Lustigs trippla assist och Ekstrand tillbaka efter korsbandsskadan- så gick det för alla blågula utlandsproffs

Håll koll på alla blågula utlandsproffs i Svenskkollen. Bland annat gjorde Mikael Lustig tre assist under veckan och Jonas Olsson blev sånär matchhjälte mot Liverpool.

- HERRAR -

AZERBAIJAN
Samuel Armenteros, Qarabag - 10/4
Fast på bänken hela matchen när det blev 0-0 mot trean Zira. Qarabag leder ligan med nio poäng och Armenteros har startat sex gånger (utbytt i fem). Senaste fullträffen kom den 17 oktober.

Ricardinho, Qabala FK – 3/0
Hoppade in direkt i den andra halvleken när det blev 0-1-förlust mot Neftci. Qabala tappar i ligan och är nu nio poäng efter Qarabag.

BELGIEN
Erik Johansson, Gent 9/0
Utanför truppen i både Champions League mot Zenit och i ligan mot Sint-Truiden. Gent leder ligan med tre poäng och är vidare i åttondelsfinal i CL. Johansson har startat i sju av lagets 19 ligamatcher.

Erdin Demir, Waasland-Beveren – 19/0
Spelade hela matchen som vänsterback, den här gången när det blev 1-2 mot Zulte-Waregem. Tungt resultat som betyder att laget är trea från slutet. Demir har spelat 90 minuter i lagets samtliga 19 ligamatcher.

CYPERN
Markus Holgersson, Anorthosis Famagusta – 13/2
Fast på bänken i hela 1-0-segern mot AEL. Anarthosis är tvåa i ligan, samma poäng som ettan AEK. Holgersson har startat i 13 av 14 matcher.

Maic Sema, AEL Limassol FC – 10/1
Matchhjälte senast, men utanför truppen den här helgen när det blev 0-1 mot Holgerssons Famagusta. AEL är tia i ligan.

Ola Toivonen, Sunderland - 9/0
Spelade hela matchen som central mittfältare när Sunderland förlorade med 0-1 mot Watford. Laget är näst sist i Premier League.

Jonas Olsson, West Bromwich – 10/1
Spelade hela matchen mot Liverpool och var nära att bli hjälte när han nickade in 2-1 i den andra halvleken. Men Liverpool reste sig och såg till så att mötet slutade 2-2. Efter 16 omgångar har Olsson gjort åtta starter. Laget är på 13:e plats i ligan.

Martin Olsson, Norwich - 9/0
Spelade hela matchen som vänsterback när det blev 1-1 mot Everton. Olsson har startat i åtta matcher. Norwich är på 18:e plats i ligan.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea - 0/0
Fortfarande utan speltid i sin nya klubb efter flytten från Holland. På bänken mot Manchester City.

Joel Ekstrand, Watford FC – 0/0
Har precis börjat träna med laget efter den tunga knäskadan. Var inte med i helgens trupp då han ännu inte är redo för spel.

Alexander Kacaniklic, Fulham FC – 10/2
Började på bänken och hoppade in efter 79 minuter mot Brentford. Då stod det 2-2 vilket även blev slutresultatet. Kacaniklic har bara gjort en startmatch och det var den 22 augusti. Fulham är på 17:e plats.

Marcus Olsson, Blackburn Rovers – 15/0
Spelade hela matchen som vänsterback när det blev 1-0 mot Rotherham. Blackburn är på elfte plats i ligan. Olsson har startat i 15 matcher.

Daniel Örlund, HJK – 20/0
HJK slutade trea i ligan och Örlund har meddelat att han lämnar HJK.

FRANKRIKE
Niklas Hult, SC Nice – 4/0
Var avstängd efter det röda kortet när han rev ner Zlatan Ibrahimovic. Nice spelade 1-1 mot Reims och är nu femma i ligan.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux – 5/0
Spelade hela 2-2-matchen mot Rubin Kazan i Europa League vilket var första starten sedan den 27 augusti i turneringen. Men i söndagens ligamatch mot Angers var svensken återigen utanför truppen. Har inte fått spela i ligan sedan den 4 oktober. Kiese Thelin har startat i två av 18 matcher. Bordeaux är på 14:e plats.

Zlatan Ibrahimovic, PSG – 13/14
Spelade hela matchen när det blev 5-1 mot Monaco. Zlatan gjorde två mål och har nu gjort 14 mål på 13 matcher. Paris leder ligan med 17 poäng före Angers.

GREKLAND
Robin Olsen, Paok – 8/0
Första matchen från start sedan den 18 oktober. Då höll Olsen nollan när det blev 0-0 mot sjuan Levadiakos. Paok är fyra i ligan, två poäng efter trean Panathinaikos och fyra efter tvåan AEK Aten.

Jimmy Durmaz, Olympiakos – 13/5
Startade till vänster på mittfältet och blev utbytt efter 74 minuter. Då stod det 1-0 vilket även blev slutresultatet mot Panaitolikos. Olympiakos leder ligan med 15 poäng före Aten.

Marcus Berg, Panathinaikos – 11/3
Är fotskadad och var därför utanför truppen i 2-0-segern mot Asteras-Tripolis. Enligt grekisk media blir det inget mer spel det här året, två matcher kvar.

Jakob Johansson, AEK Athen – 14/2
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot Panionios. Aten är tvåa i ligan, 15 poäng efter Olympiakos. Johansson har startat i samtliga 14 matcher.

HOLLAND
Sam Larsson, Heerenveen – 16/3
Gjorde 2-0-målet när det blev 2-1 mot Excelsior som är 13 i ligan. Det var Larssons tredje mål för säsongen. Spelade hela matchen till vänster i anfallet. Heerenveen är på tionde plats.

Simon Thern, Heerenveen – 14/3
Fotskadad och måste opereras vilket gör att han missar resten av säsongen. Utanför truppen mot Excelsior. Har, precis som Sam Larsson, gjort tre mål den här säsongen. Senaste starten var den 24 oktober.

Simon Tibbling, FC Groningen 16/0
Det är inte enkelt att besegra Groningen. Fyra raka utan förlust nu och i helgen blev det 1-1 mot tvåan Feyenoord. Tibbling spelade hela matchen som central mittfältare och har startat i samtliga 16 ligamatcher. Groningen är nu är fyra, en poäng efter trean Heracles.

Rasmus Lindgren, FC Groningen - 4/0
Är skadad och var utanför truppen.

Dino Islamovic, FC Groningen – 0/0
Utanför truppen.

Simon Gustafson, Feyenoord - 9/3
Avstängd och var därför inte med mot Groningen.

Sam Lundholm, NEC Nijmegen - 6/0
Hoppade in i den 77:e minuten när det blev 1-3 mot Cambuur som är näst sist. BDet var Lundholms sjätte inhopp den här säsongen i NEC som är nia.

Muamer Tankovic, AZ – 9/2
Hoppade in när AZ gjorde sitt sista byte i den 73:e minuten. Då stod det 0-2 mot sjuan Zwolle. I den 93:e minuten reducerade Tankovic, men närmare än så kom man inte. Det var svenskens andra mål för säsongen. AZ är elva i ligan. Senaste starten för Tankovic var den 17:e oktober.

Mattias Johansson, AZ – 13/0
Spelade 90 minuter som högerback när det blev 1-2 mot Zwolle. AZ är elva i ligan och i veckan har italiensk media kopplat ihop svensken med bland annat Atalanta, Fiorentina och Palermo.

Kristoffer Peterson, FC Utrecht – 7/0
Fast på bänken när Utrecht tog en tung 1-0-seger mot ettan Ajax. Har svårt att få starta i tränarens 5-3-2-system. Utrecht är åtta i ligan och senaste starten för Peterson var den 23:e oktober.

Valmir Berisha, Cambuur - 4/0
Utanför truppen mot NEC. En start och tre inhopp har det blivit för Berisha i Cambuur som är näst sist i ligan.

ITALIEN
Robin Quaison, Palermo – 13/0
Fast på bänken när det blev 4-1 mot Frosinone. Sex starter har det blivit den här säsongen, senaste var den 8 november.

Oscar Hiljemark, Palermo - 16/3
Startade som central mittfältare och spelade i 87 minuter när Palermo besegrade Frosinone med 4-1. Assisterade till matchens första mål. Hiljemark har startat 14 gånger, utbytt i tio.

Alexander Farnerud, Torino – 0/0
Har precis börjat träna med laget efter knäskadan. Inte redo för match ännu.

Pontus Jansson, Torino – 1/0
Uppskjuten match mot Sassuolo.

Filip Helander, Hellas Verona - 8/1
Fast på bänken i 1-1-matchen mot Milan. Hellas Verona är sist i ligan och har nio poäng upp över strecket. Helander har startat i fem matcher, senaste var den 7 november.

Emil Krafth, Bologna - 1/0
Utanför truppen i 1-0-segern mot Genoa.

KINA
Niklas Backman, Dalian Aerbin FC – 29/2
Dalian slutade trea vilket betyder att man inte gick upp utan spelar kvar i division 1.

Mathias Ranégie, Dalian Aerbin FC – 28/11

Tobias Hysen, Shanghai SIPG FC – 26/12
Slutade tvåa i ligan. Var bänkad i de senaste matcherna och gjorde bara ett mål på de 14 sista omgångarna.

MALTA
Billy Berntsson, Qormi FC – 12/0
Krossade St Andrews som är sist i ligan med 4-0. Berntsson spelade hela matchen. Qormi är trea från slutet.

Alexander Nilsson, Qormi FC – 12/5
En av matchhjältarna när det blev 4-0 mot St Andrews. Nilsson satte 2-0-målet efter 30 minuter. Svensken spelade hela matchen och är delad femma i skytteligan på fem mål.

Victor Nilsson Lindelöf, Benfica - 0/0
Ingen speltid under den senaste tiden heller.

RYSSLAND
Andreas Granqvist, Krasnodar – 18/1
Uppehåll. Krasnodar är sexa i ligan.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 16/2
Uppehåll. CSKA leder ligan med tre poäng.

Carlos Strandberg, Ural - 2/0
Uppehåll.

SAUDIARABIEN
Nabil Bahoui, Al Ahli - 8/0
Vann seriefinalen mot Al Hilal med 2-1. Bahoui hoppade in med sex minuter kvar. Al Ahli är ny serieledare, lika många poäng som Al Hilal. Svensken har startat i fyra matcher.

SCHWEIZ
Kim Källström, Grasshoppers - 17/1

Uppehåll. Grasshoppers är tvåa, tio poäng efter Basel.

Behrang Safari, FC Basel – 9/0
Fast på bänken mot Lech Poznan i Europa League, men spelade hela matchen när Basel förlorade på straffar i cupen mot Sion. Uppehåll i ligan. Basel leder ligan, tio poäng före Grasshoppers.

Alexander Gerndt, Young Boys – 12/5
Uppehåll. Laget trea i ligan.

SKOTTLAND
Mikael Lustig, Celtic – 10/1
Spelade hela matchen i Europa League mot Fenerbahce och assisterade till 1-1-målet, vilket blev slutresultatet. Spelade även hela matchen mot fyran St Johnstone som slutade 3-0. Lustig assisterade till 1-0 och 3-0. Celtic leder ligan.

Osman Sow, Hearts – 17/6
Spelade hela matchen mot tvåan Aberdeen som slutade 0-1. Hearts är trea. Anfallaren har gjort sex mål och sex assist.

SPANIEN
John Guidetti, Celta Vigo - 14/1

Hoppade in i den 81:a minuten i 1-0-segern mot Espanyol. Vigo är fyra i ligan. Guidetti har gjort en start.

TURKIET
Andreas Isaksson, Kasimpasa – 10/0
Sjätte raka matchen som Isaksson var utanför startelvan. Kasimpasa besegrade Konyaspor med 2-1. Isakssons senaste start var den 30 oktober och på tisdagen skrev Fotbollskanalen att målvakten kan lämna klubben i januari.

Samuel Holmen, Konyaspor – 13/3
Spelade hela matchen som sittande mittfältare när det blev 1-2 mot Kasimpasa. Konyaspor är sjua i ligan.

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 12/0
Släppte in ett mål när det blev 0-1 mot Sivasspor. Genclerbirligi är på 16:e plats.

Panos Dimitriadis, Genclerbirligi - 9/1

Abbe Khalili, Mersin - 13/0

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor – 3/0

Erkan Zengin,Trabzonspor – 14/2
Började på bänken och hoppade in i halvtid när det blev 0-3 mot Rizespor. Trabzonspor är åtta i ligan.

Alexander Milosevic, Besiktas – 1/0
Utanför truppen i den tunga 2-1-segern i derbyt mot Galatasaray. Besiktas leder ligan. Milosevic har gjort en match efter 14 omgångar.

Ferhad Ayaz, Gaziantepspor – 2/0
Fast på bänken mot Eskisehirspor.

Daniel Larsson, Gaziantepspor - 13/2
Inte med i truppen mot Eskisehirspor. Gaziantepspor är elva i ligan.

TYSKLAND
Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach – 4/0
Fast på bänken mot Leverkusen. Efter 13 omgångar har det blivit fyra inhopp på sammanlagt 30 minuter.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach – 16/2
Spelade hela matchen när det blev en tung 0-5-förlust mot sexan Leverkusen. Mönchengladbach är nu femma och Wendt har spelat i samtliga minuter.

Albin Ekdal, Hamburg - 8/0
Är skadad.

Pierre Bengtsson, Mainz – 14/0
Spelade hela matchen som vänsterback när det blev 0-0 mot jumbon Stuttgart. Mainz är sjua i ligan.

Jiloan Hamad, Hoffenheim – 0/0
Mittfältaren som i mars skadade knäet under en träning är på väg tillbaka och har tränat i fem veckor.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 16/5
Startade och spelade i 85 minuter när det blev 3-1 mot Frankfurt. Laget är ny serieledare, tre poäng före Freiburg.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 16/0
Spelade hela matchen när det blev 2-0 mot Sandhausen. Laget är femma i ligan.

Amin Affane, Arminia Bielefeld - 8/0
Utanför truppen i 0-0-matchen mot St Pauli.

USA
Axel Sjöberg, Colorado – 14/0
Slutade sist i sin division.

Mohammed Saeid, Columbus – 27/0
Förlorade finalen mot Portland. Saeid kom in i slutet med lyckas inte fixa en kvittering

Erik Friberg, Seattle – 16/1
Seattle åkte ut i kvartsfinal mot Dallas.

ÖSTERRIKE
Philip Hellquist, Wolfsberger – 10/0
Kom in efter 64 minuter när det blev 0-1 mot Ried som är näst sist. Wolfsberger är sist i ligan.

- DAMER-

ENGLAND
Hedvig Lindahl, Chelsea – 14/0
Vann ligan men åkte ur Champions League i åttondelsfinal.

FRANKRIKE
Kosovare Asllani, PSG – 6/2
Utanför truppen i 1-0-segern mot Rodez. Fotbollskanalen har skrivit att Asllani är på väg bort och lär byta lag i januari.

Caroline Seger, PSG – 10/0
Spelade hela matchen i 1-0-segern mot Rodez. PSG är trea i ligan, tre poäng efter ettan Lyon.

Lisa Dahlkvist, PSG - 9/1
Spelade hela matchen i 1-0-segern mot Rodez.

Lotta Schelin, Lyon – 11/8
Spelade hela matchen och satte 4-0-målet i 8-1-segern mot VGA Saint-Maur. Lyon leder ligan med två poäng.

Sofia Jacobsson, Montpellier – 11/5
Inte med i truppen mot Nimes Metropol.

Linda Sembrant, Montpellier – 12/2
Spelade hela matchen i 1-0-segern mot jumbon Nimes Metropol. Montpellier är tvåa i ligan.

Maria Karlsson, Saint-Étienne - 12/0
Förlorade med 1-2 mot Juvisy. Karlsson spelade hela matchen. Saint-Etienne är åtta i ligan.

ITALIEN
Stephanie Öhrström, AGSM Verona - 3/0
Fast på bänken i 8-1-segern mot Riviera di Romagna. Verona toppar tabellen.

Lisa Ek, Fiorentina - 6/0
Spelade hela matchen när det blev hela 11-0 mot jumbon Vittorio Veneto. Fiorentina fyra i ligan.

NORGE
Emma Lundh, Lilleström - 5/0
Lilleström vann ligan och cupen. Däremot blev det ett tungt uttåg mot Frankfurt i CL.

TYSKLAND
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg – 11/0
Spelade hela matchen när det blev 3-0 mot Köln. Wolfsburg är tvåa i ligan, nio poäng efter Bayern München.

Publicerad 2015-12-15 kl 15:28