POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

AIK och MFF läxar inte upp sina U21-spelare - håller inte med Lennartsson

Foto: Scanpix

Jörgen Lennarsston läxade upp sina U21-spelare.
AIK och Malmö FF gör inte samma sak.
- Nej, det är inget som jag just nu värderar att göra, säger Andreas Alm till fotbollskanalen.se.

Jörgen Lennartsson sågar sina U21-spelare efter fotbollskanalens avslöjande om kritiken mot Håkan Ericson. Elfsborgs tränare anser att man hålla sådana saker inom gruppen och lösa dem internt -  men själv delar han gärna med sig av sina åsikter.

Dessutom tycker han att det är alla U21-landslagsmäns klubbtränares plikt att prata med sina spelare om det här. Men AIK och Malmö FF håller inte med.

- Vi har haft fullt fokus på Europa-League-matchen i Italien som vi spelade. Sedan har vi kommit hem så vi har nog mest varit utomlands mestadels av det som har skrivits. Intressemässigt har vi varit utanför det, säger AIK:s tränare Andreas Alm.

Kommer du att prata med dina U21-spelare om det här?

- Jag har ju en, Robin Quaison, och han var med i Italien så det känns lite gammalt för oss. Nej, det är inget som jag just nu värderar att göra.

Så du känner inte att du måste prata med din spelare om det här?

- Vad ska jag prata med honom om? Jag kan ju inte svara på vad Jörgen säger, säger Alm och får medhåll av Malmö FF:s sportchef Per Ågren.

- Jag har förstått att fotbollskanalen har gjort en enkät. Jag har pratat med Pontus (Jansson) om det och han tyckte att tajmingen var dålig.

Ska ni gå vidare med det här och prata med era spelare?

- Nej som sagt, jag har pratat med Pontus om det, men mer har vi inte gjort än så länge. Jag kan hålla med Pontus att det är dålig tajming, men sedan förstår jag att ni gör ert jobb.

Håller du med Jörgen Lennartsson?

- Jag tycker att oavsett om det är landslag eller klubblag så är det sådana saker som man sköter internt, att föra den typen av diskussioner om det behövs. Det tycker jag.

För knappt två år sedan hoppade Jörgen Lennartsson av som förbundskapten för U21-landslaget. Då ledde han laget tillsammans med Tommy Söderberg som är kvar tillsammans med Håkan Ericson.

Nu rasar Lennartsson över U21-spelarnas beteende i samband med fotbollskanalens avslöjande om missnöjet med Håkan Ericson.

– Jag var förbannad. Eftersom Elfsborg har fem spelare i U21-landslaget så tyckte jag att det var min uppgift som ledare att markera mot dem för de tillhör en grupp som har uttalat sig på det här sättet, säger han till Aftonbladet.

- Att uttala sig så här är ett jättesjälvmål. Det är som att ge Italien två straffar, två veckor innan matchen ska spelas. För mig handlar det om respekt, att vara en professionell lagspelare i stället för en egoist och bortskämd talang, som inte vuxit upp fullt ut.

I onsdags avslöjade fotbollskanalen.se missnöjet med Håkan Ericson. Hälften av de 24 spelarna i truppen är direkt kritiska till sin förbundskapten. Bara fem spelare är positiva till ledarskapet. Fem är neutrala, medan två vägrar att uttala sig.

Kritiken till Håkan Ericson är stundtals hård och handlar bland annat om konstiga laguttagningar, alldeles för mycket teori med hundratals tv-klipp och dålig kommunikation.

Det fick Ericsons företrädare på posten, Elfsborgstränaren Jörgen Lennartsson, att agera.

- Jag tycker det var åt helvete. Jag hoppas att alla U21-landslagsmäns klubbtränare pratade med sina spelare. Det är vår plikt. Vi ska inte bara lära spelarna att slå passningar och springa åt rätt håll. VI ska även forma spelarna med normer och värderingar kring sådana här frågor, säger han.

Oscar Hiljemark, Johan Larsson, Niklas Hult, Viktor Claesson och Marcus Rohdén har varit med i U21-landslaget i år.

Publicerad 2012-09-23 kl 13:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå