Svenskkollen tillbaka - få koll på alla utlandssvenskar inför trupputtagningen

Svenskkollen (Herr)

Det är dags för Janne Andersson att ta ut sin första landslagstrupp efter VM.
Nu är Svenskkollen tillbaka - där du får en uppdatering om alla svenska spelare i utlandet.

OBS! Siffrorna efter spelarnas namn och klubblag anger tävlingsmatcher(cup/liga) och antalet gjorda mål. För målvakter är det antalet hållna nollor istället för mål. För att vara med i Svenskkollen ska man spela i en högstaliga, eller i en andraliga i England, Italien, Spanien eller Tyskland. Spelare som är låsta till ett annat landslag är inte med på listan.

BELGIEN

Erdin Demir, Zulte Waregem – 5/0
Demir bytte i somras från Waasland-Beveren till Zulte Waregem, ett litet steg upp i belgiska ligan. Har än så länge varit given startspelare till vänster i backlinjen. Utbytt sista tio minuterna mot Oostende (förlust 1-3) när det jagades kvittering.

Eric Smith, Gent – 0/0
Gent gjorde sig av med Anders Christiansen och tog in två nya centrala mittfältare, inkluderat Smith. Smith har dock ännu inte kunnat spela på grund av en skada som han drog på sig innan flytten.

Gustav Engvall, KV Mechelen – 2/0
Svår start, trots att han valde en klubb som flyttades ner till andradivisionen. Två korta inhopp i början är allt än så länge. Var uttagen i truppen i cupmatchen mot Albert Quévy Mons (2-0), men fick ingen speltid.

BOSNIEN

Bahrudin Atajic, Mladost Doboj Kakanj – 1/0
Kom från Landskrona i somras och kunde i helgen göra sin debut, 90 minuter som anfallare mot Celik Zenica (1-1). Sju matcher in i säsongen har Mladost fortfarande inte vunnit en match.

CYPERN

John Alvbåge, Nea Salamina (utlånad från Omonia) – 0/0 nollor
Skulle ha inlett säsongen den här helgen, men matchen blev framflyttad på grund av de cypriotiska klubbarnas deltagande i Europacuperna.

DANMARK

Joel Allansson, Randers FC – 5/0
Allansson förlängde till slut med Randers. Han fortsätter att användas frekvent, om än inte helt ordinarie. 65 minuter som central mittfältare mot Midtjylland (förlust 0-3). Randers centrala mittfält var överkört av Midtjyllands, enligt Tipsbladet, medan Ekstrabladet gav Allansson 3/6.

Mikael Boman, Randers FC – 0/0
Utanför truppen mot Midtjylland (förlust 0-3) på grund av skada, och har haft just skadeproblem under stora delar av sin tid i Danmark. Laget har också värvat tre nya anfallare i sommar.

Patrik Carlgren, Randers FC – 7/3 nollor
Sedan han lämnade AIK vintern 16/17 hade han spelat totalt en enda ligamatch i Nordsjälland och Konyaspor. Valde Randers i sommar och är förstemålvakt igen. Tre insläppta mot Midtjylland i helgen, men kunde inte göra något åt målen.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn – 5/0
Har haft svårt att få speltid i början av säsongen och bänkad hela matchen mot Atalanta (0-0) på torsdagen. Spelade dock 90 minuter mot Sönderjyske (3-2) på söndagen. Fick en assistpoäng, men också bara 5/10 (”under medel”) i betyg hos BT och 3/6 hos Ekstrabladet.

Sotiris Papagiannopoulos, FC Köpenhamn – 9/0
Började säsongen som ordinarie i nya klubben, men har också haft en del matcher på bänken mot slutet. Bänkad mot Atalanta (0-0), 80 minuter mot Sönderjyske (3-2). 6/10 i betyg hos BT, motsvarande godkänt, och 3/6 hos Ekstrabladet.

Joel Andersson, FC Midtjylland – 7/0
Startade både mot Malmö FF (2-2) och Randers (3-0) i veckan, först till höger och sedan till vänster som vingback. 4/6 i betyg hos Ekstabladet för Randers-insatsen, ingen på planen fick ett högre betyg, och har än så länge fått mycket förtroende i sin nya klubb.

Jens Cajuste, FC Midtjylland   1/0
Var för första gången med på bänken efter flytten från Örgryte och gjorde ett tiominutersinhopp på centralt mittfält mot Randers (3-0).

Johan Larsson, Bröndby – 9/1
Som vanligt lagkapten och 90 minuter mot Genk (förlust 2-5), men vilades mot Vendsyssel (2-1). Underkänd av BT (3/10) för insatsen mot Genk, tillsammans med tre andra i laget.

Simon Tibbling, Bröndby – 9/0
Inhopp sista tio minuterna mot Genk (förlust 2-5), spelade nästan hela matchen mot Vendsyssel (2-1). Enligt Jyllands-Posten, Ekstrabladet, och Tipsbladet var Tibbling bäst på plan i den matchen, där han även gjorde assist. Bröndby har värvat två centrala mittfältare som annars har höjt konkurrensen där, så trots Tibblings fina fjolårssäsong är han inte längre helt given.

Gustaf Nilsson, Vejle – 7/0
Startspelare och 90 minuter mot OB (förlust 0-2). Hade ett par avslut för att kunna reducera, men han fortfarande mållös.

Melker Hallberg, Vejle – 2/0
Andra inhoppet efter flytten från Kalmar/Udinese, i underläge 0-2 mot OB.

Jacob Rinne, Ålborg BK – 7/4 nollor
Undantaget en match mot FCK så har Rinne knappt släppt in mål i säsongsstarten, och fortsätter därmed sin fina period från våren. Det blev dock förlust mot Esbjerg (0-1) i måndags. 4/10 i betyg hos BT, varken bland de bästa eller sämsta i laget.

Niklas Backman, Århus – 7/0
Har spelat varenda minut såhär långt i ligans bästa försvar. Bara tre insläppta på sju matcher. 6/10 i betyg hos BT för sin insats mot Hobro, och 4/6 enligt Ekstrabladet.

Tobias Sana, Århus – 4/0

Fasas in i det långsamt efter skadeproblem, även om han nu är helt skadefri igen. Drygt 30 minuters inhopp mot Allan Kuhns Hobro (vinst 2-0). 6/10 i betyg hos BT.

ENGLAND

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United – 3/0
Bänkad och byttes in sista halvtimmen i ett otacksamt läge mot Tottenham, ett 0-2-underläge som blev 0-3. Nilsson Lindelöf höll två gånger på att låta Tottenham göra mål. Låga betyg i de flesta engelska medier.

Ken Sema, Watford – 3/0
Tredje raka inhoppet i Premier League och fick även ha kaptensbindeln en kort stund mot Crystal Palace (vinst 2-1). Hann inte uträtta mycket mer.

Pontus Dahlberg, Watford – 0/0
Har ännu inte synts till. Tränaren Javi Garcia sa till Sky Sports att Dahlberg är en av lagets tre A-lagsmålvakter och att han möjligen kan användas i ligacupen.

Viktor Gyökeres, Brighton – 1/0
Efter en fin försäsong och starkt målsnitt i U23-serien fick Gyökeres debutera i Brightons A-lag, i en förlustmatch mot Southampton (0-1) i ligacupen. Gyökeres spelade hela matchen och skapade flertalet chanser.

Joel Asoro, Swansea – 6/0
Sent inhopp mot Leeds (2-2), utbytt i halvtid mot Bristol City (förlust 0-1) där han fick låga 4/10 i betyg hos Wales Online, och sent inhopp i ligacupen mot Crystal Palace (0-1)

Martin Olsson, Swansea – 5/0
7/10-insats mot Leeds (2-2) och 6/10 mot Bristol City (0-1), enligt Wales Online. Slog inlägget till ett av målen mot Leeds. Given vänsterback, men vilades i ligacupen.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea – 3/1 nollor
Tilltänkt förstemålvakt under Graham Potter, men skadade sig i omgång två. Gjorde comeback – som lagkapten – i tisdagens ligacupförlust mot Crystal Palace (0-1) där Swansea spelade med ett ungt lag, inkluderat sju debutanter.

Pontus Jansson, Leeds – 4/0
Första starten i ligan efter VM-ledigheten. Marcelo Bielsa definierade Janssons insats som ”väldigt positiv” mot Norwich (3-0). 8/10 i betyg hos Yorkshire Evening News för en ”no-nonsense”-prestation. Startade även i ligacupförlusten mot Preston (0-2).

Niclas Eliasson, Bristol City – 4/0
Dåligt med speltid förra säsongen, men stannade kvar, gjorde en väldigt fin försäsong, och har nu startat fyra av fem ligamatcher och där gjort tre viktiga assist (alla tre till Andreas Weimann). Den gångna veckan gjorde han assist mot QPR (3-0) och Swansea (1-0), bägge efter inlägg från vänsterkanten.

Marcus Olsson, Derby – 0/0
Korsbandsskada och frågan är om han spelat mer under 2018. Derby och nye tränaren Frank Lampard har fyllt på med två nya vänsterbackar i truppen.

FINLAND

Gabriel Petrovic, IFK Mariehamn – 12/0
Mittfältaren har haft en del skadeproblem den här säsongen, men spelat mycket den senaste tiden. Startade i senaste matchen, borta mot VPS (1-1), men blev utbytt på tilläggstid i den andra halvleken. Mariehamns säsong har hittills varit en besvikelse. Laget ligger tredje sist i tabellen och har bara två poäng ner till jumbon PS Kemi.

Philip Sparrdal–Mantilla, IFK Mariehamn – 14/
Mittbacken var skadad under våren men kom tillbaka i spel i juni och har sedan dess varit given i startelvan. Spelade hela matchen senast mot VPS.

Nicklas Maripuu, IFK Mariehamn – 24/2
Mittfältaren har fått mycket speltid i år, men missat de två senaste matcherna.

Pontus Åsbrink, IFK Mariehamn – 25/1
Startade mot VPS, men blev utbytt i den 85:e minuten.

Simon Silverholt, IFK Mariehamn – 19/4

En av fem svenskar som startade mot VPS. Spelade hela matchen.

Amin Nazari, IFK Mariehamn – 15/1
Mittfältaren spelade hela matchen mot VPS.

Tatu Varmanen, Inter Åbo – 21/0Spelade inte när Inter kryssade hemma mot RoPS i lördags.

Anders Bååth, SJK – 28/1
Startade mot jumbon PS Kemi i lördags, men blev utbytt i den 67:e minuten. SJK fick bara med sig en poäng (0-0) och ligger nia (av tolv lag) i tabellen.

FRANKRIKE

Karl–Johan Johnsson, Guingamp – 3/0 nollor
Målvakten och hans Guingamp har fått en tuff start på nya säsongen. Laget har förlorat samtliga tre matcher och ligger sist i Ligue 1. Johnsson har stått mellan stolparna i de tre drabbningarna. Senast mot Lille, i helgen, blev det förlust med 3-0 på bortaplan.

Ola Toivonen, Toulouse – 0/0
Har inte tränat med laget de senaste dagarna, enligt La Depeche du Midi, eftersom att han är på väg att byta klubb. Ryktas till Graham Potters Swansea på lån. Meddelade under tisdagen att han slutar i svenska landslaget.

Jimmy Durmaz, Toulouse – 2/0
Kom tillbaka senare från semestern än sina lagkamrater på grund av VM och jobbar just nu för att komma i toppform. Yttermittfältaren har inlett säsongen med två inhopp i ligan.

Alexander Kacaniklic, Nantes – 0/0
Yttermittfältaren har ryktats vara på väg bort i sommar och har inte varit med i truppen till någon av Nantes tre ligamatcher hittills den här säsongen.

Jakob Johansson, Rennes – 0/0
Missade VM på grund av en knäskada och väntar fortfarande på att kunna göra debut för Ligue 1-klubben.

Emil Krafth, Amiens (utlånad från Bologna) – 2/0
Har hunnit med att göra ett inhopp och en start i Ligue 1 för sin nya klubb. Senast, i startdebuten, blev det seger med 4-1 mot Reims och för den insatsen fick högerbacken en sjua i betyg av L’Equipe.

FÄRÖARNA

Ken Fagerberg, 07 Vestur – 19/1
Den tidigare supertalangen spelar just nu på Färöarna och har haft en tuff säsong, i alla fall poängmässigt. Forwarden har stått för ett mål på 19 matcher och Vestur ligger näst sist i ligan. Senast mot Vikingur startade Fagerberg men blev mållös när Vestur vann med 4-1. Fagerberg byttes ut i den 85:e minuten.

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Marcus Berg, Al Ain – 1/1
Har dragit igång igen efter VM och i lördags spelade Al Ain mot Al Wahda i den inhemska supercupfinalen, men då föll laget efter straffar. Berg satte ett mål (stod 3-3 efter ordinarie tid). Forwarden har i övrigt meddelat att han tänker fortsätta i svenska landslaget.

GREKLAND

Mattias Johansson, Panathinaikos – 0/0
Högerbacken satt på bänken under hela ligapremiären mot Xanthi (seger med 1-0) i söndags. Panathinaikos står dock på minus tre poäng, eftersom man inledde säsongen på sex minuspoäng.

Niklas Hult, AEK Aten – 4/0
Vänsterbacken satt på bänken i ligapremiären mot Giannina (seger med 2-0) i helgen, men har startat i fem av sex Champions League-kvalmatcher. AEK är klart för CL-gruppspel, efter sammanlagt 3-2 mot ungerska Vidi. Hult spelade hela returen (1-1) i Grekland under tisdagen.

Astrit Ajdarevic, AEK Aten – 0/0
Mittfältaren har ännu inte varit med i truppen till någon av AEK:s tävlingsmatcher den här säsongen.

Pontus Wernbloom, Paok – 1/0
Mittfältaren skrev nyligen på för Paok och gjorde sin debut i lördags (seger med 1-0 i seriepremiären mot Asteras Tripolis), då han hoppade in i den 74:e minuten.

Sebastian Eriksson, Panaitolikos – 1/0
Bytte IFK Göteborg mot den grekiska ligan i sommar och spelade hela matchen i ligapremiären mot Atromitos (förlust med 2-1) i lördags. Och han gjorde det som central mittfältare, enligt Soccerway.

ISLAND

Valmir Berisha, Fjölnir (utlånad från Ålesund) – 16/3
Forwarden har inte gjort mål sedan i maj och har inte startat en match sedan den 8 augusti. Senast mot Valur (förlust med 5-3) hoppade den tidigare Roma-spelaren in i den 71:a minuten. Fjölnir ligger näst sist i ligan, på nedflyttningsplats.

Sebastian Starke Hedlund, Valur – 9/0
Kom till klubben i somras och har tagit en startplats. Mittbacken har redan hunnit med att spela nio matcher (fem i ligan och fyra i Europa League-kvalet). Starke Hedlund spelade hela matchen senast mot Fjölnir (seger med 5-3). Valur leder serien med tre poäng efter 17 spelade matcher.

ISRAEL

Rasmus Sjöstedt, Hapoel Haifa – 6/1
Given som defensiv mittfältare och har redan hunnit med att spela i ligan, cupen och Europa League-kvalet. I lördags spelade Hapoel Haifa sin ligapremiär och då startade Sjöstedt när man slog Maccabi Netanya med 5-0. Dessutom gjorde han mål, i den 43:e minuten. Det är Sjöstedts första mål för den israeliska klubben. Med en kvart kvar att spela byttes han ut.

ITALIEN

Robin Olsen, AS Roma – 2/1 nollor
Den tidigare Malmö-keepern flyttade från FC Köpenhamn till Roma i sommar och där blivit satsad på som förstemålvakt. Höll nollan i Serie A-premiären mot Torino, men i helgen hemma mot Atalanta hade svensken det tufft. Då släppte han in tre mål i den första halvleken, i en match som slutade 3-3.

Albin Ekdal, Sampdoria – 1/0
Mittfältaren bytte tyska Hamburg, som åkt ur Bundesliga, mot Sampdoria i sommar och gjorde i söndags debut för sin nya klubb. Ekdal hoppade in i den 70:e minuten borta mot Udinese, när Sampdoria föll med 1-0.

Filip Helander, Bologna – 3/0
Mittbacken förlängde med Serie A-klubben i sommar och har spelat samtliga tävlingsminuter hittills den här säsongen. I seriepremiären föll Bologna med 1-0 mot Spal och mot Frosinone på bortaplan i helgen blev det 0-0.

Mattias Svanberg, Bologna – 0/0
19-åringen såldes från Malmö FF till Bologna i sommar och väntar fortfarande på sin debut. Har suttit på bänken i de tre tävlingsmatcher som laget spelat hittills den här säsongen.

Oscar Hiljemark, Genoa – 2/0
Genoa har bara spelat en ligamatch hittills (seger med 2-1 hemma mot Empoli). Då startade Hiljemark på mittfältet men blev utbytt i den 81:a minuten.

Svante Ingelsson, Udinese – 0/0
Mittfältaren är korsbandsskadad just nu.

Samuel Gustafson, Hellas Verona (utlånad från Torino) – 3/0
Mittfältaren har startat i två cupmatcher, men fick nöja sig med ett inhopp i Serie B-premiären i söndags. Då hoppade Gustafson in i den 56:e minuten i 1-1-matchen mot Padova.

Marcus Rohdén, Crotone – 2/1
Mittfältaren, som var tydlig med att han ville flytta på sig i sommar, har hängt med Crotone ner i Serie B och inlett säsongen genom att måla i en av lagens två cupmatcher. Spelade hela matchen när man föll mot Cittadella i seriepremiären i söndags.

LETTLAND

Ricardo Gray, Valmiera – 3/2
Har lämnat AFC Eskilstuna för Valmiera i Lettland. Har där gjort två mål på tre matcher och blev i helgen målskytt när det blev förlust. Laget går inte lika bra utan parkerar sist i ligan.

Camron Nguesseu, Valmiera – 2/0
Har en bakgrund i mindre klubbar i Stockholm och har nu hamnat i Lettland. Startade och blev utbytt när det blev förlust.

MALTA

Alexander Nilsson, Tarxien Rainbows - 2/0

Hoppade in i halvtid när det blev 5-1-seger mot St. Andrews. Det var andra omgången i ligan.

NEDERLÄNDERNA

Sam Larsson, Feyenoord – 2/0
Två assist när Heerenveen besegrades med 5-3. Larsson spelade hela matchen och Feyenoord har två segrar efter två omgångar.

Simon Gustafson, Utrecht – 3/0
1-1 mot VVV. Gustafsson assisterade till Utrechts mål. Startade och blev utbytt efter 61 minuter. En seger, en oavgjord och en förlust har Utrecht. Gustafson har två assist efter tre omgångar.

Emil Bergström, Utrecht – 2/0
Ännu ett svenskt nyförvärv i Utrecht. Bergström spelade hela matchen när det blev 1-1 mot VVV.

Kristoffer Peterson, Heracles – 3/3
Startade och blev utbytt i halvtid när laget låg under med 0-3 mot Willem II. Matchen slutade 0-5. Efter tre omgångar har Peterson gjort tre mål.

Ramon Pascal Lundqvist, PSV Eindhoven – 0/0
Håller till i reservlaget.

Emil Hansson, RKC (utlånad från Feyenoord) – 0/0
Utlånad och spelar i andraligan. Matchhjälte med matchens enda mål mot Telestar och nu i helgen en assist i 3-2-egern mot Den Bosch.  Spelade hela matchen på mittfältet.

NORGE

Amor Layouni, Bodö/Glimt – 20/2
En assist i 2-1-segern mot Tromsö. Layouni startade i anfallet och blev utbytt efter 80 minuter. Bodö är fem poäng över kvalstrecket.

Liridon Kalludra, Kristiansund – 16/2

Matchhjälte när han gjorde lagets andra mål i 2-1-segern mot Sarpsborg. Spelade hela matchen på mittfältet.

Simon Alexandersson, Kristiansund – 3/0
Hoppade in i 2-1-segern mot Sarpsborg. Det var tredje inhoppet i år.

Conny Månsson, Kristiansund – 0/0 nollor
Ingen speltid.

Andreas Linde, Molde – 19/5 nollor
Släppte in tre mål i 2-3-förlusten mot Ranheim. Molde är femma i ligan.

Mattias Moström, Molde – 11/2
Får begränsat med speltid och i helgen blev det bänken hela matchen.

Christopher Telo, Molde – 2/0
Det har bara blivit två matcher och den senaste var i maj.

Pawel Cibicki, Molde (utlånad från Leeds) – 4/1
Spelade hela matchen i 2-3-förlusten mot Ranheim, men blev inget mål.

Isak Ssewankambo, Molde – 1/0
Ett inhopp har det blivit sedan återkomsten från Malmö FF. I helgen blev det bänken hela matchen.

Martin Broberg, Odd – 15/4
Spelade hela matchen och assisterade till matchens enda mål i segern mot Start. Odd är nia i ligan.

Jonathan Levi, Rosenborg 13/1
Kom in efter 24 minuter i 4-3-segern mot Rosenborg. Laget toppar ligan och Levi har gjort sex starter och sju inhopp.

Pontus Engblom, Sandefjord – 20/6
Spelade hela matchen när det blev 1-3-förlust mot Lilleström. Sandefjord är sist i ligan.

William Kurtovic, Sandefjord – 2/1
Ingen speltid i helgen utan satt på bänken.

Marcus Sandberg, Stabaek – 3/0 nollor
Släppte in två mål i 0-2-förlusten mot Haugesund.

Kevin Kabran, Start – 19/5
Spelade hela matchen i 0-1-förlusten mot Odd.

Elliot Käck, Start – 20/1

Isac Lidberg, Jerv (utlånad från Start) – 2/0
Startade och blev utbytt efter 55 minuter i 1-0-segern mot Florö.

Erik Israelsson, Vålerenga (utlånad från Zwolle) – 4/0
Startade och blev utbytt efter 95 minuter när det blev 2-0 mot ligatvåan Brann. Vålerenga är sjua.

PORTUGAL

Erdal Rakip, Benfica – 0/0
Lämnade MFF när kontraktet gick ut i vintras och skrev på för Benfica. Men där har han ännu inte varit i träning. Först lånades han ut i ett halvår till Crystal Palace, där det inte blev speltid, och nu uppger portugisisk media att svensken inte ingår i Benficas tränare Rui Vitorias planer och att man vill göra sig av med honom innan transferfönstret stänger på fredag. Har ryktats om italienska Serie B-laget SPAL och turkiska Trabzonspor.

RYSSLAND

Sebastian Holmén, Dynamo Moskva – 4/0
Två starter och två inhopp efter fyra omgångar. I helgen blev det 1-2-förlust i derbyt mot Spartak och då hoppade Holmén in efter 19 minuter.

Viktor Claesson, FC Krasnodar –5/1
1-1 mot Orenburg i helgen och Claesson spelade hela matchen. Ett mål efter fem omgångar.

Anton Salétros Jönsson, FK Rostov – 3/0
Startade och spelade i 77 minuter när det blev 1-0 mot Arsenal Tula. Tre starter har det blivit efter fem omgångar och laget ligger trea.

Dennis Hadzikadunic, FK Rostov – 0/0
Bänken hela matchen. Ingen speltid ännu.

SCHWEIZ

Nabil Bahoui, Grasshoppers – 5/3
Går bra i Schweiz och gjorde i helgen två mål när det blev 2-1 mot sexan Sion. Grasshopper är efter fem matcher nia i liga.

Alexander Gerndt, FC Lugano – 3/0
Inte med i truppen i helgen. Tre starter efter fem omgångar har det blivit.

TYSKLAND
Isaac Kiese Thelin,
 Leverkusen (utlånad från Anderlecht) – 1/0

Gjorde i helgen första framträdandet för nya klubben när det var premiär i Bundesliga. Hoppade efter 64 minuter när det blev 0-2 mot Mönchengladbach.

Branimir Hrgota, E.Frankfurt – 0/0
Utanför truppen.

Oscar Wendt, Mönchengladbach – 1/0
Spelade hela matchen när det blev 2-0 mot Leverkusen.

Ludwig Augustinsson, Werder Bremen – 1/0
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot Hannover.

Felix Beijmo, Werder Bremen – 0/0

Robin Quaison, Mainz – 0/0

Fin start på årets säsong. Spelade fram till matchens enda mål mot Stuttgart. Spelade bakom lagets ensamma anfallare.

Mikael Ishak, Nürnberg – 1/0
Tuff start i Bundesliga. Hade chans att fixa en poäng mot Hertha men missade en straff med fem minuter kvar. Det blev förlust med 0-1.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 1/0
Spelade hela matchen i premiären, men det var nog inte så kul. Det blev nämligen hela 1-4 mot Dortmund.

Alexander Isak, Dortmund – 0/0

Emir Kujovic, Fortuna Düsseldorf – 0/0
Utanför truppen. Ingen speltid hittills.

Simon Hedlund, Union Berlin – 3/0
Startade och spelade i 90 minuter när det blev 4-1 mot St. Pauli. Hedlund är given i startelvan och laget toppar tabellen.

Sebastian Andersson, Union Berlin – 3/3
Två mål och hjälte i helgen när det blev 4-1 mot St. Pauli. Andersson har fått en fin start i nya klubben efter att ha lämnat Kaiserslautern som åkte ur ligan. Tre mål på tre matcher har det blivit.

Linus Wahlqvist, Dynamo Dresden – 3/0
Startade och blev utbytt efter 74 minuter när det blev 1-3-förlust mot Hedenheim. Dresden har tre poäng efter tre omgångar och Wahlqvist har startat i samtliga matcher.

Richard Magyar, Greuther Fürth – 1/0
Utanför truppen i 2-2-matchen mot Paderborn. En start efter tre omgångar har det blivit.

TURKIET

Daniel Larsson, Akhisarspor – 3/0
Fortsätter att vara startspelare på en kant, precis som förra säsongen. Spelade 75 minuter i förlusten mot Basaksehir (1-3).

Johannes Hopf, Ankaragücü – 3/1 nollor
Knepig säsongsstart för Hopfs nya klubb, med matcher mot bland annat Galatasaray och nu Trabzonspor i helgen. Släppte in två i princip otagbara mål mot Trabzonspor (2-2) och gjorde fin räddning på en frispark.

Abdul Khalili, Kasimpasa – 1/1
Slog in en vacker, matchvinnande frispark sent i första omgången, men skadade sig i samma sekvens och har inte varit med efter det på grund av den skadan.

Loret Sadiku, Kasimpasa – 3/0
Som vanligt startspelare som defensiv mittfältare, den här helgen mot Sivasspor (3-0). Har startat näst intill varje match som det har gått sedan han värvades för två år sedan. Kasimpasa har vunnit alla tre matcher den här säsongen.

Mattias Bjärsmyr, Sivasspor – 0/0
Ordinarie förra säsongen, men har den här säsongen petats av nye brassen David Braz. Bjärsmyr har suttit alla tre matcher på bänken, inkluderat Kasimpasa (förlust 0-3) i helgen.

SERBIEN

Marko Mitrovic, Radnicki Nis – 0/0
Forwarden bröt nyligen med danska Sönderjyske, där han befunnit sig i frysboxen. Har dock inte gjort debut för sin nya klubb än.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic – 7/0
Celtic har spelat en del matcher med trebackslinje och wingbacks vid sidan om den. Då har Lustig klivit in som en av tre mittbackar. Svensken har startat i samtliga tre ligamatcher hittills (assist i segern mot Hamilton senast), men fick agera inhoppare i Europa League-kvalet mot Süduva för två matcher sedan och dessförinnan satt han på bänken i cupen mot Partick Thistle.

SPANIEN

John Guidetti, Alavés – 0/0
Precis som för alla andra VM-spelare försköts semestern för Guidetti den här sommaren. Han fanns inte med i truppen till La Liga-premiären mot Barcelona men hoppade in senast mot Real Betis i lördags (0-0). Då byttes forwarden in i den 64:e minuten.

THAILAND

Niran Hansson, Police Tero - 21/0
Ligan har ett kortare uppehåll just nu. Mittbacken Hansson får mycket speltid i Police Tero, som ligger på plats nummer 14 i tabellen och därmed nedflyttningsplats (placering 14-18 innebär degradering, enligt Soccerway) efter 26 omgångar.

Elias Dolah, Port MTI FC - 20/0
Mittbacken är inte riktigt ordinarie i topplaget Port, som ligger trea i ligan. Dolah har gjort tolv starter och fem inhopp på 26 omgångar. Utöver det har han spelat tre cupmatcher.

Kevin Deeromram, Port MTI FC - 30/2

Vänsterbacken är given i Port. Den tidigare Djurgården-spelaren har fått speltid i samtliga ligamatcher hittills den här säsongen och även gjort fyra cupframträdanden. Står på sju assist.

TURKIET

USA

Zlatan Ibrahimovic, LA Galaxy – 20/16
Gjorde lagets enda mål i derbyt mot LAFC (1-1), med en boll som precis var över linjen. Hans 499:e tävlingsmål i karriären efter ett par mållösa matcher. Trots alla mål av Ibrahimovic så är det precis så att laget ligger på slutspelsplats.

Axel Sjöberg, Colorado – 13/0

Knäskadad och fortfarande inte tillbaka, utan det kan ta ett par-tre veckor till. Sjöberg hade annars behövts mot Salt Lake (förlust 0-6) i söndags. Laget lär missa slutspel.

Johan Blomberg, Colorado – 21/0
Utanför startelvan mot Salt Lake (0-6) och fick hoppa in sista 20 minuterna. Då låg laget under med fyra mål och hade två spelare utvisade. Har annars, för det mesta, varit i startelvan.

Gustav Svensson, Seattle – 21/2
Ny nolla som defensiv mittfältare i en viktig match (1-0 mot Portland Timbers). Slåss med bland annat Ibrahimovic' LA Galaxy och just Armenteros' Portland om de sista slutspelsplatserna.

Gabriel Somi, New England Revolution – 15/0
Tillbaka i laget och rätt in i startelvan mot Philadelphia Union (förlust 0-2). Revolution stördes dock av ett tidigt rött kort.

Anton Tinnerholm, New York City – 23/4
NY City har fått en ny tränare i sommar, men Tinnerholm fortsätter vara startspelare. 90 minuter i derbyt mot NY Red Bulls (1-1).

Joel Qwiberg, San José Earthquakes – 4/0
Har tidigare haft svårt att få speltid, men andra raka starten mot Vancouver Whitecaps (förlust 2-3). Totalt sett en tung säsong för Mikael Stahres Quakes, som bara har vunnit två av 24 matcher efter ligapremiären och tappade 2-0-ledning i helgen. Ligans sämsta lag.

Magnus Eriksson, San José Earthquakes – 25/5
Nytt straffmål, hans tredje för året, mot Vancouver Whitecaps (förlust 2-3). Som vanligt startspelare som högermittfältare.

Samuel Armenteros, Portland (utlånad från Benevento) – 24/8
90 minuter som anfallare mot Seattle Sounders (0-1). Fjärde raka förlusten för Portland, som innan det var obesegrade i 15 matcher. Måste börja ta poäng igen om de inte ska missa slutspelsplatsen.

Adam Lundqvist, Houston – 12/0
Mycket in och ut ur startelvan då han konkurrerar med lagkaptenen DaMarcus Beasley om vänsterbacksplatsen. På bänken mot FC Dallas (1-1). Laget måste verkligen höja sig om de vill nå slutspel.

Pa Konate, Cincinnati (utlånad från SPAL) – 2/0
Får äntligen spela matcher igen, med ett inhopp mot Tampa Bay Rowdies (vinst 2-1). Konate fixade en minst sagt kontroversiell straff i slutet, som gav Cincinnati segermålet i slutminuterna. Tampa Bay ville ha det till att det var en regelkorrekt och schysst tackling, men domaren bedömde det som att det var för mycket dobbar uppe.

Publicerad 2018-08-29 kl 09:17