Tre svenska ligamästare & nio målskyttar

Svenskkollen (Herr)

Tre svenskar blev ligamästare. Nio stycken gjorde mål i åtta olika länder. Här är veckans Svenskkollen.

I helgen vann Samuel Armenteros ligan i Azerbajdzjan med Qarabag. Alexander Fransson och Behrang Safari blev mästare i Schweiz med Basel.

Målskyttar blev Mikael Ishak, Zlatan Ibrahimovic, Sam Larsson, Pontus Jansson, Robin Simovic, Alexander Nilsson, Agon Mehmeti, Kosovare Asllani och Lotta Schelin.

I Turkiet åkte Abbe Khalilis Mersin ur och Trabzonspor vill bryta kontraktet med Erkan Zengin.

- HERRAR -

AZERBAJDZJAN

Samuel Armenteros, Qarabag - 22/7
Ligamästare. Startade och spelade första halvlek när laget vann med 2-0 och säkrade ligatiteln.

Ricardinho, Qabala FK – 11/0
Inte med i truppen. Laget ligger femma. Sex starter och fem inhopp har det blivit efter 30 omgångar.

BELGIEN

Erdin Demir, Waasland-Beveren – 32/0
Tillbaka och spelade hela matchen när det blev 1-0. Ligger sist i sin playoff-tabell.

CYPERN

Markus Holgersson, Anothosis – 29/3
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot Apollon. Ligger näst sist i slutspelsgruppen.

DANMARK

Karl-Johan Johnsson, Randers FC – 27/0
Släppte in två mål när det blev 2-2 mot liganian Nordsjälland. Randers är sjua.

Joel Allansson, Randers FC – 8/0
Inte med i truppen. Har gjort fem matcher från start och tre inhopp.

Mikael Ishak, Randers FC – 22/6
Målskytt. Spelade hela matchen och gjorde det viktiga 2-2-målet i den sista minuten. Det var Ishaks sjätte ligamål på 22 matcher. Randers är sjua.

Viktor Lundberg, Randers FC – 23/7
Startade och spelade i 76 minuter. Har gjort sju ligamål på 23 matcher och senaste fullträffen kom den 30 augusti.

Johan Dahlin, FC Midtjylland – 4/0
Inte med i truppen. Har varit skadad.

Petter Andersson, FC Midtjylland – 4/0
Skadad.

Kristoffer Olsson, FC Midtjylland – 21/1
Startade och spelade i 81 minuter när det blev 3-5 mot serieledaren FCK. Midtjylland är fyra.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn – 27/1
Gjorde två assist när FCK besegrade Midtjylland med 5-3. Spelade hela matchen. FCK leder med sju poäng.

Per Nilsson, FC Köpenhamn – 4/0
Utanför truppen.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn – 13/0
På bänken hela matchen. Tio starter och tre inhopp i lagets 27 ligamatcher.

Erik Johansson, FC Köpenhamn – 10/0
Spelade 90 minuter mot Midtjylland. 5-3 blev det. Laget leder ligan med sju poäng.

Robin Olsen, FC Köpenhamn– 10/0
Vaktade målet när det blev 5-3 mot fyran Midtjylland.

Rasmus Jönsson, Ålborg BK – 27/5

Spelade hela matchen när det blev 3-0 mot femman Bröndby.19 starter och åtta inhopp har Jönsson gjort. Fem mål. Ålborg är trea.

Johan Elmander, Bröndby IF – 22/5

Johan Larsson, Bröndby IF – 27/2
Spelade som vanligt hela matchen. Den här gången blev det 0-3 mot Ålborg . Bröndby är femma.

Magnus Eriksson, Bröndby IF – 22/1
Fast på bänken mot Ålborg. 18 starter och tre inhopp har det blivit i Bröndby. Ett mål.

David Moberg Karlsson, FC Nordsjälland – 17/1
Hoppade i efter 30 minuter när det blev 2-2 mot Randers. Nordsjälland är nia. Elva starter och sex inhopp har det blivit. Ett mål.

Simon Kroon, Sönderjyske - 9/0
Startade och spelade i 83 minuter när det blev 2-1 mot jumbon Hobro. Sönderjyske är tvåa.

Robin Söder, Esbjerg fB – 12/4
Inte med i truppen. Esbjerg ligger trea från slutet.

Niklas Backman, Århus – 8/1
Spelade hela matchen när det blev 1-2 mot Viborg. Århus är näst sist.

ENGLAND
Sebastian Larsson, Sunderland – 15/0

Hoppade in efter 77 minuter när det blev 1-1 mot Stoke. Laget är på nedflyttningsplats med en poäng upp till Newcastle över strecket.

Ola Toivonen, Sunderland - 12/0
Utanför truppen. Senaste starten i ligan var den 19 december och efter det har det blivit två inhopp på sammanlagt 15 minuter. Senaste inhoppet var den 13 februari.

Jonas Olsson, West Bromwich – 26/1
Andra matchen i rad i startelvan. I helgen blev det 0-3 hemma mot sexan West Ham. WBA ligger på 14:e plats.

Martin Olsson, Norwich - 21/1
Spelade hela matchen när det blev 0-1 mot Arsenal. Ligger näst sist med två poäng upp över strecket.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea - 0/0
Har ännu inte, efter 36 omgångar, fått spela i ligan. Swansea ligger på 13:e plats.

Joel Ekstrand, Watford FC – 0/0
Fortfarande inte med i truppen. Har inte spelat i A-laget sedan den 17 mars förra året.

Alexander Kacaniklic, Fulham FC – 23/3
Utanför truppen i de tio senaste omgångarna. Fulham är på 21:e plats. Kacaniklic har efter 45 omgångar gjort tio starter och tretton inhopp.

Marcus Olsson, Derby – 15/1
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot trean Brighton. Derby ligger femma.

FINLAND

Bobbie Friberg Da Cruz, IFK Mariehamn – 5/0
Spelade hela matchen när det blev 1-0 mot Ilves. Mariehamn leder ligan.

Josef Ibrahim, IFK Mariehamn – 4/0
Hoppade in efter 62 minuter.

Philip Sparrdal-Mantilla, IFK Mariehamn – 5/0
Spelade hela matchen i 1-0-segern mot Ilves.

Gabriel Petrovic, IFK Mariehamn – 6/0
Spelade hela matchen mot Ilves.

Felix Gustavsson, PS Kemi – 0/0

FRANKRIKE
Niklas Hult, SC Nice – 15/1
Inte med i truppen på grund av skada. Nio starter och sex inhopp har det blivit i League 1. Nice är fyra i ligan.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux – 7/0
Inte med i truppen. Spelade med reservlaget som fick 2-2 mot ligaåttan Trélissac. Bordeaux är på 12:e plats i League 1 och reservlaget är sist i sin liga.

Zlatan Ibrahimovic, PSG – 28/34
Två mål när PSG besegrade Rennes med 4-0. 34 mål på 28 matcher. PSG har redan vunnit ligan.

GREKLAND
Jimmy Durmaz, Olympiakos – 24/7
Ligan är slut. Olympiakos blev mästare. Durmaz startade i 21 av 30 ligamatcher och gjorde sju mål.

Marcus Berg, Panathinaikos – 23/15
Ligan är slut och laget slutade trea. Berg gjorde 15 ligamål.

Jakob Johansson, AEK Athen – 29/3
Aten slutade tvåa i ligan. Johansson startade i 27 ligamatcher.

Sonny Karlsson, Kalloni – 8/0
Kalloni slutade sist.

Alexander Fioretos, Kalloni – 1/0

HOLLAND
Sam Larsson, Heerenveen – 33/6
Målskytt. Gjorde ett snyggt mål när det blev förlust med 1-2 mot åttan Groningen. Larsson spelade hela matchen och det var hans sjätte ligamål. Heerenveen är tolva i ligan. Sam Larsson har startat i samtliga 33 matcher.

Simon Thern, Heerenveen – 14/3
Fotskadad och har opererats vilket gör att han missar resten av säsongen.

Arber Zeneli, Heerenveen - 16/4
Startade och spelade i 59 minuter. Inget mål den här gången.

Simon Tibbling, FC Groningen 30/0
Inte med i truppen.

Rasmus Lindgren, FC Groningen – 20/2
Spelade hela matchen när det blev 2-1 mot Heerenveen.

Simon Gustafson, Feyenoord - 14/3
Hoppade in efter 43 minuter när det blev 1-0 mot bottenlaget Willem II. Feyenoord är trea.

Pär Hansson, Feyenoord – 0/0
Har ännu inte fått någon speltid. På bänken i helgen.

Mikael Dyrestam, NEC Nijmegen – 2/0
Fast på bänken i 1-2-förlusten mot Roda. Har gjort två inhopp på sammanlagt fem minuter i NEC som är nia i ligan.

Sam Lundholm, NEC Nijmegen - 9/0
Inte med i truppen. Lundholm har gjort nio inhopp.

Muamer Tankovic, AZ – 19/3
Första starten på sex och en halv månad. Startade och spelade i 61 minuter när det blev 4-1 mot De Graafschap. Det var Tankovics sjätte start för säsongen.

Mattias Johansson, AZ – 25/1
Spelade hela matchen när det blev 4-1 mot bottenlaget De Graafschap. AZ är fyra i ligan.

Kristoffer Peterson, Roda – 14/1
Fast på bänken i 2-1-segern mot NEC. Roda är på 14:e plats. Nio starter och fem inhopp har det blivit för Peterson.

ISRAEL
Joakim Askling, Beitar Jerusalem - 4/0

Fast på bänken.

Rade Prica, Maccabi Petah Tikva - 8/3

ITALIEN
Robin Quaison, Palermo – 29/1
Hoppade in efter 70 minuter när det blev 2-0 mot Sampdoria som är på 15:e plats. 14 starter och 15 inhopp har det blivit för svensken. Med två omgångar kvar är Palermo på nedflyttningsplats, lika många poäng som Carpi som är över strecket. Palermo ska möta Fiorentina och redan utslagna Hellas Verona.

Oscar Hiljemark, Palermo - 36/4
Spelade hela matchen när det blev 2-0 mot Sampdoria. Hiljemark har gjort 34 starter och två inhopp.

Alexander Farnerud, Torino – 4/0
Fast på bänken i 5-1-segern mot Udinese. Har gjort fyra inhopp den här säsongen. Torino är tia.

Pontus Jansson, Torino – 5/1
Målskytt. Gjorde matchens första mål när det blev 5-1 mot Udinese som är på 16:e plats. Det var mittbackens första mål i klubben. Efter 36 omgångar har det blivit fyra starter och ett inhopp.

Filip Helander, Hellas Verona - 22/2
Inte med i truppen. Efter huvudskadan har han varit utanför truppen i de tre senaste matcherna. Hellas Verona har åkt ur. 19 starter och tre inhopp har det blivit i år.

Emil Krafth, Bologna - 3/0
Hoppade in med fem minuter kvar när det blev 0-0 mot Empoli. En start och två inhopp den här säsongen. Bologna är på 14:e plats.

JAPAN
Robin Simovic, Nagoya Grampus – 8/6
Målskytt. Gjorde lagets enda mål i 1-4-förlusten mot Urawa Reds. Sex mål på åtta matcher. Laget är tolva i ligan.

Ludwig Öhman, Nagoya Grampus – 4/0

KINA
Gustav Svensson, Guangzhou R&F FC - 7/0
Spelade hela matchen när det blev 3-1 mot Shadong. Laget är tia i ligan.

Osman Sow, Henan Jianye – 5/1

LITAUEN
Bahrudin Atajic, Zalgiris Vilnius - 9/4
Spelade hela matchen när hans lag vann med 2-0. Är tvåa i ligan.

MALTA
Alexander Nilsson, Tarxien Rainbows – 12/4
Målskytt. Satte 1-0 när det blev 3-2 mot Floriana. Det var hans fjärde mål i nya klubben som är sexa i ligan.

NORGE

Rasmus Lindkvist, Vålerenga IF – 8/1
Hoppade in efter 65 minuter när det blev 0-2 mot Lilleström.

Robert Lundström, Vålerenga IF - 2/0

Jesper Arvidsson, Vålerenga IF – 4/0
Startade och spelade i 65 minuter när det blev 0-2 mot Lilleström.

David Myrestam, FK Haugesund – 8/0
Spelade hela matchen när det blev 2-3 mot Viking.

Jonas Lindberg, Sarpsborg – 2/0

Mattias Moström, Molde FK – 5/1

Andreas Linde, Molde FK – 0/0
På bänken.

Isak Ssewankambo, Molde - 7/0
Startade och spelade i 57 minuter när det blev 1-0 mot Ålesund.

Martin Falkeborn, Lilleström – 0/0

Jens Jacobsson, Tromsö – 0/0

Agon Mehmeti, Staebek – 7/2
Målskytt. Gjorde första målet när det blev 1-2 mot Odd. Spelade hela matchen.

Jakob Orlov, Brann – 5/2
Startade och spelade första halvlek när det blev 0-1 mot Tromsö.

PORTUGAL
Victor Nilsson Lindelöf, Benfica - 13/1
Spelade hela matchen när det blev 1-0 mot mittenlaget Vitoria. Spelade även hela matchen när laget tog sig till final i cupen efter 2-1 mot Sporting Braga. Med två omgångar kvar leder Benfica ligan, två poäng före Sporting.

RYSSLAND
Andreas Granqvist, Krasnodar – 25/1
Spelade hela matchen när det blev 3-0 mot jumbon Anzhi. Krasnodar är trea, fyra poäng efter ettan CSKA.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 23/2
Spelade hela matchen när det blev 3-0 mot mittenlaget Ural. Assisterade till 1-0. CSKA leder ligan.

Emil Bergström, Rubin Kazan – 8/1
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot Ufa. Rubin Kazan är nia i ligan.

Sebastian Holmén, Dynamo Moskva – 7/0
Spelade hela matchen när det blev 0-0 mot Amkar Perm. Dynamo är tolva, en poäng från nedflyttningskval.

SCHWEIZ
Kim Källström, Grasshoppers - 27/1

Behrang Safari, FC Basel – 17/0
Inte med i truppen när laget vann ligan.

Alexander Fransson, FC Basel - 11/1
Spelade hela matchen när det blev 2-1 mot Sion. Därmed vann Basel ligan.

Alexander Gerndt, Young Boys – 24/8
Startade och spelade i 74 minuter när det blev 2-1 mot Grasshopper. Laget är tvåa.

SKOTTLAND
Mikael Lustig, Celtic – 28/2
Spelade hela matchen när det blev 3-1 mot Hearts. Assisterade till 1-0. Leder den skotska ligan, nio poäng före Aberdeen.

SPANIEN

John Guidetti, Celta Vigo - 33/7
Hoppade in med åtta minuter kvar när det blev 1-2 mot Athletic Bilbao. Vigo är sexa. Elva starter och 22 inhopp har det blivit för Guidetti i ligan.

TURKIET
Andreas Isaksson, Kasimpasa – 13/0
Utanför truppen igen. Har inte spelat på fem veckor. Tre matcher på sex månader har det blivit.

Samuel Holmén, Konyaspor – 27/4
Spelade hela matchen när det blev 0-1 mot Antalyaspor. Laget är trea. Holmén har startat i 24 matcher och gjort tre inhopp.

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 27/0
Höll nollan för nionde gången i Turkiet när det blev 0-0 mot fyran Istanbul BB. Genclerbirligi är nia.

Panos Dimitriadis, Genclerbirligi - 11/1
Utanför truppen. Har gjort en match sedan den 28 december.

Abbe Khalili, Mersin - 23/1
Startade och spelade första halvlek när det blev 0-2 mot Rizespor vilket betyder att Mersin åkte ur ligan.

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor – 5/0
Inte med i truppen. Akhisar är sjua i ligan. Celik har gjort två starter, den senaste den 18 oktober, och senaste inhoppet var den 23 januari.

Erkan Zengin,Trabzonspor – 25/3
Utanför truppen och får inte träna med laget då klubben vill bryta avtalet med honom.

Daniel Larsson, Gaziantepspor - 28/4
Spelade hela matchen när det blev 0-3 mot Fenerbahce. Gaziantepspor är på 15:e plats i ligan med tre poäng ner under strecket.

TYSKLAND
Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach – 9/0
Inte med i truppen. Efter 32 omgångar har det blivit nio inhopp på sammanlagt 72 minuter.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach – 29/3
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot serieledaren Bayern München. Wendts lag är fyra.

Albin Ekdal, Hamburg - 14/0
Skadad och utanför truppen.

Nabil Bahoui, Hamburg - 4/0
Första matchen från start i nya klubben. Spelade i 76 minuter när det blev 0-0 mot sjuan Mainz. Hamburg är elva. Bahoui har gjort en start och tre inhopp.

Alexander Milosevic, Hannover – 9/0
Har spelat färdigt för säsongen då han är skadad och blir borta i ungefär en månad. Hannover är sist.

Pierre Bengtsson, Mainz – 15/0
Fast på bänken. Har inte spelat på fyra och en halv månad. Mainz är sjua i Bundesliga.

Jiloan Hamad, Hoffenheim – 7/1
Utanför truppen. Har inte spelat på två månader. Hamad har fyra starter och tre inhopp. Hoffenheim är på 13:e plats.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 30/7
Startade och spelade i 80 minuter när det blev 1-1 mot Armina Bielefeld som är på 13:e plats. Med två omgångar kvar är RB Leipzig tvåa med fem poäng före trean som får kvala. Spelade hela matchen när det blev 0-1 mot tolvan Sadhausen. Leipzig är tvåa i ligan, en poäng efter ettan.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 27/0
Skadad och missar resten av säsongen. Baffos lag är tia.

USA
Axel Sjöberg, Colorado – 7/0
Spelade hela matchen när det blev 2-2 mot Montreal. Drogba nätade för Montreal. Sjöberg gjorde assist för Colorado. Laget leder sin liga.

Mohammed Saeid, Columbus – 4/0

Erik Friberg, Seattle – 3/0
Hoppade in efter 65 minuter och var inne på plan när hans Seattle gjorde matchens enda mål mot Columbus.

ÖSTERRIKE
Philip Hellquist, Wolfsberger – 23/1
Hoppade in efter 80 minuter när det blev 2-1 mot Mattersburg. Wolfsberger är sexa.

- DAMER-

ENGLAND
Hedvig Lindahl, Chelsea – 3/0
Startade och spelade i 70 minuter när det blev 2-1 mot Liverpool. Var inte på plan när laget släppte in sitt mål.

Emma Lundh, Liverpool - 2/0
Inte med i truppen mot Chelsea.

Kosovare Asslani, Manchester City – 1/1
Målskytt. Gjorde ett mål i 6-0-segern mot Doncaster.

Maja Krantz, Notts County – 0/0
Spelade inte i helgen.

FRANKRIKE

Caroline Seger, PSG – 14/1
Utslagna av Lyon i cupen. Seger spelade hela matchen när det blev 0-1.

Lisa Dahlkvist, PSG - 14/2
Utslagna av Lyon i cupen. Spelade hela matchen när det blev 0-1.

Lotta Schelin, Lyon – 16/14
Målskytt. Gjorde matchens enda mål när laget tog sig till cupfinal efter 1-0 mot PSG.