Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Allbäck om Europaturnén: ”Var hemma tio dagar på två månader”

Hamrén var fast i Trondheim. Då fick Allbäck turnera Europa och scouta spelare.
– Under två månader var jag hemma tio dagar, säger han till fotbollskanalen.se.

Erik Hamrén hade ingen tid att se några spelare live, under den tiden som han hade dubbla uppdrag – förbundskapten för Sverige och tränare för Rosenborg.

– Alla förstår att det varit tufft, sa han till fotbollskanalen.se i onsdags, om den tid då han skulle försöka ha koll på båda lagen.

I hans frånvaro av tid fick i stället Marcus Allbäck resa runt Europa och både träffa och prata med många landslagsaktuella spelare.

– Jag har varit runt och sett spelare i framförallt Holland, England och Tyskland. Jag har säkert sett ett tjugotal matcher och många spelare har jag sett flera matcher med.

Vilka spelare har du tittat på då?

– Det är så att vi hade bestämt att jag inte skulle titta på de som var ordinarie i landslaget, utan lägga så stor vikt på de fem-sju spelare som har varit på gränsen.

Då måste du haft ganska stor vikt i vilka som blev uttagna till den här truppen?

– Ja, så är det. Men många gånger har det varit så att jag sett matcherna live och sedan har Erik sett dem på teve. Vi har jobbat ihop och hjälpts åt.

Du tittade bland annat på Henok Goitom – varför kom inte han med?

– Vi anser oss ha bättre alternativ och vi tycker att han kanske gjorde en bättre säsong förra året än vad han har gjort nu. Det är hård konkurrens.

När Hamrén nu kommer att kunna fokusera på landslaget fullt ut, säger Allbäck att de kommer att åka runt båda två. Lite mindre inflytande för Allbäck då kanske, men också lite mindre resdagar – vilket verkar uppskattas.

– Du kan fråga min fru. Ett tag var det väldigt mycket, men det gick ju bra eftersom jag visste att det var under en begränsad tid. Men jag var väl mest på Landvetter hela tiden.

Publicerad 2010-05-29 kl 10:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons