Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Andersson: "Blev förvånad att jag fick starta"

Många svenska fotbollsfans höjde förvånat på ögonbrynen när startelvan offentliggjordes. Det blev också Sveriges mittfältare Daniel Andersson
- Jag blev helt ärligt förvånad när jag fick veta att jag skulle starta. Det trodde jag inte, sade Daniel Andersson till fotbollskanalen.se.

Daniel Andersson var den stora överraskningen när startelvan presenterades på matchdagen. Men de som sett Sveriges träningar under lägret i Lugano var kanske inte lika överraskade. Där har Daniel Andersson ständigt kamperat ihop med Anders Svensson på det centrala mittfältet. Trots det trodde han alltså inte på start.

- Det var en känsla jag hade, men det var ju tydligen fel av mig, skrattar han.

Daniel Andersson har i många år ifrågasatts för sin plats i landslaget och kallas av elaka tungor för sidleds-Danne. Själv tar han kritiken med ro.

- Ja, det blev nog en hel del sidledspassningar, men är det spelare lediga i sidled kan man ju passa dit också, ler han.

- Hela laget spelade precis som vi hade planerat. Vi släppte inte till en enda målchans på hela matchen. Det tog 10 minuter, sedan hade vi stenkoll på matchen.

Andersson spelade alla 90 minuter i matchen och ser fram emot nästa drabbning mot Spanien. För egen del tar han dock inte ut något i förskott.

- Det är en öppen historia, så vi får väl se vad som händer de närmaste dagarna. Konkurrensen är ju riktigt tuff, säger han till fotbollskanaken.se

Publicerad 2008-06-11 kl 00:28
Annons
Annons
Annons