POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

Andersson hyllar landslagsmittfältaren: ”En oerhört klok spelare”

Foto: Bildbyrån

Sverige har tagit sig till bronsmatch i VM.
Då hyllar herrarnas förbundskapten Janne Andersson mittfältaren Elin Rubensson.
- Hon är oerhört klok – och hon springer ta mig tusan till hon stupar, säger Andersson i en video på förbundets facebook-sida.

Sverige förbereder sig för bronsmatch mot England i VM. Inför matchen pratar herrarnas förbundskapten Janne Andersson om vad han har sett under sommarens VM och vilka spelare som har utmärkt sig.

- I Kanada-matchen tycker jag Caroline Segers lugn och Hedvigs straffräddning (var imponerande) såklart, säger herrarnas förbundskapten i en video på förbundets facebook.

- Jag tycker de här spelarna som ska sticka ut har gjort det. De mer rutinerade spelarna.  Nilla Fischers duellspel i eget straffområde när de hamnar under lite tryck.

Andersson, som många gånger sagt att han inte har några favoritspelare i sitt egna landslag, erkänner sedan att han har en egen favoritspelare i laget.

- Jag såg Hammarby mot Kopparberg/Göteborg i höstas på Hammarby IP. Jag har kompisar vars dotter spelar där, så jag såg den matchen och det var jätteroligt. Då la jag märke till Elin Rubensson. Jag tycker hon är oerhört klok. Jag tycker om de här förtjänstfulla spelarna som inte alltid gör de största grejerna, säger Andersson.

- Men hennes förmåga att ta kloka beslut, vara på rätt ställe och ha lojalitet för mot lag. Hon springer ta mig fasen till hon stupar. Hennes touch på bollen i passningsspelet och bra på fasta situationer. En anonym spelare, men från det jag såg henne i höstas har jag följt henne i landslaget och hon gör väldigt mycket bra grejer. Så hon har blivit en liten favorit hos mig.

Bronsmatchen mellan Sverige och England på lördag sänds på TV4, C More Live och kan streamas på cmore.se. Sändningen börjar 16.00.

Publicerad 2019-07-05 kl 19:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå