Svenskkollen: Kacaniklics första ligastart på fyra månader - Schelins fyra mål på 13 minuter

Svenskkollen (Herr)

Alexander Kacaniklics första ligastart på fyra månader - och Pontus Janssons första för säsongen.
Lotta Schelin gjorde fyra mål på 13 minuter.
Och det blev även svenska fullträffar i Grekland, Holland, Turkiet och Tyskland, samt på Malta.

- HERRAR -

AZERBAIJAN
Samuel Armenteros, Qarabag - 12/4
Har spelat två matcher den senaste veckan. Båda slutade oavgjort. Först spelade Armenteros hela matchen när det blev 2-2 mot Sumqayit och därefter startade han även i 1-1-mötet med Qabala, men blev där utbytt med tre minuter kvar. Inget mål för svensken och den senaste fullträffen kom den 17 oktober. Qarabag leder ligan med åtta poäng.

Ricardinho, Qabala FK – 5/0
Har spelat två matcher senaste veckan för Qabala som tappat mark i ligan. Först startade vänsterbacken i 0-1-förlusten mot Zira, utbytt efter 57 minuter, och sedan spelade han hela 1-1-mötet med Qarabag. Qabala är fyra i ligan, tio poäng efter Qarabag.

BELGIEN
Erik Johansson, Gent 9/0
Inte med i truppen i 3-0-segern mot Kortrijk. Enligt Gents hemsida är Johansson nu skadefri men kör rehab. Laget leder ligan med fem poäng. Den svenske mittbacken har startat i sju av lagets 20 ligamatcher.

Erdin Demir, Waasland-Beveren – 20/0
En väldigt viktig 1-0-seger mot bottenkollegan Mouscron-Peruwelz. Demir spelade hela matchen som vänsterback. Beveren avancerade upp till nionde plats. Demir har spelat 90 minuter i lagets samtliga 20 ligamatcher.

CYPERN

Markus Holgersson, Anorthosis Famagusta – 14/2
2-1 hemma mot Nea Salamis och Holgersson spelade hela matchen. Anarthosis är tvåa i ligan, samma poäng som ettan AEK Larnaca. Holgersson har startat i 14 av 15 matcher.

Maic Sema, AEL Limassol FC – 10/1
Inte med i truppen när laget besegrade Ayia Napa med 1-0.

Ola Toivonen, Sunderland - 10/0
Startade som central mittfältare när Sunderland förlorade med 1-3 mot Chelsea. Blev utbytt i halvtid. Laget är näst sist i Premier League.

Jonas Olsson, West Bromwich – 11/1
Spelade hela matchen när det blev 1-2 mot Bournemouth. Efter 17 omgångar har Olsson gjort nio starter. Laget är på 13:e plats i ligan.

Martin Olsson, Norwich - 10/0
Spelade hela matchen som vänsterback när det blev en överraskande 2-1-seger borta mot Manchester United. Olsson har startat i nio matcher. Norwich är på 16:e plats i ligan.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea - 0/0
Fortfarande utan speltid i sin nya klubb efter flytten från Holland. På bänken mot West Ham.

Joel Ekstrand, Watford FC – 0/0
Har precis börjat träna med laget efter den tunga knäskadan. Var inte med i helgens trupp då han ännu inte är redo för spel.

Alexander Kacaniklic, Fulham FC – 12/2
Första starten på fyra månader för Kacaniklic (senast var den 22 augusti). Den senaste veckan har Fulham spelat två matcher och svensken har varit med i elvan båda gångerna. Först blev det 1-2-förlust på hemmaplan mot ligasexan Ipswich, då blev han utbytt efter 76 minuter. Sedan blev det 90 minuter i 2-2-mötet borta mot jumbon Bolton. I båda matcherna spelade Kacaniklic till höger på mittfältet. Det betyder att svensken nu har gjort tre matcher från start i Fulham som är på 18:e plats.

Marcus Olsson, Blackburn Rovers – 18/0
Spelade hela matchen som vänsterback när det blev 0-1-förlust borta mot ligaelvan Reading. Blackburn är på 14:e plats i ligan. Olsson har startat i 17 matcher.

Daniel Örlund, HJK – 20/0
HJK slutade trea i ligan och Örlund har meddelat att han lämnar HJK.

FRANKRIKE
Niklas Hult, SC Nice – 5/0
Tillbaka efter avstängning och startade i 1-0-segern mot Montpellier. Hult lämnade planen efter 74 minuter. Nice är femma i ligan.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux – 5/0
Utanför truppen i 1-1-mötet med Marseille. Har inte fått spela i ligan sedan den 4 oktober. Har startat i två av 19 matcher. Bordeaux är på 14:e plats.

Zlatan Ibrahimovic, PSG – 14/15
Spelade hela matchen när det blev 3-0 mot Caen. Zlatan gjorde ett mål och har nu gjort 15 mål på 14 matcher. Paris leder ligan med 19 poäng före Monaco.

GREKLAND
Robin Olsen, Paok – 9/0
Startade i 1-0-segern mot Platanias, men skadade sig och tvingades utgå efter 62 minuter. Paok är trea i ligan, en poäng efter tvåan AEK Aten.

Jimmy Durmaz, Olympiakos – 14/5
Spelade hela matchen i 2-0-segern mot jumbon Kalloni, som fick sin målvakt utvisad efter 33 minuter. Då stod det 1-0 och fem minuter senare gjorde bortalaget sitt andra mål. Olympiakos leder ligan med hela 18 poäng före Aten.

Marcus Berg, Panathinaikos – 11/3
Är fotskadad och var därför utanför truppen. Enligt grekisk media blir det inget mer spel det här året, en match kvar.

Jakob Johansson, AEK Athen – 15/3
Blev målskytt när han satte 1-0 hemma mot Levadiakos. Men bortalaget vände och vann med 2-1. Johansson spelade som vanligt hela matchen på mittfältet. Aten är tvåa i ligan, 18 poäng efter Olympiakos. Johansson har startat i samtliga 15 matcher.

HOLLAND
Sam Larsson, Heerenveen – 17/3
Spelade hela matchen när det blev 0-4-förlust hemma mot ligatian ADO Den Haag. Heerenveen är på elfte plats.

Simon Thern, Heerenveen – 14/3
Fotskadad och ska opereras vilket gör att han missar resten av säsongen. Har, precis som Sam Larsson, gjort tre mål den här säsongen.

Simon Tibbling, FC Groningen 17/0
Spelade hela matchen som central mittfältare i den tunga 1-2-förlusten borta mot ligafyran Heracles som avgjorde i den sista minuten. Tibbling har startat i samtliga 17 ligamatcher. Groningen är nu är åtta.

Rasmus Lindgren, FC Groningen - 4/0
Är skadad och var utanför truppen.

Dino Islamovic, FC Groningen – 0/0
Utanför truppen.

Simon Gustafson, Feyenoord - 9/3
Avstängd och var därför inte med i truppen mot NEC.

Sam Lundholm, NEC Nijmegen - 6/0
Utanför truppen mot Feyenoord.

Muamer Tankovic, AZ – 9/2
Fast på bänken i 2-2-mötet med Utrecht, trots att han kom in och gjorde mål i förra omgången. AZ är tolva i ligan. Senaste starten för Tankovic var den 17:e oktober.

Mattias Johansson, AZ – 14/1
Gjorde första målet för säsongen när han satte 1-0 mot Utrecht. Matchen slutade 2-2 och Johansson spelade 90 minuter som högerback. AZ är tolva i ligan.

Kristoffer Peterson, FC Utrecht – 7/0
Fast på bänken när Utrecht spelade 2-2 mot AZ. Utrecht är sjua i ligan och senaste starten för Peterson var den 23:e oktober.

Valmir Berisha, Cambuur - 4/0
Fast på bänken i 4-1-segern mot Excelsior. En start och tre inhopp har det blivit för Berisha i Cambuur som är trea från slutet i ligan.

ITALIEN
Robin Quaison, Palermo – 14/0
Började på bänken och kom in efter 57 minuter mot Sampdoria. Då hade det precis blivit 1-0 och matchen slutade 2-0. Sex starter har det blivit den här säsongen, senaste var den 8 november. Palermo är på 16:e plats.

Oscar Hiljemark, Palermo - 17/3
Spelade hela matchen som central mittfältare när det blev 0-2 mot Sampdoria. Efter 17 omgångar har Hiljemark startat 15 gånger i Palermo som är på 16:e plats.

Alexander Farnerud, Torino – 0/0
Har precis börjat träna med laget efter knäskadan. Inte redo för match ännu.

Pontus Jansson, Torino – 2/0
Gjorde första matchen från start den här säsongen. Spelade hela matchen när det blev 0-1-förlust mot Udinese som är på 13:e plats. Torino är en poäng före och ligger elva.

Filip Helander, Hellas Verona - 8/1
Alla poäng är viktiga för Hellas Verona som är sist i ligan och i helgen blev det 1-1 hemma mot ligasjuan Sassuolo. Helander satt på bänken hela matchen, senaste starten i ligan var den 7 november.

Emil Krafth, Bologna - 1/0
Utanför truppen i 2-3-förlusten mot Empoli.

KINA
Niklas Backman, Dalian Aerbin FC – 29/2
Dalian slutade trea vilket betyder att man inte gick upp utan spelar kvar i division 1.

Mathias Ranégie, Dalian Aerbin FC – 28/11

Tobias Hysen, Shanghai SIPG FC – 26/12
Slutade tvåa i ligan. Var bänkad i de senaste matcherna och gjorde bara ett mål på de 14 sista omgångarna.

MALTA
Billy Berntsson, Qormi FC – 13/0
3-6-förlust mot Sliema Wanderers. Qormi är trea från slutet.

Alexander Nilsson, Qormi FC – 13/6
Nytt mål av Nilsson. Satte 1-1 men det hjälpte inte då det slutade 3-6 till Sliema Wanerers.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 16/2
Uppehåll. CSKA leder ligan med tre poäng.

Carlos Strandberg, Ural - 2/0
Uppehåll.

SAUDIARABIEN
Nabil Bahoui, Al Ahli - 9/0
Hoppade in efter 71 minuter när det stod 0-0 mot Al Fateh. Tre minuter senare gjorde Al Ahli 1-0 och matchen slutade 2-0. Leder ligan, lika många poäng som Al Hilal. Svensken har startat i fyra matcher.

SCHWEIZ
Kim Källström, Grasshoppers - 17/1
Uppehåll. Grasshoppers är tvåa, tio poäng efter Basel.

Behrang Safari, FC Basel – 9/0
Fast på bänken mot Lech Poznan i Europa League, men spelade hela matchen när Basel förlorade på straffar i cupen mot Sion. Uppehåll i ligan. Basel leder ligan, tio poäng före Grasshoppers.

Alexander Gerndt, Young Boys – 12/5
Uppehåll. Laget trea i ligan.

SKOTTLAND
Mikael Lustig, Celtic – 11/1
Spelade hela matchen inär det blev en överraskande 1-2-förlust hemma mot Motherwell som är trea från slutet. Celtic leder ligan, en poäng före Aberdeen.

Osman Sow, Hearts – 18/6
Startade men blev utbytt efter 75 minuter när det blev 0-0 mot St Johnstone. Hearts är trea. Anfallaren har gjort sex mål och sex assist.

SPANIEN
John Guidetti, Celta Vigo - 14/1
2-0-seger mot Granada och Guidetti fick hoppa in med nio minuter kvar. Vigo är fyra i ligan. Guidetti har gjort en start.

TURKIET
Andreas Isaksson, Kasimpasa – 10/0
Sjunde raka matchen som Isaksson var utanför startelvan. Den här gången var svensken utanför truppen när Kasimpasa besegrade Mersin med 2-1. Isakssons senaste start var den 30 oktober och för en vecka sedan skrev Fotbollskanalen att målvakten kan lämna klubben i januari.

Samuel Holmen, Konyaspor – 13/3
Inte med i truppen.

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 13/0
Släppte in ett mål när det blev 0-1 mot ligatvåan Fenerbahce. Genclerbirligi är på 16:e plats.

Panos Dimitriadis, Genclerbirligi - 10/1
Spelade från start och blev utbytt efter 70 minuter i 0-1-förlusten mot Fenerbahce.

Abbe Khalili, Mersin - 13/0

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor – 3/0
Fast på bänken i 2-3-förlusten mot Galatasaray.

Erkan Zengin,Trabzonspor – 15/2

Startade och spelade i 75 minuter i 3-0-segern mot Antalyaspor. Assisterade till matchens första mål. Trabzonspor är åtta i ligan.

Alexander Milosevic, Besiktas – 1/0
Utanför truppen i 3-2-segern mot Osmanlispor. Besiktas leder ligan. Milosevic har gjort en match efter 16 omgångar.

Ferhad Ayaz, Gaziantepspor – 2/0
Utanför truppen mot Rizespor.

Daniel Larsson, Gaziantepspor - 14/3
Gjorde tredje ligamålet för säsongen när han satte 1-0 mot Rizespor. Matchen slutade 2-0 och Larsson blev utbytt med 13 minuter kvar. Gaziantepspor är nia i ligan.

TYSKLAND
Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach – 4/0
Fast på bänken mot Darmstadt. Efter 17 omgångar har det blivit fyra inhopp på sammanlagt 30 minuter.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach – 17/3
Matchhjälte när han med fyra minuter kvar fastställde slutresultatet till 3-2 mot Darmstadt. Det var Wendts tredje ligamål för säsongen. Svensken spelade hela matchen. Mönchengladbach är nu fyra och Wendt har spelat i samtliga minuter.

Albin Ekdal, Hamburg - 8/0
Är skadad.

Pierre Bengtsson, Mainz – 15/0
Spelade hela matchen när det blev 0-2 mot Hertha. Mainz är åtta i ligan.

Jiloan Hamad, Hoffenheim – 0/0
Mittfältaren som i mars skadade knäet under en träning är på väg tillbaka och har tränat i sex veckor.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 17/5
Startade och lämnade planen efter 82 minuter. Då stod det 1-0 och det var Forsberg som hade assisterat fram till Poulsen. I den 91:a minuten kvitterade Greuther Furth. Men i den 93:e minuten satte Leipzig 2-1. Laget leder serien med tre poäng före tvåan Freiburg och åtta före trean Nürnberg.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 17/0
Baffo spelade hela matchen när det blev 1-1 mot Kaiserslautern. Laget är femma i ligan.

Amin Affane, Arminia Bielefeld - 8/0

USA
Axel Sjöberg, Colorado – 14/0

Slutade sist i sin division.

Mohammed Saeid, Columbus – 27/0
Förlorade finalen mot Portland. Saeid kom in i slutet med lyckas inte fixa en kvittering

Erik Friberg, Seattle – 16/1
Seattle åkte ut i kvartsfinal mot Dallas.

ÖSTERRIKE
Philip Hellquist, Wolfsberger – 10/0
Serien drar igång i februari. Wolfsberger sist.

- DAMER-

ENGLAND
Hedvig Lindahl, Chelsea – 14/0
Vann ligan men åkte ur Champions League i åttondelsfinal.

FRANKRIKE
Kosovare Asllani, PSG – 6/2
Utanför truppen i 3-0-segern mot Soyaux. Fotbollskanalen har skrivit att Asllani är på väg bort och lär byta lag i januari.

Caroline Seger, PSG – 11/0
PSG:s lagkapten spelade hela matchen i 3-0-segern mot Soyaux. PSG är trea i ligan, tre poäng efter ettan Lyon.

Lisa Dahlkvist, PSG - 10/1
Spelade hela matchen i 3-0-segern mot Soyaux.

Lotta Schelin, Lyon – 12/12

Spelade den första halvleken och gjorde fyra mål. Alla fullträffarna kom inom loppet av 13 minuter. Lyon besegrade jumbon Nimes med hela 10-0. Lyon leder ligan med två poäng.

Sofia Jacobsson, Montpellier – 11/5
Spelade inte.

Linda Sembrant, Montpellier – 12/2
Spelade hela matchen i 2-1-segern mot Guingamp. Montpellier är tvåa i ligan.

Maria Karlsson, Saint-Étienne - 13/0
Besegrade Rodez med 3-0. Karlsson spelade hela matchen. Saint-Etienne är sjua i ligan.

ITALIEN
Stephanie Öhrström, AGSM Verona - 4/0
Stod när det blev 6-1 mot jumbon Vittorio Veneto. Verona toppar tabellen.

Lisa Ek, Fiorentina - 7/0
Spelade från start men gick av efter 48 minuter när det blev 3-1 mot Zaccaria . Fiorentina fyra i ligan.

NORGE
Emma Lundh, Lilleström - 5/0
Lilleström vann ligan och cupen. Däremot blev det ett tungt uttåg mot Frankfurt i CL.

TYSKLAND
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg – 12/0
Spelade hela matchen när det blev tunga 1-2 mot bottenlaget USV Jena. Wolfsburg är tvåa i ligan, tolv poäng efter Bayern München.

Publicerad 2015-12-22 kl 11:13