Svenskkollen (Herr)

Snacka om målfest.
I helgen blev det 15 svenskmål ute i världen.
Här är Svenskkollen.

Många svenskar var lyckosamma i helgen. Bland annat blev det fyra mål i Danmark, tre i USA, två i Norge, två i Ryssland, två i Förenade Arabemiraten, ett i Finland och ett i Tyskland.

Dessutom tre svenska assist i USA, ett i Grekland och ett i Norge.

Här är veckans Svenskkollen.

OBS! Siffrorna efter spelarnas namn och klubblag anger tävlingsmatcher(cup/liga) och antalet gjorda mål. För målvakter är det antalet hållna nollor istället för mål. För att vara med i Svenskkollen ska man spela i en högstaliga eller i en andraliga i England, Italien, Spanien eller Tyskland. Spelare som är låsta till ett annat landslag är inte med i listan.

BELGIEN

Isaac Kiese Thelin, Waasland-Beveren (utlånad från Anderlecht) – 28/16
Skadad och missade då 1-4-förlusten mot Kortrijk. Skadans omfattning är oklar.

Erdin Demir, Waasland-Beveren – 34/0
Som vanligt 90 minuter vänsterback, men tung match mot Kortrijk (1-4). Laget är i slutspel för att nå Europa League.

Robin Söder, Lokeren – 27/6
Har tillfälligt (?) tappat sin startplats till Tom De Sutter. Hoppade in sista kvarten i segern mot Sint-Truidense (1-0). Spelar slutspel för att nå Europa League, men Lokeren är inte i samma grupp som ”svenskklubben” Waasland-Beveren.

CYPERN

John AlvbågeAC Omonia – 1/1 nollor
Skadade sig efter drygt en halvtimme i debuten. Axelskadan ska vara så pass allvarlig att han missar resten av säsongen. AC Omonia missar Europacupspel för nästa säsong och fick nyligen en ny tränare, dansken Jesper Fredberg.

DANMARK

Joel Allansson, Randers FC – 18/0
2-0-seger mot Lyngby i ett slutspel där Randers ser ut att få behöva kvala för att klara sig kvar i högstaligan. Inte mer än en okej match av Allansson på yttermittfältet, enligt BT (4/12 i betyg). Spelar i veckan cupkvartsfinal.

Mikael Boman, Randers FC – 6/0
Fick starta igen efter sin supermatch senast mot Odense, då han bland annat fick högsta möjliga betyg av Ekstrabladet. Lugnare mot Lyngby. 4/12 i betyg hos BT.

Simon Kroon, Sönderjyske (utlånad från Midtjylland) – 6/0
Skada och sjukdom gjorde att Kroon inte blev uttagen mot Odense (vinst 2-1).

Robin Olsen, FC Köpenhamn – 36/11 nollor
Är skadad, men siktar på att vara fullt frisk när VM sätter igång.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn – 33/2
Mindre skada och var därför inte med mot Nordsjälland (vinst 2-1).

Erik Johansson, FC Köpenhamn – 9/0
Gör i dag tisdag comeback i reservlagsmatchen mot Odense efter lång skadefrånvaro.

Johan Larsson, Bröndby – 31/3
Lagkapten Larsson gjorde mål mot Ålborg (3-0), ett fint placerat och hårt långskott med vänstern. Var enligt BT en av de bästa i Bröndby (10/12 i betyg).

Simon Tibbling, Bröndby – 25/3
Bra match mot Ålborg (3-0), 7/12 i betyg hos BT. Bröndby slåss mot Midtjylland om att vinna den danska ligatiteln. Nio omgångar kvar. De spelar också cupkvartsfinal i veckan.

Gustaf Nilsson, Silkeborg (utlånad från Bröndby) – 26/6
Tillbaka efter ankelskada och 80 minuter mot Helsingör, men en tung förlust med 2-3. Ännu tyngre var det då Silkeborg hade 2-0-ledning i matchen. Silkeborg har fyra poäng upp för att slippa kval neråt.

Rasmus Jönsson, Odense – 20/0

Kvar på bänken hela matchen mot Sönderjyske (förlust 2-1). Har ryktats om en återkomst till Helsingborg, men enligt HD kan det bli för dyrt för klubben. Odense ser ut att säkra kontraktet i danska ligan och istället kvala till Europa League.

Jacob Rinne, Ålborg BK – 23/8 nollor
Tung förlust mot Bröndby (0-3). Rinne var trots matchen okej, med 4/12 i betyg hos BT. Ålborg har ingen chans att åka ur, men lär inte nå upp till Europa League-plats. På nio matcher måste de i så fall ta ikapp 14 poäng på Nordsjälland och elva på FCK.

Niklas Backman, Århus – 13/0
Tillbaka efter käkfraktur, men då hade Århus hittat ett nytt mittbackspar. Backman blev dock inbytt efter en halvtimme mot Hobro (3-1-vinst), iklädd ett stort skydd för ansiktet.

Tobias Sana, Århus – 27/7
Har ofta i sin karriär fått kritik för att vara för ineffektiv, men mot Hobro gjorde han hattrick. Ett med vänstern, ett med högern, och ett på straff. Vänsterskottsmålet var en snygg vändning följt av elegant placering i bortre hörnet. Högt betyg i många danska medier, bland annat högsta betyg (12/12) i BT.

Marko Mitrovic, Sönderjyske – 4/0
Har fortfarande inte hittat ny klubb och är inte aktuell för spel i Sönderjyskes A-lag.

Melvin Frithzell, Helsingör – 1/0
En mindre skada och sjukdom gjorde att Frithzell inte var med mot Silkeborg (vinst 3-2). Helsingör får det svårt att undvika nedflyttningskval.

Mohammed Saeid, Lyngby – 4/0
Fick sin andra start i Lyngby, efter en flytt som inte blivit det han hoppats på. Utbytt efter 55 minuter i 0-2-underläge mot Randers. Fick ändå okej-betyget 4/12 i BT.

ENGLAND

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United – 25/0
Startade i 2-0-segern mot Swansea och fick höra bra ord från brittisk media. Manchester Evening News kallade det för svenskens kanske bästa insats i klubben.

Martin Olsson, Swansea – 36/0
Laget hade en tung start mot Manchester United med 2-0-underläge redan efter 20 minuter, men Olsson kom undan kritik i brittisk media. Wales Online gav honom 6/10 i betyg, framför allt för hans offensiva bidrag i andra halvlek.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea – 10/4 nollor
Kvar på bänken mot Manchester United (2-0-förlust). Frågan är om det blir fler matcher för Nordfeldt i Swansea den här säsongen, när laget nu inte är kvar i något cupspel?

Erdal Rakip, Crystal Palace (utlånad från Benfica) – 0/0
Bra prestation med dåligt resultat för Crystal Palace mot Liverpool (förlust 1-2). Rakip inte med i truppen på grund av konkurrenssituationen.

Sebastian Larsson, Hull – 36/2
En helt okej omgång för Larsson och Hull. Larsson fick 6/10 i betyg hos Hull Daily Mail och 0-0 mot Aston Villa. Svensken var slitig på centralt mittfält, men inte perfekt i passningsspelet. Hull har i dag tisdag en svår match mot serieledarna Wolves, men efter det är spelschemat enklare och med chans att säkra spel i Championship även för nästa säsong.

Pontus Jansson, Leeds – 36/3
Leeds tog sin blott andra seger på femton matcher, detta mot Bolton (2-1). Bra insats av Jansson, nära att bli målskytt. 7/10 i betyg hos Yorkshire Evening News.

Pawel Cibicki, Leeds – 10/0
Fick äntligen vara med på bänken igen, men utan inhopp mot Bolton (2-1). Har inte använts i match sedan slutet på januari.

Marcus Antonsson, Blackburn (utlånad från Leeds) – 31/8
Bra besked efter skadefrånvaron: två raka starter, mot Bradford (2-0) respektive MK Dons (2-1). Inte målskytt, men okej insatser enligt Lancashire Telegraph. Blackburn är en av tre klubbar som kan ta direktuppflyttning till Championship, där två klubbar går upp direkt och fyra kvalar.

Joel Asoro, Sunderland – 25/2
Användes inte mot Derby (vinst 4-1) på grund av en huvudskada. Kort inhopp mot Sheffield Wednesday (1-3). Sunderland måste ta sig förbi två lag, och komma ifatt fem till åtta poäng, för att klara sig kvar i Championship. Detta på sex omgångar.

Niclas Eliasson, Bristol City – 15/1
Varken med på bänken mot Barnsley (2-2) eller Brentford (förlust 0-1). Har i en intervju med Fotbollskanalen uttalat sig om att han trivs i klubben och att han siktar på att, efter ett inskolningsår, konkurrera på allvar nästa säsong. Laget är bara en poäng ifrån att kvala upp till Premier League.

Marcus Olsson, Derby – 13/0
Borta med skada både mot Sunderland (förlust 1-4) och Preston (vinst 1-0). Dålig tajming, då konkurrenten Craig Forsyth gjorde en svag match mot Sunderland och Derby testade en ny vänsterback mot Preston. Derby har fortfarande bra chans att kvala sig till Premier League.

FINLAND

Gabriel Petrovic, IFK Mariehamn - 5/0
Mariehamn slog HIFK med 2-1 i genrepet inför premiären av den finska ligan. Mittfältaren Petrovic spelade hela matchen och var inblandad i 2-0-målet.

Philip Sparrdal-Mantilla, IFK Mariehamn - 1/0
Inte med i truppen mot HIFK.

Nicklas Maripuu, IFK Mariehamn - 5/2
Mittfältaren startade mot HIFK - och slog till med ett mål från 17 meter. Högerfotade Maripuu drog till med vänstern och gav Mariehamn ledningen med 1-0 i 2-1-segern.

Pontus Åsbrink, IFK Mariehamn - 5/0
Mittfältaren startade i 2-1-segern mot HIFK.

Simon Silverholt, IFK Mariehamn - 1/1
Tillbaka i truppen - och fick hoppa in mot HIFK i den andra halvleken.

Tatu Varmanen, Inter Åbo - 5/0
Spelade hela matchen när Inter besegrade Ilves med 2-0 på hemmaplan i kvartsfinalen av finska cupen. Nu väntar Ekenäs i semifinalen.

Anders Bååth, SJK - 6/0
SJK föll i kvartsfinalen av finska cupen. Laget förlorade med 2-1 hemma mot Honka. Bååth startade, men blev utbytt i den 79:e minuten.

FRANKRIKE

Karl-Johan Johnsson, Guingamp - 33/11 nollor
Äntligen fick Guingamp och Johnsson vinna igen. Efter sex raka matcher utan seger lyckades man slå Bordeaux med 2-1 på hemmaplan i ligan i helgen. Landslagsmålvakten vaktade som vanligt stolparna.

Ola Toivonen, Toulouse - 22/2
Som vanligt ingen startplats, men fick hoppa in i den 76:e minuten borta mot Lyon (förlust med 2-0) i helgen. Senast Toivonen startade i ligan var den 9 december.

Jimmy Durmaz, Toulouse - 19/3
Landslagsmittfältaren fick inte ens hoppa in mot Lyon. Satt på bänken under hela matchen. Senast Durmaz startade i ligan var i slutet av januari.

Alexander Kacaniklic, Nantes - 10/0
Yttermittfältaren var inte ens med i truppen när Nantes föll med 3-0 på hemmaplan mot Saint-Etienne i helgen.

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Marcus Berg, Al Ain - 29/21
Landslagsanfallaren blev tvåmålsskytt i viktiga 2-1-segern över Al Hilal i asiatiska Champions League. Både målen gjorde Berg på straff. Nu ligger Al Ain tvåa i sin grupp (vilket ger avancemang) med en omgång kvar att spela. Berg blev utbytt i den 80:e minuten.

GREKLAND

Mattias Johansson, Panathinaikos - 19/1
Spelade hela derbyt när Pao föll med 3-0 borta mot AEK Aten i helgen. Pao drabbades av ett rött kort redan i den 35:e minuten.

Guillermo Molins, Panathinaikos - 22/7
Är tillbaka från skada, men satt på bänken under hela matchen mot AEK.

Philip Hellquist, PAS Giannina - 3/0
Anfallaren fick hoppa in i den 73:e minuten borta mot Panaitolikos, men Giannina föll med 1-0 och hade en man utvisad när Hellquist byttes in.

Niklas Hult, AEK Aten - 21/0

Vänsterbacken spelade hela matchen mot Panathinaikos - och stod för assisten till 2-0-målet i derbyt.

Jakob Johansson, AEK Aten - 17/1
Skadad och inte med i truppen till derbyt mot Pao.

Astrit Ajdarevic, AEK Aten - 25/1
Satt på bänken under hela matchen mot Panathinaikos.

HOLLAND

Sam Larsson, Feyenoord - 28/7
Yttermittfältaren gjorde i helgen sina första tävlingsminuter efter sin lårskada. Hoppade in i 66:e minuten hemma mot Excelsior (seger med 5-0).

Emil Hansson, Feyenoord - 1/0
Norsksvensken satt på bänken under hela matchen mot Excelsior.

Simon Gustafson, Roda (utlånad från Feyenoord) - 31/8
Roda har spottat upp sig. Bottenlaget har vunnit två raka matcher och har nu fyra poäng upp till säker mark. Mittfältaren Gustafson startade som vanligt borta mot Vitesse (seger med 3-0) och stod för assisten till 2-0-målet.

Kristoffer Peterson, Heracles - 32/8
Yttermittfältaren spelade hela matchen hemma mot Heerenveen (förlust med 2-1).

Erik Israelsson, Zwolle - 13/0
Den förre Kalmar FF- och Hammarby-spelaren hoppade in i den 88:e minuten när Zwolle slog Sparta Rotterdam med 2-0 på hemmaplan i helgen.

Ramon Pascal Lundqvist, PSV Eindhoven - 0/0
Inte med i A-lagets trupp till matchen mot NAC Breda (seger med 5-1) och inte heller med i reservlaget. Opererades nyligen på grund av en knäskada, meddelar PSV på sin hemsida.

ISRAEL

Rasmus Sjöstedt, Hapoel Haifa - 24/0
Tillbaka i truppen när Haifa i helgen spelade cupsemi mot Hapoel Ra'anana, men satt på bänken under hela matchen. Haifa vann till slut, efter straffläggning, och är klart för final.

ITALIEN

Filip Helander, Bologna – 25/0
Mittbacken gjorde i lördags sjätte raka ligastarten i Serie A, när Bologna spelade 1-1 mot Roma på hemmaplan. Helander spelade hela matchen och tappade, lite oturligt, sin markering på Edin Dzeko, när han kvitterade med huvudet i slutet av matchen. Helander fick 5,5 i betyg av italienska lokaltidningen Corriere di Bologna.

Emil Krafth, Bologna – 11/0
Högerbacken har under vintern haft svårt att få speltid i ligan och var helgen utanför matchtruppen, när Bologna kryssade mot Roma. Han var nyligen med på den svenska landslagssamlingen, men genomförde inte något träningspass på grund av skada, vilken nu också hindrade honom från att vara med i Bolognas matchtrupp.

Marcus Rohdén, Crotone – 20/2
Svenske mittfältaren var i helgen tillbaka i Crotones matchtrupp efter skada, men fick sitta på bänken i hela matchen, när laget föll med 0-2 mot Fiorentina på bortaplan. Rohdén har inte spelat en enda ligamatch sedan den 6 januari mot Milan.

Pa Konaté, SPAL – 2/0
Konaté var i veckan tillbaka på Spals avbytarbänk, men fick inte speltid, när laget spelade 1-1 mot Genoa. Spal är placerat på 17:e-plats med två poäng ner till Rohdéns Crotone på nedflyttningsplats.

Oscar Hiljemark, Genoa – 8/0
Hiljemark har lyft sedan återkomsten till Italien och fått gott om speltid under vintern i ligan. Han spelade åter från start mot Spal, men byttes ut efter 72 minuter, när Genoa jagade ett ledningsmål i matchen som slutade 1-1. Hiljemark fick efteråt en sexa i betyg av italienska sajten Tuttosport.

Samuel Gustafson, Perugia(utlånad från Torino) 14/0
Mittfältaren gjorde i helgen sin sjunde raka start för Perugia i Serie B, när laget slog mittenlaget Cremonese med 1-0. Laget klev därmed upp på fjärdeplats i ligan, vilket innebär playoff-spel om en plats i Serie A nästa säsong.

Svante Ingelsson, Udinese – 5/0
Äntligen speltid! Ingelsson har under säsongen haft svårt att få speltid i Serie A, men fick under lördagen göra sin första ligastart på fem månader i 0-2-förlusten mot Atalanta. Han spelade hela matchen och fick efteråt 5,5 i betyg av italienska lokaltidningen Udine Today. Udinese är placerat på tolfteplats i ligan, men har inte vunnit en ligamatch sedan i slutet av januari.

MALTA

Alexander Nilsson, Hamrun Spartans - 12/3
Anfallaren spelade inte i helgen på grund av uppehåll i den maltesiska ligan, men har däremot fått gått om speltid sedan han anslöt tidigare i år. Han har dessutom börjat få fart på målskyttet med tre mål på de fyra senaste matcherna i ligan.

NORGE

Amor Layouni, Bodö/Glimt - 3/0
Svensken fick hoppa in i halvtid i går i 0-3-förlusten mot Haugesund på hemmaplan. Laget låg i halvtid under med 0-2, vilket gjorde att svensken möjligen hade svårt att påverka slutresultatet. Laget är placerat på tiondeplats i Tippeligan.

Liridon Kalludra, Kristiansund – 2/0
Svensken är i kanonform! Under landslagsuppehållet slog han till med tre mål på två träningsmatcher och levererade i går en assist till det avgörande målet, när Kristiansund vände 0-1 till 2-1-seger mot Lilleström i Tippeligan.

Conny Månsson, Kristiansund – 0/0
Målvakten var åter utanför lagets trupp i gårdagens 2-1-vinst mot Lilleström. Är tredjemålvakt i laget, som är placerat på sjätteplats i Tippeligan.

Andreas Linde, Molde – 3/2
Målvakten gjorde i går tredje raka starten i ligan och fick fira tredje raka segern efter 2-1 mot Tromsö på hemmaplan. Det innebar att han för första gången för säsongen släppte in ett mål bakom sig i Tippeligan. Molde är i serieledning.

Mattias Moström, Molde – 0/0
35-åringen har ännu inte fått speltid i ligan och fanns inte med i matchtruppen, när klubben i går besegrade Tromsö med 2-1 på hemmaplan.

Christopher Telo, Molde – 0/0
Ytterbacken har, i likhet med Moström, ännu inte fått speltid i ligan i år och fick i går sitta på bänken i hela matchen, när Molde slog Tromsö med 2-1 på hemmaplan.

Martin Broberg, Odd – 2/1
Yttermittfältaren har inlett de två första ligamatcherna på bänken för att sedan hoppa in i andra halvlek. I gårdagens hemmamatch fick han dock se hela matchen på bänken, när Odd spelade 1-1 mot Rosenborg.

Jonathan Levi, Rosenborg 1/0
Äntligen speltid! Svensken gjorde i går sin första ligamatch för säsongen, när han hoppade in, vid ställningen 1-1, i den 61:e minuten för att jaga ett segermål, men fick kliva av planen med ett kryss mot Odd. Det norska mästarlaget har endast tagit två poäng på de tre inledande ligamatcherna och är placerat på tolfteplats i Tippeligan.

Pontus Engblom, Sandefjord – 2/2
Målsuccé! Anfallaren hoppade i går in för andra matchen i rad från bänken i ligan, men behövde den här gången bara tre minuter på planen för att göra sitt första mål för säsongen. 16 minuter senare slog han till igen och fastställde slutresultatet till 4-1-seger mot Start på bortaplan. Första starten i nästa omgång mot Stabaek?

William Kurtovic, Sandefjord – 1/0
Kurtovic hade inte en lika lyckad gårdag som Engblom i Sandefjord. Han fanns inte med i matchtruppen, när laget slog Start med 4-1 på bortaplan. Laget är placerat på niondeplats i Tippeligan, men har endast spelat två matcher i serien.

Kevin Kabran, Start – 2/1
Tung omgång för svensken. Han spelade hela matchen i 1-4-förlusten mot Sandefjord på hemmaplan och fick därmed kliva av planen med säsongens första förlust. Start är placerat på åttondeplats Tippeligan.

Elliot Käck, Start – 2/1
Vänsterbacken spelade, i likhet med Kabran, hela matchen i 1-4-förlusten mot Sandefjord. Har startat i de två första ligamatcherna i Tippeligan.

Isac Lidberg, Jerv (utlånad från Start) – 0/0
Anfallaren blev nyligen utlånad från Start till Jerv, i norska andraligan, för att få mer speltid under den kommande säsongen. Lånet sträcker sig fram till den 1 augusti. Han spelade ingen match i veckan.

Marcus Sandberg, Vålerenga – 0/0
Målvakten satt åter på bänken i hela matchen, när Vålerenga i går föll med 0-3 mot Sarpsborg på bortaplan. Sandberg är andremålvakt i laget.

POLEN

Nicklas Bärkroth, Lech Poznan – 21/0
Bärkroth utan speltid för sjunde matchen i rad. Han fick sitta på bänken i 90 minuter, när hans Lech Poznan i går besegrade Wisla Krakow med 3-1 på bortaplan i ligan. Nyligen berättade han för Fotbollskanalen om sin situation i klubben och att han tycker sig närma sig mer speltid, men att det är hårda bud, då tränaren inte är rädd för att peta spelare, om de inte levererar i match efter match.

PORTUGAL

Robert Åhman-Persson, Belenenses – 10/0
Svensken gjorde i går sin andra raka start i ligan och var med och skrällde med en 2-0-seger mot serietvåan Porto på hemmaplan. Mittfältarens agent Per Jonsson har tidigare berättat för Fotbollskanalen att mittfältaren mest troligt lämnar klubben efter säsongen.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 34/8
Wernbloom målskytt igen! Svensken fortsatte i helgen att leverera som anfallare och stod för det avgörande målet i söndagens 2-1-seger mot Rostov på bortaplan i ryska ligan. Nu väntar en viktig vecka för svensken med första kvartsfinalen mot Arsenal på torsdag i Europa League och därefter derby mot Dynamo Moskva i ryska ligan. CSKA Moskva är placerat på tredjeplats i ryska ligan, vilket innebär kval till Champions League-gruppspelet nästa säsong.

Sebastian Holmén, Dynamo Moskva - 20/0
Mittbacken satt i helgen åter på bänken i hela matchen, när klubben slog Arsenal Tula med 2-1 och klev upp på elfteplats i ryska ligan. Holmén var ordinarie startman innan vinteruppehållet, men har sedan dess suttit på bänken i de tre matcherna efter uppehållet. Spelade senast en tävlingsmatch den 9 december i ligan.

Viktor Claesson, FC Krasnodar – 28/9
Första målet i år! Svensken slog under söndagen till med sitt första mål för året till 1-0 mot Anzhi Makhachkala, vilket länge såg ut att räcka till seger, men till slut bara till oavgjort, då motståndarlaget kvitterade på övertid. Under måndagen fick därefter huvudtränaren Igor Shalimov lämna sitt uppdrag, samtidigt som klubben gick ut med att en ny tränare snart kommer att tillsättas. Krasnodar är placerat på femteplats i ryska ligan, vilket innebär kval till Europa League nästa säsong.

Andreas Granqvist, FC Krasnodar – 27/4
Svenske landslagskaptenen spelade, i likhet med Claesson, hela helgens match mot Anzhi Makhachkala, som slutade 1-1. Under måndagen fick därefter huvudtränaren Igor Shalimov lämna sitt uppdrag, samtidigt som klubben gick ut med att en ny tränare snart kommer att tillsättas Krasnodar är placerat på femteplats i ryska ligan, vilket innebär kval till Europa League nästa säsong

SCHWEIZ

Emil Bergström, Grasshoppers – 29/2
Spelade hela matchen i 0-2-förlusten mot bottenlaget Thun. Fyra raka matcher nu för Grasshoppers som är sexa i ligan som har tio lag.

Nabil Bahoui, Grasshoppers - 14/2
Har lånats ut till AIK. Bahoui gjorde sju starter (senaste 30 september) och fem inhopp (senaste 3 december) i ligan för Grasshoppers.

Alexander Fransson, Lausanne (utlånad från FC Basel) – 21/0
Fast på bänken i 2-1-segern mot Lugano. Svensken har efter att ha fått starta i början nu hamnat på bänken. Lausanne ligger fyra från slutet.

Alexander Gerndt, FC Lugano – 29/7
Startade och spelade i 76 minuter i 1-2-förlusten mot Lausanne. Lugano är tre från slutet.

SERBIEN

Andrej Simeunovic, FK Vozdovac - 0/0
Svensken lämnade nyligen Lunds BK för Vozdovac och var senast inte med i lagets matchtrupp. Den här veckan har det varit landslagsuppehåll i ligan.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic - 41/4
Spelade hela matchen i 3-0-segern mot jumbon Ross County. Celtic leder ligan med tolv poäng före rivalen Rangers.

SPANIEN

John Guidetti, Alaves (utlånad från Celta Vigo) - 10/1
Fyra raka matcher utan seger och sju matcher utan mål för Guidetti. I helgens 0-0-match mot Espanyol startade svensken och spelade i 77 minuter. Alaves ligger på 16:e plats och har elva poäng till nedflyttningsplats.

Markus Holgersson, Lorca - 13/0
Utanför truppen när Lorca besegrade Granada med 3-2. Det var lagets första seger på de senaste 17 ligamatcherna.

TURKIET

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 30/7
Fick i helgen släppa in fyra mål i 1-4-förlusten mot mittenlaget Yeni Malatyaspor. Genclerbirligi är på nedflyttningsplats med en poäng upp över strecket.

Abbe Khalili, Genclerbirligi - 27/2
Startade och spelade hela matchen i 1-4-förlusten. Har startat i 22 ligamatcher. Genclerbirligi ligger på nedflyttningsplats.

Daniel Larsson, Akhisar - 21/2
Startade och spelade i 69 minuter i 1-2-förlusten mot Istanbul BB. Akhisar ligger elva i ligan. Larsson har startat i 20 ligamatcher.

Patrik Carlgren, Konyaspor - 4/2
Fast på bänken. Laget ligger näst sist.

Mattias Bjärsmyr, Sivasspor - 26/0
Spelade som vanligt hela matchen, den här gången blev det 1-0 mot jumbon Kardemir Karabukspor. Sivasspor ligger sexa i ligan.

Loret Sadiku, Kasimpasa - 24/0
Spelade hela matchen i 2-0-segern mot Göztepe. Sadiku har startat i 24 av 26 ligamatcher.

Adam Ståhl, Karabükspor - 6/0
Utanför truppen. Ståhl och hans lag är sist i ligan.

TYSKLAND

Branimir Hrgota, Frankfurt – 7/0

Utanför truppen igen. Den 13 januari var senast det blev speltid i ligan och det har blivit en start och fyra inhopp totalt i ligan den här säsongen.

Oscar Wendt, Mönchengladbach - 29/1
Spelade i 90 minuter i 0-0-mötet med Mainz. Mönchengladbach är nia i ligan.

Ludwig Augustinsson, Werder Bremen - 31/2
Startade men gick ut efter bara 25 minuter i 2-1-segern mot Frankfurt. Svensken fick en lårskada vilket gör att han missar fredagens derby mot Hannover. Bremen är tolva i ligan.

Albin Ekdal, Hamburg - 13/0
Utanför truppen. Tillbaka i träning efter skada. Senast Ekdal spelade var den 10 februari mot Borussia Dortmund i ligan.

Robin Quaison, Mainz - 20/4
Började på bänken och hoppade in efter 76 minuter i 0-0-matchen mot Mönchengladbach. Mainz är på kvalplats. Tretton starter och sju inhopp har det blivit för Quaison i ligan.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 24/5
Målskytt. Satte 1-0 i 3-2-segern mot Hannover. Forsberg startade och spelade i 81 minuter. Tolv starter och sex inhopp har det blivit för Forsberg i ligan. Leipzig ligger fyra.

Alexander Isak, Dortmund - 9/1
Fast på bänken mot Bayern München. Fick senast speltid i ligan den 27 januari.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 12/3
Tillbaka i träning efter skada. Braunschweig kämpar och ligger på tolva plats i 2. Bundesliga. Baffos senaste ligamatch var den 21 oktober.

Christoffer Nyman, Eintracht Braunschweig - 19/6
Skadad och utanför truppen, men på klubbens hemsida har man skrivit att man hoppas och tror att svensken snart är tillbaka och att skadan inte är allvarlig. Braunschweig ligger tolva med bara två poäng ner till kval.

Simon Hedlund, Union Berlin - 28/5

Fyra raka utan seger och i helgen blev det 1-2 mot Greuther Furth. Hedlund startade och spelade i 71 minuter. Union ligger elva med två poäng ner till kval.

Mikael Ishak, Nürnberg - 25/13
Fortfarande skadad och klubben hoppas att han snart är tillbaka. Har inte spelat sedan den 12 februari. Har gjort tolv mål på 22 ligamatcher.

Sebastian Andersson, Kaiserslautern - 23/7
Fast på bänken i Kaiserslautern som är sist i ligan.

Richard Magyar, Greuther Fürth - 16/2
Hoppade in efter 79 minuter i 2-1-segern mot Union Berlin. Över kvalplats nu med två poäng ner till kval.

Emir Kujovic, Fortuna Düsseldorf - 21/2
Hoppade in efter 74 minuter i 0-1-förlusten mot Darmstadt. Düsseldorf leder ligan. Kujovic senaste start var i början av november.

USA

Zlatan Ibrahimovic, LA Galaxy – 1/2

Vilken drömdebut! Började på bänken i derbyt mot Los Angeles FC. Hoppade in när laget låg under med 1-3, gjorde två mål när laget vände och vann med 4-3. Utsågs till omgångens spelare i MLS.

Axel Sjöberg, Colorado – 1/0
Hoppade in efter 46 minuter när laget vann med 3-0 mot Philadelphia. Colorado ligger sjua i ligan.

Johan Blomberg, Colorado – 3/0
Assisterade till matchens sista mål i 3-0-segern mot Philadelphia. Blomberg spelade hela matchen på det centrala mittfältet.

Gustav Svensson, Seattle – 5/0
Spelade hela matchen när det blev 0-1 mot Montreal. Har förlorat alla tre ligamatcherna.

Gabriel Somi, New England Revolution - 4/0
Assisterade till matchens sista mål i 2-0-segern mot Houston. Som startade och blev utbytt med tre minuter kvar.

Anton Tinnerholm, New York City - 3/2

Målskytt. Kvitterade till 1-1 i 2-1-segern mot San José. Tinnerholm spelade hela matchen.

Joel Qwiberg, San José Earthquakes - 0/0
Fast på bänken.

Magnus Eriksson, San José Earthquakes - 3/0
Assisterade till lagets mål i 1-2-förlusten mot Tinnerholms New York. Eriksson spelade hela matchen.