Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

AIK-supportrar vill bidra med gratis läxhjälp

Foto: Scanpix

Allmänna supporterklubben såg ett stort behov av läxhjälp till skolungdomar. Nu har de dragit igång ett sådant projekt – gratis. 
- Det är tråkigt att elever låter bli att ta hjälp när de behöver den för att det kostar pengar, säger initiativtagaren Juho Bah till Fotbollskanalen.

AIK:s supporterorganisation Allmänna supporterklubben har dragit igång ett projekt där de vill erbjuda gratis läxhjälp till skolungdomar

Projektet drogs igång för att det skulle vara ett vettigt initiativ för en supporterklubb som har många medlemmar från alla möjliga bakgrunder och utbildningar. Att läxhjälpen också skulle vara gratis var en förutsättning för projektet.

- Det görs dels för att stötta ungdomar som behöver hjälp i skolan, dels för att öka sammanhållningen och stärka gemenskapen i klubben. Och det är tråkigt om elever låter bli att ta hjälp när man inte har chansen att få den hemifrån eller för att den kostar pengar, säger Juho Bah.  

De har precis lagt upp ett formulär på sin hemsida där elever, från grundskolan till gymnasiet, kan fylla i vad de behöver hjälp med och sedan matchas de ihop med en lämplig mentor som kan erbjuda den hjälp eleven behöver.

För tillfället är det bara ett tiotal elever som har visat intresse, men Juho Bah tror det kommer att öka.

- Det var kul att se att det är elever som har visat intresse, det kommer nog bli fler allt eftersom det börjar närma sig prov för eleverna, säger Juho Bah.

Intresset från personer som vill delta som mentorer har varit stort och det är personer som alla besitter olika typer av kunskaper och som kommer från olika yrken: läkare, jurister, lärare och språkvetare exempelvis.  

Läxhjälpen kommer att ske digitalt och det blir upp till eleven och dennes mentor hur de vill styra upp det. Om de vill sköta det via mail, Skype eller på annat sätt.

- Från början hade vi tänkt att köra från ett klassrum men vi tänkte att det kunde bli lite stökigt och att det också blir svårt rent logistiskt. Så de får själva lösa logistiken så att de passar dem och det här besparar oss dessutom mycket arbete, säger Juho Bah.

Att projektet bara skulle gälla de ungdomar som vurmar starkt för AIK är felaktigt. Trots att projektet bland annat görs för att öka sammanhållningen och stärka gemenskapen i klubben.

- Vem som helst får höra av sig. Du behöver nödvändigtvis inte vara medlem och vi ställer inga krav på att de ska hålla på AIK. Det tänker vi inte göra heller, men jag utgår från att det mest är AIK supportrar som kommer att höra av sig. Syftet med allt är att vi vill ta supporterskapet till en helt ny nivå, säger Juho Bah.

Projektet är alldeles i startgroparna och har inte ännu givit något hum om hur det här har tagits emot. Juho Bah säger att det här kommer att följas upp kontinuerligt så att allt flyter på och att det fungerar som det ska.

- Det blir att se hur kommunikationen mellan elev och mentor är och hur vi ska göra det bättre.

Publicerad 2016-02-19 kl 16:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons