Oroande siffrorna - majoriteten av svenskarna utomlands utanför elvan

Svenskkollen (Herr)

Många svenskar utomlands har svårt att få ordentligt med speltid, däribland VM-anfallaren Ola Toivonen. Under veckan som gick stod över 54 procent av spelarna på den här listan utanför startelvan (antingen på bänken eller läktaren) i en eller flera matcher.
Här är veckans svenskkollen.

OBS! Siffrorna efter spelarnas namn och klubblag anger tävlingsmatcher(cup/liga) och antalet gjorda mål. För målvakter är det antalet hållna nollor istället för mål. För att vara med i Svenskkollen ska man spela i en högstaliga eller i en andraliga i England, Italien, Spanien eller Tyskland. Spelare som är låsta till ett annat landslag är inte med på listan.

BELGIEN

Isaac Kiese Thelin, Waasland-Beveren (utlånad från Anderlecht) – 33/17
90 minuter i mållösa mötet mot OH Leuven. Med fyra omgångar kvar har Waasland-Beveren inget att spela för.

Erdin Demir, Waasland-Beveren – 36/0
Åter på bänken, troligen för att Waasland-Beveren istället vill spela med andra spelare då Demir lämnar i sommar.

Robin Söder, Lokeren – 31/7
Startspelare och målskytt efter nio mållösa matcher. Svenskbekantingen Ari Feyr Skulason sprang före en Eupen-spelare efter ett utkast och spelade sedan klapp-klapp-klapp med Söder. Söder lobbade efter det in 1-0. Ett klassmål. Lokeren vann 2-0 och har ett starkt läge för att få kvala för att spela Europa League i höst.

CYPERN

John Alvbåge, AC Omonia – 1/1 nollor
Skadade sig efter drygt en halvtimme i debuten. Axelskadan ska vara så pass allvarlig att han missar resten av säsongen. AC Omonia missar Europacupspel för nästa säsong.

DANMARK

Joel Allansson, Randers FC – 20/0
Tillbaka efter skadan som startspelare mot Lyngby (1-3-vinst). Spelade 66 minuter som högerytter. Det var gruppspelets sista match för Randers, som nu ska kvala för att inte behöva åka ur.

Mikael Boman, Randers FC – 10/1
Inte med i matchtruppen mot Lyngby (1-3-vinst), men det verkar ha berott på att tränaren vilade spelare då det var en match som inte betydde något.

Simon Kroon, Sönderjyske (utlånad från Midtjylland) – 12/1
Straffmålskytt i den betydelselösa matchen mot Odense (2-0). Sönderjyske möter Hobro i kval till Europa League.

Robin Olsen, FC Köpenhamn – 36/11 nollor
Skadad, men ska enligt Ståle Solbakken definitivt vara tillbaka innan VM. Är före planeringen i sin rehabilitering.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn – 33/2
Utanför matchtruppen mot Horsens. Var inte uppskriven som skadad och spelade i reservlagsmatchen mot Odense, där han gjorde frisparksmål. Tung säsongsavslutning för Bengtsson. Var ordinarie i början av säsongen, men har tappat mark på grund av skada och svag form.

Erik Johansson, FC Köpenhamn – 11/1
Andra raka starten efter sin knäskada, och dessutom målskytt mot Horsens (3-2). Detta med en lobbliknande nick efter hörna. 7/12 i betyg hos BT. Trots en dålig säsong så ligger FCK nu trea, med fyra matcher kvar.

Johan Larsson, Bröndby – 35/3
Supervecka Bröndby. 3-1-vinst i cupsemin mot Midtjylland, 3-1-vinst i ligan mot Nordsjälland. Lagkapten Larsson fick 7/12 respektive 10/12 i betyg hos BT för matcherna. Fixade straffen till 3-1 mot Nordsjälland.

Simon Tibbling, Bröndby – 34/3
Tibbling fick starka 10/12 i betyg hos BT i veckans matcher (3-1-vinst i cupsemin mot Midtjylland, 3-1-vinst i ligan mot Nordsjälland). Assist till 2-0-målet mot Midtjylland. Hög bollvinst, djupledspass. Laget leder ligan med fem poäng när fyra omgångar återstår.

Gustaf Nilsson, Silkeborg (utlånad från Bröndby) – 29/6
Än så länge ett svagt 2018 för Nilsson. Utanför laget mot både Fredericia i cupen (1-0-vinst och finalspel) och i ligan mot Århus (2-5-förlust) den här veckan. Har inte gjort mål i klubblaget sedan december.

Rasmus Jönsson, Odense – 22/0
Fortsatt utanför matchtruppen. Lär lämna när kontraktet tar slut i sommar.

Jacob Rinne, Ålborg BK – 29/9 nollor
Ålborg fortsätter att läcka. 3-0-förlust mot Midtjylland,och 17 insläppta på sju matcher efter att tidigare ha varit en av ligans defensivt starkaste lag. Rinne kunde dock inte göra mycket åt något av de insläppta målen. Fyra matcher kvar, men ingen att spela för.

Niklas Backman, Århus – 17/0
2-5-vinst mot Silkeborg med Backman som startspelare. Utbytt sista kvarten, oklart varför.

Tobias Sana, Århus – 31/8
90-minutersspelare mot Silkeborg (2-5-vinst) och inblandad i två av målen. Århus möter nu Odense i kval om Europa League-plats.

Marko Mitrovic, Sönderjyske – 4/0
Inte nära speltid i A-laget. Ska lämna i sommar.

Melvin Frithzell, Helsingör – 3/1
Helsingör lämnade en stor del av startelvan utanför laget i den betydelselösa matchen mot Hobro (4-1-förlust). Det innebar Frihtzells första stora chans i klubben, och han tog den genom att göra lagets enda mål när han fångade upp en långboll och placerade in på ett tillslag.

Mohammed Saeid, Lyngby – 5/0
Småskadad och utanför truppen mot Randers (1-3-förlust). Lyngby spelar mot Randers för att inte behöva åka ur högstaligan. Agenten Michael Kallbäck kritiserade Lyngbys tränare Thomas Nörgaard under veckan, bland annat för att klubben ska ha gett felaktig information om den ekonomiska situationen och Saeids tilltänkta roll i laget.

ENGLAND

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United – 28/0
Vald till Manchester Uniteds bästa spelare mot Arsenal (2-1-vinst) och fick dessutom gott om beröm i brittisk media för sin hantering av Pierre-Emerick Aubameyang. José Mourinho har både tvingats och valt att byta mittbackspar ofta den här säsongen. Fyra matcher kvar (inkluderat en cupfinal) för Nilsson Lindelöf att imponera.

Martin Olsson, Swansea – 40/0
Det svåra spelschemat har gjort att Swansea tappat poänggnistan de senaste matcherna och är bara en poäng över nedflyttningsstrecket. 0-1-förlust mot Chelsea den här gången, Olsson spelade 80 minuter. Fick 7/10 i betyg av Independent, 6/10 av Wales Online. Han fick framför allt beröm för de offensiva ruscherna.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea – 10/4 nollor
Kvar på bänken mot Chelsea (0-1-förlust). Har efter sin flytt till England bara spelat två ligamatcher, bägge i de två senaste säsongernas sista match.

Erdal Rakip, Crystal Palace (utlånad från Benfica) – 0/0
Ser inte ut att debutera i Crystal Palace innan lånet tar slut.

Sebastian Larsson, Hull – 39/2
Larsson var utanför matchtruppen mot Cardiff (0-2-förlust). Hull har inget kvar att spela för, utan kommer sluta på placering 18. De har haft en floppsäsong och har nu 13 spelare med utgående avtal, där Larsson är en av dem. Hull vill behålla svensken, men det finns också intressenter i allsvenskan.

Pontus Jansson, Leeds – 41/3
1-2-förlust mot Norwich. Jansson fick 90 minuter och 6/10 i betyg hos Yorkshire Evening News. Laget har bara tre vinster på 22 matcher, trots att de innan de var på kvalplats till Premier League.

Pawel Cibicki, Leeds – 10/0
Fortsatt i frysboxen och inte med i matchtruppen mot Norwich.

Marcus Antonsson, Blackburn (utlånad från Leeds) – 33/8

Blackburn säkrade uppflyttning till Championship under veckan. Vinst mot Doncaster, förlust mot Charlton. Antonssons enda speltid i matcherna var ett tiominutersinhopp mot Doncaster. Berättade i en intervju med Fotbollskanalen att han inte har en aning om var han spelar i höst.

Joel Asoro, Sunderland – 27/3
Sunderland har fått sin andra raka nedflyttning och spelar nästa år i League One. Asoro blev målskytt på sin 19-årsdag mot Fulham (2-1-förlust). 7/10 i betyg hos Chronicle Live. Managern Chris Coleman sa, innan han fick sparken, att han var hoppfull att Asoro skulle förlänga sitt kontrakt.

Niclas Eliasson, Bristol City – 16/1
Eliasson under Bristol Citys 24 senaste ligamatcher: tre korta inhopp, tre gånger utanför truppen, 18 gånger kvar på bänken. Mot Nottingham (0-0) var det bänkplats hela matchen. Bristols två senaste poängtapp gör att de inte har chans att kvala till Premier League.

Marcus Olsson, Derby – 15/0
Hade fortsatt problem i sin vingbackroll mot Cardiff (3-1-vinst). 5/10 i betyg hos Derby Telegraph och även utbytt. Kvar på bänken mot Aston Villa (1-1). De starka resultaten gör att Derby ligger på kvalplats till Premier League, med bara en match kvar i serien. Om de slutar sexa så kommer de att möta antingen Cardiff eller Fulham i kvalsemin.

FINLAND

Gabriel Petrovic, IFK Mariehamn - 6/0
Fortsatt skadad.

Philip Sparrdal-Mantilla, IFK Mariehamn - 1/0

Nicklas Maripuu, IFK Mariehamn - 10/2
Mariehamn spelade två matcher under veckan som gått. Först föll man med 4-1 hemma mot KuPS och därefter vann man borta mot PS Kemi med 3-2. Mittfältaren Maripuu spelade 90 minuter i båda matcherna.

Pontus Åsbrink, IFK Mariehamn - 10/0
Mittfältaren hoppade in i den 62:a minuten mot KuPS och spelade hela matchen mot PS Kemi.

Simon Silverholt, IFK Mariehamn - 6/1
Hoppade in i den 62:a minuten mot KuPS och spelade hela matchen mot PS Kemi.

Tatu Varmanen, Inter Åbo - 9/0
Fick två 90-minutersmatcher i benen under veckan som gått. Inter kryssade både mot Honka (2-2) och HJK (0-0). Varmanen varnades mot Honka.

Anders Bååth, SJK - 10/0
Fick återigen agera inhoppare. Byttes in i den 81:a minuten när SJK kryssade (1-1) borta mot Ilves.

FRANKRIKE

Karl-Johan Johnsson, Guingamp - 37/12 nollor
Guingamp ledde med 2-0 borta mot Paris Saint-Germain i helgen men tappade till 2-2 under sista kvarten. Edinson Cavani satte två mål på Johnsson, det ena på straff. "Det känns lite segt, vi ville gärna ha tre poäng. Men det är inte många som tagit en poäng här heller, så det är alltid något. Det är lite trist att jag inte hade så mycket att göra i en sån här match och ändå släpper in två mål. Man möter PSG och förväntar sig ganska mycket jobb", sa Johnsson till Aftonbladet efter matchen.

Ola Toivonen, Toulouse - 24/2
Landslagsanfallaren hoppade in i den 89:e mot Caen (0-0) i onsdags och fick sedan sitta på läktaren mot Rennes (förlust med 2-1) i söndags. Senast Toivonen startade i ligan? 9 december.

Jimmy Durmaz, Toulouse - 21/3
Landslagsmittfältaren satt på läktaren mot Caen (0-0) i onsdags och fick sedan hoppa in i den 89:e minuten mot Rennes (förlust med 2-1) i söndags. Senast Durmaz startade i ligan? 27 januari.

Alexander Kacaniklic, Nantes - 10/0
Yttermittfältaren var inte med i truppen när Nantes föll med 2-0 borta mot Lyon i helgen.

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Marcus Berg, Al Ain - 33/33
Landslagsanfallaren fortsätter att visa rejält fin VM-form. När hans Al Ain vann med 5-0 mot Al Dhafra i sista ligamatchen för säsongen i söndags gjorde Berg fyra mål och en assist. Därmed har 31-åringen gjort 14 mål på de fem senaste matcherna och han vann skytteligan i Arabian Gulf League. Framöver väntar åttondelsfinal i asiatiska Champions League för Berg.

GREKLAND

Mattias Johansson, Panathinaikos - 22/1
Spelade som vanligt hela matchen när Panathinaikos förlorade med 3-0 hemma mot Paok. En match återstår och Panathinaikos ligger tolva i ligan.

Guillermo Molins, Panathinaikos - 25/8
Hoppade in i den 64:e minuten mot Paok.

Philip Hellquist, PAS Giannina - 7/0
Forwarden fick för första gången starta i en match för Giannina. Blev dock utbytt i den 51:a minuten i en 2-1-förlust mot Lamia på bortaplan.

Niklas Hult, AEK Aten - 24/0
Vänsterbacken missade helgens 0-0-match mot Kerkyra på grund av skada, enligt grekisk media.

Jakob Johansson, AEK Aten - 17/1
Skadad.

Astrit Ajdarevic, AEK Aten - 27/1
Mittfältaren startade mot Kerkyra, men blev utbytt i den 59:e minuten.

HOLLAND

Sam Larsson, Feyenoord - 30/8

Inte med i truppen när Feyenoord slog Sparta Rotterdam med 3-1 i söndags.

Emil Hansson, Feyenoord - 2/0
Norsksvensken satt på bänken under hela matchen mot Sparta Rotterdam.

Simon Gustafson, Roda (utlånad från Feyenoord) - 35/10
Mittfältaren stod för assist i 4-1-segern mot VVV i söndags. Gustafson spelade hela matchen. Roda (på kvalplats) har tre poäng och tio mål upp till Breda på säker mark, med en omgång kvar att spela.

Kristoffer Peterson, Heracles - 35/8
Yttermittfältaren spelade hela matchen när Heracles kryssade (2-2) hemma mot Utrecht. Peterson bjöd på assisten till 2-0-målet.

Erik Israelsson, Zwolle - 13/0
Mittfältaren satt på bänken under hela matchen mot Willem II (förlust med 1-0) i söndags.

Ramon Pascal Lundqvist, PSV Eindhoven - 0/0
Knäskadad.

ISRAEL

Rasmus Sjöstedt, Hapoel Haifa - 28/0
Den defensive mittfältaren fanns inte med i truppen när Haifa spelade 2-2 hemma mot Maccabi Tel Aviv i helgen.

ITALIEN

Dejan Kulusevski, Atalanta – 0/0
Den svenske mittfältstalangen har under säsongen tillhört klubbens Primavera-lag, men har suttit på bänken i klubbens tre senaste Serie A-matcher. I helgen fanns han dock inte med i matchtruppen, när Atalanta slog Genoa med 3-1 på hemmaplan.

Filip Helander, Bologna – 27/0
Mittbacken var i helgen utanför klubbens matchtrupp för andra matchen i rad, då har en revbensfraktur. I svenskens frånvaro, så föll laget i helgen mot Milan på hemmaplan med 1-2. Klubben är placerad på tolfteplats i Serie A.

Emil Krafth, Bologna – 11/0
Högerbacken satt åter på bänken i helgens ligamatch, när Bologna föll med 1-2 mot Milan på hemmaplan. Krafth fick senast speltid genom ett inhopp den 11 mars mot Atalanta. Bologna är placerat på tolfteplats i Serie A.

Marcus Rohdén, Crotone – 26/2
Efter två raka starter, så fick Rohden i helgen nöja sig med ett inhopp i den 74:e minuten, när Crotone hemmaslog Sassuolo med 4-1 och därmed lyfte en placering till 15:e-plats i Serie A. Laget har därmed lämnat den absoluta bottenstriden och har nu tre poäng ner till Chievo på nedflyttningsplats.

Pa Konaté, SPAL – 2/0
Konaté satt i helgen åter på bänken i hela matchen, när Spal tog en livsviktig seger med 3-1 i bottenmötet med Hellas Verona på bortaplan. Laget lyfte därmed till säker mark i tabellen och har nu en poäng ner till Chievo på nedflyttningsplats i ligan.

Oscar Hiljemark, Genoa – 15/0
Hiljemark spelade i sedvanlig ordning i helgen hela matchen, när Genoa föll med 1-3 mot Atalanta på bortaplan. Genoa är placerat på elfteplats i Serie A och har lyft i tabellen sedan Hiljemarks återkomst till klubben.

Samuel Gustafson, Perugia (utlånad från Torino) 19/1
Mittfältaren fick, efter elva raka starter, i helgen nöja sig med ett inhopp i den 68:e minuten, när Perugia vände 1-2 till 2-2 mot Ascoli på bortaplan. Han spelade för kort tid för att få ett betyg av den italienska lokaltidningen Perugia Today, som skrev att han inte bidrog med något extra under hans tid på planen. Laget är placerat på åttondeplats i ligan, vilket innebär playoff-spel till Serie A.

Svante Ingelsson, Udinese – 8/1
Ingelsson gjorde för två omgångar sedan sitt första Serie A-mål, men fick i helgen inte speltid under nye tränaren Igor Tudor, som i förra veckan ersatte Massimo Oddo på tränarposten. Klubben spelade 3-3 mot jumbon Benevento och tog därmed första poängen i ligan sedan i början av februari. Udinese är placerat på 14:e-plats i ligan, med tre poäng ner till Chievo på nedflyttningsplats.

MALTA

Alexander Nilsson, Hamrun Spartans - 15/5
Anfallaren spelade ingen match i helgen, då den maltesiska ligan tog slut förra veckan. Nilsson stannade på fem mål den här säsongen, samtidigt som Hamrun Spartans slutade på åttondeplats i ligan. Valletta vann den maltesiska ligan.

NORGE

Amor Layouni, Bodö/Glimt - 7/0
Yttermittfältaren spelade i helgen åter från start i ligan, när laget spelade 0-0 mot Sarpsborg på bortaplan. Han blev däremot utbytt i den 74:e minuten och fick från bänken se en lagkamrat missa en straff på övertid. Bodö/Glimt är, i och med krysset, placerat på tolfteplats i Tippeligan.

Liridon Kalludra, Kristiansund – 7/1
Efter två raka starter, så inledde i helgen svensken matchen på bänken och fick hoppa in i den 76:e minuten, när laget spelade 0-0 mot Tromsö på bortaplan. Kristiansund är placerat på elfteplats i Tippeligan.

Conny Månsson, Kristiansund – 0/0
Målvakten var åter utanför lagets trupp, när Kristiansund spelade 0-0 mot Tromsö på bortaplan. Är tredjemålvakt i laget, som är placerat på elfteplats i Tippeligan.

Andreas Linde, Molde – 7/3 (nollor)
Målvakten spelade i helgen i sedvanlig ordning hela matchen i ligan, när laget föll med 0-1 mot Odd på hemmaplan. Molde är placerat på tredjeplats Tippeligan.

Mattias Moström, Molde – 2/0
35-åringen spelade senast från start mot Vålerenga, men var i helgen utanför matchtruppen, när Molde föll med 0-1 mot Odd på hemmaplan. Molde är placerat på tredjeplats i Tippeligan.

Christopher Telo, Molde – 2/0
Äntligen speltid i ligan! Telo stod förra veckan för en assist i klubbens seger i norska cupen och följde i helgen upp det med att få spela från start för första gången i år i ligan mot Odd. Han fick spela i stället för konkurrenten Kristoffer Haugen, som var utanför truppen på grund av sjukdom. Telo blev dock utbytt redan i den 62:e minuten, när laget föll med 0-1. Molde är trea i Tippeligan.

Martin Broberg, Odd – 6/3
Mittfältaren imponerade i förra veckan med två mål, ett i norska cupen och ett i ligan. Den här veckan spelade han från start mot Molde och stod för assisten till matchens enda mål till seger. Däremot blev han i den 68:e minuten. Odd är åtta i norska ligan.

Jonathan Levi, Rosenborg 2/0
Yttermittfältaren fick i förra veckan spela en halvlek och gjorde en assist i klubbens seger i norska cupen, men har ännu inte fått speltid i ligan. Han satt i helgen på bänken i hela matchen, när Rosenborg bortaslog Strömsgodset med 1-0. Rosenborg är placerat på andraplats i Tippeligan.

Pontus Engblom, Sandefjord – 7/4
Engblom spelade i helgen hela matchen, när Sandefjord föll med 0-1 mot Brann på hemmaplan. Sandefjord är placerat på 13:e-plats i Tippeligan.

William Kurtovic, Ullensaker/Kisa (utlånad från Sandefjord) – 4/0

Mittfältaren spelade i helgen från start mot Viking, men blev i den 55:e minuten utbytt vid ställningen 1-5. Därefter fick han från bänken se sitt lag reducera till 4-5. Laget är placerat på sjätteplats i Obos-ligan.

Kevin Kabran, Start – 6/1
Yttermittfältaren spelade i helgen hela matchen, när Start föll med 0-1 mot Haugesund på hemmaplan. Start är placerat på sista plats och har inte vunnit sedan i premiären den 11 mars mot Tromsö i Tippeligan.

Elliot Käck, Start – 7/1
Vänsterbacken spelade i helgen hela matchen, när laget föll med 0-1 mot Haugesund på hemmaplan. Har startat i alla ligamatcher.

Isac Lidberg, Jerv (utlånad från Start) – 3/0
Anfallaren var i helgen utanför matchtruppen på grund av skada, när Jerv spelade 0-0 mot Sandnes på bortaplan i ligan. Laget är placerat på tolfteplats i Obos-ligan.

Marcus Sandberg, Vålerenga – 1/0 (nollor)
Målvakten fick nyligen göra sin första tävlingsmatch för säsongen i norska cupen, men satt i helgen åter på bänken i ligan, när klubben spelade 2-2 mot Ranheim på bortaplan. Svenskbekantingen Sam Johnson stod för båda Vålerengas mål. Sandberg är andremålvakt i laget, som är placerat på sjundeplats i Tippeligan.

POLEN

Nicklas Bärkroth, Lech Poznan – 23/0
Bärkroth fick sitta på bänken i hela helgens 2-4-förlust mot Gornik Zabrze på hemmaplan. Laget föll därmed till andraplats och har nu två poäng upp till Legia Warszawa i serieledning. Svensken fick senast speltid den 7 april i 3-1-segern mot just Gornik Zabrze, där han spelade 17 minuter efter ett inhopp.

PORTUGAL

Robert Åhman-Persson, Belenenses – 14/0
Svensken gjorde i helgen sin sjätte raka start i ligan, när Belenenses föll med 0-1 mot Braga på hemmaplan. Laget är placerat på tolfteplats i ligan.

RUMÄNIEN

Alexander Fioretos, Gaz Metan – 0/0
Svensken var i helgen utanför lagets matchtrupp, när Gaz Metan hemmaslog Botosani med 2-1 och därmed klev upp på säker mark i den rumänska högstaligan. Laget har nu två poäng ner till Poli Timisoara på nedflyttningskval och Concordia Chiajna på nedflyttningsplats.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 36/8
Wernbloom har problem med en revbensskada och känning i ena baksidan av låret, vilket gjorde att han missade helgens match, när CSKA spelade 0-0 i toppmötet med Zenit Saint Petersburg på bortaplan. CSKA Moskva är trea i den ryska ligan.

Sebastian Holmén, Dynamo Moskva - 22/0
Mittbacken gjorde nyligen första ligastarten sedan den 9 december, bänkades i senaste omgången, men fick i går åter spela från start mot Rubin Kazan på hemmaplan. Den här gången fick han spela hela matchen som vänsterback, när matchen slutade 0-0. Laget är placerat på elfteplats i ryska ligan.

Viktor Claesson, FC Krasnodar – 32/11
Svensken spelade i går åter från start, när Krasnodar vann med 2-0 mot serieledaren Lokomotiv Moskva. Krasnodar är placerat på femteplats och har två poäng upp till CSKA Moskva på tredjeplats, vilket innebär kvalspel till Champions League i sommar.

Andreas Granqvist, FC Krasnodar – 31/2
Svenske landslagskaptenen spelade, i likhet med Claesson, hela gårdagens match mot Lokomotiv Moskva, som slutade med 2-0-vinst. Krasnodar är placerat på femteplats i ryska ligan, vilket innebär kval till Europa League nästa säsong.

SCHWEIZ

Emil Bergström, Grasshoppers – 35/2
Spelade som vanligt hela matchen när Grasshoppers vann med 1-0 borta mot jumbon Lausanne. Nu är laget sexa i tabellen och har sju poäng ner till bottenplatsen.

Nabil Bahoui, Grasshoppers - 14/2

Har lånats ut till AIK. Bahoui gjorde sju starter (senaste 30 september) och fem inhopp (senaste 3 december) i ligan för Grasshoppers.

Alexander Fransson, Lausanne (utlånad från FC Basel) – 25/0
Jumbon Lausanne åkte på sin femte raka förlust i lördags (0-1 hemma mot Grasshoppers). Mittfältaren Fransson satt på bänken under hela matchen.

Alexander Gerndt, FC Lugano – 31/7
Forwarden hoppade in i den 79:e minuten hemma mot St. Gallen och stod för assisten till Luganos 2-0-mål i den 86:e minuten. Matchen slutade 2-1.

SERBIEN

Andrej Simeunovic, FK Vozdovac - 0/0
Inte med i truppen till någon av de två matcherna som spelats sedan senaste svenskkollen.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic - 43/4
Högerbacken spelade 71 minuter när Celtic vann derbyt mot Rangers med 5-0 och säkrade sjunde raka ligatiteln. När Celtic satte sitt 3-0-mål firade Lustig genom att roffa åt sig en polismössa och sätta den på sitt huvud innan han lämnade tillbaka den några sekunder senare. Agerandet har därefter fått kritik från skotska polisen, som i ett uttalande meddelar att de är "väldigt besvikna" över Lustigs firande.

SPANIEN

John Guidetti, Alaves (utlånad från Celta Vigo) - 27/3
Startade hemma mot Atletico Madrid i söndags. Blev utbytt i den 72:a minuten. Atletico vann med 1-0.

Markus Holgersson, Lorca - 14/0
Satt på bänken under hela matchen när nästjumbon Lorca slog Gimnastic Tarragona med 1-0 på hemmaplan i söndags.

TURKIET

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 34/8 nollor
Spelade i 1-0-förlusten borta mot Sivasspor i lördags. Genclerbirligi ligger näst sist i ligan och har två poäng upp till säker mark med tre omgångar kvar att spela.

Abbe Khalili, Genclerbirligi - 30/2
Mittfältaren spelade hela matchen mot Sivasspor.

Daniel Larsson, Akhisar - 26/2
Hoppade in i den 78:e minuten borta mot Yeni Malatyaspor (0-0) i söndags.

Patrik Carlgren, Konyaspor - 4/2 nollor
På bänken när Konyaspor föll borta mot Bursaspor med 2-1 under måndagen.

Mattias Bjärsmyr, Sivasspor - 31/0
Återigen spelade mittbacken hela matchen, när Sivasspor slog Genclerbirligi med 1-0 på hemmaplan. Laget ligger sjua i ligan.

Loret Sadiku, Kasimpasa - 28/0
Spelade hela matchen när Kasimpasa föll med 4-1 hemma mot Fenerbahce i lördags.

Adam Ståhl, Karabükspor - 8/0
Åkte på sin elfte raka förlust i fredags. Laget föll med 5-0 borta mot Göztepe och ligger toksist. Ståhl var inte med i truppen.

TYSKLAND

Branimir Hrgota, Frankfurt – 8/0
Fick speltid för första gången i ligan sedan den 13 januari. Forwarden startade helt plötsligt borta mot Bayern München (förlust med 4-1). Blev utbytt i den 65:e minuten.

Oscar Wendt, Mönchengladbach - 29/1
Spelade hela matchen i 1-1-matchen mot Schalke. Vänsterbacken varnades i den 26:e minuten.

Ludwig Augustinsson, Werder Bremen - 32/2
Vänsterbacken var tillbaka efter skada i helgen. Spelade hela matchen mot Borussia Dortmund (1-1).

Albin Ekdal, Hamburg - 18/0
Hoppade in i den 68:e minuten när Hamburg plockade tre poäng för andra helgen i rad (seger med 3-1 borta mot Wolfsburg). Två omgångar återstår och HSV har två poäng upp till kvalplatsen och tre poäng upp till säker mark.

Robin Quaison, Mainz - 22/4
På bänken under hela matchen mot RB Leipzig (seger med 3-0).

Emil Forsberg, RB Leipzig – 28/5
Avstängd resten av säsongen på grund av ett rött kort mot Hoffenheim nyligen.

Alexander Isak, Dortmund - 9/1
Utanför truppen igen. Fick senast speltid i ligan den 27 januari.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 12/3
På väg tillbaka efter en skada.

Christoffer Nyman, Eintracht Braunschweig - 19/6
Skadad och missar resten av säsongen, plus VM.

Simon Hedlund, Union Berlin - 31/6
Spelade hela matchen när Union Berlin förlorade med 3-1 borta mot nästjumbon Darmstadt.

Mikael Ishak, Nürnberg - 29/13
Spelade 87 minuter när Nürnberg slog Eintracht Braunschweig med 2-0 under måndagen. Laget ligger tvåa i 2. Bundesliga och har fem poäng ner till kvalplatsen med två omgångar kvar. Bundesliga är nära!

Sebastian Andersson, Kaiserslautern - 27/10
Forwarden gjorde två mål mot Arminia Bielefeld i fredags, men Kaiserslautern föll med 2-0 och därmed är laget klart för spel i tredjeligan till nästa säsong. I och med nedflyttningen bryts Anderssons kontrakt.

Richard Magyar, Greuther Fürth - 18/2
Mittbacken hoppade in i den 73:e minuten i 3-0-förlusten borta mot St Pauli. Greuther Fürth ligger på kvalplats neråt och har en poäng upp till säker mark.

Emir Kujovic, Fortuna Düsseldorf - 21/2
Fast på bänken igen. Düsseldorf slog Dynamo Dresden med 2-1 i helgen och är klart för spel i Bundesliga till nästa säsong.

USA

Zlatan Ibrahimovic, LA Galaxy – 5/3
Forwarden spelade hela matchen när Galaxy föll med 3-2 hemma mot New York Red Bulls. Zlatan stod för en assist. Gjorde ett mål som dömdes bort för offside.

Axel Sjöberg, Colorado – 4/0
Mittbacken satt på bänken under hela matchen mot Orlando (förlust med 2-1).

Johan Blomberg, Colorado – 6/0
Åkte på en smäll senast och var inte med i truppen mot Orlando.

Gustav Svensson, Seattle – 9/1
Spelade hela matchen när Seattle föll med 1-0 borta mot Los Angeles FC. Laget har en seger på de sex första ligamatcherna.

Gabriel Somi, New England Revolution - 8/0
Spelade hela matchen när New England slog Sporting Kansas City med 1-0 på hemmaplan. Vänsterbacken blev varnad i den 77:e minuten.

Anton Tinnerholm, New York City - 7/2
Spelade hela matchen när New York slog Dallas med 3-1 på hemmaplan.

Joel Qwiberg, San José Earthquakes - 1/0
Utanför truppen igen.

Magnus Eriksson, San José Earthquakes - 7/2
Eriksson spelade hela matchen när San José föll med 2-1 mot Columbus. Mikael Stahres gäng har bara en seger på de sju inledande matcherna.