Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Ägarbilden ändras för Friends Arena: "Känns mycket tillfredsställande"

Foto: SCANPIX

Fastighetsbolaget Fabege äger nu två tredjedelar av Friends Arena.
Det efter att ha köpt upp Solna stads, Peabs och Jernhusens andelar.
- För Svenska Fotbollförbundets del känns det mycket tillfredsställande med en finansiell omstrukturering av arenabolaget, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson till fogis.se.

De som nu äger andelar av Friends Arena utöver Fabege (66,7 procent) är Svenska Fotbollförbundet (22,2 procent) och Cooperante AB (11,1 procent).

- För Svenska Fotbollförbundets del känns det mycket tillfredsställande med en finansiell omstrukturering av arenabolaget. Samt att diskussionen i ägarkretsen blir mellan två istället för fem parter, vilket gör att vi ser fram emot 2017 med tillförsikt, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson till fogis.se.

I samband med att Solna stad säljer sina andelar skjuter staden till drygt 178 miljoner kronor för att täcka framtida förluster i Arenabolaget samt för att bolaget ska kunna förvärva hela entrébyggnaden till arenan, rapporterar TT. Försäljningen gör också att uppgörelsen om Solna stads borgensåtagande om 297 miljoner kronor upphör.

- Överlåtelsen innebär att Solna stads engagemang i Friends arena avslutas. Arenan är därmed ett stängt kapitel för oss, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande i Solna, enligt TT.

Publicerad 2016-11-25 kl 10:54

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER