Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Alm efter Blatter-utspelet: "Det var kanske dumma ord"

Sverige (herr)

Caroline Waldheim blev besviken över Sepp Blatter-jämförelsen.
Nu svarar valberedningens ordförande Ingmar Alm.
- Alla är intresserade av att misstolka, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Ingmar Alm, Caroline Waldheim och Sepp Blatter.

Caroline Waldheim har blivit ratad som en av tre huvudkandidater och stämplad som "olämplig" på grund av att hon är anställd inom Svenska Fotbollförbundet. I dagarna blev hon dessutom jämförd med den tidigare skandalomsusade Fifa-presidenten Sepp Blatter.

I ett uttalande till Fotbollskanalen berättade Waldheim nyligen om sitt missnöje kring hanteringen av henne inför årsmötet den 25 mars, då hon är en av personerna som vill ta över som ny SvFF-ordförande.

"Jag är både förvånad och väldigt besviken över att valberedningen jämför mig med Blatter, som bevisligen sysslat med korruption och är en internationell brottsling. Det är så långt ifrån min egen moral som det går att komma", skrev Waldheim och fortsatte:

ANNONS

"Att dessutom anses olämplig av valberedningen känns orättvist och trist, det är förbundsmötet som avgör vilken kandidat som är lämplig.

Även Jens T Andersson, som också kandiderar om ordförandeskapet i SvFF, har reagerat på jämförelsen med Blatter.

"Jag tycker det är anmärkningsvärt att VB:s ordförande jämför korrekt nominerade kandidater till ordförandeposten med Blatter och Infantino", skrev Andersson i ett sms nyligen.

Enligt SvFF:s stadgar får man på dagen för årsmötet inte vara förbundsanställd för att väljas som ordförande. Valberedningen har därför kallat Caroline Waldheim och Jens T Andersson "olämpliga" för uppdraget.

Det var i en intervju med Fotbollskanalen gällande just stämpling av kandidaterna som "olämpliga" som valberedningens ordförande Ingmar Alm sa följande:

- Hade regelverket funnits uppåt i systemet (som i exempelvis Fifa) hade kanske inte Sepp Blatter kunnat bli Fifa-president och ställt till det. Likadant med (Gianni) Infantino. Därför tycker jag att de här rekommendationerna är sunda.

ANNONS

När Fotbollskanalen når Ingmar Alm på måndagen efter att Waldheim uttryckt både besvikelse och förvåning över att ha blivit jämförd med Sepp Blatter

- Jag menar inte att hon ska kopplas till mutor och så där. Man måste läsa hela regelverket och där står det tydligt att vi ska beakta ifall en kandidat har varit generalsekreterare senaste fem åren, och att det hela då hamnar i en annan dager. Men en sådan (regel) finns inte i Fifa och det var därför jag sa så, säger Alm till Fotbollskanalen.

- Det var kanske dumma ord, jag vet inte. Men det är också lite så här; alla är intresserade av att misstolka. Det var inte alls min mening att koppla ihop det med mutor, utan jag menade bara att om samma regelverk hade funnits (inom Fifa) så hade kanske Lennart (Johansson) blivit vald till president.

Han fortsätter:

ANNONS

- Ja, det kanske var en tokig förklaring. Men nu blev det så, och nu får jag stå för det. Jag borde kanske ha tagit Infantino eller Lars-Åke (Lagrell) i stället.

Hur ser du på allt fokus som riktats på valberedningens arbete inför årsmötet?
- Jag har inga kommenterar till det. Vi kommer att lägga fram ett namn. Sen förstår vi att sju av de här åtta kandidaterna kommer att vara besvikna, för vi måste vara medvetna om att det bara finns en post. Vi gör det som medlemmarna har anordnat oss att göra och finns det besvikelse mot vårt arbete så får de avsätta oss.

Fredrik Reinfeldt, Hélène Barnekow och Lars-Christer Olsson är huvudkandidater till ordförandeskapet i SvFF. Senast 15 februari ska valberedningen ha tagit fram sin slutkandidat till posten, innan årsmötet sedermera hålls 25 mars.

Både Caroline Waldheim och Jens T Andersson har meddelat att de fortsatt kandiderar om att bli SvFF-ordförande.

ANNONS
Publicerad 2023-02-06 kl 12:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto