POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
5d

Amerikansk fotbollsspelare utsatt för agentbluff – nu döms kvinna i Helsingborg

Foto: Bildbyrån

En kvinna i Helsingborg döms för penningtvättsbrott.
Detta efter att ha varit inblandad i en agentbluff som lurade en amerikansk fotbollsspelare, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

En amerikansk fotbollsspelare trodde att han var på väg att bli proffs i Spanien. Men spelarens övergång till spanska Celta Vigo visade sig vara en bluff.

Spelaren blev kontaktad och fick ett kontrakt skickat till sig. Där stod det att han skulle få en månadslön på 80 000 kronor och att han dessutom skulle få fri bostad. Det enda fotbollsspelaren behövde gör i gengäld var att skicka över 60 000 kronor i administrationsavgift.

Men något proffsliv i norra Spanien blev det inte. Det hela visade sig vara en bluff. Pengarna (administrationsavgiften) fördes över till kvinnan som i sin tur skickade pengarna vidare till en man som hennes mor emigrerat med.

Kvinnan döms nu för penningtvättsbrott och får en villkorlig fängelsedom. Dessutom ska hon betala 56 000 kronor i skadestånd till fotbollsspelaren.

I rättegången uppgav kvinnan att hon inte förstod att pengarna rörde brottslig verksamhet, vilket Tingsrätten hävdar att hon borde förstått.

Publicerad 2019-04-17 kl 12:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå