Fotbollslördag Europa: Barcelona - Las Palmas
Celta - Rayo Vallecano
Celta
Rayo Vallecano
STREAMA PÅ SÖNDAG

I helgen gjorde sex svenskar mål i fyra olika länder - Zlatan Ibrahimovic i Premier League, Marcus Antonsson i The Championship, Erik Törnros i Finland, Isaac Kiese Thelin i Ligue 1 och Jakob Orlov och David Myrestam i Norge.

Dessutom blev 17-årige Joel Asoro yngste svensken någonsin i Premier League.

Vad gäller de landslagsaktuella målvakterna fick Robin Olsen, Johannes Hopf och Karl-Johan Johnsson spela medan Kristoffer Nordfeldt och Jacob Rinne var utanför.

Bland försvararna har Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf haft roligare dagar på jobbet.

Bland mittfältarna hoppade Alexander Kacaniklic in och gjorde ligadebut för Nantes, och Marcus Rohdén debuterade i Serie A.

På anfallssidan har Emir Kujovic det tufft i Belgien och fick inte hoppa in i helgen, det fick dock Isaac Kiese Thelin som gjorde första ligamålet sedan februari 2015. John Guidetti började på bänken. Ola Toivonen spelade från start.

Frågan är hur det svenska anfallet kommer att vara nu när Ibrahimovic har slutat?

BELGIEN

Jacob Rinne, KAA Gent 3/0, 1 hållen nolla
Var utanför laget när det blev 4-2 mot Westerlo. Stod innan det i lagets tre första matcher.

Emir Kujovic, KAA Gent 1/0
Gent har spelat fyra matcher och Kujovic har suttit på bänken alla gånger. Fick inte hoppa in mot Westerlo. Hittills har det blivit spel i fyra minuter i ligan.

Erdin Demir, Waasland-Beweren 1/0
Demir gjorde första matchen för säsongen och spelade i 90 minuter när det blev 2-2 hemma mot Mechelen.

BOSNIEN

Mirza Halvadzic, Zeljeznicar 1/0

0-2-förlust mot Tusla och då fick Halvadzic göra ligadebut när han hoppade in och spelade i 33 minuter.

BULGARIEN

Simon Sandberg, Levski Sofia 1/0
Inte med i 4-0-segern mot Slavia Sofia. Har efter fyra omgångar startat i en match.

DANMARK

Johan Larsson, Bröndby 6/0
Två assist i 7-0-segern mot Århus. Bröndby toppar tabellen. Larsson har startat i fem matcher och hoppat in i en.

Gustaf Nilsson, Bröndby 0/0
Skadad.

Robin Söder, Esbjerg 6/0
Startade och spelade första halvlek när det blev viktiga 3-2 mot Odense. Har startat i samtliga sex ligamatcher.

Robin Olsen, FC Köpenhamn 6/0, 3 hållna nollor
Spelade när det blev 1-1 mot Ålborg.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn 3/0
Startade och blev utbytt efter 67 minuter när det blev 1-1 mot Ålborg. Har gjort två starter och ett inhopp.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn 5/0

Spelade som vanligt 90 minuter. 1-1 mot Ålborg.

Erik Johansson, FC Köpenhamn 4/1
Bänken mot Ålborg. Har startat i de andra fyra ligamatcherna.

Per Nilsson, FC Köpenhamn 0/0
Utanför matchtruppen.

Johan Dahlin, Midtjylland 2/0, 0 hållna nollor
På bänken i 2-2-matchen mot Sönderjyske. Har stått i två av fyra matcher.

Kristoffer Olsson, Midtjylland 6/0
Hoppade in för andra matchen i rad, den här gången i den 81:a minuten och var på plan när Sönderjyske kvitterade till 2-2 Har startat i tre matcher och hoppat in i tre.

Rasmus Jönsson, Odense 6/0
Spelade hela matchen när det blev 2-3 mot Esbjerg. Har startat i samtliga sex ligamatcher.

Joel Allansson, Randers 5/0
Skadad.

Mikael Ishak, Randers 3/1
Utanför matchtruppen på grund av skada i baksida lår.

Viktor Lundberg, Randers 6/2
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot Nordsjälland.

Marko Mitrovic, Randers 5/0
Startade och blev utbytt efter 69 minuter. Tre start och tre inhopp har det blivit.

Simon Kroon, SönderjyskE 4/2
Utanför matchtruppen för andra matchen i rad på grund av en skada i baksida lår. Har innan det gjort tre startar och ett inhopp. Två mål.

Markus Holgersson, Ålborg 6/2
Spelade 90 minuter i 1-1-matchen mot FCK.

Niklas Backman, Århus 6/1
Hade ingen rolig match mot Bröndby. 0-7 och ett självmål av Backman. Spelade hela matchen.

ENGLAND

Zlatan Ibrahimovic, Manchester U 2/3
Hyfsad start i England. Två mål i 2-0-segern mot Southampton och har nu gjort tre mål på två matcher.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea 0/0, 0 hållna nollor
Satt hela matchen på bänken.

Sebastian Larsson, Sunderland 0/0
Skadad.

Joel Asoro, Sunderland 1/0
Hoppade in i den 81:e minuten mot Middlesbrough och blev därmed både yngste svensken någonsin i Premier League och yngste spelare i Sunderland. Laget förlorade dock med 1-2.

Jonas Olsson, West Bromwich 2/0
Startade för andra matchen i rad. Gjorde enligt engelsk media ett svagt ingripande som ledde till Evertons avgörande 2-1-mål. Olsson spelade hela matchen.

Marcus Olsson, Derby 0/0
Har haft hjärnskakning och var därför inte med i truppen.

Marcus Antonsson, Leeds 4/1
Gjorde sitt första ligamål i Leeds när han nickade in 1-0-målet mot bottenkollegan Sheffield Wednesday. Leeds vann med 2-0 och tog säsongens första seger. Antonsson blev utbytt efter 69 minuter. Har startat i tre matcher och hoppat in i en.

Pontus Jansson, Leeds 0/0
Har precis skrivit på och väntar på debuten.

Martin Olsson, Norwich 2/0
Skadad.

FINLAND

Bobbie Friberg da Cruz, IFK Mariehamn 21/0
Spelade hela matchen när det blev 1-0 mot HIFK. Efter 23 omgångar leder Mariehamn ligan.

Philip Sparrdal-Mantilla, IFK Mariehamn 19/0

Spelade hela matchen när laget behöll serieledningen.

Josef Ibrahim, IFK Mariehamn 12/1
På bänken.

Gabriel Petrovic, IFK Mariehamn 21/0
Spelade från start och lämnade planen efter 75 minuter.

Erik Törnros, PS Kemi 3/3
Tvåmålsskytt i derbyt mot RoPS som slutade 3-1. Törnros spelade hela matchen och laget är åtta. Har gjort tre mål på tre matcher.

FRANKRIKE

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux 1/1
Målskytt. Gjorde första matchen för säsongen när han hoppade in i den 75:e minuten. Då stod det 0-3 mot Toulouse. Thelin fastställde slutresultatet till 1-4 i den 90:e minuten. Det var Kiese Thelins första ligamål sedan februari 2015.

Karl-Johan Johnsson, Guingamp 2/0, 0 hållna nollor
Vaktade målet när det blev 2-1 mot Marseille, men fick en del kritik i L’Equipe som skriver att han släppte in ett enkelt mål och inte övertygade.

Alexander Kacaniklic, Nantes 1/0
Gjorde ligadebut när han hoppade in efter 23 minuter. Nantes förlorade med 0-1 mot Monaco.

Ola Toivonen, Toulouse 2/0
Startade och spelade i 70 minuter när det blev 4-1 mot Kiese Thelins Bordeaux. Toivonen har en start och ett inhopp.

Jimmy Durmaz, Toulouse 0/0
Har precis skrivit på och har inte hunnit debutera.

FÄRÖARNA

Rasmus Andersson, Skála 4/0
Startade och spelade i en halvlek när det blev 0-4 mot Vikingur. Två starter och två inhopp har det blivit i Skala som ligger åtta av tio lag.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 2/0
Startade som högerback men tvingades utgå i halvtid med en lårkaka. AZ besegrade Utrecht med 2-1.

Muamer Tankovic, AZ Alkmaar 0/0
Utanför truppen.

Simon Gustafson, Feyenoord 0/0
Fast på bänken i 1-0-segern mot Heracles. Ingen speltid den här säsongen.

Pär Hansson, Feyenoord 0/0, 0 hållna nollor
På bänken.

Simon Tibbling, Groningen 1/0
Spelade hela matchen när det blev 3-4 mot Twente. Det var Tibblings första match för säsongen.

Sam Larsson, Heerenveen 1/0
Hoppade in efter 66 minuter i hopp om en kvittering, men NEC vann med 2-1.

Simon Thern, Heerenveen 2/0
Hoppade in efter 77 minuter mot NEC. Är tillbaka efter det långa skadeuppehållet har nu gjort två inhopp.

Arber Zeneli, Heerenveen 3/1
Startade och spelade hela matchen i 1-2-förlusten mot NEC. Tre starter och ett mål har det blivit.

Mikael Dyrestam, NEC Nijmegen 3/0
Spelade hela matchen som vänsterback när det blev 2-1 mot Heerenveen. Har startat i två matcher och gjort ett inhopp.

Armin Aganovic, Galway 8/0
Spelade hela matchen när det blev 0-2 mot Bray Wanderers. Efter 22 omgångar ligger Galway 22:a. Aganovic har startat i åtta matcher.

ISLAND

Pontus Nordenberg, Vikingur Olafsvik 16/1
Spelade hela matchen när det blev 2-2 mot tvåan Fjölnir. Vikingur är nia.

ITALIEN
Emil Krafth, Bolgna 1/0
Startade och spelade hela matchen när det blev 1-0 i premiären mot nykomlingen Crotone.

Marcus Rohdén, Crotone 1/0
Spelade hela matchen när det blev 0-1 borta mot Bologna.

Oscar Hiljemark, Palermo 1/0
Spelade hela matchen på det centrala mittfältet när det blev 0-1 hemma mot Sassuolo.

Robin Quaison, Palermo 1/0
Spelade hela matchen som central anfallare när det blev 0-1 mot Sassuolo. Misslyckad kväll, skrev Gazzettan, men Quaison försvarades av tränaren Ballardini:”Han kan spela i den rollen, han har visat att han kvaliteten för den liksom andra positioner. Han behöver stöd från medspelarna, han kan inte göra så mycket alldeles själv."

Samuel Gustafson, Torino 0/0
Utanför 23-mannatruppen och satt på läktaren när det blev 2-3 mot Milan.

Gustav Svensson, Guangzhou R&F 22/0
Spelade hela matchen när det blev 5-4 mot Lifan. Svenssons lag är sexa.

Osman Sow, Henan Jianye 23/1
Hoppade in med två minuter kvar när det blev 1-0 mot Hebei. Henan ligger sjua. Sow har gjort åtta starter och 15 inhopp. Ett mål.

Guillermo Molins, Beijing Rehne 5/1
Skadad.

David Fällman, Dalian Transcendence 23/0
Spelade hela matchen när det blev förlust med 0-2. Dalian är fyra från slutet, en poäng över nedflyttningsstrecket.

Erton Fejzullahu, Dalian Transcendence 7/1
Har inte spelat sedan den 2 maj.

MALTA
Alexander Nilsson, Tarixen Rainbows 1/0
Spelade hela matchen när det blev 1-0 mot Gzira i ligapremiären.

MAROCKO

Junes Barny, Difaa Hassani 0/0
Marockanska ligan har premiär den 27 augusti.

NORGE

Jakob Orlov, Brann 17/3
Målskytt. Gjorde 1-0 när det blev 1-1 mot serieledaren Rosenborg. Han svävade som en basketspelare, skrev Dagbladet. Brann är trea.

David Myrestam, Haugesund 21/1
Målskytt. Satte 1-0-målet när det blev 1-1 mot Lilleström. Haugesund är fyra.

Andreas Linde, Molde 6/0, 1 hållna nollor
På bänken.

Isak Ssewankambo, Molde 8/0

Mattias Moström, Molde 15/1
Startade och spelade i 81 minuter när det blev 4-2 mot tvåan Odd. Molde är sjua.

Jonas Lindberg, Sarpsborg 13/2
Startade och spelade i 86 minuter och fick från bänken se sitt lag avgöra när det blev 1-0 mot Strömsgodset. Sarpsborg är femma.

Rasmus Lindkvist, Vålerengen 19/2
Spelade hela matchen som vänsterback när det blev 1-1 mot Bodö. Vålerengen är tia.

Robert Lundström, Vålerengen 14/0
Spelade hela matchen som högerback.

Marcus Sandberg, Vålerengen 8/0, 2 hållna nollor
Vaktade Vålerengens mål i 1-1-matchen.

PORTUGAL
Victor Nilsson-Lindelöf, Benfica 2/0
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot Vitoria. Hade en bra chans att avgöra i slutet men missade.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 4/0
Spelade hela matchen när det blev 1-1 mot Zenit. Har startat i samtliga fyra ligamatcher.

Carlos Strandberg, CSKA Moskva 0/0
Fast på bänken för fjärde matchen i rad.

Emil Bergström, Rubin Kazan 2/0
Efter två inledande matcher på avbytarbänken utan att få hoppa in har Bergström nu gjort två starter i rad. I helgen blev det 1-2 mot Anzhi.

Andreas Granqvist, Krasnodar 4/0

Spelade hela matchen när det blev 0-2 mot Spartak Moskva.

SCHWEIZ

Alexander Fransson, Basel 1/0
Utanför truppen. Har gjort ett inhopp.

Kim Källström, Grasshoppers 5/0
Spelade hela matchen när det blev 2-1 mot Sion.