Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Anders Svensson vill se Jonas Thern i Blågult

Sverige (herr)

Anders Svensson tycker att Janne Andersson gjort sitt.
Landslagsikonen har också ett förslag på efterträdare.
- Jonas Thern, säger Svensson till GP.

2:17
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Efter att landslagets förlust mot Österrike på Friends Arena är chanserna till spel i EM 2024 minimala. Hård kritik har riktats mot förbundskaptenen Janne Andersson och det har höjts röster om att han borde avgå redan före kontraktet löper ut nästa sommar. 

Anders Svensson, som gjorde 147 A-landskamper under sin aktiva karriär, tycker att det är dags för ett skifte på posten.

- Landslaget handlar om att använda de bästa spelarna på rätt sätt i en miljö där de känner sig trygga och kan prestera. Man behöver en ledare som kan hantera det. Även fast Janne gjort det bra och jag inte vill kritisera ledarstaben tror jag inte att Janne är bekväm med att byta spelsystem. Han har inte spelat det innan och har det inte i sig. Jag skulle vilja se en förbundskapten med nytt, modernt tänk och inte det där gamla svenska, säger Svensson till GP.

Annons

Svensson har även ett förslag på vem som ska ta över. Eller i varje fall ingå i staben.

- Jonas Thern. Antingen som förbundskapten eller i förbundet på annat sätt. Han hade behövts i en grupp för att diskutera hur vi kan förändra och förbättra svensk fotboll, säger Svensson till GP.

Jonas Thern är för närvarande scout i IFK Värnamo. Den förre storspelaren saknar de nödvändiga licenserna för att kunna ta över ett landslag på egen hand, det vill säga stå som huvudtränare.

Publicerad 2023-09-22 kl 09:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto