POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Agger vill inte prata Zlatan: Koncentrerar mig på mig

Daniel Agger sprang med lätta steg. Ryggen är läkt. Och den danske mittbacksstjärnan vill för allt i världen inte missa Parken på lördag.
-Att möta Sverige är en motivation i sig själv, säger Agger.

Under träningen i Helsingör blev Zlatan och svenskens goda form i Barcelona ett stort ämne. Spelarna fick frågor om hur de ska stoppa Ibrahimovic.
Både från danska och svenska medier.
-Jag koncentrerar mig helt på mig själv och laget, säger Daniel Agger.

Operation i augusti

När de andra spelarna tränade lätt med boll, gjorde Daniel Agger beep-test tillsammans med Daniel Jensen, som också tillfrisknat. De följdes av landslagsläkaren Sören Kaalunds granskade ögon:
-Fysiskt ser båda bra ut. Agger jobbar med ett särskilt träningsprogram för ryggen som vi involverar i hans träning. Nu blir det spännande att se hur han tar sig ut i slutet på veckan.

Daniel Agger och Simon Kjaer bildade mittlås när Danmark vann VM-kvalet med 1-0 på Råsunda i juni. Redan då hade Agger problem med ryggen. I augusti blev det operation.
-Det har varit jobbigt att följa VM-kvalen mot Portugal och Albanien på tv.

Nu anmäler han sig klar för match.
-Jag känner mig fysiskt väldigt bra. Givetvis saknas matchformen, det medger jag. Men allt annat är som det ska och jag har arbetat hårt de senaste veckorna för att det skulle bli så bra som möjligt.

-Att spela i Parken i en sådan viktig match har varit motivation nog till att jobba stenhårt. Jag har motiverat mig med att tänka tillbaka på de stora matcher som jag spelat. Bland annat flera mot Sverige och det är en motivation i sig själv.

Efter rehabiliteringen har Agger spelat knappt 70 minuter i höst, i en reservlagsmatch för Liverpool förra veckan.

Ryggen höll, men konditionen tröt.

Platsar du på lördag?

-Det är inget jag ska ge mig in på, det är landslagstränarnas uppgift.
Daniel Agger har spelat sex VM-kvalmatcher från start, fem utan att Danmark släppt in mål. När han spelat har det blivit 16 poäng av 18 möjliga.

TT

Publicerad 2009-10-06 kl 17:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå