Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Andersson hade aldrig fokus på målen: ”Inte ens i paus talade jag om målskillnad”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkter från Sveriges match i sportsändningen ovan.

Sverige vann med 8-0 och skaffade sig viktiga mål i ett kval som styrs av mållskillnad.
Men det var inte på order av Janne Andersson:
- Jag har inte pratat om målskillnad en enda gång med spelarna, säger förbundskaptenen.

Sverige vann med 8-0 och det var landslagets största kvalseger genom tiderna från dubbla 7-0 mot Malta. Dessutom tangerade man 8-0 som är rekordet i en tävlingsmatch, från VM 1938 då Sverige slog Kuba.

- Det är väldigt bra att ha med målen, det kan bli målskillnad, och om det är rekord så är det mindre viktigt, säger Janne Andersson.

Förbundskaptenen hävdade att han inte talat med spelarna om att jaga de viktiga målen mot Luxemburg, men att man utåt haft fokus på prestationen:

- Faktiskt inte, inte varit så att jag sagt vad de ska säga. Däremot är det bra att de lyssnar på vad jag säger och det har varit att det är Luxemburg-matchen som gäller och att det handlar om prestationen. Det var samma i paus, vi ska genomföra matchen bra. Jag har inte pratat målskillnad en enda gång med spelarna inför matchen mot Luxemburg.

Andersson hyllade Marcus Berg och Ola Toivonen:

- Vårt spel bygger på att det är två forwards som kombinerar med varandra och det är två forwards som känner varandra väl och hjälps åt. Marcus Berg är bra men har mycket hjälp av Ola Toivonen som är magnifik i delar av matchen och de gör det bra tillsammans.

På tisdag väntar Holland som Andersson inledde sin karriär som förbundskapten mot, då det blev 1-1 i VM-kvalpremiären, och det är ett annat landslag som ställer upp på tisdag:

- Det är enorm skillnad, då var det fem-sex spelare som tackat nej och vi hade skador på Martin Olsson, Sebastian Larsson och Albin Ekdal som spelat mycket under EM. Det var ett helt nytt lag och vi hade tur som kom undan med oavgjort, de var klart bättre än oss, men vi har utvecklats mycket sedan matchen mot Holland.

Huruvida skador, risk för avstängning och annat påverkar vill Andersson inte ge sig in på:

- Nej, nu är det ny match. Vet inte förutsättningar och när jag har fakta, tar inte ut något i förskott

Publicerad 2017-10-07 kl 21:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons