Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Andersson: "Vi plockade in sex spelare inför Italien-matchen och pratade om det taktiska"

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Förbundskapten Janne Andersson gästade Nyhetsmorgon under lördagen. Han berättade bland annat om detaljerna kring det taktiska upplägget inför matcherna mot Italien.
- Jag och Peter (Wettergren) plockade in sex spelare och pratade, jag tror mycket på delaktighet, säger han.

Det har passerat drygt en månad sedan Sverige slog ut Italien i play off och knep en plats i VM-slutspelet nästa sommar. Förbundskapten Janne Andersson gästade Nyhetsmorgon under lördagen och berättade hur han tänkte kring det taktiska upplägget inför returmötet på San Siro.

- Kvällen innan Italien-matchen, innan Peter (Wettergren) och jag bestämde det taktiska så plockade vi in sex spelare faktiskt och pratade med dem. De var delaktiga i det taktiska upplägget och hur vi skulle genomföra matchen. Jag tror mycket på delaktighet och att det är bra om jag och Peter kan få med dem i den processen. Det är spelarna som ska agera där ute och många av killarna är kloka och det ska vi använda oss av, säger han.

Sverige lyckades stå emot trycket från Italien och matchen på San Siro slutade 0-0. Efter slutsignalen visste glädjen inga gränser och lagkaptenen Andreas Granqvist bröt ut i tårar. Janne Andersson poängterar hans betydelse för landslaget.

- Han är ju min lagkapten och jag har alltid haft glädjen att ha bra lagkaptener. Jag har lyckats hitta dem på något sätt i de lag jag har haft. Jag hade Andreas Johansson i Norrköping, det är spelare som är väldigt duktiga på att driva de andra och göra andra bra. ”Granen” gör det jättebra i landslaget och han har varit en viktig pjäs i det här bygget.

Se hela intervjun med Janne Andersson i spelaren ovan.

Publicerad 2017-12-16 kl 11:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons