Markus Holgersson gjorde både mål och självmål på Cypern.
Här är veckans Svenskkollen.

- HERRAR -

AZERBAIJAN
Samuel Armenteros, Qarabag - 12/4
Senaste matchen var den 19 december då det blev 1-1 mot Qabala, då startade Armenteros och blev utbytt med tre minuter kvar. Inget mål för svensken där och den senaste fullträffen kom den 17 oktober. Qarabag leder ligan med åtta poäng. Nästa match är den 30 januari.

Ricardinho, Qabala FK – 5/0
Uppehåll. Qabala är fyra i ligan, tio poäng efter Qarabag.

BAHRAIN
Admir Catovic, Muharraq Club – 0/0
Har nyss skrivit på.

BELGIEN
Erdin Demir, Waasland-Beveren – 23/0
Spelade hela matchen som vänsterback när det blev 1-2 mot Club Brugge. Beveren är fyra från slutet och har bara tre poäng ner till laget som är sist.

CYPERN

Markus Holgersson, Anorthosis Famagusta – 19/3
Holgersson var i centrum när Anorthosis besegrade Apollon med 3-2. Först gjorde han självmål vilket betydde 0-2. Åtta minuter senare hittade han rätt mål och reducerade till 1-2. Anorthosis  avgjorde på straff i den 94:e minuten. Laget är tvåa i ligan, en poäng efter AEK Larnaca.

Per Nilsson, FC Köpenhamn – 4/0
Uppehåll. FCK leder serien. Har haft skadeproblem men när han väl kom tillbaka har inte lyckats spela till sig en ordinarie plats. Fyra starter har det blivit, senaste den 22 november, i lagets 17 matcher.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn – 9/0
Uppehåll. FCK leder serien. Har inte varit helt given i FC Köpenhamn. Sju starter och två inhopp i lagets 17 ligamatcher.

Erik Johansson, FC Köpenhamn – 0/0
Uppehåll. Har precis skrivit på för FCK efter ett halvår i Gent. Sju starter och två inhopp i ligan blev det i Belgien.

Robin Olsen, FC Köpenhamn– 0/0
Lånats ut till FC Köpenhamn fram till sommaren.

Sebastian Larsson, Sunderland – 12/0
Skadad. Gjorde senaste matchen för två månader sedan. Fem matcher från start och sex inhopp har det blivit. Sunderland är näst sist i ligan.

Ola Toivonen, Sunderland - 11/0
Utanför truppen när det blev 1-1 mot Bournemouth. Senaste starten i ligan var den 19 december.

Jonas Olsson, West Bromwich – 15/1
Spelade hela matchen när det blev 0-0 mot jumbon Aston Villa. WBA ligger på 14:e plats.

Martin Olsson, Norwich - 13/0
Började på bänken och hoppade in efter 70 minuter. Då stod det 3-3 mot Liverpool i en match som slutade 4-5. Senast Olsson startade var den 26 december. Norwich är fyra från slutet med bara två poäng ner under strecket.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea - 0/0
Fast på bänken.

Joel Ekstrand, Watford FC – 0/0
Har precis gjort comeback efter den tunga knäskadan som höll honom borta i flera månader. Fick 45 minuter i U21 mot Brentford.

Alexander Kacaniklic, Fulham FC – 18/3
Startade på mittfältet i 0-1-förlusten mot Hull. Blev utbytt efter 73 minuter då det stod 0-0. Fulham som nu är sexa från slutet med fyra poäng ner under strecket.

Marcus Olsson, Blackburn Rovers – 20/0
Utanför truppen mot Charlton och är enligt engelsk media på väg att skriva på för Derby. Blackburn är på 18:e plats.

Daniel Örlund, HJK – 20/0
HJK slutade trea i ligan och Örlund har meddelat att han lämnar HJK.

FRANKRIKE
Niklas Hult, SC Nice – 9/1
Spelade hela matchen som vänsterback när Nice besegrade Lorient med 2-1. Nice är nu trea i ligan, tre poäng upp till tvåan Monaco.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux – 5/0
Utanför truppen. Är skadad. Har inte fått spela i ligan sedan den 4 oktober.

Zlatan Ibrahimovic, PSG – 17/17
Spelade hela matchen och gjorde ett mål i 5-1-segern mot femman Angers. Svensken har gjort 17 ligamål på lika många matcher. Paris leder med 21 poäng före Monaco.

GREKLAND
Jimmy Durmaz, Olympiakos – 18/5
Spelade hela matchen när Olympiakos besegrade Xanthi med 1-0. Laget leder den grekiska ligan med 16 poäng.

Marcus Berg, Panathinaikos – 16/4
Första målet sedan den 7 november. Satte 1-0 mot Levadiakos. Matchen slutade 2-0. Strax efter målet utgick Berg med en skada men enligt grekisk media är det inget allvarligt och han blir bara borta i några dagar.

Jakob Johansson, AEK Athen – 19/3
Spelade hela matchen när Paok besegrades med 1-0. Viktig seger och Aten är tvåa i ligan, 16 poäng efter Olympiakos. Johansson har startat i 18 av 19 ligamatcher.

Sonny Karlsson, Kalloni – 2/0

Startade och spelade i 70 minuter när det blev 2-0 Panthrakikos som är näst sist. Viktiga poäng för Kalloni som är sist i ligan. Det var Karlssons första match från start.

HOLLAND
Sam Larsson, Heerenveen – 19/4
Spelade hela matchen och gjorde ett mål och en assist i 3-1-segern mot Willem II, som är på 14:e plats. Heerenveen är på tolfte plats. Sam Larsson har nu gjort fyra mål på 19 matcher.

Simon Thern, Heerenveen – 14/3
Fotskadad och ska opereras vilket gör att han missar resten av säsongen. Har, precis som Sam Larsson, gjort tre mål den här säsongen.

Arber Zeneli, Heerenveen - 2/1
Spelade hela matchen och gjorde sitt första mål i nya klubben. Satte 1-1.

Simon Tibbling, FC Groningen 19/0
Spelade hela matchen på mittfältet när det blev 0-0 mot sjuan NEC. Tibbling har startat i samtliga 19 ligamatcher. Groningen är nia.

Rasmus Lindgren, FC Groningen - 6/0
Tillbaka i startelvan för första gången sedan mitten på september då han skadade sig. Mittback och var med och höll tätt i 0-0-mötet med NEC.

Dino Islamovic, FC Groningen – 0/0

Simon Gustafson, Feyenoord - 11/3
Startade men blev utbytt efter 56 minuter. Då stod det 1-4 mot AZ och matchen slutade 2-4. Feyenoord är trea i ligan.

Pär Hansson, Feyenoord – 0/0
Har precis skrivit på.

Mikael Dyrestam, NEC Nijmegen – 0/0

Sam Lundholm, NEC Nijmegen - 7/0
Fast på bänken i 0-0-matchen mot Groningen. NEC är sjua i ligan.

Muamer Tankovic, AZ – 9/2
Fast på bänken mot Feyenoord. Senaste starten för Tankovic var den 17:e oktober.

Mattias Johansson, AZ – 17/1
Spelade hela matchen som högerback när Feyenoord besegrades med 4-2. AZ är tia i ligan.

Kristoffer Peterson, Roda – 2/0
Startade när Roda besegrade Excelsior, som är 15:e plats, med 1-0. Tre viktiga poäng vilket betyder att Roda är på 13:e plats.

Valmir Berisha, Cambuur - 4/0

Fast på bänken. En start och tre inhopp har det blivit för Berisha i Cambuur som är näst sist.

ISRAEL
Joakim Askling, Beitar Jerusalem - 4/0

Bänkad hela matchen när laget förlorade med 1-2 mot serieledaren Hapoel Be’er Sheva. Beitar Jerusalem är trea i ligan.

ITALIEN
Robin Quaison, Palermo – 15/1
Första matchen från start sedan den 8 november, då tackade Quaison för förtroendet och satte 1-0 efter 35 minuter, framspelade av Hiljemark. Palermo besegrade Udinese med 4-1 och avancerade upp till 14:e plats.

Oscar Hiljemark, Palermo - 20/4
Ett mål och en snygg klackassist till Quaison när Palermo vann med 4-1. Spelade hela matchen på mittfältet.

Alexander Farnerud, Torino – 0/0
Har tränat i några veckor med laget efter knäskadan och även spelat med reservlaget.

Pontus Jansson, Torino – 2/0
Fast på bänken när Torino förlorade med 0-2 mot topplaget Fiorentina. Jansson har startat i en ligamatch den här säsongen. Torino är på 11:e plats i ligan.

Filip Helander, Hellas Verona - 11/1
Spelade hela matchen när Verona tog en ny poäng, denna gången blev det 1-1 mot Genoa. Hellas Verona är sist i ligan och Helander har startat i nio matcher.

Emil Krafth, Bologna - 1/0
Utanför truppen på grund av skada. Ska börja träna i veckan. En match har det blivit hittills.

Bahrudin Atajic, Zalgiris Vilnius - 0/0
Har precis skrivit på och gjort två framträdanden i träningsmatcher.

MALAYSIA

Labinot Harbuzi, Malacca United – 0/0
Har precis skrivit på. Ligan börjar den 12 februari.

MALTA

Alexander Nilsson, Tarxien Rainbows – 0/0
Har enligt Transfermarkt lämnat Qormi och är klar för Tarxien Rainbows som är sexa i ligan. Gjorde sex mål på 13 matcher i förra laget.

Victor Nilsson Lindelöf, Benfica - 0/0
På bänken när Benfica besegrade Arouca med 3-1. Har suttit på bänken sju gånger men inte fått speltid.

RYSSLAND
Andreas Granqvist, Krasnodar – 18/1
Uppehåll. Krasnodar är femma i ligan. Är given som mittback och spelar hela tiden. Har startat i samtliga 18 ligamatcher.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 16/2

Uppehåll. CSKA leder ligan med tre poäng. Är given på Moskvas mittfält. 15 starter och ett inhopp har det blivit efter 18 omgångar.

Carlos Strandberg, CSKA Moskva - 0/0
Uppehåll. Gjorde två matcher i Ural. Är tillbaka i Moskva.

SAUDIARABIEN
Nabil Bahoui, Al Ahli - 10/0
Uppehåll. Laget leder ligan, lika många poäng som Al Hilal. Svensken har startat i fyra matcher.

SCHWEIZ
Kim Källström, Grasshoppers - 17/1
Uppehåll. Källström är nyckelspelare i laget och har startat i 17 av lagets 18 matcher. Är tvåa i ligan, tio poäng efter Basel.

Behrang Safari, FC Basel – 9/0
Uppehåll. Basel leder ligan, tio poäng före Grasshoppers.

Alexander Fransson, FC Basel - 0/0

Alexander Gerndt, Young Boys – 12/5
Uppehåll. Laget trea i ligan.

SKOTTLAND
Mikael Lustig, Celtic – 15/1

Spelade hela matchen och gjorde en assist när det blev 3-1 mot St. Johnstone. Celtic leder den skotska ligan.

Osman Sow, Hearts – 23/9
Startade och spelade i 71 minuter när det blev 0-0 mot Hamilton. Hearts är trea i ligan.

SPANIEN
John Guidetti, Celta Vigo - 18/3
Fast på bänken när det blev 0-3 mot Rayo Vallecano. Eter 21 omgångar har det blivit två matcher från start och 16 inhopp. Laget är femma i den spanska ligan.

TURKIET
Andreas Isaksson, Kasimpasa – 10/0
Fast på bänken när det blev 1-1 mot Istanbul BB. Senaste matchen för Isaksson var den 30 oktober. Har stått i tio av lagets 19 ligamatcher. Kasimpasa ligger sexa i den turkiska ligan.

Samuel Holmen, Konyaspor – 15/3
Spelade hela matchen när det blev 1-0 mot Kayserispor. Konyaspor är femma i ligan.

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 15/0
Höll nollan när Genclerbirligi besegrade Antalyaspor med 1-0. Laget är på 15:e plats i ligan.

Panos Dimitriadis, Genclerbirligi - 10/1
Fast på bänken mot Antalyaspor.

Abbe Khalili, Mersin - 13/0
Skadad och har missat de senaste omgångarna. Laget är sist.

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor – 5/0
Hoppade in efter 79 minuter i 0-0-matchen mot Mersin. Akhisar ligger sjua i ligan.

Erkan Zengin,Trabzonspor – 17/2
Uppskjuten match mot Besiktas.

Alexander Milosevic, Besiktas – 1/0
Uppskjuten match.

Ferhad Ayaz, Gaziantepspor – 2/0

Daniel Larsson, Gaziantepspor - 17/3
Spelade hela matchen när det blev 2-3 mot Bursaspor. Gaziantepspor är åtta i ligan.

TYSKLAND
Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach – 4/0
Fast på bänken mot Dortmund. Efter 18 omgångar har det blivit fyra inhopp på sammanlagt 30 minuter.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach – 18/3
Spelade hela matchen i 1-3-förlusten mot ligatvåan Dortmund. Har spelat samtliga minuter i lagets 18 ligamatcher. Tre mål har det blivit i laget som är fyra i ligan.

Albin Ekdal, Hamburg - 8/0
Spelade i början av säsongen innan han skadade sig. Senaste matchen var den 23 oktober. Hamburg är tia i ligan. Ekdal är tillbaka i träning.

Pierre Bengtsson, Mainz – 15/0
Utanför truppen. Har startat i 14 matcher och gjort ett inhopp. Mainz har spelat 18 matcher och är åtta i Bundesliga.

Jiloan Hamad, Hoffenheim – 1/1
Drömcomeback efter den tunga skadan. Startade och gjorde 1-0 efter 40 minuter. Spelade i 79:e minuter i 1-1-mötet med femman Leverkusen. Hoffenheim är näst sist.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 17/5
Uppehåll. 16 starter och ett inhopp i lagets 19 ligamatcher. Fem mål. RB Leipzig leder ligan.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 17/0
Uppehåll. Laget är femma i ligan.

USA
Axel Sjöberg, Colorado – 14/0
Slutade sist i sin division.

Mohammed Saeid, Columbus – 27/0

Förlorade finalen mot Portland. Saeid kom in i slutet med lyckas inte fixa en kvittering

Erik Friberg, Seattle – 16/1
Seattle åkte ut i kvartsfinal mot Dallas.

ÖSTERRIKE
Philip Hellquist, Wolfsberger – 10/0
Wolfsberger slutade sist.

- DAMER-

ENGLAND
Hedvig Lindahl, Chelsea – 14/0
Vann ligan men åkte ur Champions League i åttondelsfinal.

Emma Lundh, Liverpool - 0/0

Kosovare Asslani, Manchester City – 0/0

Maja Krantz, Notts County – 0/0

FRANKRIKE

Caroline Seger, PSG – 12/1
Uppehåll. PSG är tvåa, tre poäng efter ettan Lyon.

Lisa Dahlkvist, PSG - 11/1
Uppehåll.

Lotta Schelin, Lyon – 13/14
Uppehåll. Laget leder ligan med tre poäng. Schelin är tvåa i skytteligan.