0

Kämpar för att komma tillbaka efter skada.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux – 5/0

Utanför truppen när Bordeaux spelade 0-0 mot Montpellier.

Zlatan Ibrahimovic, PSG – 6/6

Sex mål på sex matcher för PSG:s bäste målskytt genom tiderna efter att Zlatan Ibrahimovic gjort båda målen när PSG-bortaslog Bastia med 2-0.

GREKLAND

Robin Olsen, Paok – 7/0

Stod återigen mellan stolparna för Paok som spelade 3-3 mot gamla svensklaget Iraklis. Paokligger nu femma i ligan.

Jimmy Durmaz, Olympiakos – 7/3

Spelade spelade 65 minuter som offensiv vänsteryttermittfältare när ligaledande Olympiakos slog rivalen AIK Aten med 4-0.

Marcus Berg, Panathinaikos – 6/2

Hoppade in i 58:e minuten när Panathinaikos slog Pas Giannina med 3-1. Trepoängaren gör att Panathinaikos fortfarande ligger tvåa i ligan, tre poäng efter Olympiakos.

Jakob Johansson, AEK Athen – 7/0

Spelade hela matchen i 0-4-förlusten mot Olympiakos

HOLLAND

Sam Larsson, Heerenveen – 9/1

90 minuter och en assist för Larsson - men inga poäng då Heerenveen föll med 2-5 hemma mot Feyenoord..

Simon Thern,  Heerenveen – 9/3

Spelade hela matchen i tunga Feyenoordförlusten. Heerenveen nu fjortonde lag av arton i ligan.

Simon Tibbling, FC Groningen 9/0

Efter 0-5 mot Vitesse hämtade Groningen sig och kunde ta en ny vinst i ligan. Tibbling spelade hela matchen i en lite tillbakadragen mittfältsroll.

Rasmus Lindgren, FC Groningen - 4/0

Skadad och utan för truppen mot Willem II.

Dino Islamovic, FC Groningen – 0/0

Simon Gustafson, Feyenoord - 3/1

Ett mål och inte mindre än tre assist för Gustafsson när Feyenoord slog Heerenveen med 5-2 och gick upp på lika månaga poäng som ligaledarna Ajax

Sam Lundholm, NEC Nijmegen - 4/0

Förlust med 1-0 mot Twente för NEC där Lundholm fick hoppa in i 81:e minuten..

Muamer Tankovic, AZ – 8/1

Spelade från start i en tillbakadragen anfallsroll - utbytt i halvtid.

Mattias Johansson, AZ – 7/0

Som vanligt 90 minuter för Johansson när AZ kryssade 1-1 mot Cambuur. AZ ligger nu tia i ligan.

Kristoffer Peterson, FC Utrecht – 3/0

Började på bänken och hoppade in efter 57 minuter vid ställningen 1-1 mot Roda. Resultatet stod sig och Utrecht ligger nu elva i ligan.

ITALIEN

Robin Quaison, Palermo – 7/0

Fick sitta på bänken hela matchen mot Bologna.

Oscar Hiljemark, Palermo - 8/3

Assisterade till matchens enda mål när Palermo slog Bologna. Byttes ut blott åtta minuter in i andra halvlek.

Alexander Farnerud, Torino – 0/0

Pontus Jansson, Torino – 1/0

Har åkt på en knäskada och var inte med i truppen mot Milan.

Filip Helander, Hellas Verona - 4/1

Tillbaka på bänken när Hellas spelade 1-1 mot Udinese. Fick hoppa in i 75:e minuten vid ledning 1-0 men kunde inte stoppa Udinese från att kvittera..

Emil Krafth, Bologna - 0/0

Med i Bolognas trupp efter sin jobbiga skada, men får vänta på sin Serie A-debut.

KINA

Niklas Backman, Dalian Aerbin FC – 27/2

Startade som vanligt i Dalians 3-0-seger över Hainiu.

Mathias Ranégie, Dalian Aerbin FC – 26/10

Gjorde 1-0-målet i Dalians 3-0-seger över Hainiu. Drog också på sig ett gult kort.

Tobias Hysen, Shanghai SIPG FC – 24/12

Spelade 70 minuter mot Eidur Gudjohnsens Shijiazhuang Yongchang innan han fick lämna plats för Asamoah Gyan. Matchen slutade 2-2 och Shanghai ligger tvåa i ligan, fyra poäng efter ledande Guangzhou EvergrandeHysén har gjort ett mål på de tolv senaste omgångarna.

Erton Fejzullahu, Beijing Guoan FC Reserves

Lämnade i juli Beijin Guoan, enligt Transfermarkt, för spel i deras reservlag. Hann med att göra fem mål på sjutton matcher. Är inte registrerad för spel i A-laget.

MALTA

Billy Berntsson, Qormi FC – 7/0

Spelade hela matchen när Qormi förlorade med 2-1 hemma mot Hibernians.

Alexander Nilsson, Qormi FC – 7/3

Qormi förlorade mot Hibernians med 2-1 och Nilsson lyckades inte göra mål, trots att han fick 90 minuter på sig. Drog på sig ett gult kort.

NORGE

Mikael Dorsin, Rosenborg BK – 19/1

Hoppade in i den 68:e minuten i 1-1-matchen mot Bodö/Glimt. Hade Rosenborg vunnit så hade de också fått fira ligatiteln. Nu får de vänta åtminstone en omgång till.

Benny Lekström, Tromsö IL – 6/0

Satt på bänken mot Viking.

Marcus Hansson,Tromsö IL – 25/1

Startade som central mittfältare när Tromsö tog en otroligt viktig seger hemma mot Viking (3-1). Hansson utgick dock skadad efter 23 minuter. En smäll mot vristen tvingade honom till att använda kryckor dagen efter, men kan kanske spela i helgen igen. Laget gick upp på säker mark i och med vinsten.

Rasmus Lindkvist, Vålerenga IF – 21/3

Startade som vänsteryttermittfältare i 3-1-segern över Sarpsborg. Blev utbytt efter 72 minuter. Då hade han hunnit med att stå för en assist.

Melker Hallberg, Vålerenga IF - 7/0

Satt på bänken under hela matchen när Vålerenga slog Sarpsborg med 3-1 på hemmaplan.

Robert Lundström, Vålerenga IF - 8/0

Spelade hela matchen som högerback mot Sarpsborg.

Johan Andersson, Lilleström – 12/2

Är skadad.

Mikael Dyrestam, Ålesunds FK – 24/0

Spelade hela matchen när Ålesund skrällde och vann med 4-1 borta mot serietvåan Stabaek.

Carl Björk, Ålesunds FK – 14/2

Inte med i truppen när Ålesund vann med 4-1 på bortaplan mot serietvåan Stabaek.

David Myrestam, FK Haugesund – 21/0

Startade i 2-0-förlusten borta mot Lilleström, men blev utbytt i den 69:e minuten.

Mattias Moström, Molde FK – 17/1

Spelade hela matchen när Molde vann med 3-1 över Mjöndalen på hemmaplan. Stod för en assist.

Andreas Linde, Molde FK – 2/0

Inte med i truppen när Molde vann med 3-1 över Mjöndalen på hemmaplan.

William Kurtovic, Sandefjord - 10/0

Spelade hela matchen när Sandefjord vann med 4-1 över Start på hemmaplan.

PORTUGAL

Victor Nilsson Lindelöf, Benfica  - 0/0

Ingen speltid under den senaste tiden heller.

RYSSLAND

Andreas Granqvist, Krasnodar – 12/0

Spelade hela matchen när Krasnodar fick med sig 2-2 borta mot Anzhi efter två sena mål. Krasnodar ligger åtta i tabellen, 17 poäng efter serieledaren CSKA Moskva.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 11/1

Spelade hela matchen som sittande mittfältare och gjorde det matchavgörande 3-1-målet i CSKA Moskvas 3-2-seger över Ural på hemmaplan.

Carlos Strandberg, Ural - 2/0

Inte med i truppen mot laget som han ägs av, CSKA Moskva.

SAUDIARABIEN

Nabil Bahoui, Al Ahli - 3/0

Inte med i truppen när Al Ahli vann med 4-2 över Al Nassr på hemmaplan.

SCHWEIZ

Kim Källström, Grasshoppers - 12/0

Spelade hela matchen i 1-0-segern över Luzern.

Behrang Safari, FC Basel – 3/0

Safari är skadad och var inte med i truppen mot Sion (2-0-seger).

Alexander Gerndt, Young Boys – 7/2

Startade i 1-1-mötet med Vaduz på bortaplan. Byttes mållös ut i den 90:e minuten.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic – 5/1

Satt på bänken i 90 minuter när Celtic vann med 1-0 mot Motherwell.

Osman Sow, Hearts – 11/2

När ligatrean Hearts besegrade Dundee United med 1-0 spelade Sow som anfallare i 90 minuter.

SPANIEN

John Guidetti, Celta Vigo - 7/1

Fick hoppa in i toppmötet borta mot Villarreal, i den 81:e minuten. Hann inte göra något mål, men var på plan när Nolito satte det avgörande 2-1-målet på tilläggstid. Celta Vigo ligger tvåa i La Liga.

TURKIET

Andreas Isaksson, Kasimpasa – 8/0

Stod som vanligt mellan stolparna, när Kasimpasa vann med 2-1 hemma mot Sivasspor.

Samuel Holmen, Konyaspor – 6/2

Spelade hela match på det centrala mittfältet när Gaziantepspor besegrades med 2-1. Svensken blev också matchhjälte med sitt 2-1-mål i den 76:e minuten.

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 5/0

Fick återigen förtroendet mellan stolparna, men hade det tungt när Genclerbirligi kördes över med 4-1 av storklubben Galatasaray. Moestafa El Kabir målade för Genclerbirligi.

Panos Dimitriadis, Genclerbirligi - 7/1

Gjorde 90 minuter i 4-1-förlusten mot Galatasaray.

Abbe Khalili, Mersin - 8/0

Spelade hela matchen när Mersin vann med 3-2 hemma mot Trabzonspor. En viktig seger för nästjumbon.

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor – 3/0

Fick göra sin andra start för säsongen i 1-0-segern över Eskisehirspor på hemmaplan. Spelade dock bara i en halvlek, som vänsteryttermittfältare.

Erkan Zengin,Trabzonspor – 7/2

Har fått gå ut med en officiell ursäkt på Trabzonspors hemsida efter att ha slagit till en lagkamrat. Var utanför truppen när hans lag förlorade med 3-2 borta mot Mersin.

Alexander Milosevic, Besiktas – 0/0

Var utanför Besiktas trupp mot Rizespor. Två gånger har han varit med i matchtruppen. Besiktas leder ligan.

Ferhad Ayaz, Gaziantepspor – 2/0

Fick göra sitt andra inhopp för säsongen i 2-1-förlusten mot Konyaspor. Kom in i den 80:e minuten.

Daniel Larsson, Gaziantepspor - 7/0

Startade som offensiv mittfältare till höger i 2-1-förlusten mot Konyaspor. Blev utbytt efter 87 minuter.

TYSKLAND

Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach – 2/0

Var återigen utanför truppen Efter åtta omgångar har det blivit två inhopp på sammanlagt 23 minuter.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach – 9/0

Spelade som vanligt 90 minuter som vänsterback när Mönchengladbach vann med 5-1 borta mot Frankfurt. Wendt stod för assisten till 2-1-målet.

Albin Ekdal, Hamburg - 7/0

Spelade hela matchen som sittande mittfältare när det blev 0-0 hemma mot Leverkusen. Drog på sig ett gult kort.

Pierre Bengtsson, Mainz – 7/0

Tillbaka igen efter nästan en månads frånvaro. Spelade 90 minuter i 2-0-förlusten hemma mot Borussia Dortmund.

Jiloan Hamad, Hoffenheim – 0/0

Mittfältaren som i mars skadade knäet under en träning är på väg tillbaka. Berättade i en intervju med Fotbollskanalen på måndagen att han hoppas vara tillbaka i november.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 10/4

Tillbaka efter skada och startade i RB Leipzigs 1-0-seger över Bochum på bortaplan. Forsberg stod för assisten till det enda målet, innan han blev utbytt i den 76:e minuten.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 9/0

Spelade 90 minuter i 2-0-förlusten mot Paderborn borta.

Amin Affane, Arminia Bielefeld - 6/0

Har fortfarande inte fått göra någon match från start i 2. Bundesliga-klubben. Hoppade dock in i den 72:a minuten i 1-0-förlusten mot bottenkollegan Düsseldorf.

USA

Axel Sjöberg, Colorado – 12/0

Först utanför truppen i 2-1-förlusten hemma mot Real Salt Lake, men gjorde sedan 90 minuter i 1-0-förlusten mot Montreal (Didier Drogba avgjorde). Colorado, som ligger sist i sin conference, spelar dock på torsdag igen.

Mohammed Saeid, Columbus – 24/0

Satt på bänken under hela matchen när Columbus besegrade Toronto med 2-0 på bortaplan.

Erik Friberg, Seattle – 12/0

Spelat två matcher sedan senaste “Svenskkollen”. Fick först hoppa in i den 66:e minuten i 1-1-mötet med LA Galaxy och nu i helgen startade mittfältaren i 1-1-mötet med Houston. Då utbytt efter 62 minuter.

ÖSTERRIKE

Philip Hellquist, Wolfsberger – 6/0

Hoppade in i Wolfsbergers tunga 2-1-seger över dåvarande serieledaren Rapid Wien, i den 71:e minuten. Men en skada gjorde att svensken byttes ut i den 85:e minuten.

- DAMER-

ENGLAND

Hedvig Lindahl, Chelsea – 14/0

Höll nollan i två Champions League-möten med Glasgow City (sammanlagt 4-0-seger).

Marija Banusic, Chelsea – 8/0

Inte med i truppen under den senaste tiden. Sägs ha brutit med Chelsea.

FRANKRIKE

Kosovare Asllani, PSG – 4/0

Inte med i truppen till någon av de två ligamatcherna eller Champions League-matchen. Har haft privata svårigheter under den senaste tiden.

Caroline Seger, PSG – 7/0

Spelade 90 minuter i båda ligamatcherna (seger 4-1 och 7-0), men utbytt i den 75:e minuten i CL-mötet med Olimpia (9-0-seger).

Lisa Dahlkvist, PSG - 6/1

90-minuter och mål i 9-0-segern över Olimpia i Champions League. 79 minuter och mål i 4-1-segern över Guingamp i ligan. Inbytt i den 65:e minuten och mållös i 7-0-segern över Saint-Maur i ligan därefter.

Lotta Schelin, Lyon – 7/6

Fortsätter att bara ösa in mål. Visst, mållös i 4-0-segern över Albi senast, men två mål i ligamatchen innan dess (6-0-seger). 90 minuter i de två matcherna, men utbytt i paus i Champions League-matchen mot Medyk Konin. Då vilades hon.

Sofia Jacobsson, Montpellier – 7/4

Gjorde 90 minuter både mot Albi (seger 3-0) och Juvisy (seger 2-1). I båda matcherna bjöd stjärnan på ett mål.

Linda Sembrant, Montpellier – 7/1

Spelade 90 minuter både mot Albi (seger 3-0) och Juvisy (seger 2-1). Montpellier skuggar Lyon i toppen av tabellen.

Maria Karlsson, Saint-Étienne - 7/0

Spelade hela matchen när Saint-Étienne kryssade hemma mot Guingamp (1-1).

ITALIEN

Stephanie Öhrström, Bardolino Verona - 1/0

Fick förtroendet i ligapremiären mot Luserna och Öhström sattes inte på några större prov. Verona vann med hela 7-1.

NORGE

Emma Lundh, Lilleström - 4/0

Spelade i 78 minuter när Lilleström blev norska ligamästare. En 4-1-seger hemma mot Arna-Björnar säkrade titeln.

TYSKLAND

Nilla Fischer, VfL Wolfsburg – 6/0

Har spelat två matcher sedan senaste “Svenskkollen”. Först vann Wolfsburg mot Frankfurt med 2-0, men förlorade i helgen mot SC Sand med 1-0, på hemmaplan. Båda gångerna har svensken spelat 90 minuter.

Publicerad 2015-10-20 kl 12:49