Svensken som tagit plats i israeliska topplaget - Hult räddade Nice

Svenskkollen (Herr)

Joakim Askling har tagit en ordinarie plats i det israeliska topplaget Beitar Jerusalem.
Kristoffer Nordfeldt fick äntligen chansen – men hade en tung match.
Niklas Hult räddade Nice.
Här är veckans Svenskkollen.

- HERRAR -

AZERBAIJAN
Samuel Armenteros, Qarabag - 12/4
Senaste matchen var den 19 december då det blev 1-1 mot Qabala, då startade Armenteros och blev utbytt med tre minuter kvar. Inget mål för svensken där och den senaste fullträffen kom den 17 oktober. Qarabag leder ligan med åtta poäng. Nästa match är den 30 januari.

Ricardinho, Qabala FK – 5/0
Uppehåll. Qabala är fyra i ligan, tio poäng efter Qarabag.

BELGIEN
Erik Johansson, Gent 9/0
Uppehåll. Sju starter och två inhopp har det blivit i ligan, och inga framträdanden i Champions League. Har haft lite problem med skador och när han varit frisk har han inte varit helt given. Har missat de fem senaste matcherna och gjort en match på två och en halv månad. Gent har spelat 21 omgångar och toppar tabellen.

Erdin Demir, Waasland-Beveren – 21/0
Uppehåll. Demir har varit given som vänsterback i Beveren som är fyra från slutet och med i kampen om att hänga kvar i ligan.

CYPERN

Markus Holgersson, Anorthosis Famagusta – 17/2
Svag form på Anorthosis. I helgen blev det ett nytt kryss, 1-1 borta mot Doxa. Holgersson spelade hela matchen. Anarthosis är tvåa i ligan, sex poäng efter AEK Larnaca. Holgersson har startat i 17 av 18 matcher.

Maic Sema, AEL Limassol FC – 10/1
Inte med i truppen när laget spelade 0-0 mot Paphos.

Per Nilsson, FC Köpenhamn – 4/0
Uppehåll. FCK leder serien. Har haft skadeproblem men när han väl kom tillbaka har inte lyckats spela till sig en ordinarie plats. Fyra starter har det blivit, senaste den 22 november, i lagets 17 matcher.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn – 9/0
Uppehåll. FCK leder serien. Har inte varit helt given i FC Köpenhamn. Sju starter och två inhopp i lagets 17 ligamatcher.

Sebastian Larsson, Sunderland – 12/0
Utanför truppen när Sunderland förlorade mot Arsenal i FA-cupen. Har varit borta i en månad. Fem matcher från start och sex inhopp har det blivit i lagets 20 ligamatcher. Sunderland är näst sist i ligan.

Ola Toivonen, Sunderland - 11/0
Spelade hela matchen när Sunderland förlorade med 1-3 mot Arsenal i FA-cupen.

Jonas Olsson, West Bromwich – 13/1
Utanför truppen när WBA spelade 2-2 mot Bristol City i FA-cupen.

Martin Olsson, Norwich - 12/0
Efter att ha varit utanför startelvan i två raka ligamatcher spelade Olsson hela matchen när det blev 0-3 mot Manchester City i FA-cupen.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea - 0/0
Ständigt bänkad i ligan men när laget spelade mot Oxford i FA-cupen fick Nordfeldt chansen. Det blev inte lyckat. Svensken släppte in tre mål när det blev 2-3. Fick dock det bästa betyget i Swansea av Wales Onlines läsare, en sexa. Samma betyg gav tidningens reporter Chris Wathan.

Joel Ekstrand, Watford FC – 0/0
Har tränat med laget i två veckor efter den tunga knäskadan. Var inte med i helgens trupp då han ännu inte är redo för spel.

Alexander Kacaniklic, Fulham FC – 15/3
Tung match för Kacaniklic i helgen. Fulham förlorade med 1-2 mot Sheffield Wednesday i FA-cupen och i slutet fick svensken en jättechans, men missade öppet mål. Efter 71 minuter fick han lämna planen.

Marcus Olsson, Blackburn Rovers – 20/0
Inget spel i helgen. Olsson har spelat samtliga matcher som vänsterback. Laget är på 17:e plats.

Isak Ssewankambo, Derby - 0/0
Äntligen med i truppen men fick inte hoppa in när Derby besegrade Hartlepool med 2-1 i FA-cupen.

Daniel Örlund, HJK – 20/0
HJK slutade trea i ligan och Örlund har meddelat att han lämnar HJK.

FRANKRIKE
Niklas Hult, SC Nice – 7/1

Spelade hela matchen mot Lille och gjorde den viktiga 1-1-kvitteringen, vilket blev slutresultatet. Nice spelade 4-3-1-2 och enligt klubbens hemsida hade Hult en av de tre mittfältsplatserna. Nice är fyra i Ligue 1.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux – 5/0
Utanför truppen. Har inte fått spela i ligan sedan den 4 oktober. Har startat i två av 19 matcher. Bordeaux är på tolfte plats. Kiese Thelin har problem med en häl och ska göra ett ingrepp vilket betyder att han riskerar att missa resten av säsongen.

Zlatan Ibrahimovic, PSG – 15/15
Spelade hela 2-0-segern mot Bastia men lämnade planen mållös. Svensken har gjort 15 ligamål på lika många matcher. Paris leder med 20 poäng före Angers.

GREKLAND
Robin Olsen, Paok – 10/0
Vaktade målet när PAOK besegrade PAS Giannina med 3-1. Olsens lag är trea i ligan.

Jimmy Durmaz, Olympiakos – 16/5
Spelade hela matchen mot Levadiakos. Olympiakos vann med 3-1 och Durmaz assisterade fram till 3-0-målet. Laget leder den grekiska ligan med 18 poäng.

Marcus Berg, Panathinaikos – 13/3
Andra matchen efter skada. Började på bänken och hoppade in efter 58 minuter. Då stod det 1-0 och matchen mot Kalloni slutade 2-0. Inget mål för Berg. Som den här säsongen har gjort tre fullträffar på 13 matcher.

Jakob Johansson, AEK Athen – 17/3
Började på bänken och hoppade in efter 71 minuter. Då stod det 2-1 mot Xanthi vilket blev slutresultatet.. Aten är tvåa i ligan, 18 poäng efter Olympiakos. Johansson har startat i samtliga 16 matcher.

HOLLAND
Sam Larsson, Heerenveen – 17/3
Uppehåll. Heerenveen är på elfte plats. Sam Larsson har gjort tre mål på 17 matcher.

Simon Thern, Heerenveen – 14/3

Fotskadad och ska opereras vilket gör att han missar resten av säsongen. Har, precis som Sam Larsson, gjort tre mål den här säsongen.

Arber Zeneli, Heerenveen - 0/0
Har precis börjat träna med laget.

Simon Tibbling, FC Groningen 17/0
Uppehåll. Tibbling har startat i samtliga 17 ligamatcher. Groningen är åtta.

Rasmus Lindgren, FC Groningen - 4/0
Uppehåll. Lindgren har missat många matcher på grund av skada.

Muamer Tankovic, AZ – 9/2
Uppehåll. AZ är tolva i ligan. Senaste starten för Tankovic var den 17:e oktober.

Mattias Johansson, AZ – 14/1
Uppehåll. AZ är tolva i ligan.

Kristoffer Peterson, Roda – 0/0
Uppehåll. Gjorde sju matcher i Utrecht och är nu utlånad till Roda.

Valmir Berisha, Cambuur - 4/0
Uppehåll. En start och tre inhopp har det blivit för Berisha i Cambuur som är trea från slutet i ligan.

ISRAEL
Joakim Askling, Beitar Jerusalem - 4/0

Spelade hela matchen som mittback när det blev en överraskande 0-1-förlust mot Hapoel Kfar Saba. Efter att ha suttit på bänken i början av säsongen har Askling nu fått chansen och det här var fjärde starten för säsongen. Beitar Jerusalem är trea i ligan. (Läs en lång intervju med Askling från i somras HÄR.)

ITALIEN
Robin Quaison, Palermo – 14/0
Fick inte hoppa in när Palermo besegrade Hellas Verona med 1-0. Sex starter har det blivit den här säsongen, senaste var den 8 november. Palermo är på 16:e plats.

Oscar Hiljemark, Palermo - 18/3
Viktig 1-0-seger mot Hellas Verona och Hiljemark startade som vanligt på mittfältet. Svensken spelade hela matchen. Efter 19 omgångar har Hiljemark startat 17 gånger i Palermo som är på 16:e plats.

Alexander Farnerud, Torino – 0/0
Uppehåll. Har tränat i några veckor med laget efter knäskadan. Inte redo för match ännu.

Pontus Jansson, Torino – 2/0
Bänkad hela matchen när Torino förlorade med 0-1 hemma mot Empoli. Jansson har startat i en ligamatch den här säsongen. Torino är på 14:e plats i ligan.

Filip Helander, Hellas Verona - 9/1
Startade och spelade hela matchen när Hellas Verona förlorade med 0-1 hemma mot Palermo. Tung förlust mot bottenkollegan vilket betyder att Helanders lag är sist i ligan och har elva poäng upp till Genoa som är över kvalstrecket. Sju starter och tre inhopp har det blivit för den svenske mittbacken i ligan.

Emil Krafth, Bologna - 1/0
Utanför truppen när Bologna förlorade med 0.1 mot Chievo. En match har det blivit hittills.

KINA

Tobias Hysen, Shanghai SIPG FC – 26/12

Uppehåll. Slutade tvåa i ligan. Var bänkad i de senaste matcherna och gjorde bara ett mål på de 14 sista omgångarna.

MALTA
Billy Berntsson, Qormi FC – 13/0

Alexander Nilsson, Qormi FC – 13/6
Var inte med i truppen när det blev 0-1 mot Birkirkara. Qormi är trea från slutet. Nilsson har gjort sex mål.

Andreas Granqvist, Krasnodar – 18/1
Uppehåll. Krasnodar är femma i ligan. Är given som mittback och spelar hela tiden. Har startat i samtliga 18 ligamatcher.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 16/2
Uppehåll. CSKA leder ligan med tre poäng. Är given på Moskvas mittfält. 15 starter och ett inhopp har det blivit efter 18 omgångar.

Carlos Strandberg, CSKA Moskva - 0/0
Uppehåll. Gjorde två matcher i Ural. Är tillbaka i Moskva.

SAUDIARABIEN
Nabil Bahoui, Al Ahli - 10/0
Uppehåll. Laget leder ligan, lika många poäng som Al Hilal. Svensken har startat i fyra matcher.

SCHWEIZ
Kim Källström, Grasshoppers - 17/1
Uppehåll. Källström är nyckelspelare i laget och har startat i 17 av lagets 18 matcher. Är tvåa i ligan, tio poäng efter Basel.

Behrang Safari, FC Basel – 9/0
Uppehåll. Basel leder ligan, tio poäng före Grasshoppers.

Alexander Fransson, FC Basel - 0/0
Har precis skrivit på.

Alexander Gerndt, Young Boys – 12/5
Uppehåll. Laget trea i ligan.

SKOTTLAND
Mikael Lustig, Celtic – 13/1
Spelade hela matchen när det blev 3-0 mot Stranraer i cupen. Har startat i 13 ligamatcher av 20. Celtic leder den skotska ligan.

Osman Sow, Hearts – 21/8

Startade och blev utbytt med två minuter kvar när Hearts besegrade Aberdeen med 1-0 i cupen. I ligan är Hearts trea. Anfallaren har gjort åtta mål.

SPANIEN
John Guidetti, Celta Vigo - 17/1
Spelade hela matchen och gjorde två mål när det blev 3-0 mot Segunda B-laget Cadiz. Men började på bänken i ligan mot Atletico Madrid. Hoppade in efter 74 minuter när det blev 0-2. Eter 19 omgångar har det blivit en match från start och 16 inhopp. Sammanlagt har han spelat i 283 minuter. Laget är femma i den spanska ligan.

TURKIET
Andreas Isaksson, Kasimpasa – 10/0
Uppehåll. Senaste matchen var den 30 oktober. Har stått i tio av lagets sjutton ligamatcher. Kasimpasa ligger fyra i den turkiska ligan.