Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Albornoz med i Hamréns januaritrupp

Sverige

Tidigare i höstas kontaktade Erik Hamrén Miiko Albornoz för att se till att han inte valde något annat landslag än det svenska.

Fotbollskanalen.se erfar nu att Miiko Albornoz ingår i Hamréns januaritrupp.

Foto: Scanpix

Miiko Albornoz

Tidigare i höstas berättade Malmö FF:s Miiko Albornoz att han såg över sina alternativ vad gällde landslagsspel då han ännu inte gjort svensk landslagsdebut och är kvalificerad för att representera både Chile och Finland. Kort därefter kunde fotbollskanalen.se avslöja att Erik Hamrén varit i kontakt med Albornoz för att låta honom veta att det svenska landslaget hade honom på radarn.

I eftermiddag presenterar Erik Hamrén sin trupp till den årliga vinterturnén som landslaget brukar göra med ett yngre landslag bestående av spelare från de nordiska ligorna - och enligt uppgifter till fotbollskanalen.se så har Erik Hamrén tagit ut Miiko Albornoz till januaritruppen.

ANNONS

Albornoz har av många hyllats för sitt ytterbacksspel i det MFF som tog guld i höstas och Erik Hamrén har sagt att han tror på Albornoz som spelare.

I skuggan av uttagningarna av misshandelsdömde Alexander Gerndt (vars villkorliga dom går ut i dagarna) blev dock Hamréns kontakt med Albornoz omdiskuterad eftersom Albornoz i vintras fälldes för sexuellt utnyttjande av barn.

Förbundet fick kritik av Sveriges kvinno- och tjejjourers riksförbund inte så mycket för uttagningen av Gerndt och kontakten med Albornoz som att det inte problematiserade och reflekterade kring sitt ansvar att lyfta och diskutera frågor om våld mot och utnyttjande av kvinnor.

Förbundet menade dock att i frågan om Miiko Albornoz skulle vara uttagningsbar så tyckte de att Malmö FF:s avstängning av Albornoz i vintras var markering nog och att det helt enkelt var upp till förbundskapten Erik Hamrén att bedöma om Albornoz var uttagningsbar på sportsliga grunder, vilket han alltså nu bedömts vara.

ANNONS

Landslagstruppen presenteras med start vid 13.00, fotbollskanalen.se är på plats.

Publicerad 2013-12-12 kl 07:11
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto