Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Andersson om lottningen: "En häftig utmaning"

Foto: Bildbyrån

Janne Andersson under playoff-lottningen i Zürich.

Sverige ställs mot Italien i playoff till VM.
Och man börjar hemma på Friends Arena.
- Vi har ett självförtroende på Friends. Vi kommer därifrån med fantastiskt sköna känslor, säger förbundskapten Janne Andersson till TV4-Sporten.

Under tisdagen lottades playoff-mötena till VM i Ryssland nästa sommar. För svensk del blev det tuff lottning i form av Italien - som så sent som 2006 blev världsmästare.

- En häftig utmaning mot en stor fotbollsnation. Det krävs att vi kommer upp i en toppprestation för att vi ska kunna rå på dem. Det tror jag å andra sidan att det krävts även om det varit någon av de andra tre. Till ett VM krävs det att man kommer upp i en hög nivå prestationsmässigt, säger förbundskaptenen Janne Andersson till TV4-Sporten.

- Vi får göra två riktigt, riktigt bra matcher för att ha chansen. Å andra sidan så har vi ju mött bra lag som är på den här nivån, stora fotbollsnationer, och gjort det bra innan. Så jag hoppas och tror att vi kan göra det igen.

Sverige får börja hemma på Friends Arena den 10 november, med returen i Italien tre dagar senare. Om det är bra eller dåligt har Janne Andersson svårt att svara på, men klart är att Sverige kommer gå in på Friends med sträckta ryggar.

- Svårt att säga, man vet ju i efterhand vad som var bäst. Det är som det är och då tar vi det i den ordningen vi ska. Oavsett vilket ska det bli roligt att spela på Friends igen efter Luxemburg-matchen. Vi kommer därifrån med fantastiskt sköna känslor. Matchen dessförinnan var Frankrike, så vi har ett självförtroende på Friends. Och vi hoppas och tror att de som var där mot Luxemburg vill komma tillbaka och se oss även nu mot Italien och stötta oss i den matchen så ska vi försöka att göra det bra, säger Andersson.

Publicerad 2017-10-17 kl 15:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons