Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
33v

AIK nöjt efter staty-beskedet: "Det hade inte varit lämpligt"

Foto: Bildbyrån.

Zlatan-statyn hamnar i Malmö och inte i Solna.
AIK är nöjt.
- I och med att det är en person som inte har en AIK-koppling så tror vi inte att det varit speciellt lämpligt, säger tf. vd Håkan Strandlund till Fotbollskanalen.

Under söndagen blev det officiellt att statyn på Zlatan Ibrahimovic kommer att resas i Malmö och inte utanför Friends Arena, vilket var tanken initialt när projektet lanserades efter Fotbollsgalan 2016.

Den ursprungliga planen var att den tre meter långa brons-statyn skulle ställts på plats  i november 2017, men därefter sköts planerna framåt i tiden. En av anledningarna till att avbildningen av Zlatan inte kom på plats var att AIK, hyresgäst på Nationalarenan, inte ställde sig positivt till att ha Ibrahimovic utanför sin hemmaarena.

Och när beslutet nu kommit att det i stället blir Skåne för brons-Zlatan så är klubben nöjt.

- Vi ser det som positivt att statyn hamnar i hans hemstad så att spelaren kan hyllas på sin uppväxtort, på sin hemmaarena. Det känns jättebra för oss, säger klubbens tillförordnade vd Håkan Strandlund till Fotbollskanalen.

- I och med att det är en person som inte har en AIK-koppling så tror vi att det inte varit speciellt lämpligt.

Var det så att ni aktivt jobbade mot att statyn inte skulle stå utanför Friends?
- Vi för ju en dialog med andra parter om placeringen och där har vi berättat vad vår syn på det här varit.

Där var ni tydliga?
- Vi tycker att statyn på en spelare bör vara placerad på hemort, det är det bästa som vi ser det.

Eric Ljunggren, som i mars valdes till ny ordförande i AIK FF, skriver en kommentar i ett sms till Fotbollskanalen. Han kallar där beslutet för ”klokt”:

”Grattis Malmö! önskar AIK med hela vårt svartgula hjärta. Personligen misstänker jag, utan att ha frågat honom, att även Zlatan är glad över detta kloka beslut. Zlatan är en superstjärna och verkar vara en hård kille, men utanför Friends hade nog konkurrensen från den vackra Isidor Behrens och Putte Kock-statyn varit ett steg för tuff.”

Fotbollskanalens Olof Lundh har tidigare bloggat om turerna bakom statyn - och att den skulle kombineras med dokumentären som nu ska visas i SVT.

Publicerad 2018-06-03 kl 17:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons