Svenskkollen (Herr)

Svenskmål i Azerbajdzjan, Grekland, Holland, Israel, Japan och Norge.
En bänkad landslagsmålvakt i Turkiet.
Och två spelare som brutit sina kontrakt.

Samuel Armenteros, Jimmy Durmaz, Rasmus Lindgren, Arber Zeneli, Rade Prica, Robin Simovic och Jakob Orlov gjorde mål i helgen.

Värre för landslagsmålvakten Andreas Isaksson som återigen har hamnat på Kasimpasas bänk.

Dessutom har Ferhad Ayaz brutit avtalet med Gaziantepspor och Valmir Berisha uppges lämnat Cambuur.

Här är veckans Svenskkollen.

- HERRAR -

AZERBAJDZJAN

Samuel Armenteros, Qarabag - 20/7
Hoppade in i den 78:e minuten och fastställde slutresultatet till 4-0 i den 93:e minuten mot Kapaz. Det var svenskens första mål på en och en halv månad, och senaste starten han gjorde var den 27 februari. Laget leder ligan med tio poäng.

Ricardinho, Qabala FK – 10/0
Inte med i truppen. Laget ligger femma. Fem starter och fem inhopp har det blivit efter 29 omgångar.

BELGIEN

Erdin Demir, Waasland-Beveren – 31/0
Inte med i truppen den här gången.

CYPERN

Markus Holgersson, Anorthosis Famagusta – 25/3
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot APOEL. Laget är femma.

DANMARK

Karl-Johan Johnsson, Randers FC – 24/0
Släppte in ett mål när det blev 1-1 mot serieledaren FCK. Randers är sjua.

Joel Allansson, Randers FC – 6/0
Spelade hela matchen igen, den här gången i 1-1-mötet med FCK. Har gjort tre matcher från start och tre inhopp. Har haft problem med skador.

Mikael Ishak, Randers FC – 20/5
Spelade fram till Randers mål när det blev 1-1 mot Köpenhamn. Startade och spelade i 77 minuter. Har gjort ett ligamål på sedan den 6 november och sammanlagt har det blivit fem mål på 20 matcher. Randers är sjua.

Viktor Lundberg, Randers FC – 20/7
Utanför truppen. Har gjort sju ligamål på 20 matcher och senaste fullträffen kom den 30 augusti.

Johan Dahlin, FC Midtjylland – 4/0
Tillbaka i truppen efter skada. Satt på bänken när det blev 1-1 mot åttan Viborg.

Petter Andersson, FC Midtjylland – 4/0
Skadad.

Kristoffer Olsson, FC Midtjylland – 18/1
Startade och spelade i 84 minuter när det blev 1-1 mot Viborg. Midtjylland är fyra.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn – 24/1
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot sjuan Randers. Har spelat samtliga minuter i ligan som FCK leder med sju poäng.

Per Nilsson, FC Köpenhamn – 4/0
Utanför truppen. Är skadad.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn – 13/0
På bänken hela matchen mot Randers. Tio starter och tre inhopp i lagets 24 ligamatcher.

Erik Johansson, FC Köpenhamn – 7/0

Spelade 90 minuter mot Randers. 1-1 blev det. Laget leder ligan med sju poäng.

Robin Olsen, FC Köpenhamn– 7/0
Vaktade målet och släppte in ett mål i 1-1-mötet med Randers.

Rasmus Jönsson, Ålborg BK – 23/4
Startade och spelade i 63 minuter när Ålborg besegrade ljumbon Hobro med 2-0. 16 starter och åtta inhopp har Jönsson gjort. Fyra mål. Ålborg är tvåa.

Johan Elmander, Bröndby IF – 21/5
Efter tre raka starter hoppade Elmander in med två minuter kvar när det blev 1-0 mot sexan Odense. Bröndby ligger femma.

Johan Larsson, Bröndby IF – 24/2
Spelade som vanligt hela matchen, 1-0 blev det mot Odense. Bröndby är femma med tre poäng upp till tvåan Ålborg.

Magnus Eriksson, Bröndby IF – 21/1
Startade och spelade i 65 minuter i 1-0-segern mot Odense. 18 starter och tre inhopp har det blivit i Bröndby. Ett mål.

David Moberg Karlsson, FC Nordsjälland – 14/1
Startade och spelade i 83 minuter när det blev 0-0 mot Esbjerg som är näst sist. Nordsjälland är nia. Tio starter och fyra inhopp har det blivit. Ett mål.

Simon Kroon, Sönderjyske - 6/0
Startade och spelade i 80 minuter när det blev 2-2 mot tian Århus. Sönderjyske är trea.

Robin Söder, Esbjerg fB – 11/4
Skadad.

Niklas Backman, Århus – 6/1
Spelade 90 minuter när det blev 2-2 mot trean Sönderjyske. Århus är tia.

ENGLAND
Sebastian Larsson, Sunderland – 12/0

Fast på bänken i 0-2-förlusten mot Leicester. Larsson har gjort en match sedan den 28 november. Sunderland är på nedflyttningsplats.

Ola Toivonen, Sunderland - 12/0
Inte med i truppen. Senaste starten i ligan var den 19 december och efter det har det blivit två inhopp på sammanlagt 15 minuter.

Jonas Olsson, West Bromwich – 23/1
Bänkad för andra matchen i rad. Fick inte hoppa in den här gången heller. 1-2 blev det mot Manchester City. WBA ligger på 13:e plats.

Martin Olsson, Norwich - 19/1
Spelade hela matchen när det blev 0-1 mot Crystal Palace som är på 16:e plats. Norwich är på 17:e plats och laget är fyra poäng över nedflyttningsstrecket.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea - 0/0
Har ännu inte, efter 33 omgångar, fått spela i ligan. Swansea ligger på 12:e plats.

Joel Ekstrand, Watford FC – 0/0
Har inte spelat i A-laget sedan den 17 mars förra året på grund av en knäskada. Spelar i U21-laget.

Alexander Kacaniklic, Fulham FC – 23/3
Utanför truppen i de sex senaste omgångarna. Fulham är på 17:e plats. Kacaniklic har efter 41 omgångar gjort tio starter och tretton inhopp.

Marcus Olsson, Derby – 11/1

Spelade hela matchen när det blev 4-1 mot jumbon Bolton. Laget ligger femma.

FINLAND

Bobbie Friberg Da Cruz, IFK Mariehamn – 1/0
Hoppade in efter 53 minuter när det blev 1-0 mot RoPS

Josef Ibrahim, IFK Mariehamn – 1/0
Fast på bänken.

Philip Sparrdal-Mantilla, IFK Mariehamn – 2/0
Spelade hela matchen när det blev 1-0 mot RoPS.

Felix Gustavsson, PS Kemi – 0/0
Utanför truppen.

FRANKRIKE
Niklas Hult, SC Nice – 14/1
Hoppade in efter 73 minuter när tremålsskytten Ben Arfa lämnade planen vid 3-0 mot femman Rennes. Matchen slutade 3-0. Nio starter och fem inhopp har det blivit i League 1. Nice är fyra i ligan.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux – 6/0

Zlatan Ibrahimovic, PSG – 26/30
Var inte med i truppen. PSG har redan vunnit ligan.

GREKLAND
Jimmy Durmaz, Olympiakos – 23/7

Har spelat två matcher den senaste veckan. Först gjorde Durmaz ett mål när Iraklis besegrades med 2-0 och då startade han och spelade i 77 minuter. Sedan var han inte med i 5-2-segern mot Panaitolikos. Olympiakos har vunnit ligan. Durmaz har startat i 21 av 29 ligamatcher och gjort sju mål.

Marcus Berg, Panathinaikos – 22/10
Avstängd. Berg har gjort tio ligamål. 19 starter och tre inhopp. Laget är trea.

Jakob Johansson, AEK Athen – 27/3
Spelade hela matchen i viktiga 2-0-segern mot femman Panionios. Aten är tvåa i ligan, fem poäng före trean Panathinaikos. Johansson har startat i 26 ligamatcher.

Sonny Karlsson, Kalloni – 8/0
Utanför truppen. Kalloni är sist.

Alexander Fioretos, Kalloni – 0/0
Med i truppen för första gången men fick inte hoppa in.

HOLLAND
Sam Larsson, Heerenveen – 30/4
Spelade hela matchen och assisterade fram till Zenelis mål. Heerenveen besegrade AZ med 4-2 och är elva i ligan. Sam Larsson har startat i samtliga 30 matcher. Fyra mål har det blivit, senaste fullträffen kom den 23 januari.

Simon Thern, Heerenveen – 14/3
Fotskadad och har opererats vilket gör att han missar resten av säsongen.

Arber Zeneli, Heerenveen - 13/4
Målskytt för andra matchen i rad. Satte 3-1 i 4-2-segern mot sexan AZ. Har nu gjort lika många mål som Larsson.

Simon Tibbling, FC Groningen 27/0
Spelade hela matchen när det blev 3-1 mot De Graafschap som är näst sist. Groningen är tia.

Rasmus Lindgren, FC Groningen - 17/2
Lindgren är het och gjorde i helgen mål för andra matchen i rad. Mittbacken satte 1-1 när De Graafschap besegrades med 3-1. Lindgren spelade hela matchen.

Dino Islamovic, FC Groningen – 0/0

Simon Gustafson, Feyenoord - 13/3
Utanför truppen och har i veckan spelat med reservlaget. Feyenoord är trea.

Pär Hansson, Feyenoord – 0/0
Har ännu inte fått någon speltid. På bänken i helgen.

Mikael Dyrestam, NEC Nijmegen – 1/0
Fast på bänken. Har bara gjort en minut sedan han kom till klubben. NEC är nia i ligan.

Sam Lundholm, NEC Nijmegen - 9/0
Fast på bänken. Lundholm har gjort nio inhopp.

Muamer Tankovic, AZ – 14/3
Hoppade in i den 55:e minuten när det stod 0-2 mot Heerenveen, matchen slutade med en 4-2-förlust. Senaste starten för Tankovic var den 17:e oktober. AZ är sexa.

Mattias Johansson, AZ – 22/1
Fast på bänken. AZ är sexa i ligan.

Kristoffer Peterson, Roda – 12/1
Spelade hela matchen när Roda förlorade med 1-3 mot åttan Zwolle. Roda är på 14:e plats. Sju starter och fem inhopp har det blivit för Peterson.

Valmir Berisha, Cambuur - 5/0
Utanför truppen. En start och fyra inhopp har det blivit för Berisha i Cambuur som är sist. Enligt holländsk media har klubben brutit kontrakt med svensken.

ISRAEL
Joakim Askling, Beitar Jerusalem - 4/0

Fast på bänken i 0-2-förlusten mot Bnei Sakhnini.

Rade Prica, Maccabi Petah Tikva - 8/3
Målskytt för andra matchen i rad. Satte matchens första mål i 2-0-segern mot Ironi Kiryat Shmona. Prica startade och spelade i 62 minuter.

ITALIEN
Robin Quaison, Palermo – 26/1
Startade och spelade i 74 minuter när det blev 0-3 mot åttan Lazio. Palermo ligger på nedflyttningsplats med lika många poäng som Carpi som är över strecket. 13 starter och 13 inhopp har det blivit för svensken.

Oscar Hiljemark, Palermo - 32/4
Spelade hela matchen när det blev 0-3 mot Lazio. Hiljemark har gjort 30 starter och två inhopp.

Alexander Farnerud, Torino – 2/0
Fast på bänken. Har gjort två inhopp den här säsongen. Torino är tolva.

Pontus Jansson, Torino – 4/0
Utanför truppen och meddelade på Twitter att han var skadad. Tre starter och ett inhopp har det blivit i år.

Filip Helander, Hellas Verona - 20/2
Var sjuk för andra matchen i rad. Sex poäng upp över strecket.

Emil Krafth, Bologna - 2/0
Hoppade in efter 82 minuter när det blev 1-1 mot trean Roma. Det var Krafths andra match i Bologna och första sedan den 24 oktober. Har haft problem med skador.

JAPAN
Robin Simovic, Nagoya Grampus – 6/4
Målskytt. Satte 1-0 men Grampus förlorade med 1-2 mot Omiya Ardija. Spelade hela matchen och har gjort fyra mål på sex matcher. Laget har sju poäng efter sex omgångar.

Ludwig Öhman, Nagoya Grampus – 4/0

KINA
Gustav Svensson, Guangzhou R&F FC - 4/0
Spelade hela matchen när det blev 0-0 mot tian Yanbian Funde. Svenssons lag är på 14:e plats och har fyra poäng efter fyra omgångar.

Osman Sow, Henan Jianye – 4/1
Började på bänken och hoppade in efter 60 minuter när det blev 0-1 mot Jiangsu Suning.

LITAUEN
Bahrudin Atajic, Zalgiris Vilnius - 6/4
Startade och spelade i 67 minuter när det blev 1-2 mot Atlantas.

MALTA
Alexander Nilsson, Tarxien Rainbows – 9/3
Spelade hela matchen när det blev 0-1 mot tvåan Hibernians. Tarxien är sexa.

NORGE
Mikael Dorsin, Rosenborg BK – 0/0

Rasmus Lindkvist, Vålerenga IF – 4/0
Spelade hela matchen när det blev 1-2 i derbyt mot Stabaek. Laget har noll poäng efter fyra omgångar.

Robert Lundström, Vålerenga IF - 2/0

Jesper Arvidsson, Vålerenga IF – 2/0

Carl Björk, Ålesunds FK – 0/0

David Myrestam, FK Haugesund – 4/0
Spelade hela matchen när det blev 0-1 mot Sogndal.

Jonas Lindberg, Sarpsborg – 2/0

Mattias Moström, Molde FK – 4/1
Hoppade in med en minut kvar i 1-1-matchen mot Start.

Andreas Linde, Molde FK – 0/0
På bänken.

Isak Ssewankambo, Molde - 3/0

Martin Falkeborn, Lilleström – 0/0

Jens Jacobsson, Tromsö – 0/0

Agon Mehmeti, Staebek – 3/0
Spelade hela matchen när det blev 2-1 mot Vålerengen.

Jakob Orlov, Brann – 2/2
Målskytt och hjälte när han gjorde matchens enda mål mot Bodö/Glimt. Orlov har gjort två mål på två matcher. Spelade 90 minuter.

PORTUGAL
Victor Nilsson Lindelöf, Benfica - 10/1
Spelade hela matchen när det blev 2-1 mot Academica. Benfica leder ligan, två poäng före Sporting.

RYSSLAND
Andreas Granqvist, Krasnodar – 22/1
Spelade hela matchen när det blev hela 6-0 mot åttan Ural. Krasnodar är femma. Granqvist är given som mittback.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 20/2
Avstängd i helgen. CSKA är leder ligan.

Emil Bergström, Rubin Kazan – 5/0
Spelade hela matchen när det blev 4-1 mot Holméns Dynamo Moskva. Rubin Kazan är nia i ligan.

Sebastian Holmén, Dynamo Moskva – 4/0
Spelade hela 1-4-förlusten mot Bergströms Rubin Kazan. Dynamo Moskva är elva.

SCHWEIZ
Kim Källström, Grasshoppers - 26/1
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot Luzern. Är trea i ligan, 21 poäng efter Basel.

Behrang Safari, FC Basel – 16/0
Startade och fick rött kort efter 77 minuter. Matchen slutade 2-2 mot Zürich. Leder ligan, 21 poäng före Young Boys.

Alexander Fransson, FC Basel - 6/1
Hoppade in efter 73 minuter när laget låg under med 0-2. Matchen slutade 2-2 mot Zürich.

Alexander Gerndt, Young Boys – 20/7
Fast på bänken när det blev 7-0 mot Lugano. Young Boys är tvåa.

SKOTTLAND
Mikael Lustig, Celtic – 24/2

Spelade hela matchen när det blev 2-1 mot fyran Motherwell. Laget leder den skotska ligan, åtta poäng före Aberdeen.

SPANIEN
John Guidetti, Celta Vigo - 29/7
Startade och spelade i 83 minuter när det blev 1-0 mot bottenlaget Sporting Gijon. Vigo är femma. Nio starter och 20 inhopp har det blivit för Guidetti i ligan.

TURKIET
Andreas Isaksson, Kasimpasa – 13/0
Med Köse tillbaka i Kasimpasas mål fick Isaksson sitta på bänken för andra matchen i rad. Laget besegrade Akhisar med 1-0. Kasimpasa ligger femma i den turkiska ligan och svensken har gjort tre matcher på fem och en halv månad.

Samuel Holmén, Konyaspor – 24/4
Spelade hela matchen när det blev viktiga 2-1 mot tvåan Fenerbahce. Laget är trea. Holmén har startat i 23 matcher och gjort ett inhopp.

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 25/0
Nära att hålla nollan men släppte in ett mål i sista minuten när det blev 3-1 mot Mersin. Genclerbirligi är elva. Hopf har stått i 25 matcher.

Panos Dimitriadis, Genclerbirligi - 10/1
Fast på bänken. Senaste starten var den 20 december och senaste inhoppet den 28 december.

Abbe Khalili, Mersin - 20/1
Började på bänken och kom in i halvtid när det blev 1-3 mot Genclerbirligi. Mersin är sist i ligan.

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor – 5/0
Inte med i truppen. Akhisar är åtta i ligan. Celik har gjort två starter, den senaste den 18 oktober, och senaste inhoppet var den 23 januari.

Erkan Zengin,Trabzonspor – 23/3
Startade och spelade i 73 minuter när det blev 1-1 mot fyran Istanbul BB. Trabzonspor är tia.

Daniel Larsson, Gaziantepspor - 25/4
Spelade i hela 0-1-matchen mot Sivasspor. Gaziantepspor är på 13:e plats i ligan och Larsson har gjort 25 starter och fyra mål.

TYSKLAND
Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach – 9/0
Inte med i truppen. Efter 29 omgångar har det blivit nio inhopp på sammanlagt 72 minuter.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach – 25/3
Spelade hela matchen när det blev 0-1 mot nian Ingolstadt. Wendts lag är femma.

Albin Ekdal, Hamburg - 13/0
Startade och lämnade planen efter 56 minuter när det stod 0-2 mot Darmstadt. Matchen slutade 1-2. Hamburg är tia i ligan.

Nabil Bahoui, Hamburg - 3/0
Hoppade in efter 67 minuter när det blev 1-2 mot Darmstadt.

Alexander Milosevic, Hannover – 8/0
Spelade hela matchen när det blev 2-2 mot trean Hertha Berlin. Det var lagets första poäng på de sex senaste omgångarna. Hannover är sist i ligan med tolv poäng över strecket.

Pierre Bengtsson, Mainz – 15/0
Fast på bänken. Mainz är sexa i Bundesliga.

Jiloan Hamad, Hoffenheim – 7/1
Utanför truppen. Hamad har fyra starter och tre inhopp.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 27/6
Spelade hela matchen när det blev 3-1 mot Düsseldorf. Leipzig är tvåa i ligan, samma poäng som ettan.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 27/0
Startade och spelade i 66 minuter när det blev 2-2 mot Heidenheim. Baffos lag är nia.