POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
43v

Svensk osäkerhet över Mexiko: "Speciell match med rävspel"

Foto: Bildbyrån.

JEKATERINBURG. Vinna eller försvinna. Då är Sverige osäkra på hur Mexiko vill spela.
- Det är en speciell match med allt rävspel som kanske kommer in, säger Ola Toivonen.

Mexiko leder gruppen med sex poäng efter två omgångar och går vidare vid seger eller oavgjort. Sverige har tre poäng och måste vinna. Nu pågår det en taktisk kamp och båda lagen försöker lista ut hur motståndaren kommer att spela. Men det är inte helt enkelt.

- Det kommer nog att vara en speciell match med allt rävspel som kanske kommer att komma in. Vi behöver inte känna någon stress innan 70-75 minuter kanske, säger Ola Toivonen.

Det räcker med 1-0 för er - hur tror du att matchbilden blir?

- Jag vet inte, det är väldigt lurigt. Vi vill inte gå fram med för mycket folk i fel lägen och spela Mexiko rätt i handen så som tyskarna gjorde, och vi vet inte hur Mexiko vill spela heller, och vi vet ännu inte hur Janne vill lägga upp matchplanen heller. Det är öppet men Mexiko är favoriter, de kan spela på ett kryss.

Andreas Granqvist tror att Sverige, som i den senaste matchen, kommer att ligga lågt, försvara och vara det laget som inte har mest boll.

- Det kommer nog vara ganska likt Tyskland och Mexiko kommer nog också vara mer bollförande än vad vi är. Mexiko är otroligt skickliga med bollen och vi kommer ligga som vi har visat att vi är bra på med ett starkt kollektiv och ett bra försvarsspel, säger han.

- Men sedan hoppas jag att vi får lite mer bollinnehav offensivt och att vi kan skapa lite tryck. Men basen är att vi ska ha ett starkt försvarsspel och ta vara på kontringar som ges.

Vad betyder det för matchbilden att ni bara behöver vinna med ett mål?
- Vi kommer att gå in i denna matchen som vi gör i alla andra matcher. Vi har ett starkt kollektiv och försvarsspel. Det är vår grund. Sedan är det klart att vi vill ha bollen också och ha ett lite större bollinnehav än mot Tyskland och få lite mer tryck. Första målet blir otroligt viktigt.

Ni kan ju gå vidare vid förlust också om Tyskland förlorar?
- Ja men om Tyskland förlorar mot Sydkorea så ska jag köpa en bingolott. Det tror jag inte kommer att hända.

- Jag tror att Mexiko är ganska oroliga efter att ha sett att vi kan spela bra mot stora nationer. Jag tror att det blir en tuff men rolig match.

Tom Prahl har scoutat Mexiko. Han tror också på ett rävspel och är osäker på hur matchbilden kommer att se ut.

- Svårt. Mot tyskarna backade man hem och spelade ett lägre försvarsspel än vad jag har sett innan. Tränaren kan resonera som så att man sätter full fart från början och trycker på och försöker få ett mål eller så kan han resonera att man backar hem och låter Sverige ha bollen och så utnyttjar det starka vapnet man har i omställningar. Det får vi se väldigt snabbt efter ungefär fem minuter hur det kommer att bli, säger Prahl.

Publicerad 2018-06-27 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå