Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Alexandersson om lyftningen av Stoor: Lägger ingen vikt vid det

LUGANO. Zlatan Ibrahimovc hyllade Fredrik Stoor - och uttryckte att han gärna skulle se backen i spel. Konkurrenten Niclas Alexandersson bryr sig inte.
- Jag lägger ingen vikt vid det, säger han till fotbollskanalen.se.

Efter gårdagens presskonferens med Zlatan Ibrahimovic där Inter-stjärnan lyfte fram både Fredrik Stoor och Sebastian Larsson så har uttalandet diskuterats.

Bland annat av Lars Lagerbäck - som tog tid och snackade med hela EM-truppen om det.

- Jag tror det har misstolkats, det är den förklaring vi fått. Jag har inte sett någonstans att han sagt att de ska starta, mer att de ska spela. Utöver det har jag inga speciella kommentarer, säger Niclas Alexandersson som är trolig högerback på tisdag.

- Jag skulle inte uttala mig om vem som ska starta, det tror jag inte Zlatan gjorde heller, det är i varje fall den förklaring vi har fått.

Är du en spelare som skulle gå ut och säga: jag vill att den och den ska spela?
- Nej, det gör jag inte. Om jag förstod det rätt var frågan om vilka som kan överraska. Men jag lägger ingen vikt vid det.

Känns det som om det är en kamp mellan dig och Stoor?
- Som spelar så känns det inte som om det är en kamp mellan två specifika spelare. Antingen spelar man eller så spelar man inte. Jag tror inte vi känner någon speciell konkurrens.

Ända sedan EM-truppen samlats har Niclas Alexandersson kört som högerback. Tror han i varje fall.
- Inte vad jag kommer i håg. Jag börjar bli glömsk.

Har ni haft något snack om att du är back nu igen? - Nej, jag har bara rättat in mig i ledet. Inför förra VM så nämnde han det i förväg. Nu vet han att det inte är
något nytt för mig. I grunden är jag ju mittfältare, men det känns inte lika osäkert som det kanske gjorde de första gångerna.

Högerbacken "Alex" säger att han ofta har en känsla om han ska spela eller ej, men vilken den är denna gång vill han inte avslöja.
- Det brukar vara svårtolkat, finns inga särkra tecken. Man brukar ha en känsla, men den kan vara fel också. Det är inget jag skulle säga något om.

Publicerad 2008-06-07 kl 14:19
Annons
Annons
Annons