Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Andersson om kopplingen till Norrköpingspelarna: "Tar ut spelarna som är bäst"

Foto: SCANPIX.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Christoffer Nyman och Alexander Fransson.

BUDAPEST. Janne Andersson har tagit ut många spelare han haft i klubblag.
Han medger att det kan finnas en risk i det.
- Men jag tycker att spelarna jag har tagit ut har varit självklara val, säger han.

Janne Andersson och Peter Wettergren bygger ett nytt landslag efter att bland annat Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström och Andreas Isaksson har slutat. I sina trupper har förbundskaptenerna tagit ut flera spelare som de har haft som klubblagstränare i IFK Norrköping och Elfsborg.

Hur upplever du synpunkten från folk att det har blivit mycket IFK Norrköping-prägel på landslaget, det blev en del snack när du tog ut Linus Wahlqvist till exempel?

- Jag tar ut spelarna som är bäst, som jag tror mest på. Sedan var spelarna är från har mindre betydelse. Jag vill göra detta på mitt sätt. Om jag hade tagit ut någon annan hade det säkert funnits synpunkter på det också. Linus är här för att han är bra. Han är bra redan nu och jag tror att vi har en riktigt bra spelare på gång i Linus.

Det finns en del Elfsborg också som Peter Wettergren har haft?
- Jag tänkte säga det, säger Andersson med ett skratt.

- Men jag sa faktiskt det i går, det forwardsparet vi hade i går med Isaac Kiese Thelin och Christoffer Nyman hade jag i Norrköping. På ett träningsläger 2012 stod jag och Stefan Hellberg och och pratade om vi inte hade ett allsvenskt anfallspar där när båda spelade tillsammans i en B-uppställning, vårt anfallspar då var Shpetim Hasani och Gunnar Heidar Thorvaldsson. Så det är lite häftigt nu när båda startade i går, men det gjorde ju ingen av dem för att jag var i Norrköping utan för att båda är så bra nu.

Hur kommer det sig att det är så mycket Elfsborg då?

- Nej det får du ta med Wettergren, han försöker fjäska in sina gamla spelare från Elfsborg, skämtar Andersson.

Vilken risk finns att man fastnar med spelare som man har jobbat och haft en relation med?

- Det är klart att jag tror att du har en poäng i att man ska vara medveten i det men däremot ska det inte vara någon belastning. Det får inte bli åt andra hållet. Det är ungefär som att ha sin son i laget. Det är en balansgång. Men jag lyssnar mycket med mina kollegor också när det kommer till laguttagningar, framför allt med Peter Wettergren men även med Lasse Lagerbäck och Maths Elfvendahl. Så jag får deras bild också. Ja visst, det kanske finns en risk men jag tycker att spelarna jag har tagit ut har varit självklara val.

Ni har ju haft kort tid på er att få ihop det kan det då vara så att man går till spelare som man känner och vet vad man får av?

- Det är en fördel om du känner spelarna men det får ju inte avgöra en uttagning. Nu känner vi alla att det här har varit rätt. Nu har jag haft de här spelarna ett tag och känner att jag har lärt känna och fått en bild av alla. Om man tar en som "Totte" Nyman så känner jag inte att det är min spelare på det sättet, nu har det gått ett tag sedan jag hade honom i Norrköping. Nu är han i Tyskland och jag i landslaget och om han är tillräckligt bra så får han vara med där.

Spelarna som Janne Andersson har tagit ut i landslaget som han har tränat tidigare
Karl-Johan Johnsson (Halmstad)
Emir Kujovic (IFK Norrköping)
Christoffer Nyman (IFK Norrköping
Alexander Fransson (IFK Norrköping)
Isaac Kiese Thelin (IFK Norrköping)
Linus Wahlqvist (IFK Norrköping)

Spelarna som Peter Wettergren har tagit ut i landslaget som han har tränat tidigare
Niklas Hult (Elfsborg)
Marcus Rohdén (Elfsborg)
Victor Claesson (Elfsborg)
Oscar Hiljemark (Elfsborg)
Robin Olsen (FCK)
Ludwig Augustinsson (FCK)

I klippet ser ni Janne Andersson prata om Norrköpingsspelarna i landslaget.

Publicerad 2016-11-16 kl 13:42

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER