Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

16.30 i TV4 och på fotbollskanalen - Sverige är en match från VM-final

Sverige

För ett drygt halvår sedan var Sverige U17-landslag i fotboll nära att missa både EM och VM.
Nu är laget en match från VM-final i Förenade Arabemiraten.
-Det har varit ett fantastiskt år för oss, säger Anton Jönsson Salétros.

Spelarna har hyllats av Svenska fotbollförbundet, landslagsledningen och Zlatan Ibrahimovic under sin framfart i det första U17-VM som ett svenskt lag kvalificerat sig till. Svenskarnas täta defensiv med snabba och effektiva omställningar överraskade den kommande semifinalmotståndaren Nigeria i gruppspelet.

Nu ställs Sverige på nytt mot Nigeria, ett lag med en stor supporterskara och ett spel som har fått många att utse dem till den största guldfavoriten.

-Nu vet man ju vad de är bra på. De jobbar hårt för varandra och har bra skyttar. Det är bara att fortsätta med det tajta försvarsspelet så kommer det gå bra, säger Norrköpings mittback Linus Wahlqvist, som varit med på hela landslagets smått osannolika resa det senaste året.

Annons

I den sista EM-kvalmatchen mot Ungern i mars var Sverige tvunget att ta poäng för att kvalificera sig till EM. Ungern tog ledningen tidigt och när klockan tickade mot full tid såg det ut att gå mot svensk förlust och släckta mästerskapsdrömmar. Men Valmir Berisha kvitterade på tilläggstid, skickade Sverige till Europamästerskapet och tack vare avancemanget från gruppen där blev det VM-slutspel.
-Glädjen då var helt sjuk, minns Linus Wahlqvist.

Hälsningar från Ibrahimovic

Sedan Sverige tagit sig vidare från åttondels- och kvartsfinal har intresse för laget ökat. A-landslagets och Paris Saint-Germains stora stjärna, Zlatan Ibrahimovic, hör till dem som hyllat laget.
-Det är så klart väldigt stort, man blir glad att han säger så fina ord. Men annars har vi inte snackat om det så mycket, mest att det är kul att han hör av sig, säger Anton Jönsson Salétros, till vardags i AIK.

Annons

Förbundskaptenen Roland Larsson ser inte att hans landslag har svävat i väg i takt med framgångarna.

-De är naturligtvis väldigt glada för all uppmärksamhet och blir stolta när sådana som Zlatan hör av sig. Men jag upplever att det här är ett gäng som har fötterna på jorden.
"Förstått att vi är ett bra lag"
Skulle det bli förlust mot Nigeria väntar bronsmatch på fredag, men svenskarna har just nu bara en VM-final i tankarna.
-I EM fattade vi inte riktigt hur bra vi var. Men nu i VM har vi verkligen förstått att vi är ett bra lag och kan slå de flesta lagen. Vi får se om det räcker hela vägen till final, men det tror jag nog, säger Jönsson Salétros.

Matchen sänds på TV4 och fotbollskanalen.se samt på fotbollskanalens appar. Tisdag 16:30 är tiden att hålla reda på.

Publicerad 2013-11-05 kl 14:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto