POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Andersson om landslaget efter Zlatan: "Har svarat väldigt bra"

Foto: Bildbyrån.

Under Hamrén dominerade Zlatan i landslaget.
Hans efterträdare har tvingats bygga ett nytt landslag utan honom.
- Jag var tvungen att komma in och säga: ”Glöm det som hänt tidigare”, säger Janne Andersson i en intervju med Fifas hemsida.

På onsdag tar förbundskapten Janne Andersson ut den trupp som ska möta Vitryssland i VM-kvalet den 25 mars samt Portugal i en träningslandskamp tre dagar senare.

Andersson tog som bekant över efter Erik Hamrén och fick ett ärva ett landslag där flera tunga pjäser, däribland Zlatan Ibrahimovic, valt att tacka för sig. I en intervju med Fifas officiella hemsida ger förbundskaptenen sin syn på perioden efter att Ibrahimovic slutat i Blågult.

- Zlatan hade lett landslaget väl och varit en fantastisk spelare för Sverige och de andra som slutade hade också bidragit mycket. Men jag var tvungen att komma in och säga: ”Glöm det som hänt tidigare, oavsett om det varit bra eller dåligt så bryr jag mig inte om det. Det är något nytt och det handlar om er, spelarna som är här.”, säger Andersson.

Janne Andersson säger att han är nöjd med hur spelarna reagerat.

- Det var viktigt att man tog ett kliv upp inför utmaningen som fanns och det har de gjort. Den nye kaptenen, Andreas Granqvist, har gjort ett riktigt bra jobb och det har funnits flera unga spelare som klivit in och spelat stora roller. Fotboll är ett lagspel och jag vill att alla mina spelare, inte bara en eller två, ska ta ansvar för att hjälpa laget framåt. De förstår det och jag måste säga att de svarat väldigt bra.

Förutom flera tongivande spelare tvingas Andersson dessutom klara sig utan Lars Lagerbäck i rollen som rådgivare. Lagerbäck lämnade staben tidigare i år för att ta över efter Per-Mathias Högmo i Norge.

- Han kunde ge mig några väldigt bra råd i det läget. Nu känns det som att jag är i en bättre position än jag var när jag tog jobbet. Jag ville definitivt fortsätta jobba med Lars men det känns okej även utan honom. Jag förstår också fullständigt varför han tog jobbet i Norge, han har fortfarande mycket att ge som tränare.

Efter förlusten mot Frankrike på bortaplan senast ligger Sverige på en tredje plats i tabellen, på samma poäng som Holland men med sämre målskillnad. Den nästkommande motståndaren Vitryssland har inlett kvalet med två oavgjorda matcher och två förluster.

Publicerad 2017-03-13 kl 09:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå